Първоначално изпратено от Crux
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеДоста е вероятно да се случат събитията, както си ги описал. От друга страна алчността на чиновниците може да се окаже полезна като никога - все пак става дума за едни големи пари, които трябва да се "усвоят". Та нищо чудно да впрегнат сиромахомилската пропаганда в полза на народополезното дело.
Няма да стане това със санирането, по-скоро в следващите 10-20 години панеляците съвсем ще западнат и ще се превърнат в гета. Малцината по-свестни и по-заможни ще избягат от бетонните кутийки и ще останат да ги обитават само мургави братя, пенсионери на ръба на оцеляването и разни пропадняци и пияници.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеАми сложи му газово на това Ферари, като е толкова скъп бензина
Понеже подтемата е саниране, между другото един стар двустаен в една добре санирана панелка може да бие по интерес нов двустаен с неясни квадратури и лошо изпълнение който по-същество си е гарсионерка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеПо веригата от банки, ефективни енергетици, строители и т.н. са се наточили за едни пари от Европа и най-вече от хората......
Процеса ще е бавен, измъчен и ще продължи 30г...
Само с повишаване цените на парно и ток ( тоягата) е възможно да накараш хората да се замислят..
И с моркова - ниски данъци и продажба на земята под блоковете на символични цени...
Това с действие- противодействие е много сложна и деликатна материя в сферата на социума. Хората Нобелови награди получават за подобни теории.
п.п.От личен опит: По-добре реагирам на захарче нежели на тояга. Така са и другите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеПоради няколко причини.
1.Училището ми е на една крачка, което е невероятно предимство. Виждам другите как се бият за място където да паркират докато си водят децата и как се отдалечават тичайки за работа.
2.До парк съм. Лятото разходки зад блока в парка, зимата детето ми се пързаля на шейна без да се налага да пресече дори една улица.
3. Жилището е с централно парно. Не се налага да се топля с котел /убеден съм, че повече от половината които живеят в къщи ползват такъв/. Не си представям като се преместя в една от къщите ми някога да съм без инсталиран WATERSTAGE на FUJITSU GENERAL.
Хайде смей се!
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеЗа кои Вас? Саниращите и администриращи санирането?
Процеса ще е бавен, измъчен и ще продължи 30г...
Само с повишаване цените на парно и ток ( тоягата) е възможно да накараш хората да се замислят..
И с моркова - ниски данъци и продажба на земята под блоковете на символични цени...
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЯ ти, пак обясни на всички, що от всички имоти които имаш си избрал да живееш в панелка. Нещо ми е тъжно. Да се посмеем малко
1.Училището ми е на една крачка, което е невероятно предимство. Виждам другите как се бият за място където да паркират докато си водят децата и как се отдалечават тичайки за работа.
2.До парк съм. Лятото разходки зад блока в парка, зимата детето ми се пързаля на шейна без да се налага да пресече дори една улица.
3. Жилището е с централно парно. Не се налага да се топля с котел /убеден съм, че повече от половината които живеят в къщи ползват такъв/. Не си представям като се преместя в една от къщите ми някога да съм без инсталиран WATERSTAGE на FUJITSU GENERAL.
Хайде смей се!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЕ точно това с тоягата в крещящо популистка държава като България никога няма да се случи.
Ще започнат едни сърцераздирателни репортажи по националноотговорните социални масмедии, в които бабички със 150 лева пенсия ще реват как държавата ги граби и иска да им вземе последния залък от устата, за да санира насила 40-годишните им панелни коптори.
Мастити строителни специалисти като лендлорда ще се изказват компетентно как панелът е най-здравият и сигурен тип строителство и няма да му има нищо и след още 40 години.
Огладнели предприемачи ще показват с екселски таблички как 5 бона на апартамент е супер висока цена за подобно пълно саниране и как техните фирми ще направят същото за 1 бон (не че бабата ще плати и 1000 лева, де).
И в крайна сметка всичко ще се превърне в една медийна популистка сиромахомилска истерия и освен един пилотен блок, саниран с пари от ЕС, нищо друго няма да се направи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеКво му проима през отминалите 60? Някои тука са подходящи да работят единствено в погребална агенция
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеМастити строителни специалисти като лендлорда ще се изказват компетентно как панелът е най-здравият и сигурен тип строителство и няма да му има нищо и след още 40 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеПрав си, при сегашното положение винаги ще се намери някой да не иска. Доброволно няма как да стане тази работа. Ще се изпокарат завинаги. Трябва държавата да финансира и организира мероприятието посредством тояга, а не морков и после да им набута сумата към данъците на апартамента, разхвърляно примерно за 10 години + лихва. Ако случайно решат да продадат жилището, държавата незабавно да си прибере парите при сделката. Не е сложно. Ама не блок по блок, ами една цяла жилищна група трябва да се санира както трябва, на видно място край натоварен булевард. Да послужи като мостра и да видят всички, че не е нещо лошо, ами напротив. Тогава на останалите ще им се изясни, че има и морков в цялата работа - икономия от отоплението, приятна среда и по-добра цена при продажба. Съвсем естествено е цената на апартамент в цялостно саниран блок да е по-висока в сравнение с околните панелки, при това с повече от 5000 лева. И най-проклетият шоп в един момент ще се светне в "далаверата".
Ще започнат едни сърцераздирателни репортажи по националноотговорните социални масмедии, в които бабички със 150 лева пенсия ще реват как държавата ги граби и иска да им вземе последния залък от устата, за да санира насила 40-годишните им панелни коптори.
Мастити строителни специалисти като лендлорда ще се изказват компетентно как панелът е най-здравият и сигурен тип строителство и няма да му има нищо и след още 40 години.
Огладнели предприемачи ще показват с екселски таблички как 5 бона на апартамент е супер висока цена за подобно пълно саниране и как техните фирми ще направят същото за 1 бон (не че бабата ще плати и 1000 лева, де).
И в крайна сметка всичко ще се превърне в една медийна популистка сиромахомилска истерия и освен един пилотен блок, саниран с пари от ЕС, нищо друго няма да се направи.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеТова със санирането на панеляците го забравете. Как ще накараш някой, дето не иска да даде 2 лева на месец за чистачка и асансьор, да плати 5 000 лева за цялостно саниране. Щото то толкова излиза - с подмяна на ВиК и елинсталациите, подновяване на заварките, нова дограма и външна изолация. А ако не се включат всички, няма как да има пълно саниране на цялата сграда.
Коментар
-
anon
Знаеш ли , някой ме беше питал защо при отливането на плочите не оставяли отвори за тръби и кабели при новото строителство в повечето случаи..много лесно се кърти и разбива вече , има техника и тя е евтина. Въобще не е проблем да се отварят фугите и да се подновят заварките , не би трябвало да е по скъпо от няколко стотин лева на жилище. Много трудно обитателите обаче ще се споразумеят и ако някъде се случи , то ще е изключение.Живота на подобна панелна сграда би трябвало да стане 150 години почти. Предполагам като се поскъсат заварки и ще има желаещи след 10 години.D.Y.F-091066
Коментар
-
Това със санирането на панеляците го забравете. Как ще накараш някой, дето не иска да даде 2 лева на месец за чистачка и асансьор, да плати 5 000 лева за цялостно саниране. Щото то толкова излиза - с подмяна на ВиК и елинсталациите, подновяване на заварките, нова дограма и външна изолация. А ако не се включат всички, няма как да има пълно саниране на цялата сграда.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
Коментар