Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
аз искам само да направя зелена градинка с кът за деца (може и за възрастни) отзад.
Търся най-лесния начин. Според мен колкото по-малко хора - толкова по-лесно.
Затова се мъча за това със собствениците на земята, защото сме малко, и всички по принцип са съгласни, е трябва малко да ги ръчкам, ама ако се узакони съм сигурен че ще ги накарам да го направим.
Другия вариант е с останалите 15, общо 20 - кой къде кога, мисия невъзможна, а като стане въпрос за пари - и Том Круз не може да се справи.
Та за последно те моля - покажи ми в кой закон правото на строеж дава право на собственост?
Най-вероятно си прав, само не разбирам защо не казваш според кой закон е това.
Защото аз може и да не съм адвокат, но все пак съм жив и инициативен човек (евалла за което, такива хора като мен са нужни на БГ) и имам деца, за които го правя това.
Просто ми кажи този закон, този член и аз капитулирам. Ще търся други начини.
П.П. Имаше някой питания
- имам договор за покупка (НА) - там има много работи, цели 4 стр.
-имам кадастрална карта - 1) на сградата, 2) на парцела
-договор за учредяване на право на строеж нямам. Имам договорът за покупка на парцела от инвеститора, от който де факто и де юре купувам апартамента. Т.е. инвеститорът е собственик на парцела от преди строителството и той строи в собствен имот.
Нещо друго ако трябва да кажа? Имам и разрешението за строеж, ама още не съм го чел.
П.П.2 Може би подходът ми не е най-правилния.
За това да кажем, че пшитането ми е следното:
Как да направя градинка в двора отзад, който по план си е градинка, да разкарам колите там, които разорават и без това разораното и как да организирам и събера парите.
А не това кой е собственик или не - градинката е важната!
Коментар