IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
    Не съм запознат с точните финансови параметри (ако изобщо има такива) на програмата за саниране на панеляци, но няма начин всичките пари да дойдат от ЕС. Ако се не лъжа, панеляците в БГ са над 2 милиона, което при 5К лева средно на апартамент прави 10 милиарда лева. Съмнявам се от ЕС да дойде и една десета от тая сума. Тоест, ако помощта се разпредели равномерно, всички горди панелособственици ще трябва да цакат не по 5 бона, а по 4500, което пак е пълна илюзия. Няма никакъв начин да ги накараш да платят, а и да има, много малко ще могат да извадят тия пари, дори да приемем, че ще има кредити при облекчени условия. Какъв кредитополучател е баба на 70 години с 200 лева пенсия?
    Няма да стане това със санирането, по-скоро в следващите 10-20 години панеляците съвсем ще западнат и ще се превърнат в гета. Малцината по-свестни и по-заможни ще избягат от бетонните кутийки и ще останат да ги обитават само мургави братя, пенсионери на ръба на оцеляването и разни пропадняци и пияници.
    10 000 000 000 няма откъде да се вземат, но е доста вероятно да се намерят пари за панелките в главните градове. Панелните квартали въобще не са за подценяване. Нямат характеристики на гето. Те са правени по план, има инфраструктура, разстояния между блоковете, паркинги, училища, детски градини и т.н. Ако се ремонтират блоковете, ще станат чудесни квартали. Примерно във Варна много ми харесват Младост и Чайка - преобладаващо панелни блокове, които си плачат за ремонт, но наоколо има всичко, заради което бих ги нарекъл "хубави квартали". Впрочем и Владиславово, който си е краен квартал, пълен с девненски работници изглежда съвсем нелошо (доскоро му беше кмет един познат и много се беше амбицирал да го направи приятен за живеене). Ако се започне това саниране, но не само на блоковете, но и да се вкара в ред околното пространство, ще видиш как хора от "средната класа" в активна възраст ще се интересуват да живеят там. Много по-добре е от презастроените "на калкан" по-централни райони с тесни улички, където не можеш да паркираш.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
      Доста е вероятно да се случат събитията, както си ги описал. От друга страна алчността на чиновниците може да се окаже полезна като никога - все пак става дума за едни големи пари, които трябва да се "усвоят". Та нищо чудно да впрегнат сиромахомилската пропаганда в полза на народополезното дело.
      Не съм запознат с точните финансови параметри (ако изобщо има такива) на програмата за саниране на панеляци, но няма начин всичките пари да дойдат от ЕС. Ако се не лъжа, панеляците в БГ са над 2 милиона, което при 5К лева средно на апартамент прави 10 милиарда лева. Съмнявам се от ЕС да дойде и една десета от тая сума. Тоест, ако помощта се разпредели равномерно, всички горди панелособственици ще трябва да цакат не по 5 бона, а по 4500, което пак е пълна илюзия. Няма никакъв начин да ги накараш да платят, а и да има, много малко ще могат да извадят тия пари, дори да приемем, че ще има кредити при облекчени условия. Какъв кредитополучател е баба на 70 години с 200 лева пенсия?
      Няма да стане това със санирането, по-скоро в следващите 10-20 години панеляците съвсем ще западнат и ще се превърнат в гета. Малцината по-свестни и по-заможни ще избягат от бетонните кутийки и ще останат да ги обитават само мургави братя, пенсионери на ръба на оцеляването и разни пропадняци и пияници.
      Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        Ами сложи му газово на това Ферари, като е толкова скъп бензина
        Района не е газифициран. Гледам някакви бутилки слагат по дворовете, но това за мен не е работа. Плюс това, когато имах газова бутилка за готвене в панеляка, винаги бях под напрежение.
        Понеже подтемата е саниране, между другото един стар двустаен в една добре санирана панелка може да бие по интерес нов двустаен с неясни квадратури и лошо изпълнение който по-същество си е гарсионерка.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          По веригата от банки, ефективни енергетици, строители и т.н. са се наточили за едни пари от Европа и най-вече от хората......
          Процеса ще е бавен, измъчен и ще продължи 30г...
          Само с повишаване цените на парно и ток ( тоягата) е възможно да накараш хората да се замислят..
          И с моркова - ниски данъци и продажба на земята под блоковете на символични цени...
          И аз така си мисля, че цялата дандания и графомания по форуми е заради "пилотните" проекти и реализирането им от правилните хора.
          Това с действие- противодействие е много сложна и деликатна материя в сферата на социума. Хората Нобелови награди получават за подобни теории.

п.п.От личен опит: По-добре реагирам на захарче нежели на тояга. Така са и другите.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
            Поради няколко причини.
            1.Училището ми е на една крачка, което е невероятно предимство. Виждам другите как се бият за място където да паркират докато си водят децата и как се отдалечават тичайки за работа.
            2.До парк съм. Лятото разходки зад блока в парка, зимата детето ми се пързаля на шейна без да се налага да пресече дори една улица.
            3. Жилището е с централно парно. Не се налага да се топля с котел /убеден съм, че повече от половината които живеят в къщи ползват такъв/. Не си представям като се преместя в една от къщите ми някога да съм без инсталиран WATERSTAGE на FUJITSU GENERAL.
            Хайде смей се!
            Ами сложи му газово на това Ферари, като е толкова скъп бензина

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              За кои Вас? Саниращите и администриращи санирането?
              По веригата от банки, ефективни енергетици, строители и т.н. са се наточили за едни пари от Европа и най-вече от хората......
              Процеса ще е бавен, измъчен и ще продължи 30г...
              Само с повишаване цените на парно и ток ( тоягата) е възможно да накараш хората да се замислят..
              И с моркова - ниски данъци и продажба на земята под блоковете на символични цени...

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                Я ти, пак обясни на всички, що от всички имоти които имаш си избрал да живееш в панелка. Нещо ми е тъжно. Да се посмеем малко
                Поради няколко причини.
                1.Училището ми е на една крачка, което е невероятно предимство. Виждам другите как се бият за място където да паркират докато си водят децата и как се отдалечават тичайки за работа.
                2.До парк съм. Лятото разходки зад блока в парка, зимата детето ми се пързаля на шейна без да се налага да пресече дори една улица.
                3. Жилището е с централно парно. Не се налага да се топля с котел /убеден съм, че повече от половината които живеят в къщи ползват такъв/. Не си представям като се преместя в една от къщите ми някога да съм без инсталиран WATERSTAGE на FUJITSU GENERAL.
                Хайде смей се!

Коментар

Е точно това с тоягата в крещящо популистка държава като България никога няма да се случи.
                  Ще започнат едни сърцераздирателни репортажи по националноотговорните социални масмедии, в които бабички със 150 лева пенсия ще реват как държавата ги граби и иска да им вземе последния залък от устата, за да санира насила 40-годишните им панелни коптори.
                  Мастити строителни специалисти като лендлорда ще се изказват компетентно как панелът е най-здравият и сигурен тип строителство и няма да му има нищо и след още 40 години.
                  Огладнели предприемачи ще показват с екселски таблички как 5 бона на апартамент е супер висока цена за подобно пълно саниране и как техните фирми ще направят същото за 1 бон (не че бабата ще плати и 1000 лева, де).
                  И в крайна сметка всичко ще се превърне в една медийна популистка сиромахомилска истерия и освен един пилотен блок, саниран с пари от ЕС, нищо друго няма да се направи.
                  Доста е вероятно да се случат събитията, както си ги описал. От друга страна алчността на чиновниците може да се окаже полезна като никога - все пак става дума за едни големи пари, които трябва да се "усвоят". Та нищо чудно да впрегнат сиромахомилската пропаганда в полза на народополезното дело.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                    Кво му проима през отминалите 60? Някои тука са подходящи да работят единствено в погребална агенция
                    Я ти, пак обясни на всички, що от всички имоти които имаш си избрал да живееш в панелка. Нещо ми е тъжно. Да се посмеем малко

Коментар

Мастити строителни специалисти като лендлорда ще се изказват компетентно как панелът е най-здравият и сигурен тип строителство и няма да му има нищо и след още 40 години.
                      Кво му проима през отминалите 60? Някои тука са подходящи да работят единствено в погребална агенция

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                        Прав си, при сегашното положение винаги ще се намери някой да не иска. Доброволно няма как да стане тази работа. Ще се изпокарат завинаги. Трябва държавата да финансира и организира мероприятието посредством тояга, а не морков и после да им набута сумата към данъците на апартамента, разхвърляно примерно за 10 години + лихва. Ако случайно решат да продадат жилището, държавата незабавно да си прибере парите при сделката. Не е сложно. Ама не блок по блок, ами една цяла жилищна група трябва да се санира както трябва, на видно място край натоварен булевард. Да послужи като мостра и да видят всички, че не е нещо лошо, ами напротив. Тогава на останалите ще им се изясни, че има и морков в цялата работа - икономия от отоплението, приятна среда и по-добра цена при продажба. Съвсем естествено е цената на апартамент в цялостно саниран блок да е по-висока в сравнение с околните панелки, при това с повече от 5000 лева. И най-проклетият шоп в един момент ще се светне в "далаверата".
                        Е точно това с тоягата в крещящо популистка държава като България никога няма да се случи.
                        Ще започнат едни сърцераздирателни репортажи по националноотговорните социални масмедии, в които бабички със 150 лева пенсия ще реват как държавата ги граби и иска да им вземе последния залък от устата, за да санира насила 40-годишните им панелни коптори.
                        Огладнели предприемачи ще показват с екселски таблички как 5 бона на апартамент е супер висока цена за подобно пълно саниране и как техните фирми ще направят същото за 1 бон (не че бабата ще плати и 1000 лева, де).
                        И в крайна сметка всичко ще се превърне в една медийна популистка сиромахомилска истерия и освен един пилотен блок, саниран с пари от ЕС, нищо друго няма да се направи.

Коментар

Това със санирането на панеляците го забравете. Как ще накараш някой, дето не иска да даде 2 лева на месец за чистачка и асансьор, да плати 5 000 лева за цялостно саниране. Щото то толкова излиза - с подмяна на ВиК и елинсталациите, подновяване на заварките, нова дограма и външна изолация. А ако не се включат всички, няма как да има пълно саниране на цялата сграда.
                          Прав си, при сегашното положение винаги ще се намери някой да не иска. Доброволно няма как да стане тази работа. Ще се изпокарат завинаги. Трябва държавата да финансира и организира мероприятието посредством тояга, а не морков и после да им набута сумата към данъците на апартамента, разхвърляно примерно за 10 години + лихва. Ако случайно решат да продадат жилището, държавата незабавно да си прибере парите при сделката. Не е сложно. Ама не блок по блок, ами една цяла жилищна група трябва да се санира както трябва, на видно място край натоварен булевард. Да послужи като мостра и да видят всички, че не е нещо лошо, ами напротив. Тогава на останалите ще им се изясни, че има и морков в цялата работа - икономия от отоплението, приятна среда и по-добра цена при продажба. Съвсем естествено е цената на апартамент в цялостно саниран блок да е по-висока в сравнение с околните панелки, при това с повече от 5000 лева. И най-проклетият шоп в един момент ще се светне в "далаверата".

Коментар

• anon

Знаеш ли , някой ме беше питал защо при отливането на плочите не оставяли отвори за тръби и кабели при новото строителство в повечето случаи..много лесно се кърти и разбива вече , има техника и тя е евтина. Въобще не е проблем да се отварят фугите и да се подновят заварките , не би трябвало да е по скъпо от няколко стотин лева на жилище. Много трудно обитателите обаче ще се споразумеят и ако някъде се случи , то ще е изключение.Живота на подобна панелна сграда би трябвало да стане 150 години почти. Предполагам като се поскъсат заварки и ще има желаещи след 10 години.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Това със санирането на панеляците го забравете. Как ще накараш някой, дето не иска да даде 2 лева на месец за чистачка и асансьор, да плати 5 000 лева за цялостно саниране. Щото то толкова излиза - с подмяна на ВиК и елинсталациите, подновяване на заварките, нова дограма и външна изолация. А ако не се включат всички, няма как да има пълно саниране на цялата сграда.

Коментар

• Със стиропор да заздравяваш метални връзки си е изключителна иновация.

Коментар

Working...
                                X