Първоначално изпратено от 4i40
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
По темата за заплатите и селото се сещам за един случай
Някъде 95-96 бях завършил и тамън бях изкарал казармата и си намерих работа у Софето - добре платена за онова време като за човек току що завършил.
И почвам да си търся квартира. И ходя на един оглед и оня ми казва наем по-висок от бъдещата ми заплата.
Викам му "Няма да го наема, заплатата ми е по-ниска - не мога да си го позволя". Оня вика "Вашите ще ти помагат, ще ти пращат по някой лев".
Викам му "При това положение по-добре да си седя при нашите и да ми дават тези пари, хем няма да се моря по 8 часа на ден". Май не загря кво му казах - не я разбираше икономиката явно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеХората в северна България ( от Плевен до Видин, само АЕЦ Белене, нова в Козлодуй и Северен поток ще ги спаси)
Чичка, ти Плевен и Видин ги прати в Скандинавия!
Връщай се в училище
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеПри жената се пенсионира колежка и една напусна та за две места имаше над 100 кандидати.И това при положение че не са давани обяви за местата...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеИма големи заплати, но те са при западните фирми и банките и то на определени позиции....
Като знам във Варна и Пловдив, какви им са заплатите на хората ( да не говорим за малките градчета) се съмнявам фризьорка в Плевен да се сигурява на 700 лв. Може и повече да си докарва , но не и официално...
Чакам да се разкара един капут при мене а вече има 3 кандидати....( да не ви пиша каква е заплатата по щат...трагична )
Като дойде и една химичка с висше на 50 г, да търси място за чистачка, направо се смразих....
От друга страна кол центровете търсят хора като луди за по 1500 лв.....А там и папагала на Слави върши работа - само да го научат на два езика....
Коментар
-
Има големи заплати, но те са при западните фирми и банките и то на определени позиции....
Като знам във Варна и Пловдив, какви им са заплатите на хората ( да не говорим за малките градчета) се съмнявам фризьорка в Плевен да се сигурява на 700 лв. Може и повече да си докарва , но не и официално...
Чакам да се разкара един капут при мене а вече има 3 кандидати....( да не ви пиша каква е заплатата по щат...трагична )
Като дойде и една химичка с висше на 50 г, да търси място за чистачка, направо се смразих....
От друга страна кол центровете търсят хора като луди за по 1500 лв.....А там и папагала на Слави върши работа - само да го научат на два езика....
Коментар
-
Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнениеОще една истина, в която дори местните не искат да повярват! Въобще странни хора са бизнесмените в тоя град......коректността е лукс!...
Авалоне, ти сигурно си единствения, който плаща такива заплати там, майна! Защото не си местен, най-вероятно....ама то е заразно, да се пазиш ха ха ха!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеВ Плевен няма военни.Кечът и Строителни войски са закрити отдавна.Ракетите в Телиш са унищожени отдавна а поделението закрито.Военновъздушното училище и Школата за запасни офицери са буквалн о унищожени.Цари страхотна разруха.От бившите заводи работят само Саня и Мизия другото Бог да го прости.Българскат държава уби Плевен но връх беше другаря драгалевски циганин който изпълни смътрната присъда.Отвори местен вестник и виж какво има в отдел бизнес и ще потънеш в потрес.40 завода са уножени по варварски начин от синята напаст.Синята чума просто съсипа града.
Авалоне, ти сигурно си единствения, който плаща такива заплати там, майна! Защото не си местен, най-вероятно....ама то е заразно, да се пазиш ха ха ха!Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДарки ама много си прав.В Плевен повечето хора са зли и арогантни.Някаква болест е това.В града има три улици на кръст ама като тръгнеш с кола е страшно.Цари закона на джунглата.Наближаваш пешеходна пътека и намаляваш за да спреш щото минава човек.Веднага от дясно поредния идиот се опитва да те изпреварва.Тръгнеш да заобиколиш дупка или шахта и идиота зад теб тръгва да те изпреварва.А това с престрояването по кръстовищата го няма в плевенския правилник.Чест и гордост за идиотите е да отидат най отпред и като светне жълто все едно е старт на поредния кръг на Формула 1.Пълно е с идиоти които карат БМВ Фолксваген и Ауди.Тези три марки се управляват от чисти идиоти....За съжаление Плевен е умиращ град..Давам му максимим 20 г и го закриваме.А оня нека си пише глупостите незнам дали си вярва.Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТо в Плевен има ли нещо което да работи изобщо. Май даже и военните поделения ги махнаха или силно намалиха вече.
Коментар
-
Това беше много култово!
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение.Пълно е с идиоти които карат БМВ Фолксваген и Ауди.Тези три марки се управляват от чисти идиоти.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнениеТова те характеризира абсолютно. Както теб, така и множество от българите. Народопсихология в най-чистия си вид. Психология на лентяи...........
А какво можеш да предложиш , че да ти платят повече ?
Всички си мислят , че някой им е длъжен. Защо ?
Като си толкова квалифициран - ами, дай хляб на други !Last edited by Бате Пешо; 12.01.2014, 13:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеИма места в БГ (около77% от БГ) където последствията са като че е минала чума. Плевен е много близо да тази чума.
Явно не излизаш от София или най-много до Радомир?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнениеУважаеми,
заплатата в ритейла е минимум 450,00 лв на месец . давам ги всеки месец на между 35 - 40 работника .С бонусите стига и до 600 лв. Друта моя работничка / козметик / миналият месец с бонусите стигна към 700 лв.
не знам ти откъде черпиш инфо за заплатите в тоя град, но даваш невярна информация !
както писах, на този на който му се работи винаги му идват пари.
Всичко останало е мързел и глупост.
Между другото, не познавам търговски представител / а аз познавам много / , който да взима под 700 лв в Плевен. Медицинските такива / пак познавам много / взимат над 1000 лв.
Аз работих в администрация 2 години и понеже бях млад и точно такъв както казваш - работлив, умен и като видяха че работя и си върша перфектно работата ми дадоха задълженията и на още един незает щат. Малко ми дойде нагоре но не мрънках и пак си свършвах работата. Тогава решиха да ми дадат задълженията и на последния незает щат. И за всичко това в края на годината ми дадоха бонус 70лв. В администрацията имаше 30 служители, и никой от тях не извършваше нещо повече от работата на собствения си щат. Всички бяха с по 10години и нагоре стаж там. Накрая им показах един среден и си тръгнах. За щастие оттогава до сега работодателят ми не е българин и там нещата са съвсем други.
Правилото в БГ е, че при БГ работодател млад и умен не може да просперира и да се развива. Разбира се всяко правило си има изключение, но за БГ те са много малко.
Коментар
Коментар