Първоначално изпратено от dosadnik
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеДавай с обясненията Голям тънкаж ми се струва. Правил съм месец за 6000 за двама в Европа без лишения. Но ти ме утепа с 4000 за 2 седмици за 4 барабар с рентакар в Италия. Не се заяждам. Търся възможностите, щот съм хаймана
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеминалата година бяхме 4 4овека в Италия с кола под наем. За 14 дни, 3000км със самолетните билети излезе около 4000лв, БЕЗ да се лишаваме. Ако някой се интересува как, ще обясня в друг пост.
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеИ аз мислех така преди 10г, когато много познати заминаваха. Никой не се върна, но все още има хора които работят и плащат данъци.
Ето и друго мнение: ако останеш в БГ, тъй като нивото е много ниско, с много по-малко труд ще вадиш пари като на Запад, но при нашите разходи ще си живееш много по-добре
А сега в момента си мисля че живеем в едно гето, но просто не пътуваме в Европа за да го разберем. Миналият месец, бяхме за 14 дни с кола до Франция и обратно. Споделям набързо впечетления и оставам всеки да реши сам за себе си дали съм прав:
- Пътищата. В Румъния са толкова тесни, но няма дупки. Швейцарската годишна винетка е 30евро, колкото и нашата. Вървяхме САМО по магистрали, които не се плащат, пари се дават за тунелите. Сравнение на винетки в сайта vinetka.com. Пътищата след Румъния - само магистрали, неплатени в Австрия и Унгария. Платени във Франция, но без винетка.
- Колите. Няма джипове, никой не си избива комплексите. Но има много мини Купъри и болшинството коли са малолитражки. Никой не свири и не натиска предния, изчакват се. Карат спокойно в многомилионен град и те изчакват, а във една Варна, която е 30мин с кола от край до край, се убиват да присвяткат,свирят и бързат.. Пакоместата за инвалиди НЕ СЕ заемат, паркоместата в централните части са платени в работно време, ако искаш. Колите в градовете са по-малко(платено паркиране) и няма спрени по тротоари, пред гаражи, влизане в еднопосочни улици и.т.н. Липсата на контрол у нас направо е стряскаща.
- Качеството и на евтината храна, усмихнатите и услужливи хора ( на два пъти случайни минувачи спряха и ни упътиха, БЕЗ да ги молим, само като видяха че се взираме в картата), незастроени паркове, пешеходни зони без спрени коли внимание към всеки дребен детайл, фигурки по прозорци и парковете, направени просто да им се радват хората, а не за да печелиш пари са си неща които просто нямат коментар;
- Чистотата. Няма боклуци по улиците, никой не си хвърля угарките по спирките или от колите. А във Франция наистина много пушат. Лично за мене, чистотата в една страна и на градовете е мерило за това колко е успяла страната. Чувството за чистота се създава, а който го нарушава се глобява. Прост тест, излизаш от входа и виж дали в радиус от 100м е чисто. Демек няма хартийка, фас, боклук... ( не говоря за сухи листа, това вече у нас е утопия).
И в заключение: парите за поддръжка у нас ги има. Проблемът е в краденето и това че полицията не си върши работата, т.е. няма контрол. И май заприличваме на Африка, само дето все още белите сме повече по улиците.
Нямам единствено решение какво да правим за да обърнем тенденцията, освен натиск върху полицията и най-вече прокурорите( държавните обвинители) да си вършат работата. Но нали за това е форум, вероятно има и много други добри идеи.
И специално към хората очакващи бум в цените на имотите. Търсете в Интернет клипове за африкански градове. Абстрахирайте се от старите коли и цвета на хората. Дали не приличат на БГ градовете????? А ако това сравнение не ви стига, миналата година бяхме 4 4овека в Италия с кола под наем. За 14 дни, 3000км със самолетните билети излезе около 4000лв, БЕЗ да се лишаваме. Ако някой се интересува как, ще обясня в друг пост.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТова дали имотите се поддържат зависи от тяхната цена и тенденцията и да се променя в бъдеще. Имоти на които цените падат се поддържат лошо, защото губят стойност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеИ аз мислех така преди 10г, когато много познати заминаваха. Никой не се върна, но все още има хора които работят и плащат данъци.
Ето и друго мнение: ако останеш в БГ, тъй като нивото е много ниско, с много по-малко труд ще вадиш пари като на Запад, но при нашите разходи ще си живееш много по-добре
И в заключение: парите за поддръжка у нас ги има.
Колкото до работата тук, верно че има хора които работят, но ако си чел даже в момента половината пари за пенсии се допълват от бюджета. И не съм сигурен, че ще вадиш пари като на запад, може би единици за определени специалности. Сина ми завърши тук и започна работа с не лоша заплата, но ако трябва да плаща наем ще умре от глад. А при сегашните цени жилище никогиш не може да купи
Коментар
-
d333
Нищо не е сигурно 100% , докато не се случи в един момент ще стане ясно. В настоящето се случва това - икономиката запада и няма никакви индикации за обрат на тенденцията.
По принцип цените от догодина ще са нагоре вече, отчаянието при спекулантите с имоти е мисля максимално. Все пак не е чак толкова зле в България и аз съм бил на много места...посещавал съм искам да кажа.Last edited by supertrader; 10.10.2013, 15:45.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеИ специално към хората очакващи бум в цените на имотите. Търсете в Интернет клипове за африкански градове. Абстрахирайте се от старите коли и цвета на хората. Дали не приличат на БГ градовете????? А ако това сравнение не ви стига, миналата година бяхме 4 4овека в Италия с кола под наем. За 14 дни, 3000км със самолетните билети излезе около 4000лв, БЕЗ да се лишаваме. Ако някой се интересува как, ще обясня в друг пост.
П.С. А тези 4К за 4-мата човека ли са (това е невъзможно за мен) или са на човек?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеАбе трейдъра може да звучи наивно и домякъде апокалиптично, но в голяма степен е прав. Прудукт с принадена стойност в България се произвежда убийствено малко. Въпрос на едно поколение е, максимум 20 години, тези половин милион дето имат знания и възможности да си изучат децата, родителите им да умрат и забрави че ще има кой да плаща данъци, че да има бюджет. Ти за кво мислиш драпат да увеличат МРЗ. Това е инструмент директно за увеличаване на приходите.
А сега в момента си мисля че живеем в едно гето, но просто не пътуваме в Европа за да го разберем. Миналият месец, бяхме за 14 дни с кола до Франция и обратно. Споделям набързо впечетления и оставам всеки да реши сам за себе си дали съм прав:
- Пътищата. В Румъния са толкова тесни, но няма дупки. Швейцарската годишна винетка е 30евро, колкото и нашата. Вървяхме САМО по магистрали, които не се плащат, пари се дават за тунелите. Сравнение на винетки в сайта vinetka.com. Пътищата след Румъния - само магистрали, неплатени в Австрия и Унгария. Платени във Франция, но без винетка.
- Колите. Няма джипове, никой не си избива комплексите. Но има много мини Купъри и болшинството коли са малолитражки. Никой не свири и не натиска предния, изчакват се. Карат спокойно в многомилионен град и те изчакват, а във една Варна, която е 30мин с кола от край до край, се убиват да присвяткат,свирят и бързат.. Пакоместата за инвалиди НЕ СЕ заемат, паркоместата в централните части са платени в работно време, ако искаш. Колите в градовете са по-малко(платено паркиране) и няма спрени по тротоари, пред гаражи, влизане в еднопосочни улици и.т.н. Липсата на контрол у нас направо е стряскаща.
- Качеството и на евтината храна, усмихнатите и услужливи хора ( на два пъти случайни минувачи спряха и ни упътиха, БЕЗ да ги молим, само като видяха че се взираме в картата), незастроени паркове, пешеходни зони без спрени коли внимание към всеки дребен детайл, фигурки по прозорци и парковете, направени просто да им се радват хората, а не за да печелиш пари са си неща които просто нямат коментар;
- Чистотата. Няма боклуци по улиците, никой не си хвърля угарките по спирките или от колите. А във Франция наистина много пушат. Лично за мене, чистотата в една страна и на градовете е мерило за това колко е успяла страната. Чувството за чистота се създава, а който го нарушава се глобява. Прост тест, излизаш от входа и виж дали в радиус от 100м е чисто. Демек няма хартийка, фас, боклук... ( не говоря за сухи листа, това вече у нас е утопия).
И в заключение: парите за поддръжка у нас ги има. Проблемът е в краденето и това че полицията не си върши работата, т.е. няма контрол. И май заприличваме на Африка, само дето все още белите сме повече по улиците.
Нямам единствено решение какво да правим за да обърнем тенденцията, освен натиск върху полицията и най-вече прокурорите( държавните обвинители) да си вършат работата. Но нали за това е форум, вероятно има и много други добри идеи.
И специално към хората очакващи бум в цените на имотите. Търсете в Интернет клипове за африкански градове. Абстрахирайте се от старите коли и цвета на хората. Дали не приличат на БГ градовете????? А ако това сравнение не ви стига, миналата година бяхме 4 4овека в Италия с кола под наем. За 14 дни, 3000км със самолетните билети излезе около 4000лв, БЕЗ да се лишаваме. Ако някой се интересува как, ще обясня в друг пост.Last edited by master of the seven seas; 10.10.2013, 13:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеИ аз като бате Пешо вече не вярвам на Трейдърко. Много двупосочни мнения, много взаимни отрицания!
Имотите ще си поскъпват както обикновено в дългосрочен план, но може да поевтиняват ограничено в краткосрочен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЛорде как да отречем очевидното, работата върви към провал и вече толкова се проточи, че не ми изглежда да е краткосрочно.Става да е краткосрочно, но ако живеехме по 300 години като орлите.
Или сега си вземаш хаповете, преди не?
Коментар
Коментар