Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by Бате Пешо; 22.11.2013, 11:47.
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеТа навсякъде правото на строеж означава някой да построи сграда в чужд имот и да стане собственик на сградата, а не на земята.Смисълът на правото на строеж е да защити собственика на сградата от искове за собственост, а не да му даде права на собственик на земята.
Ай наздраве!
Шредстави си, че вашия парцел е един апартамент, който е отдаден под наем (дългосрочен, вписан по надлежния ред и непрекратим, освен ако наемателя не реши така) на 5 човека (да речем, че е огромен апаратамент). В един момент собственика ви събира и казва - пичове, абе не искате ли да ви го продам този апартамент, че на мен ми трябват кинти и т.н. 2-ма се навивате, но трима - не. Вие двата си вземате по 1/5 идеална част, т.е. имате 40% от площта, реални собственици сте и..... можете да си я наврете тази собственост само на едно място Ти на останалите 3-ма не може да им накривиш капата - апаратмента е за общо ползване и точка. Ако не го разрушават, не можеш нищо да им кажеш. И тъй като е за общо позлване, то ако ти си купиш нова маса в кухнята, то всички могат да я ползват. И тук идва един друг момент -ако на теб ти е кеф да смениш казанчето в кенефа с луксозно такова, макар старото да си е ок - това си е твой разход, никой нищо не ти виси, ама всички ще го позлват. Ако обаче е развалено и ти си го поправил - тогава можеш да си искаш кинтата от останалите.
Същото е с твоя имот - ти не можеп да спреш несобствениците на имота, но притежаващи право на строеж върху него, да позлват имота. те имат право да го ползват, защото суперфицията е върху целия парцел. Това е. Успех.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЧакам да ми напишеш къде не е мизерно в София и къде живеят само богати мили и възпитани хора.Щото може и да не живея в София но много често идвам и имам очи.
Ще ме прощавате, но за мен в северна и западна посока от ЦУМ не е София - разбирайте го както си искате, това е лично и особено субективно мнениеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнениеСа, аз познавам и нормални хора в люлин и дружба,включително и писатели, но то и в затвора има нормални, въпросът е какви са болшинстово.И всички искат да се махнат оттам.
Разсадника и тея квартали около него са по-мизерни и от комплексите.Цигани, луди, соц.слаби, бачкатори и останалиото са дилъри и от старите крадци, едно време. Крукс го е казал ама съвсем съвсем точно -бакшиш от село и фръцлата му -типичното семейство там.
А Докторската градина - малко по-друг профил живущи.Само не знам Крукс къде ще си спират младите меринджеи колите???Голям проблем ще да е
Докторската градина е страхотен квартал, каквото и да ми говорите!
Напоследък ходя да пия кафе в събота или неделя в един нов хотел -Sense, на Цар Освободител срещу Ал.Невски.Покривна тераса, няма такова кафе с такава гледка, 4 лв е, бих дал и 10 лв за кафе там, абе бих живял там, ако можех.За мен преди всичко е важна гледката от едно местообитание.В този ред на мисли, като пия кафето разглеждам сградите около мен -има на Московска едни високи сгради, едната е Палата София и до нея другите -ето ТАМ е най доброто място за живеене според мен в София!!Не ги бях виждал така отвисоко и подробно
А колегата с проблемите с двора -как можеш да си купиш дом в калта бе???И какви съседи очакмваш да имаш там??Дано поне да имаш гледка, че иначе...
А Бат Пешо, тея приказки с циганите,айде нема нужда, някой хора като единици може да са и свестни и аз познавам свестни покрай бокса, НАЧИНЪТ на живот на племето е проблемът, мизерията във всякакви форми, праните гащи, сателитните чинии и външни тоалетни,боклуците, кражби, пиене, чалга ебане и бой.Абе въобще какво ти обяснявам, ти въобще нормален ли си да ми хвалиш цигани за съседи и панелни комплекси за живот!!!
Явно животът извън София ти е промил мозъка, там на село може да си авторитет и да раздаваш по 2 лева и да ти целуват ръка, тука е съвсем съвсем друго!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнениеЕ добре, как ще лепи бележки, нали е зелена зона там, платени места, а живущите имат право да си спират безплатно в цялото каре,Не мога да разбера.Или тя и ти искаш да спирате точно ама точно пред мястото където живеете?Аз откакто въведоха зоните спирам много по-лесно, пускаш смс и си готов.Знаеш ли къде е ад?В Лозенец в момента, цела София спира там да пести лефчетата.Много по-трудно намирам места в Лозенец, отколкото в платените зони.Last edited by Crux; 22.11.2013, 10:15.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеПаркирането в центъра (а и не само там вече) е ОГРОМЕН проблем. Е затова държа толкова на гаража. Пред кооперацията на нашите има точно ПЕТ паркоместа за 12 апартамента, от които 2 са фирми. Една лелка от входа бройка колите и редовно лепи бележки "НЕ ПАРКИРАЙ! МЕСТАТА СА САМО ЗА ЖИВУЩИТЕ!" по непознатите коли. Вече 100 пъти съм казвал - Докторски паметник е прекрасен квартал да се шматкаш и да си сърбаш сутрешното/следобедното кафе, но е ужасен за живеене. Е, не колкото Разсадника и Люлин, но определено не е кой знае какво и е супер надценен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнениеСа, аз познавам и нормални хора в люлин и дружба,включително и писатели, но то и в затвора има нормални, въпросът е какви са болшинстово.И всички искат да се махнат оттам.
Разсадника и тея квартали около него са по-мизерни и от комплексите.Цигани, луди, соц.слаби, бачкатори и останалиото са дилъри и от старите крадци, едно време. Крукс го е казал ама съвсем съвсем точно -бакшиш от село и фръцлата му -типичното семейство там.
А Докторската градина - малко по-друг профил живущи.Само не знам Крукс къде ще си спират младите меринджеи колите???Голям проблем ще да е
Напоследък ходя да пия кафе в събота или неделя в един нов хотел -Sense, на Цар Освободител срещу Ал.Невски.Покривна тераса, няма такова кафе с такава гледка, 4 лв е, бих дал и 10 лв за кафе там, абе бих живял там, ако можех.За мен преди всичко е важна гледката от едно местообитание.В този ред на мисли, като пия кафето разглеждам сградите около мен -има на Московска едни високи сгради, едната е Палата София и до нея другите -ето ТАМ е най доброто място за живеене според мен в София!!Не ги бях виждал така отвисоко и подробно
А колегата с проблемите с двора -как можеш да си купиш дом в калта бе???И какви съседи очакмваш да имаш там??Дано поне да имаш гледка, че иначе...
А Бат Пешо, тея приказки с циганите,айде нема нужда, някой хора като единици може да са и свестни и аз познавам свестни покрай бокса, НАЧИНЪТ на живот на племето е проблемът, мизерията във всякакви форми, праните гащи, сателитните чинии и външни тоалетни,боклуците, кражби, пиене, чалга ебане и бой.Абе въобще какво ти обяснявам, ти въобще нормален ли си да ми хвалиш цигани за съседи и панелни комплекси за живот!!!
Явно животът извън София ти е промил мозъка, там на село може да си авторитет и да раздаваш по 2 лева и да ти целуват ръка, тука е съвсем съвсем друго!Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНе знам какво им е дарено но не ми се вярва това гето да го търпят още дълго време.Ще им я платят и айде у Факултето.Като писах това за метрото нямах в предвид теб.Но я само си представи за миг че детската градина и училището са на пет минути пеш от дома ти.На толкова има пазар големи магазини.Излизаш и около теб магазини за какво ли не кафенета паркове.Работата ти е да речем на 20-25 минути пеш....Интересно ми е защо е този страх от циганите.И никой не си признава всеки мълчи крие се.Ми те стават все повече и повече ние ще бягаме ли ще изоставим земята си градовете си.Дошли петима мангали в Младост и българите в паника се изселват.Е аз живея в село което е пълно с мангали и не виждам нищо страшно и опасно.Тоя страх от тях направо ме изумява.Българина е съгласен да живее с мутри но от циганите се плаши...
Понеже все питаш за Зоните, Света Троица, Разсадника - на мен лично тия квартали изобщо не ми харесват. Твърде много панеляци със съответните им обитатели има.
Колкото до циганите - аз проблем с тях нямам. Обаче повечето хора имат. Започнат ли да се заселват някъде цигани, българите започват да се изселват. Примерът със Столипиново е много показен.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Са, аз познавам и нормални хора в люлин и дружба,включително и писатели, но то и в затвора има нормални, въпросът е какви са болшинстово.И всички искат да се махнат оттам.
Явно животът извън София ти е промил мозъка, там на село може да си авторитет и да раздаваш по 2 лева и да ти целуват ръка, тука е съвсем съвсем друго!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЕ нема как да ми ареса на Ошфорко комплекса дето е на бистришкия кър.Само като си помислим за денонощния грохот от околовръсното.Заеби тая работа там без кола си загубен
Отсреща до III-та градска има едно магазинче което се продава от около година за 26 хиляди евро. Харесва ми, но давам двойно по-малко просто и не можем да се договорим със собственика.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнениеПреди всичко - кварталите построени през последните 10 години и по-специално, тия с ниско строителство. Ние като сме 12 апартамента в блока и се познаваме всички, не си правиме мизерии. Имаме и двор, който се поддържа с голем мерак. Една съседка е нацвъкала цветя насекъде, ама летото изкарваше сека вечер маркуч за поливане от собствения си гараж, за да не товари общите партиди - нищо, че цветята ни прават убаво на сички.
Нема да говорим за София Парк, там наистина може да се каже, че условията за живот са без аналог.
Коментар
-
Лорди на мен пък ми харесва района около пазар Димитър Петков и на запад до ЧЕЗ и Кардиологичната болница зад кино Арена.В края на парка срещу ЧЕЗ има една нова хубава сграда и те там ако мое си вземеш...А Симеон и Пиротска са пълни с магазинчета има всичко що ти требе.Пазар Димитър Петков е може би най евтиния пазар.....Последния път като ходих обаче установих че пазаря е съборен и строят нов
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЛорди ти като крупен инвеститор в имоти и познавач на столицата би ли казал какво ти е мнението за зоните Б18 Б19 Илинден Разсадника и Света Троица или за района между Сливница Опълченска Позитано та чак до Парка на Запад.
Не съм крупен инвеститор, а дребен инвеститор както ме оцени Фалафел.
Познавач на столицата, обаче смея да твърдя , че съм защото съм я обикалял навред и нашир по най-различни причини от служебни ангажименти до огледи на имоти и наглеждане на собствени имоти.
Имам колега който купи апартамент в Гевгелийски. Той с възторг ми разказваше , че след като с жена му посещавали столичните театри в центъра на София, с удоволствие лятос разхождайки се по Симеон се прибрали. Същото му споделих и за моята къща в Редута в която съм се прибирал хиляди пъти от театрите в центъра, най-вече от музикалния, театър Зад канала и театър София.
Харесвам кварталите от близкия запад които си споменал, на и тези в близкия изток в които аз притежавам имоти.
Имам два имоти в западен квартал, очаквам да закупя трети. Това са едни малки магазинчета за които имам идея да ги претворявам в бизнес имот от сорта на кафене.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеНякъде около 2000г. с един колега се отбихме във вътрешността на Татарли в едно нещо като гостилничка-кръчма да изпием по бира. Та бармана ми се подсмихна и ми каза: Предполагам, че не искате наливна бира и предложи бутилирана. Аз му казах, че няма проблем и да ми даде няколко цигари насипно. Тогава още пушех. Цигането се втрещи и остана приятно изненадан.
Коментар
Коментар