IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Любче, направи селдното, което те помолих вече няколко пъти - пуши тука:
    Договорът за учредяване на право на строеж
    договорът за покупка на имотя
    кадастралната карта на парцела
    съответно може и като Дури-то да опишеш главното, все тая, за мен е важно да го пише 1:1, за да мога да ти дам мнение, а не да си пиша колкото да не заспя.
    Аз зачезвам засега - на теб лека и доходна
    Груйчи,

аз искам само да направя зелена градинка с кът за деца (може и за възрастни) отзад.
    Търся най-лесния начин. Според мен колкото по-малко хора - толкова по-лесно.
    Затова се мъча за това със собствениците на земята, защото сме малко, и всички по принцип са съгласни, е трябва малко да ги ръчкам, ама ако се узакони съм сигурен че ще ги накарам да го направим.
    Другия вариант е с останалите 15, общо 20 - кой къде кога, мисия невъзможна, а като стане въпрос за пари - и Том Круз не може да се справи.

Та за последно те моля - покажи ми в кой закон правото на строеж дава право на собственост?
    Най-вероятно си прав, само не разбирам защо не казваш според кой закон е това.
    Защото аз може и да не съм адвокат, но все пак съм жив и инициативен човек (евалла за което, такива хора като мен са нужни на БГ) и имам деца, за които го правя това.

Просто ми кажи този закон, този член и аз капитулирам. Ще търся други начини.

П.П. Имаше някой питания
    - имам договор за покупка (НА) - там има много работи, цели 4 стр.
    -имам кадастрална карта - 1) на сградата, 2) на парцела
    -договор за учредяване на право на строеж нямам. Имам договорът за покупка на парцела от инвеститора, от който де факто и де юре купувам апартамента. Т.е. инвеститорът е собственик на парцела от преди строителството и той строи в собствен имот.
    Нещо друго ако трябва да кажа? Имам и разрешението за строеж, ама още не съм го чел.

П.П.2 Може би подходът ми не е най-правилния.
    За това да кажем, че пшитането ми е следното:
    Как да направя градинка в двора отзад, който по план си е градинка, да разкарам колите там, които разорават и без това разораното и как да организирам и събера парите.
    А не това кой е собственик или не - градинката е важната!
    Last edited by luboil; 22.11.2013, 18:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
      Врътки от рода на "е те точно тва тука у двора са си моите 20 квадрата, бия си две скоби и само аз си паркирам на тях" са абсолютно незаконни. Също и слагане на бариери на входа на двора, разпределяне на паркоместата (ако има такива) във вътрешния двор и т.н.
      Aми аз нали срещу това се боря! Не аз паркирам в двора, аз си имам паркоместа долу в гаража.

Е, какво излиза, този който нищо няма, няма земя, няма паркомясто, не плаща за ток и вода, не плаща никаква поддръжка може всичко да си прави,може да си паркира където си иска, защото аз съм собственик на земята, а той е с право на строеж?

Е така ли ще я караме???
      Това ли е България?

Който не плаща има само права и никой не може го пипне, а този който плаща вечерята няма права, самоуправства ако спре в двора. А този с правото на строеж може да си паркира където си иска и това е негово право? Значи за мен е самоуправство, за него право???

Е баси държавата...

П.П.Все пак си мисля че съдебната система работи на основата на някакви обективни фактори, а не като политиката - всичко е субективно - демек няма значение какво пише в закона, важното е как съдията МУ го разтълкуват...

Аз съм сигурен, че с правилната сума, съдията ще реши в коя да е полза от казуса...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Груйчи ми ти изброи има няма 50 кооперации.По четири вдода по 12 апартамента по трима човека отиват към 7000 човека.На фона на 1200000 това е нищожно. Много малко местата добри за живот.Все пак нещото е по добро от нищото.Ще отида да се убедя лично в това което си написал.Явно имаме различни критерии за това кое е добро и удобно за живеене.
        Ми горе-долу толкова са, да. Отделни кооперации в централните и южните райони.

По дискусията на Грую, Лубойл и Дюри - не съм специалист, споделям само това, което ми каза адвокатът, който ми движеше нещата при покупката на жилището: Та той (по-точно тя, жена беше) каза абсолютно същото като Грую - на практика няма никакво значение притежаваш ли или не идеалните части от земята, и да ги притежаваш, нищо не можеш да направиш с тях, само дето им плащаш данък. Врътки от рода на "е те точно тва тука у двора са си моите 20 квадрата, бия си две скоби и само аз си паркирам на тях" са абсолютно незаконни. Също и слагане на бариери на входа на двора, разпределяне на паркоместата (ако има такива) във вътрешния двор и т.н.
        Аз имам две подземни паркоместа. Записани са в нотариалния акт на жилището. Аз си иззидах стени, оградих си ги и им сложих врати - реално си ги направих на гаражи. Дори това е НЕЗАКОННО и съседите, при добра (или по-скоро зла) воля могат с лекота да ме осъдят и да ме накарат да махна вратите и да разруша стената.
        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Любче, направи селдното, което те помолих вече няколко пъти - пуши тука:
          Договорът за учредяване на право на строеж
          договорът за покупка на имотя
          кадастралната карта на парцела
          съответно може и като Дури-то да опишеш главното, все тая, за мен е важно да го пише 1:1, за да мога да ти дам мнение, а не да си пиша колкото да не заспя.
          Аз зачезвам засега - на теб лека и доходна
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
            + 1,безапелационно,ще включа само и Докторски паметник.
            E стига с тоя Докторски паметник.Там сградите са от времето на прадядо ми вмирисани курници набедени за елит.За Редута няма какво да коментирам по добре на къра отколкото там.Тотална липса на транспорт и комуникации училища градини и въобще каквото се сетиш.Без кола си загубен

Коментар

Прав си,голяма каша стана.
              Имаше 2 прцела с по 2-ма собственика.Парцелите се обединиха,като всички от собствениците изравниха безвъзмезно един към друг дяловете си.При учредяване правото на строеж имаше одобрен проект,според който,строителя придоби правото на строеж не в/у целия парцел,а собствениците на земята си запазиха правото на ползвне и строеж в/у оставащите незастроени части от земята.
              След строежа,хората/съседи/ купили имоти в сградата само с право на строеж,решиха,че имат права и в/у останалата незастроена част от имота.
              Заведаха дело с искане да ползват и те оставащите незастроени части от обединените 2 парцела,но съда каза Не.Собствениците на парцелите/обединени/
              имат запазено право на ползване на останалата незастроена част.
              Уф,дано се е поизяснило
              Вярно, че не съм адвокат, ама вие ще ме уморите бре

Сега първо: Право на строеж и право на ползване едно ли е? Защото според българския език това са две различни неща.

Ама да се върнем първо на това, че доколкото разбирам, няма значение колко парцела са - може да е само един, но правото на строеж да е само върху застроената част от парцела? И тогава правото на строеж не дава прав върху останалата част от парцела/ Правилно ли съм разбрал?

Коментар

А Любчето е написал толкова много глупости и толкова убедително на базата на половин прочетен закон, че няма начин да не стане политик
                Ха ха ха,

затова ме кефиш, с чувство за хумор.

И със сигурност ще пием заедно - аз някоя биро, ти нещо неизвестно, дето аз ще те ти налея, а пък на сутринта ще казваш колко съм прав...

Е, аз де да бях политик, сигурно в култ щяхте да ме вдигнете за честността и справедливостта ми....

Ама като кажеш А, кажи и Б бре Грую - аз знам това, и това го показвам, другата половина на закона що не я покажеш, нали във всеки пост приканвам за това?

Коментар

• Мисълта ми беше Любчо,да види всички нот.актове,не само този с който е купил имота.
                  Поздрави

Коментар

Имаше 2 прцела с по 2-ма собственика.Парцелите се обединиха,като всички от собствениците изравниха безвъзмезно един към друг дяловете си.При учредяване правото на строеж имаше одобрен проект,според който,строителя придоби правото на строеж не в/у целия парцел,а собствениците на земята си запазиха правото на ползвне в/у оставащите незастроени части от земята.
                    След строежа,хората/съседи/ купили имоти в сградата само с право на строеж,решиха,че имат права и в/у останалата незастроена част от имота.
                    Заведаха дело с искане да ползват и те оставащите незастроени части от обединените 2 парцела,но съда каза Не.Собствениците на парцелите/обединени/
                    Уф,дано се е поизяснило
                    е, така вече е пределно ясно и решението на съда е повече от точно Собствениците са изравнили дяловете си, но само за строежа и само върху тази част от парцела, върху която е учредено това право. При любчето, без изобщо да съм сигурен в това, което казвам, мяй няма подобно нещо, но то си го пише в съответните актове, които аз не съм видял
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

чеки, че съвсем се омотах - така, подавайки на час по лъжичка, няма как да стане и стигам до нивото на Любчето, който без да знае почти нищо, праска едни големи фермани и го играе поселдна инстанция. дай по-подробно ситуацията, според мен е така:

Имало е 5-6 парцела, които са обединеи и един инвеститор е дошъл, съответно ги е окрупнил и на всичките 5-6 парцела е постоил нещо? Или имало е 1 парцел с 5-6 собственика? Кои съседи са оспорвали - под съседи разбираш съседните на имота, върху който е учредено правото на строеж или? Дай малко конкретика
                      Имаше 2 прцела с по 2-ма собственика.Парцелите се обединиха,като всички от собствениците изравниха безвъзмезно един към друг дяловете си.При учредяване правото на строеж имаше одобрен проект,според който,строителя придоби правото на строеж не в/у целия парцел,а собствениците на земята си запазиха правото на ползвне и строеж в/у оставащите незастроени части от земята.
                      Уф,дано се е поизяснило
                      Last edited by Dury; 22.11.2013, 16:43.

Коментар

Грую,съседите оспорваха,че и те имат право на ползване в/у оставащите незастроени части от дв.място,но съда постанови,че само "а" и "б" имат право да се разпореждат с да речем лявото незастроено място,а "в" и "г" на дясното.
                        Разбира се,че всичко е описано до най-малки подробности в нот.акт
                        Та толкова с общата собственост в/у останалото незастроено място поне при нас.
                        Ако това е обикновенно и класическо учредяване на суперфиция в/у имот,тогава Любо,няма проблем да се обърне към съда.
                        чеки, че съвсем се омотах - така, подавайки на час по лъжичка, няма как да стане и стигам до нивото на Любчето, който без да знае почти нищо, праска едни големи фермани и го играе поселдна инстанция. дай по-подробно ситуацията, според мен е така:

Имало е 5-6 парцела, които са обединеи и един инвеститор е дошъл, съответно ги е окрупнил и на всичките 5-6 парцела е постоил нещо? Или имало е 1 парцел с 5-6 собственика? Кои съседи са оспорвали - под съседи разбираш съседните на имота, върху който е учредено правото на строеж или? Дай малко конкретика

Коментар

• Грую,съседите оспорваха,че и те имат право на ползване в/у оставащите незастроени части от дв.място,но съда постанови,че само "а" и "б" имат право да се разпореждат с да речем лявото незастроено място,а "в" и "г" на дясното.
                          Разбира се,че всичко е описано до най-малки подробности в нот.акт
                          Та толкова с общата собственост в/у останалото незастроено място поне при нас.
                          Ако това е обикновенно и класическо учредяване на суперфиция в/у имот,тогава Любо,няма проблем да се обърне към съда.

Коментар

Съседите се опитаха по съдебен път да оспорят правото на ползване на земята и не успяха.
                            я дай по-конкретно, кое не успяха? и какво точно оспорваха? Щото от това, дето си постнал, е видно само едно - класическо учредяване на суперфиция върху имот, в който има повече от един собственик, от типа - строеж срещу обезшетение. Нищо странно, сложно и незаконно!

А Любчето е написал толкова много глупости и толкова убедително на базата на половин прочетен закон, че няма начин да не стане политик Това е все едно аз, понеже мога да си филетирам рибата, а и съм влизал в болница, да претендирам, че съм хирург и да оспорвам спосбностите на тези хора - ми колко му е: месо мекво, остър предмет, режеш и фръгаш К'во толкова работят тези хора и аз не знам

Коментар

• Съседите се опитаха по съдебен път да оспорят правото на ползване на земята и не успяха.

Коментар

• Ще пиша съкратено :
                                нот.акт за учредяване право на строеж с/у задължение за построяване на жил.сграда

На....при мен...нотариус се явиха бля,бля,бля
                                сключват следния договор......много народ нарични по-нататък учредители,като собственици на незастроено дворно място,цялото с площ .............................скици и т.н.съседи и т.н.Учредяват,всички заедно и всеки един от тях поотделно на ...........,нричн приемател право на строеж в/у описаното дворно мято за построяване,съгласно одобрен арх,проект на жил. сграда,включваща под.гаражи,сутерен,2 маг.етажа,банков офис и бля,бля,бля
                                с/у задължението на приемателя да построи за своя сметка и при условията на този договор,обекти в бъдещата сграда в полза на всеки един от учредителите,както следва :
                                а/...........
                                б/..........
                                в/............
                                г/................

2.Учредителите си запазват правото на строеж в/у описаното в т. първа дворно място за построяване на подробно описаните в същата точка,букви от "а" до "г" вкл.обекти за всеки един от тях и едновременно с това,като съсобственици на запазеното право на строеж и отстъпват взаимно помежду си и без доплащане за изравняване на разликите,право на строеж в/у същото дворно място,съответстващо на ид. им части за построяване на съответните обекти,както са посочени в т. първа бля,бля,бля
                                3.Соглед чл.33 във връзка с чл.66 от Закона за собственноста учредителите заявяват,че са съгласни приемтеля да се рзпорежд свободно по своя воля с обектите в сградата,ставащи негова собственост въз основ на така отстъпеното право на строеж и законовите разпоредби
                                4. С оглед чл.64 от Закона за соб.след звършване на сградата учредителите "а" и "б" ще ползват оставащата незастроена част от мястото ,прилежаща бля,бля,бля
                                учредителита "в" и "г" ще ползват незстроента част бля,бля
                                Има още 5-6 листа бля,бля,но това са чл.-те
                                Ще се рдвам,ако съм от полза

Коментар

Working...
                                X