IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    За да имаме хубави градове и населени места трябва да се построят, не виждам от къде ще се появят след като икономиката не работи. И ако цените на построените имоти падат няма никакъв шанс да се построи нещо ново и хубаво.
    трейдър, има логика в думите ти но само на пръв поглед. Действителността е друга. Явно не си посещавал много градчета и села дори в провинцията. Ми излез малко извън магистралата и ще видиш че има друга логика!

На повечето малки градчета центровете са изградени на ново с европейски пари! Има много нови къщи и красиви огради, в селата също много неща се направиха последните 10 години не само заради англичаните. Доста народ се върна на село с пенсия и странични доходи (що да харчи състояние за ракия и домати, като може да си ги произведе, пък и скуката убива?) и почна да възстановява къщи огради и улици, има и градинки покрай улиците и извън къщите и в северна и в южна България, по черноморието и 20 км на вътре изобщо няма да споменавам. Циганите освен ако не са превзели селото не са проблем (пушка къща пази). Дори в регионите с шалвари можеш да видиш сушилня за тютюн редом с няколко реновирани стари къщи. мога да поствам цял ден снимки от села и градове които сигурно никога не си чувал ... любимата ми почивка е да тръгна с колата и да нощувам в някоя къща за гости, на място което не съм посещавал ...

а да и цените на имотите в провинцията никога не са били високи... напротив сега земята поскъпна
    Last edited by toto; 24.01.2014, 13:25.

Коментар

• http://www.dnes.bg/stranata/2014/01/...avichka.213330
      платформа за инвалиди

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
        за мизерията съм съгласен и цените няма да отлепят близките години. Но не понасям манипулациите. Най-много пишех когато всички тръбяха за нескончаемия ръст на цените, е от 5 години парата отиде само на свирка
        За мен малките градове и селца имат по-голям потенциал с оглед на децентрализацията, например БТК имат голям колцентър в Плевен вместо в СФ с оглед на по-ниските заплати и по-квалифицирани кадри
        По тукашните географски ширини такова нещо като децентрализация не съществува. Ние пак сме добре - Пловдив и Варна не са толкова малки в сравнение със София. Другите страни от региона са много по-зле
        България - София 1,250 хил, Пловдив 382 хил., Варна 360 хил.
        Румъния - Букурещ 1,920 хил., Яш 320 хил., Клуж-Напока 318 хил.;
        Сърбия - Белград 1,660 хил., Нови Сад 342 хил., Ниш 260 хил.
        Гърция - Атина 3,360 хил, Солун 800 хил.
        Унгария - Будапеща 1,696 хил., Дебрецен 204 хил., Мишколц 173 хил.
        Албания - Тирана 587 хол., Дуръс 168 хил., Вльора 124 хил.
        Хърватия - Загреб 691 хил, Сплит 175 000, Риека 143 хил.
        Босна - Сараево 298 хил., Баня Лука 174 хил, Тузла 89 хил.
        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• toto

За да имаме хубави градове и населени места трябва да се построят, не виждам от къде ще се появят след като икономиката не работи. И ако цените на построените имоти падат няма никакъв шанс да се построи нещо ново и хубаво.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
            Тези снимки може да са от произволен голям български град. Панелната мизерия е еднаква и в Люлин, и в Тракия, и в Меден Рудник, и в Сторгозия

за мизерията съм съгласен и цените няма да отлепят близките години. Но не понасям манипулациите. Най-много пишех когато всички тръбяха за нескончаемия ръст на цените, е от 5 години парата отиде само на свирка
            За мен малките градове и селца имат по-голям потенциал с оглед на децентрализацията, например БТК имат голям колцентър в Плевен вместо в СФ с оглед на по-ниските заплати и по-квалифицирани кадри

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
              Ватман каква е тази дезинформация! Коментара ти е като на новините на тв7...
              Снимката е на зелена площ - това НЕ Е паркинг, мръдни малко напред към паркинга и ще видиш че е пълен, даже има и спрели в средата (няма места). ...

https://maps.google.bg/maps?cbp=12,2...m&z=11&vpsrc=0
              Тези снимки може да са от произволен голям български град. Панелната мизерия е еднаква и в Люлин, и в Тракия, и в Меден Рудник, и в Сторгозия
              Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• При такива цени, сега е момента за ново жилище!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  До 2024 ще падат с 10% , тъй че може да се чака много и тогава ще са безплатни.Цените се повишават вече, тая статистика хич я няма.
                  Статистиките са на база официални данни, а всички знаем до колко, тези данни ( официалните ), съответстват на реалните. Истинския пазар няма нищо общо с обявеното в агенцията по вписванията на чиято база се сглобяват повечето статистики!

Коментар

• Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнение
                    Съвета ми е да имате търпения, особено тези които възнамеряват да купуват жилище, до края на 2014 очаквам около 10% по-ниски ценови равнища отсега.
                    Бива, че планирам да напазарувам още един,….само да не са все коптори тез дето казваш, че щели да са с по още 10% надолу, че не ме устройва хич ако ще да е така …. Те и сега евтинките са 99% лоши локации, гълъбарници или прогнили сутерени, северни калкани и т.н. все нелицеприятни параметри. Но няма лошо, само дето не е ясно, кой ще има желания да ги настрои тез апартаменти, дето щели да се обезценяват с по още 10% ?! …ама пак да кажа, няма лошо, аз съм почти готов за още един, че ме устройва таз твоя прогноза … И както е в оназ популярна песен "а дано, ама на дали "
                    Last edited by razbiratel; 22.01.2014, 13:04.

Коментар

• viktornfs

До 2024 ще падат с 10% , тъй че може да се чака много и тогава ще са безплатни.Цените се повишават вече, тая статистика хич я няма.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от alwayastrue Разгледай мнение
                        Жилищата са продължили да поевтиняват и през третото тримесечие на 2013 г.
                        http://www.investor.bg/bylgariia/451...2013-g,165383/

-Ko, нье......

Ррррррррррррррррррръст
                        Съвета ми е да имате търпения, особено тези които възнамеряват да купуват жилище, до края на 2014 очаквам около 10% по-ниски ценови равнища отсега.
                        домоуправител

Коментар

• Първоначално изпратено от Vatman Разгледай мнение
                          https://www.google.bg/maps/preview?h...UB5A!2e0&fid=5

Наистина съдейки по броя на колите и състоянието на средата е мега зле. В сравенние с това бургаския Меден Рудник е направо Лас Вегас...

Както се казва... цар лъже, поп лъже, фотограф не лъже...
                          Ватман каква е тази дезинформация! Коментара ти е като на новините на тв7...
                          Снимката е на зелена площ - това НЕ Е паркинг, мръдни малко напред към паркинга и ще видиш че е пълен, даже има и спрели в средата (няма места). ...

https://maps.google.bg/maps?cbp=12,2...m&z=11&vpsrc=0

Коментар

• http://www.blitz.bg/news/article/245800
                            Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• Жилищата са продължили да поевтиняват и през третото тримесечие на 2013 г.
                              http://www.investor.bg/bylgariia/451...2013-g,165383/

-Ko, нье......

Ррррррррррррррррррръст

Коментар

• Ръсссссссссст....

http://www.investor.bg/po-sveta/453/...anciia,165010/
                                "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

Working...
                                X