IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    aз мога да ти кажа, няма проблеми - Редута в частта на парка (ул. калиманци, но самата улица е много кофти, щото е павета), от другата страна на парка (Гео Милев, ул. май беше Едисон), Стрелбище, уличките около парка (дори има доволно места за паркиране), Иван Вазов (има няколко нелоши кооперации около Витошка до входа на парка, както и около Търговската гимназия), една много малка част от Лозенец - - около Южния и в частта около Токуда, но там наистина стана ултра пренаселено и 5-6 кооперции в Изток, около ул Жолио Кюри. Центърът го изключвам поради липсата на нови кооепрации и паркоместа, макар че се намират единични постройки и там. Естествено говорим за средностатистически (и една идея над тях) хапаратаменти по 100-150 К, къщите са друга бира и не се броят.
    Ще ме прощавате, но за мен в северна и западна посока от ЦУМ не е София - разбирайте го както си искате, това е лично и особено субективно мнение
    Груйчи ми ти изброи има няма 50 кооперации.По четири вдода по 12 апартамента по трима човека отиват към 7000 човека.На фона на 1200000 това е нищожно. Много малко местата добри за живот.Все пак нещото е по добро от нищото.Ще отида да се убедя лично в това което си написал.Явно имаме различни критерии за това кое е добро и удобно за живеене.
    Last edited by Бате Пешо; 22.11.2013, 11:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
      Та навсякъде правото на строеж означава някой да построи сграда в чужд имот и да стане собственик на сградата, а не на земята.Смисълът на правото на строеж е да защити собственика на сградата от искове за собственост, а не да му даде права на собственик на земята.
      Ай наздраве!
      Любче, ама наистина за последно, че изпаднал в такова заблуждение, та мани, мани - именно с такова мислене, без консултации и на принципа "кой бе, аз ли да не знам, акъл не ща, пари ми дай", едни хора се набиват в такива лайна, че после дават хиляди и пак не могат да излязат от тях. Ще ти дам максимално нагледен пример:
      Шредстави си, че вашия парцел е един апартамент, който е отдаден под наем (дългосрочен, вписан по надлежния ред и непрекратим, освен ако наемателя не реши така) на 5 човека (да речем, че е огромен апаратамент). В един момент собственика ви събира и казва - пичове, абе не искате ли да ви го продам този апартамент, че на мен ми трябват кинти и т.н. 2-ма се навивате, но трима - не. Вие двата си вземате по 1/5 идеална част, т.е. имате 40% от площта, реални собственици сте и..... можете да си я наврете тази собственост само на едно място Ти на останалите 3-ма не може да им накривиш капата - апаратмента е за общо ползване и точка. Ако не го разрушават, не можеш нищо да им кажеш. И тъй като е за общо позлване, то ако ти си купиш нова маса в кухнята, то всички могат да я ползват. И тук идва един друг момент -ако на теб ти е кеф да смениш казанчето в кенефа с луксозно такова, макар старото да си е ок - това си е твой разход, никой нищо не ти виси, ама всички ще го позлват. Ако обаче е развалено и ти си го поправил - тогава можеш да си искаш кинтата от останалите.
      Същото е с твоя имот - ти не можеп да спреш несобствениците на имота, но притежаващи право на строеж върху него, да позлват имота. те имат право да го ползват, защото суперфицията е върху целия парцел. Това е. Успех.
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Чакам да ми напишеш къде не е мизерно в София и къде живеят само богати мили и възпитани хора.Щото може и да не живея в София но много често идвам и имам очи.
        aз мога да ти кажа, няма проблеми - Редута в частта на парка (ул. калиманци, но самата улица е много кофти, щото е павета), от другата страна на парка (Гео Милев, ул. май беше Едисон), Стрелбище, уличките около парка (дори има доволно места за паркиране), Иван Вазов (има няколко нелоши кооперации около Витошка до входа на парка, както и около Търговската гимназия), една много малка част от Лозенец - - около Южния и в частта около Токуда, но там наистина стана ултра пренаселено и 5-6 кооперции в Изток, около ул Жолио Кюри. Центърът го изключвам поради липсата на нови кооепрации и паркоместа, макар че се намират единични постройки и там. Естествено говорим за средностатистически (и една идея над тях) хапаратаменти по 100-150 К, къщите са друга бира и не се броят.
        Ще ме прощавате, но за мен в северна и западна посока от ЦУМ не е София - разбирайте го както си искате, това е лично и особено субективно мнение
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
          Са, аз познавам и нормални хора в люлин и дружба,включително и писатели, но то и в затвора има нормални, въпросът е какви са болшинстово.И всички искат да се махнат оттам.
          Разсадника и тея квартали около него са по-мизерни и от комплексите.Цигани, луди, соц.слаби, бачкатори и останалиото са дилъри и от старите крадци, едно време. Крукс го е казал ама съвсем съвсем точно -бакшиш от село и фръцлата му -типичното семейство там.
          А Докторската градина - малко по-друг профил живущи.Само не знам Крукс къде ще си спират младите меринджеи колите???Голям проблем ще да е
          Докторската градина е страхотен квартал, каквото и да ми говорите!
          Напоследък ходя да пия кафе в събота или неделя в един нов хотел -Sense, на Цар Освободител срещу Ал.Невски.Покривна тераса, няма такова кафе с такава гледка, 4 лв е, бих дал и 10 лв за кафе там, абе бих живял там, ако можех.За мен преди всичко е важна гледката от едно местообитание.В този ред на мисли, като пия кафето разглеждам сградите около мен -има на Московска едни високи сгради, едната е Палата София и до нея другите -ето ТАМ е най доброто място за живеене според мен в София!!Не ги бях виждал така отвисоко и подробно
          А колегата с проблемите с двора -как можеш да си купиш дом в калта бе???И какви съседи очакмваш да имаш там??Дано поне да имаш гледка, че иначе...
          А Бат Пешо, тея приказки с циганите,айде нема нужда, някой хора като единици може да са и свестни и аз познавам свестни покрай бокса, НАЧИНЪТ на живот на племето е проблемът, мизерията във всякакви форми, праните гащи, сателитните чинии и външни тоалетни,боклуците, кражби, пиене, чалга ебане и бой.Абе въобще какво ти обяснявам, ти въобще нормален ли си да ми хвалиш цигани за съседи и панелни комплекси за живот!!!
          Явно животът извън София ти е промил мозъка, там на село може да си авторитет и да раздаваш по 2 лева и да ти целуват ръка, тука е съвсем съвсем друго!
          Би ли написал кои са не мизерните квартали на София.Щото всеки критикува без да напише кое е доброто.Никога не съм хвалил цигани за съседи.Но определено предпочитам цигани пред мутри.Не мога да се съглася с приказки от рода на в Люлин има и нормални ама са малко и всички искат да се махнат от там.Чакам да ми напишеш къде не е мизерно в София и къде живеят само богати мили и възпитани хора.Щото може и да не живея в София но много често идвам и имам очи.

Коментар

Е добре, как ще лепи бележки, нали е зелена зона там, платени места, а живущите имат право да си спират безплатно в цялото каре,Не мога да разбера.Или тя и ти искаш да спирате точно ама точно пред мястото където живеете?Аз откакто въведоха зоните спирам много по-лесно, пускаш смс и си готов.Знаеш ли къде е ад?В Лозенец в момента, цела София спира там да пести лефчетата.Много по-трудно намирам места в Лозенец, отколкото в платените зони.
            А знаеш ли кое е най-смешното? Тя дори няма кола... А бележките ги лепи в тъмна доба, когато зелената зона вече не важи... Трагедия, казвам ти.
            Last edited by Crux; 22.11.2013, 10:15.
            Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
              Паркирането в центъра (а и не само там вече) е ОГРОМЕН проблем. Е затова държа толкова на гаража. Пред кооперацията на нашите има точно ПЕТ паркоместа за 12 апартамента, от които 2 са фирми. Една лелка от входа бройка колите и редовно лепи бележки "НЕ ПАРКИРАЙ! МЕСТАТА СА САМО ЗА ЖИВУЩИТЕ!" по непознатите коли. Вече 100 пъти съм казвал - Докторски паметник е прекрасен квартал да се шматкаш и да си сърбаш сутрешното/следобедното кафе, но е ужасен за живеене. Е, не колкото Разсадника и Люлин, но определено не е кой знае какво и е супер надценен.
              Е добре, как ще лепи бележки, нали е зелена зона там, платени места, а живущите имат право да си спират безплатно в цялото каре,Не мога да разбера.Или тя и ти искаш да спирате точно ама точно пред мястото където живеете?Аз откакто въведоха зоните спирам много по-лесно, пускаш смс и си готов.Знаеш ли къде е ад?В Лозенец в момента, цела София спира там да пести лефчетата.Много по-трудно намирам места в Лозенец, отколкото в платените зони.

Коментар

Са, аз познавам и нормални хора в люлин и дружба,включително и писатели, но то и в затвора има нормални, въпросът е какви са болшинстово.И всички искат да се махнат оттам.
                Разсадника и тея квартали около него са по-мизерни и от комплексите.Цигани, луди, соц.слаби, бачкатори и останалиото са дилъри и от старите крадци, едно време. Крукс го е казал ама съвсем съвсем точно -бакшиш от село и фръцлата му -типичното семейство там.
                А Докторската градина - малко по-друг профил живущи.Само не знам Крукс къде ще си спират младите меринджеи колите???Голям проблем ще да е
                Напоследък ходя да пия кафе в събота или неделя в един нов хотел -Sense, на Цар Освободител срещу Ал.Невски.Покривна тераса, няма такова кафе с такава гледка, 4 лв е, бих дал и 10 лв за кафе там, абе бих живял там, ако можех.За мен преди всичко е важна гледката от едно местообитание.В този ред на мисли, като пия кафето разглеждам сградите около мен -има на Московска едни високи сгради, едната е Палата София и до нея другите -ето ТАМ е най доброто място за живеене според мен в София!!Не ги бях виждал така отвисоко и подробно
                А колегата с проблемите с двора -как можеш да си купиш дом в калта бе???И какви съседи очакмваш да имаш там??Дано поне да имаш гледка, че иначе...
                А Бат Пешо, тея приказки с циганите,айде нема нужда, някой хора като единици може да са и свестни и аз познавам свестни покрай бокса, НАЧИНЪТ на живот на племето е проблемът, мизерията във всякакви форми, праните гащи, сателитните чинии и външни тоалетни,боклуците, кражби, пиене, чалга ебане и бой.Абе въобще какво ти обяснявам, ти въобще нормален ли си да ми хвалиш цигани за съседи и панелни комплекси за живот!!!
                Явно животът извън София ти е промил мозъка, там на село може да си авторитет и да раздаваш по 2 лева и да ти целуват ръка, тука е съвсем съвсем друго!
                Паркирането в центъра (а и не само там вече) е ОГРОМЕН проблем. Е затова държа толкова на гаража. Пред кооперацията на нашите има точно ПЕТ паркоместа за 12 апартамента, от които 2 са фирми. Една лелка от входа бройка колите и редовно лепи бележки "НЕ ПАРКИРАЙ! МЕСТАТА СА САМО ЗА ЖИВУЩИТЕ!" по непознатите коли. Вече 100 пъти съм казвал - Докторски паметник е прекрасен квартал да се шматкаш и да си сърбаш сутрешното/следобедното кафе, но е ужасен за живеене. Е, не колкото Разсадника и Люлин, но определено не е кой знае какво и е супер надценен.

Коментар

Не знам какво им е дарено но не ми се вярва това гето да го търпят още дълго време.Ще им я платят и айде у Факултето.Като писах това за метрото нямах в предвид теб.Но я само си представи за миг че детската градина и училището са на пет минути пеш от дома ти.На толкова има пазар големи магазини.Излизаш и около теб магазини за какво ли не кафенета паркове.Работата ти е да речем на 20-25 минути пеш....Интересно ми е защо е този страх от циганите.И никой не си признава всеки мълчи крие се.Ми те стават все повече и повече ние ще бягаме ли ще изоставим земята си градовете си.Дошли петима мангали в Младост и българите в паника се изселват.Е аз живея в село което е пълно с мангали и не виждам нищо страшно и опасно.Тоя страх от тях направо ме изумява.Българина е съгласен да живее с мутри но от циганите се плаши...
                  Бате Пешо, всеки гледа от собствената си камбанария. За мен панелката е анти-жилище, за лорди е перфектна. За мен наличието на гараж е супер важно, за други е глезотия и излишно пръскане на пари. Всеки си е башка луд.
                  Понеже все питаш за Зоните, Света Троица, Разсадника - на мен лично тия квартали изобщо не ми харесват. Твърде много панеляци със съответните им обитатели има.
                  Колкото до циганите - аз проблем с тях нямам. Обаче повечето хора имат. Започнат ли да се заселват някъде цигани, българите започват да се изселват. Примерът със Столипиново е много показен.

Коментар

• Са, аз познавам и нормални хора в люлин и дружба,включително и писатели, но то и в затвора има нормални, въпросът е какви са болшинстово.И всички искат да се махнат оттам.

Коментар

Е нема как да ми ареса на Ошфорко комплекса дето е на бистришкия кър.Само като си помислим за денонощния грохот от околовръсното.Заеби тая работа там без кола си загубен
                      Бате Пешо, аз оглеждам отдавна този район. Точно накрая на ул. Симеон има едни да кажем 5 нови кьошета до техникум с интересното прозвище месото.
                      Отсреща до III-та градска има едно магазинче което се продава от около година за 26 хиляди евро. Харесва ми, но давам двойно по-малко просто и не можем да се договорим със собственика.

Коментар

• Като говорим за местенце в Софето, не е лошо разглеждането да става в мъглив ден
                        Има райони, в които мъглата не се вдига с дни

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнение
                          Преди всичко - кварталите построени през последните 10 години и по-специално, тия с ниско строителство. Ние като сме 12 апартамента в блока и се познаваме всички, не си правиме мизерии. Имаме и двор, който се поддържа с голем мерак. Една съседка е нацвъкала цветя насекъде, ама летото изкарваше сека вечер маркуч за поливане от собствения си гараж, за да не товари общите партиди - нищо, че цветята ни прават убаво на сички.

Нема да говорим за София Парк, там наистина може да се каже, че условията за живот са без аналог.
                          Е нема как да ми ареса на Ошфорко комплекса дето е на бистришкия кър.Само като си помислим за денонощния грохот от околовръсното.Заеби тая работа там без кола си загубен

Коментар

• Лорди на мен пък ми харесва района около пазар Димитър Петков и на запад до ЧЕЗ и Кардиологичната болница зад кино Арена.В края на парка срещу ЧЕЗ има една нова хубава сграда и те там ако мое си вземеш...А Симеон и Пиротска са пълни с магазинчета има всичко що ти требе.Пазар Димитър Петков е може би най евтиния пазар.....Последния път като ходих обаче установих че пазаря е съборен и строят нов

Коментар

Лорди ти като крупен инвеститор в имоти и познавач на столицата би ли казал какво ти е мнението за зоните Б18 Б19 Илинден Разсадника и Света Троица или за района между Сливница Опълченска Позитано та чак до Парка на Запад.
                              Бате Питър, въпроса ти предполага дълъг постинг.
                              Не съм крупен инвеститор, а дребен инвеститор както ме оцени Фалафел.
                              Познавач на столицата, обаче смея да твърдя , че съм защото съм я обикалял навред и нашир по най-различни причини от служебни ангажименти до огледи на имоти и наглеждане на собствени имоти.
                              Имам колега който купи апартамент в Гевгелийски. Той с възторг ми разказваше , че след като с жена му посещавали столичните театри в центъра на София, с удоволствие лятос разхождайки се по Симеон се прибрали. Същото му споделих и за моята къща в Редута в която съм се прибирал хиляди пъти от театрите в центъра, най-вече от музикалния, театър Зад канала и театър София.
                              Харесвам кварталите от близкия запад които си споменал, на и тези в близкия изток в които аз притежавам имоти.
                              Имам два имоти в западен квартал, очаквам да закупя трети. Това са едни малки магазинчета за които имам идея да ги претворявам в бизнес имот от сорта на кафене.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                                Някъде около 2000г. с един колега се отбихме във вътрешността на Татарли в едно нещо като гостилничка-кръчма да изпием по бира. Та бармана ми се подсмихна и ми каза: Предполагам, че не искате наливна бира и предложи бутилирана. Аз му казах, че няма проблем и да ми даде няколко цигари насипно. Тогава още пушех. Цигането се втрещи и остана приятно изненадан.
                                Лорди ти като крупен инвеститор в имоти и познавач на столицата би ли казал какво ти е мнението за зоните Б18 Б19 Илинден Разсадника и Света Троица или за района между Сливница Опълченска Позитано и Вардар а може и чак до Парка на Запад.

Коментар

Working...
                                X