Първоначално изпратено от luboil
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеВ случаий, че клиентите не сполучат с конкретния имот, а АНИ е "похарчила" някакви пари и раб. часове и т.н., агенцията си запазва правото, потенциалния клиент да закупи някакъв друг имот от тях. Това е като застраховка, че клиентът няма да бъде дръпнат от други агенции или да ги прескочи.
п.п.Аз не я приемам тази сума като загубена, а като предварителна комисионна и гарантиран клиент. Ако не е така тук, значи си е грабеж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеАаааа, това е върхът.
Аз пък съответно искам депозит от агенцията за моето загубено време и че не са ми намерили имот какъвто искам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеВ случаий, че клиентите не сполучат с конкретния имот, а АНИ е "похарчила" някакви пари и раб. часове и т.н., агенцията си запазва правото, потенциалния клиент да закупи някакъв друг имот от тях. Това е като застраховка, че клиентът няма да бъде дръпнат от други агенции или да ги прескочи.
Аз пък съответно искам депозит от агенцията за моето загубено време и че не са ми намерили имот какъвто искам.
Агенцията не може да си запази каквито и да е права върху клиента. Клиента е работодател на агенцията и и плаща комисионна, ако агенцията свърши работата, т.е. има сделка.
Не мога да повярвам, че има българи, които да се вържат на това, което казваш.Last edited by luboil; 19.08.2012, 10:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЗащо западни практики?
Иначе едни документи за продажба, ако няма някакъв сложен юридически казус се подготвят от 3 до 7 дни, дори и ако трябва скица, т.е. има земя. Тези документи имат валидност от няколко месеца и общо не питах колко струват, но сигурно не повече от 20-50 лв. Какви резервации, какви чудесии?
п.п.Аз не я приемам тази сума като загубена, а като предварителна комисионна и гарантиран клиент. Ако не е така тук, значи си е грабеж.Last edited by val/she; 19.08.2012, 10:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнениеИмот не се купува през ден нали........
Затова и съществуват посредници – срещу заплащане извършват всичко необходимо – проверки, събиране на документи, консултации. Посредниците по недвижими имоти са нужни. Тези, които са продавали или купували имот и са се оправяли сами, знаят много добре за какво става въпрос. Огромни главоболия, загубено работно време или почивка, стрес щяха да бъдат спестени, ако ползваха услугите на агенция за недвижими имоти.
Лично аз за някакви си смешни 50 000 евро съм способна да ви намеря прекрасен двустаен апартамент с добра инфраструктура наоколо в близост до болници, училища, детски градини и всякакви удобства наблизо във всеки областен център.
И ти к'ва брокерка се изкара
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеКопират западни практики.
Иначе едни документи за продажба, ако няма някакъв сложен юридически казус се подготвят от 3 до 7 дни, дори и ако трябва скица, т.е. има земя. Тези документи имат валидност от няколко месеца и общо не питах колко струват, но сигурно не повече от 20-50 лв. Какви резервации, какви чудесии?
Коментар
-
Имот не се купува през ден нали........
Затова и съществуват посредници – срещу заплащане извършват всичко необходимо – проверки, събиране на документи, консултации. Посредниците по недвижими имоти са нужни. Тези, които са продавали или купували имот и са се оправяли сами, знаят много добре за какво става въпрос. Огромни главоболия, загубено работно време или почивка, стрес щяха да бъдат спестени, ако ползваха услугите на агенция за недвижими имоти.
Лично аз за някакви си смешни 50 000 евро съм способна да ви намеря прекрасен двустаен апартамент с добра инфраструктура наоколо в близост до болници, училища, детски градини и всякакви удобства наблизо във всеки областен център.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеВнимавайте много с брокерите.
Какъв е този невъзвращаем депозит???
А ако сделката не стане какво?
И тези резервации са пълна измишльотина. Ако имате парите в брой, нама никаква резервация. Или купувате, т.е. продавача продава или не. Щом имате парите, харесате имота, цената е договорена, а сделка няма, вината е в продавача, респективно брокера. Подготовката на документите за продажба са изцяло отговорност на продавача, и няма за какво купувача да резервира, за да можел продавача да си подготви документите. Тъй де, или продава или не, или иска парата или не я иска. Като не я иска повече не се занимавайте с него. Този който иска да продаде е с готови документи и се разбира че иска да продаде.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеСайтът нещо се бъгна и не ми излизат останалите линкове.
http://www.bulgarianproperties.bg/im...a-v-varna.html
РЕЗЕРВАЦИЯ И КОМИСИОННА ЗА АГЕНЦИЯТА
Можете да направите резервация на имота веднага посредством невъзвръщаем депозит от 2000 Евро, платим в брой, с кредитна карта (VISA, MasterCard) или банков трансфер.
Какъв е този невъзвращаем депозит???
А ако сделката не стане какво?
И тези резервации са пълна измишльотина. Ако имате парите в брой, нама никаква резервация. Или купувате, т.е. продавача продава или не. Щом имате парите, харесате имота, цената е договорена, а сделка няма, вината е в продавача, респективно брокера. Подготовката на документите за продажба са изцяло отговорност на продавача, и няма за какво купувача да резервира, за да можел продавача да си подготви документите. Тъй де, или продава или не, или иска парата или не я иска. Като не я иска повече не се занимавайте с него. Този който иска да продаде е с готови документи и се разбира че иска да продаде.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнениеЧудя се туканка, уж големи инвеститори, пък се свидят едни 100 К евра да изсипят. .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнениеНе става, вече 10 години се занимавам основно с това. Мисля да разширя бизнеса си с фасилити мениджмънт. Ние от Разлив, ако не работим нещо, предпочиташ да крадем ли? Да влизаме по къщите на хората ли искаш? А в София толкова народ се занимава с недвижимости и клиентите такива добри пари са готови да плащат дори за обикновени жилища! Чудя се туканка, уж големи инвеститори, пък се свидят едни 100 К евра да изсипят. Всеки ден имам клиент който ме вози мен и колежката ми с автомобила си за толкова пари.За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнението с возене ако ставаше работата..ехее..широк живот. Просто ликовете към обявите дето беше постнал/а си бяха откровен 'капан за глупаци'. Не е въпросът 100К малко или много пари са, а какво има в момента на пазара. Факт е, че 90% от офертите са или кофти имот или цена от2008-ма или комбинация от двете , НО като 'печен' брокер точно тук идва разликата. Като гледам какво и на какви цени похвали просто не бих ти се доверил да ви возя с колежката всеки ден по огледи. Имам известни наблюдения върху работата на брокерите, защото мой близък се занимава с този бизнес та нивото и коректността в България са на много ниско ниво.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеНиви не, но на една среща в центъра на Бургас, арх. Йовчев като взе да ми разправя надълго и нашироко за проекта "супербургас" за някакви комети между Слънчев бряг и остров св. Иван до Созопол, за удължаване на пешеходната им ул.Александровска до морето и засаждането на палми, не само на маслинени дръвчета, трите мастики на които бях ми се сториха множко. Бургас ми се стори по-привлекателен от Софето за инвестиции и наистина крайбрежните ниви не ми се видяха много начумерени..Да, бива го в тази част, но за нови ниви забрави, поне докато не продадат застроеното по старите
Коментар
Коментар