IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Inform

В банките в САЩ си държат парите много чужденци, в нашите не. А ти наистина ли си мислиш че парите в банките са от спестявания на хората ? - населението !
    D.Y.F-091066

Коментар

• В края на септември 2013г.:
      1)
      - пазарната стойност на жилищата в градовете на България беше над 138 МИЛИАРДА лв.
      2)
      - депозитите на населението бяха на стойност по-малко от 37.8 МИЛИАРДА лв.
      Тоест съотношението на пазарната стойност на жилищата в България спрямо депозитите на домакинствата беше над 3.65.

В края на септември 2013г.:
      1)
      - пазарната стойност на жилищата в САЩ беше 19,042.8 МИЛИАРДА долара
      2)
      - депозитите на населението бяха на стойност от 9,274.7 МИЛИАРДА долара
      Тоест съотношението на пазарната стойност на жилищата в САЩ спрямо депозитите на домакинствата беше едва 2.05.

Честито!

http://www.federalreserve.gov/econresdata/default.htm
      http://www.iwatchbulgaria.com/bg/new...2012-g.--.html
      http://www.bnb.bg/BankSupervision/index.htm

Коментар

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
        Средна пазарна цена на кв. м. жилищна площ в София:
        1)
        - през третото тримесечие на 2008г. беше 2,470 лв.
        2)
        - през четвъртото тримесечие на 2013г. беше 1,456.83 лв.
        Тоест за по-малко от 6 години има спад от над 41%.

Честито!

http://www.nsi.bg/bg/content/3149/%D...B8%D1%89%D0%B0
        Да, обаче:
        Q2 2011 - 1465,79
        Q3 2011 - 1456,48
        Q4 2011 - 1453,30
        Q1 2012 - 1465,33
        Q2 2012 - 1457,38
        Q3 2012 - 1447,33
        Q4 2012 - 1440,50
        Q1 2013 - 1422,33
        Q2 2013 - 1435,17
        Q3 2013 - 1444,83
        Q4 2013 - 1456,83

Това са средните цени в левове в София за последните 11 тримесечия според данните на НСИ. Както отлично се вижда, спад няма. И ръст няма. Но който чака средни цени от 200 Евро на кв. м, просто никога няма да дочака.

И още нещо. Средната цена в София за Q4 2003 е била 875,67 лв./кв. м. Натрупаната инфлация от декември 2003 до декември 2013 е 58,3%.
        875,67 + 58,3% = 1386,19. Тоест, цените в момента са като в края на 2003-а. Реално жилищата са по-достъпни, отколкото преди 10 години, защото от 2003-а насам доходите на хората са се вдигнали с по-високи темпове от инфлацията. Да не говорим, че условията по ипотечните кредити са много по-добри, лихвите са по-ниски и т.н.
        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          +1, много точно казано - ще ми е интересно от тото да чуя за поне 5-10 градчета, които сега са по-добре, отколкото преди 25 години като демография, инфраструктура (вътрешна, а не евентуална магистрала), ландшафт, стегнати къщурки/санирани панелки и т.н. Но без курортите по морето, планината и спа дестинациите, да видим кои са тези възродили се села и градчета? На всеки даден пример, ще ти давам 5 в обратната посока, за съжаление Всъщност не мисля, че тото ще може да ми даде и 5 примера...
          Точно е, но какво да очакваме - 20 малки градчета и села по морето, 20 по планината, 20 в спа курортите е достатъчно за една държавица като България...
          Пределно е ясно, че не могат всички да оцелеят.....Пазар, като на пазар....

Коментар

• Avalaon

С големи изключения се купуват с пари в брой предимно такива имоти. Топ локация е център и София град без кварталите - там където адреса на имота е София и после следва улица.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
              Честно, не знам къде си ги видял тия проспериращи малки градчета и селца. Една къща за гости хани едно семейство (и то при доста условности), а не цяло село. И аз доста съм пообиколил (работата ми е такава) и да ти кажа, точно малките градчета са пълна мизерия. На село хората по са свикнали на труд и чоплят там нещо по двора, изкарват колкото за прехрана. А в малките градове, дето при соца е имало по 1-2 завода, а сега няма нищо, хората просто си седят по цял ден на припек и нищо не правят.
              +1, много точно казано - ще ми е интересно от тото да чуя за поне 5-10 градчета, които сега са по-добре, отколкото преди 25 години като демография, инфраструктура (вътрешна, а не евентуална магистрала), ландшафт, стегнати къщурки/санирани панелки и т.н. Но без курортите по морето, планината и спа дестинациите, да видим кои са тези възродили се села и градчета? На всеки даден пример, ще ти давам 5 в обратната посока, за съжаление Всъщност не мисля, че тото ще може да ми даде и 5 примера...
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Ще поскъпнат само имотите с топ локация , защото те не се купуват с кредити.
                какво е топ локация ?

с какво се купуват ?

Коментар

• LuckyYou

Ще поскъпнат само имотите с топ локация , защото те не се купуват с кредити.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                    Това е чудесно! Значи, че най-накрая ще се обърне тренда и ще започнат да се качват!!!

Коментар

• Това е чудесно! Значи, че най-накрая ще се обърне тренда и ще започнат да се качват!!!
                      The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                      не е препоръка

Коментар

• Средна пазарна цена на кв. м. жилищна площ в София:
                        1)
                        - през третото тримесечие на 2008г. беше 2,470 лв.
                        2)
                        - през четвъртото тримесечие на 2013г. беше 1,456.83 лв.
                        Тоест за по-малко от 6 години има спад от над 41%.

Честито!

http://www.nsi.bg/bg/content/3149/%D...B8%D1%89%D0%B0

Коментар

• Crux

Точно така е ! А би трябвало малките градчета да са много привлекателни за живеене , защото е много удобно от гледна точка на транспорт и разход на време за такъв.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                            трейдър, има логика в думите ти но само на пръв поглед. Действителността е друга. Явно не си посещавал много градчета и села дори в провинцията. Ми излез малко извън магистралата и ще видиш че има друга логика!

На повечето малки градчета центровете са изградени на ново с европейски пари! Има много нови къщи и красиви огради, в селата също много неща се направиха последните 10 години не само заради англичаните. Доста народ се върна на село с пенсия и странични доходи (що да харчи състояние за ракия и домати, като може да си ги произведе, пък и скуката убива?) и почна да възстановява къщи огради и улици, има и градинки покрай улиците и извън къщите и в северна и в южна България, по черноморието и 20 км на вътре изобщо няма да споменавам. Циганите освен ако не са превзели селото не са проблем (пушка къща пази). Дори в регионите с шалвари можеш да видиш сушилня за тютюн редом с няколко реновирани стари къщи. мога да поствам цял ден снимки от села и градове които сигурно никога не си чувал ... любимата ми почивка е да тръгна с колата и да нощувам в някоя къща за гости, на място което не съм посещавал ...

а да и цените на имотите в провинцията никога не са били високи... напротив сега земята поскъпна
                            Честно, не знам къде си ги видял тия проспериращи малки градчета и селца. Една къща за гости хани едно семейство (и то при доста условности), а не цяло село. И аз доста съм пообиколил (работата ми е такава) и да ти кажа, точно малките градчета са пълна мизерия. На село хората по са свикнали на труд и чоплят там нещо по двора, изкарват колкото за прехрана. А в малките градове, дето при соца е имало по 1-2 завода, а сега няма нищо, хората просто си седят по цял ден на припек и нищо не правят.
                            Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Нясно съм къде и какво има, имам къща на село също.
                              Tрейдърко време е да пиеш от онова дето пи вчера=

Коментар

• toto

Нясно съм къде и какво има, имам къща на село също.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X