Първоначално изпратено от LANDLORD 31
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнениеХората живеят както им е угодно. Ако искат парно ще си направят и парно, а ти оженен за топлофикация и то за цял живот, че и децата ти ще плащат. По лош (скъп) начин за отопление мисля, че не е възможен, но на теб така са ти промили мозъка, че даже се хвалиш.
Типично по бай ганьовски, нищо че си гражданче, ама от онези най-гражданите. То тъпотията май там ви я преподават.
А факта, че Топлофикация- София всяка година връзва по нови 200 нови блока за абонати как ще обясниш, ако вида на отоплението не е атрактивно?!
При рязкия скок на тока с 13%, тоест с повече от 10% повече от парното отопление в столицата, плюс изграждането на нови ко-генерационни мощности дали няма да ме раздалечи с още един век от селските бекове?
На мен мозъка никой не ми е промивал, имам свободата на избор да живея в къща, в колективна сграда и нова и стара. Засега старата колективна сграда бие всички класации. И като местоположение, и като удобство и като качество на живот. Другото да го разправят онези от разпръснатите махали в селските кръчми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнениеХората живеят както им е угодно. Ако искат парно ще си направят и парно, а ти оженен за топлофикация и то за цял живот, че и децата ти ще плащат. По лош (скъп) начин за отопление мисля, че не е възможен, но на теб така са ти промили мозъка, че даже се хвалиш.
Типично по бай ганьовски, нищо че си гражданче, ама от онези най-гражданите. То тъпотията май там ви я преподават.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеМного селски труженици се събрахте тука и взехте да се обиждате от факта, че с камина трябва да мяташ дървЬе и сутрин да дзиндзирикаш като простинала кобила.
Все едно, че аз нямам дворове и навеси. Както казах имам и то в повече, но съм предпочел удобството на колективната сграда. И камината не е като цетрално парно със сигурност, прав си. Голямото стъкло бързо става опушено стъкло, а канцерогените от живия огън и пушек в къщата няма как да ги избегнеш никога.
Бих си сложил камина за декорация в някои от новите ми къщи, но да разчитам основно на този тип отопление си е средновековие. Хората в 21-век са измислили "WATERSTAGE" на FUJITSU GENERAL!
А разни комплексирани момчета нека извиват дълги фалшиви арии, само загдето са от прованса, нямат съвременен тип отоплениие, ползват и други техники от миналото , които те принуждават да се потиш и цапаш като шопар.
Типично по бай ганьовски, нищо че си гражданче, ама от онези най-гражданите. То тъпотията май там ви я преподават.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение+ 111
Сигурно не знае и какъв е вкуса на агънцето от пеща и ББК-то на двора под навеса където си пием ракията с приятели.
А камината е с въздушна риза и отоплява всички стаи в къщата.
А като се отпуснеш с чаша добро питие пред нея когато навън е сняг и се загледаш през голямото стъкло в играещите пламъци... е няма такова блаженство.
Не е като централното парно със сигурност.
Адаш - няма смисъл на невежи да се обяснява.
Все едно, че аз нямам дворове и навеси. Както казах имам и то в повече, но съм предпочел удобството на колективната сграда. И камината не е като цетрално парно със сигурност, прав си. Голямото стъкло бързо става опушено стъкло, а канцерогените от живия огън и пушек в къщата няма как да ги избегнеш никога.
Бих си сложил камина за декорация в някои от новите ми къщи, но да разчитам основно на този тип отопление си е средновековие. Хората в 21-век са измислили "WATERSTAGE" на FUJITSU GENERAL!
А разни комплексирани момчета нека извиват дълги фалшиви арии, само загдето са от прованса, нямат съвременен тип отоплениие, ползват и други техники от миналото , които те принуждават да се потиш и цапаш като шопар.
Коментар
-
Inform
Спестява населението грънци , въобще няма такова животно като спестяване от работещите хора.Ти наистина ли вярваш в тази глупост и измамна статистика. Сам виждаш каква аномална статистика - до 2011 се увеличават кредитите , айде бе !!! Кои кредити се увеличават и кой ги взема тези пари след 2009 ! Кой ще да е този ненормален кредитополучател , някой който не е разбрал че банките набиват убийствени лихви ? Съвършенни глупости , банките с по два тефтера - черен и бял и изплуват постоянно отнякъде , някакви спестявани пари и до 2011 кредитите не могат да се спрат да растат , мениджърите не могат да се спрат да източват банките. Тези депозити да не са случайно пак със същите пари от кредитите ?D.Y.F-091066
Коментар
-
Crux
Не мисля че ще останат такива които няма да бъдат ударени , този Армагедон който се задава ще удари всички с изключение на най..най богатите. И все пак не за всички ще е еднакво тежко.Прекалено много го отложиха и много потенциална енергия се акумулира. Ключа който ще отключи бедствието е война и тя се подготвя срещу Иран , но то не може да се избегне с война или без такава. Не ги мисли ипотеките , те са много малко , а хората ударени от безработицата и забележи работещите хора , създаващи нещо а не хрантутниците..вече са адски много.D.Y.F-091066
Коментар
-
Домакинствата в България дължаха на банковата й система жилищни заеми на стойност:
I)
1)
- в края на 2007г. - 5,890,143 хил. лв.
2)
- в края на май 2008г. - 6,904,350 хил. лв.
Тоест за 5 месеца имаше увеличение с над 1 милиард лв.
II)
1)
- в края на 2011г. - 9,368,120 хил. лв.
2)
- в края на май 2012г. - 9,338,695 хил. лв.
Тоест за 5 месеца имаше спад с над 29 милиона лв.
Между другото спестяванията на домакинствата в България депозирани в банковата й система бяха:
1)
- в края на 2011г. - 31,901,545 хил. лв.
2)
- в края на май 2012г. - 33,392,440 хил. лв.
Тоест за 5 месеца, като се изключи сумата от лихвите, спестяванията са се повишили с над 939 милиона лв. въпреки мечтата на някои нищо да не спестява населението за да "инвестира" в жилища.
http://bnb.bg/BankSupervision/index.htm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеИма има и то не малко.някои си мислят че като фалира банката и край с вноските жилището е платено.Други са пък още по големи оптимисти искат падане на борда.Но този път банките не са държавни а частни.И просто няма да стане.Богатите които са и власста не са толкова глупави че да подарят пари и жилища на голтацитеNever underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
kotara22
Задели си земя , да си сееш и малко рапица и нещо маслодайно и едно дизелово автомобилче здраво.Ще има залпово изстрелване на цената на петрола и горивата.Банките няма да фалират и дори ще спазят обещанието си да изплатят влоговете до стотинка и цент 1000% сигурно е това.D.Y.F-091066
Коментар
-
О
Има два вариянта.Единят се е случвал поне 3 пати а другия не.Парвият е криза която човечеството изживява циклично по своето развитие ,след което всичко е по скъпо.Вторият вариянт е свръх криза в която банките да исчезнат ,война и глад.Във този вариант няма значение каде и как си инвестирал ,даже и дае успешно....пак го отнасяш.Така че по добре парите в акции имоти и злато .Прави каквото трябва а дастава каквото ште!Залагам на вариант поскъпване а ако дойде другият.....давикаже штее грозно и варварско...такаче немимислете.....штее има канибализам.Имам пушка патрони земя с ранчо .....штее копаме.Носега нека инвестираме се усмихваме заштото живота е кратък красив и неповторим....а и е слънчево!!!Животът е огледало.....усмихвай се
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЛихвата от 8.85% годишно е за суми над 100 000 лева. За по-малки суми лихвата съответно е и заначително по-ниска.
А дали някой с 20-годишна ипотека за 100 000 лева и месечна вноска 850 лева спи спокойно?
На мен в момента лихвата от депозита ми покрива наема. Дори да стане някакъв апокалипсис и банката да даде фира, аз ще си загубя спестяванията. Крайно неприятно, но не фатално. Докато хипотекарчето ще си загуби жилището и ще има да доплаща на банката или още по-лошо - на едни дебеловрати момчета, разнасящи дървени спортни артикули. Нали няма толкова глупав човек тук да вярва, че е възможно при банкова криза хорицата с ипотеки да излязат сухи от водата и да изплатят с жълти стотинки жилищата си?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ssaki Разгледай мнениеСамо да вметна, че точно в момента аз не бих спал спокойно при такива условия. Нищо против конкретната банка, просто има лихви по кредити, които са по-ниски от това ...
Колкото до цените на имотите - според мен(!) ще падат още минимум 2-3 години, особено невзрачните такива. Под невзрачни визирам всичко, което не е перфектно ново строителство (качество на изпълнение, перфектно разпределение, инфраструктура).
А дали някой с 20-годишна ипотека за 100 000 лева и месечна вноска 850 лева спи спокойно?
На мен в момента лихвата от депозита ми покрива наема. Дори да стане някакъв апокалипсис и банката да даде фира, аз ще си загубя спестяванията. Крайно неприятно, но не фатално. Докато хипотекарчето ще си загуби жилището и ще има да доплаща на банката или още по-лошо - на едни дебеловрати момчета, разнасящи дървени спортни артикули. Нали няма толкова глупав човек тук да вярва, че е възможно при банкова криза хорицата с ипотеки да излязат сухи от водата и да изплатят с жълти стотинки жилищата си?Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Това може ли да е вярно ,или пак някакъв брокерски трик?
http://www.imot.bg/photos1/1/1b133905922290885_1.picЖивотът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЛордов кефиш.Понеже според теб съм в 19 век да те питам виждал ли си богат човек да живее в колективна сграда и да се топли с централно парно?Виждал ли си баня 12 кв.м в панелка?Явно никога не си живял в къща на която външните стени са 70 сантима а вътрешните на първия етаж 50 на втория 20.С двукатна дървена дограма.Ти изобщо незнаеш как да палиш камина и да се грееш с нея.Понеже си ми симпатичен ще ти кажа ако имаш желание да влезеш в 19 век.А знаеш ли какво е да имаш джакузи в двора?.
Сигурно не знае и какъв е вкуса на агънцето от пеща и ББК-то на двора под навеса където си пием ракията с приятели.
А камината е с въздушна риза и отоплява всички стаи в къщата.
А като се отпуснеш с чаша добро питие пред нея когато навън е сняг и се загледаш през голямото стъкло в играещите пламъци... е няма такова блаженство.
Не е като централното парно със сигурност.
Адаш - няма смисъл на невежи да се обяснява.
Коментар
Коментар