IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    Не бе, на село ви преподават тъпотията. По-голяма тъпотия от това да набиеш 400 бона в къща която струва 4, никога не съм прочитал!
    Не ти ли омръзна все това да повтаряш. Нямаш си понятие от цени за строителство, а тръгнал недвижими имоти да коментира. Когато направиш пасивна сграда 800кв.м и я обзаведеш ще те питам 400 бона много ли са или малко. Но това в този живот няма да ти се случи така, че продължавай да биеш тъпъна за бутката от 10кв.м, която гордо си нарекъл магазин.

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
      Хората живеят както им е угодно. Ако искат парно ще си направят и парно, а ти оженен за топлофикация и то за цял живот, че и децата ти ще плащат. По лош (скъп) начин за отопление мисля, че не е възможен, но на теб така са ти промили мозъка, че даже се хвалиш.
      Типично по бай ганьовски, нищо че си гражданче, ама от онези най-гражданите. То тъпотията май там ви я преподават.
      Не бе, на село ви преподават тъпотията. По-голяма тъпотия от това да набиеш 400 бона в къща която струва 4, никога не съм прочитал!
      А факта, че Топлофикация- София всяка година връзва по нови 200 нови блока за абонати как ще обясниш, ако вида на отоплението не е атрактивно?!
      При рязкия скок на тока с 13%, тоест с повече от 10% повече от парното отопление в столицата, плюс изграждането на нови ко-генерационни мощности дали няма да ме раздалечи с още един век от селските бекове?
      На мен мозъка никой не ми е промивал, имам свободата на избор да живея в къща, в колективна сграда и нова и стара. Засега старата колективна сграда бие всички класации. И като местоположение, и като удобство и като качество на живот. Другото да го разправят онези от разпръснатите махали в селските кръчми.

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
        Хората живеят както им е угодно. Ако искат парно ще си направят и парно, а ти оженен за топлофикация и то за цял живот, че и децата ти ще плащат. По лош (скъп) начин за отопление мисля, че не е възможен, но на теб така са ти промили мозъка, че даже се хвалиш.
        Типично по бай ганьовски, нищо че си гражданче, ама от онези най-гражданите. То тъпотията май там ви я преподават.
        +1
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          Много селски труженици се събрахте тука и взехте да се обиждате от факта, че с камина трябва да мяташ дървЬе и сутрин да дзиндзирикаш като простинала кобила.
          Все едно, че аз нямам дворове и навеси. Както казах имам и то в повече, но съм предпочел удобството на колективната сграда. И камината не е като цетрално парно със сигурност, прав си. Голямото стъкло бързо става опушено стъкло, а канцерогените от живия огън и пушек в къщата няма как да ги избегнеш никога.
          Бих си сложил камина за декорация в някои от новите ми къщи, но да разчитам основно на този тип отопление си е средновековие. Хората в 21-век са измислили "WATERSTAGE" на FUJITSU GENERAL!
          А разни комплексирани момчета нека извиват дълги фалшиви арии, само загдето са от прованса, нямат съвременен тип отоплениие, ползват и други техники от миналото , които те принуждават да се потиш и цапаш като шопар.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            + 111

Сигурно не знае и какъв е вкуса на агънцето от пеща и ББК-то на двора под навеса където си пием ракията с приятели.
            А камината е с въздушна риза и отоплява всички стаи в къщата.
            А като се отпуснеш с чаша добро питие пред нея когато навън е сняг и се загледаш през голямото стъкло в играещите пламъци... е няма такова блаженство.
            Не е като централното парно със сигурност.
            Адаш - няма смисъл на невежи да се обяснява.
            Много селски труженици се събрахте тука и взехте да се обиждате от факта, че с камина трябва да мяташ дървЬе и сутрин да дзиндзирикаш като простинала кобила.
            Все едно, че аз нямам дворове и навеси. Както казах имам и то в повече, но съм предпочел удобството на колективната сграда. И камината не е като цетрално парно със сигурност, прав си. Голямото стъкло бързо става опушено стъкло, а канцерогените от живия огън и пушек в къщата няма как да ги избегнеш никога.
            Бих си сложил камина за декорация в някои от новите ми къщи, но да разчитам основно на този тип отопление си е средновековие. Хората в 21-век са измислили "WATERSTAGE" на FUJITSU GENERAL!
            А разни комплексирани момчета нека извиват дълги фалшиви арии, само загдето са от прованса, нямат съвременен тип отоплениие, ползват и други техники от миналото , които те принуждават да се потиш и цапаш като шопар.

Коментар

• Inform

Спестява населението грънци , въобще няма такова животно като спестяване от работещите хора.Ти наистина ли вярваш в тази глупост и измамна статистика. Сам виждаш каква аномална статистика - до 2011 се увеличават кредитите , айде бе !!! Кои кредити се увеличават и кой ги взема тези пари след 2009 ! Кой ще да е този ненормален кредитополучател , някой който не е разбрал че банките набиват убийствени лихви ? Съвършенни глупости , банките с по два тефтера - черен и бял и изплуват постоянно отнякъде , някакви спестявани пари и до 2011 кредитите не могат да се спрат да растат , мениджърите не могат да се спрат да източват банките. Тези депозити да не са случайно пак със същите пари от кредитите ?
              D.Y.F-091066

Коментар

• Crux

Не мисля че ще останат такива които няма да бъдат ударени , този Армагедон който се задава ще удари всички с изключение на най..най богатите. И все пак не за всички ще е еднакво тежко.Прекалено много го отложиха и много потенциална енергия се акумулира. Ключа който ще отключи бедствието е война и тя се подготвя срещу Иран , но то не може да се избегне с война или без такава. Не ги мисли ипотеките , те са много малко , а хората ударени от безработицата и забележи работещите хора , създаващи нещо а не хрантутниците..вече са адски много.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Домакинствата в България дължаха на банковата й система жилищни заеми на стойност:
                  I)
                  1)
                  - в края на 2007г. - 5,890,143 хил. лв.
                  2)
                  - в края на май 2008г. - 6,904,350 хил. лв.
                  Тоест за 5 месеца имаше увеличение с над 1 милиард лв.
                  II)
                  1)
                  - в края на 2011г. - 9,368,120 хил. лв.
                  2)
                  - в края на май 2012г. - 9,338,695 хил. лв.
                  Тоест за 5 месеца имаше спад с над 29 милиона лв.

Между другото спестяванията на домакинствата в България депозирани в банковата й система бяха:
                  1)
                  - в края на 2011г. - 31,901,545 хил. лв.
                  2)
                  - в края на май 2012г. - 33,392,440 хил. лв.
                  Тоест за 5 месеца, като се изключи сумата от лихвите, спестяванията са се повишили с над 939 милиона лв. въпреки мечтата на някои нищо да не спестява населението за да "инвестира" в жилища.

http://bnb.bg/BankSupervision/index.htm

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Има има и то не малко.някои си мислят че като фалира банката и край с вноските жилището е платено.Други са пък още по големи оптимисти искат падане на борда.Но този път банките не са държавни а частни.И просто няма да стане.Богатите които са и власста не са толкова глупави че да подарят пари и жилища на голтаците
                    Да де, аз затова пиша, че ТУК (във форум за инвеститори) няма толкова глупави хора. Иначе е ясно, че глупостта е повсеместна. Само идиот може да си купи 30-годишен прогнил, вмирисан милиционерски панел на цена 1000 Евро/кв. м, и то с дългосочна ипотека с ГПР 9-10%. И после да се надява кризата да му изчисти дълга. Ами няма да стане. УниКредит и Райфайзен Банк не са ТуристСпортБанк и Първа Частна Банка. Отдавна е известно, че при криза най-тежко го отнасят именно най-бедните и длъжниците.
                    Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• kotara22

Задели си земя , да си сееш и малко рапица и нещо маслодайно и едно дизелово автомобилче здраво.Ще има залпово изстрелване на цената на петрола и горивата.Банките няма да фалират и дори ще спазят обещанието си да изплатят влоговете до стотинка и цент 1000% сигурно е това.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• О

Има два вариянта.Единят се е случвал поне 3 пати а другия не.Парвият е криза която човечеството изживява циклично по своето развитие ,след което всичко е по скъпо.Вторият вариянт е свръх криза в която банките да исчезнат ,война и глад.Във този вариант няма значение каде и как си инвестирал ,даже и дае успешно....пак го отнасяш.Така че по добре парите в акции имоти и злато .Прави каквото трябва а дастава каквото ште!Залагам на вариант поскъпване а ако дойде другият.....давикаже штее грозно и варварско...такаче немимислете.....штее има канибализам.Имам пушка патрони земя с ранчо .....штее копаме.Носега нека инвестираме се усмихваме заштото живота е кратък красив и неповторим....а и е слънчево!!!
                        Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                          Лихвата от 8.85% годишно е за суми над 100 000 лева. За по-малки суми лихвата съответно е и заначително по-ниска.
                          А дали някой с 20-годишна ипотека за 100 000 лева и месечна вноска 850 лева спи спокойно?
                          На мен в момента лихвата от депозита ми покрива наема. Дори да стане някакъв апокалипсис и банката да даде фира, аз ще си загубя спестяванията. Крайно неприятно, но не фатално. Докато хипотекарчето ще си загуби жилището и ще има да доплаща на банката или още по-лошо - на едни дебеловрати момчета, разнасящи дървени спортни артикули. Нали няма толкова глупав човек тук да вярва, че е възможно при банкова криза хорицата с ипотеки да излязат сухи от водата и да изплатят с жълти стотинки жилищата си?
                          Има има и то не малко.някои си мислят че като фалира банката и край с вноските жилището е платено.Други са пък още по големи оптимисти искат падане на борда.Но този път банките не са държавни а частни.И просто няма да стане.Богатите които са и власста не са толкова глупави че да подарят пари и жилища на голтаците

Коментар

• Първоначално изпратено от ssaki Разгледай мнение
                            Само да вметна, че точно в момента аз не бих спал спокойно при такива условия. Нищо против конкретната банка, просто има лихви по кредити, които са по-ниски от това ...

Колкото до цените на имотите - според мен(!) ще падат още минимум 2-3 години, особено невзрачните такива. Под невзрачни визирам всичко, което не е перфектно ново строителство (качество на изпълнение, перфектно разпределение, инфраструктура).
                            Лихвата от 8.85% годишно е за суми над 100 000 лева. За по-малки суми лихвата съответно е и заначително по-ниска.
                            А дали някой с 20-годишна ипотека за 100 000 лева и месечна вноска 850 лева спи спокойно?
                            На мен в момента лихвата от депозита ми покрива наема. Дори да стане някакъв апокалипсис и банката да даде фира, аз ще си загубя спестяванията. Крайно неприятно, но не фатално. Докато хипотекарчето ще си загуби жилището и ще има да доплаща на банката или още по-лошо - на едни дебеловрати момчета, разнасящи дървени спортни артикули. Нали няма толкова глупав човек тук да вярва, че е възможно при банкова криза хорицата с ипотеки да излязат сухи от водата и да изплатят с жълти стотинки жилищата си?
                            Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Това може ли да е вярно ,или пак някакъв брокерски трик?
                              http://www.imot.bg/photos1/1/1b133905922290885_1.pic
                              Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Лордов кефиш.Понеже според теб съм в 19 век да те питам виждал ли си богат човек да живее в колективна сграда и да се топли с централно парно?Виждал ли си баня 12 кв.м в панелка?Явно никога не си живял в къща на която външните стени са 70 сантима а вътрешните на първия етаж 50 на втория 20.С двукатна дървена дограма.Ти изобщо незнаеш как да палиш камина и да се грееш с нея.Понеже си ми симпатичен ще ти кажа ако имаш желание да влезеш в 19 век.А знаеш ли какво е да имаш джакузи в двора?.
                                + 111

Сигурно не знае и какъв е вкуса на агънцето от пеща и ББК-то на двора под навеса където си пием ракията с приятели.
                                А камината е с въздушна риза и отоплява всички стаи в къщата.
                                А като се отпуснеш с чаша добро питие пред нея когато навън е сняг и се загледаш през голямото стъкло в играещите пламъци... е няма такова блаженство.
                                Не е като централното парно със сигурност.
                                Адаш - няма смисъл на невежи да се обяснява.

Коментар

Working...
                                X