IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Нямам думи....
    Не искам да те обиждам, защото вероятно се шегуваш....
    Разбира се, че се шегувам! Няма такова правителство, което да вземе толкова радикални и непопулярни мерки. България ще си остане цяла и неделима, просто постепенно и най-важното демократично, ще започне с двуезично обучение в училищата, после жените ще спрат да излизат без забрадки и с къси поли, после някои привилегии за други вероизповедания и т.н. Почети малко история просто.
    И тъй като темата е за имоти, всяко село, което има здрав кмет и дай боже скоро шериф, подържа по-високи цени на имоти от някои печално известни.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Да отделиш другите, чуждите, вредните (преди 10 години потребяваха около 8% от бюджета.сега - вероятно повече) от себе си е обратното на асимилация. Точно тази ампутация ще спре гангрената, но се иска мисъл с няколко хода напред, което, очевидно, не е по силите на всеки.
      Така ама никога няма да стане - да отделяш, да ампутираш...
      След като си (не ти, така е израза) изгонил всичко що е свястно и кадърно извън страната...
      Пример:
      Трябваше ми да ми издадат един пропуск. За пропуска ми трябваше един подпис, да платя, един инструктаж и да подам заявление.
      От понеделник до сега - още пропуска не е готов!
      Отивам за подписа - двама са упълномощени - и двамата отишли някъде ЗАЕДНО и нямало да ги има целия ден. Инструктажа - провеждал се само в 10часа - нестига, че съм си платил - служителката дето прави инструктажа си седеше и си клатеше краката и нищо не правеше - ама само в 10часа. Как да е, подадох всичко в четвъртък и още пропуска не е готов.
      Всичко това за един пиклив пропуск в държавно предприятие.
      А американците точно за 30мин ми издадоха виза, на пасажерския кораб с 3000 пасажера, където мерките за сигурност са изключителни - за 10 мин ми издадоха пропуск.
      Затова и българина си заслужава заплатата от 400лв. Който иска заплата 2000лв бачка вместо да си клати краката, но в БГ са много малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        Какви ли са хората, които искат да бъдат асимилирани от чужди народи?
        Със сигурност няма качествени хора, които да го искат. А когато го искат - не го допускат. Как? Ами вместо да дадат на депутатите по 354лв увеличение на заплатите, да ги дадат на майките. Да отварят училища, вместо да затварят. Да отварят болници, вместо да затварят. Да откриват работни места, вместо да закриват.
        Хора, които мислят обратно не са качествени. Те са просто с робско мислене и манталитет.
        Да отделиш другите, чуждите, вредните (преди 10 години потребяваха около 8% от бюджета.сега - вероятно повече) от себе си е обратното на асимилация. Точно тази ампутация ще спре гангрената, но се иска мисъл с няколко хода напред, което, очевидно, не е по силите на всеки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tatul Разгледай мнение
          Почакай още 10 години да видиш как ще изглеждат новите кооперации тогава. Панелките имат недостатъци, но има много още хляб в тях. Имат хубаво разположение, големи стаи. Блоковете са на нормално разстояние един от друг а и самите квартали са добре измислени. Новите блокове след 5 години започват да приличат на 30 годишни панелки, спокой можеш да си подаваш неща със съседа в отсрешната кооперация...
          След 10 години ще има София - 1млн, Варна - 200х, Пловдив - 200х, Бургас - 150х, и тук таме по някой изнесен пост. Ай да не е след 10г, ама след 20 със сигурност. След като си замине поколението на 50 годишните и нагоре.Население - неповече от 5млн, 1млн ще е администрацията - пряка и косвена, пенсионери няма да има, защото няма да има доживели, деца под 18г - към 500х.
          Това е истината и хич не е приятна.

Коментар

Територията не е всичко. И аз съм стигнала до весковите изводи.((((
            По -важни са хората и качеството им. Северът е суров, но населен със скандинавци. Това го прави интересен, а не нефта.
            Какви ли са хората, които искат да бъдат асимилирани от чужди народи?
            Със сигурност няма качествени хора, които да го искат. А когато го искат - не го допускат. Как? Ами вместо да дадат на депутатите по 354лв увеличение на заплатите, да ги дадат на майките. Да отварят училища, вместо да затварят. Да отварят болници, вместо да затварят. Да откриват работни места, вместо да закриват.
            Хора, които мислят обратно не са качествени. Те са просто с робско мислене и манталитет.

Коментар

По -важни са хората и качеството им. Северът е суров, но населен със скандинавци. Това го прави интересен, а не нефта.
              То и на мене скандинавките ми са интересни като визия, но ако побия едно знаме нейде на полуострова , близо до някое езеро с тучна зелена трева през трите дни лято
              , на което да пише "България ", ще ме обесят на първото дърво....

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                Нали си спомняте знаменития блок в Ямбол? Е това ги очаква всички панеляци в покрайнините на големите градове.
                Почакай още 10 години да видиш как ще изглеждат новите кооперации тогава. Панелките имат недостатъци, но има много още хляб в тях. Имат хубаво разположение, големи стаи. Блоковете са на нормално разстояние един от друг а и самите квартали са добре измислени. Новите блокове след 5 години започват да приличат на 30 годишни панелки, спокой можеш да си подаваш неща със съседа в отсрешната кооперация...

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Това че ще я загубим не означава, че някой ще я спечели - там ще бъде местния ад.
                  Знам,че няма да бъде анексирана от Турция . Ще бъде същият бандустан като Косово и Босна.

Коментар

• val/she

Това че ще я загубим не означава, че някой ще я спечели - там ще бъде местния ад.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Нямам думи....

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                        Този път съм съгласен с теб, особено в частта за територията. Колкото и да е тежко, трябва да се работи към автономни области или отстъпка на територии на съседни държави с обмен на население. Не може в България да има граждани, които не говорят езика, не спазват законите и не се смятат за българи.

Нямам думи....

Коментар

• Веско

Няма да има автономни територии , то става въпрос за съвсем малка територия и тя ще се обезлюди и никой няма да иска да живее там, ако я загубим.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                            Този път съм съгласен с теб, особено в частта за територията. Колкото и да е тежко, трябва да се работи към автономни области или отстъпка на територии на съседни държави с обмен на население. Не може в България да има граждани, които не говорят езика, не спазват законите и не се смятат за българи.
                            Пич, за такива приказки по време на война са изправяли до стената.
                            Ако в България да има граждани, които не говорят езика, не спазват законите и не се смятат за българи, то задължение на държавата е да ги принуди или да спазват законите, или да гният по затворите, или да се пръждосват някъде където ще ги търпят.

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
                              Аз пък, съм на мнение, че има смисъл в реновирането, на блоците (така нареченото саниране) и не само защото, лично, също имам имоти и в такива. Градовете ни са така устроени, че няма как, всичкия този народ да се изнесе в чисто нови жилища, колкото и да им се иска, масово нямат подобни финансови възможности за чисто ново ..…ще правим нови квартали ли, ще се строят предградия ли, как ще стане…има градове които нямат много опции ( чисто географски) за разширяване а са предпочитани за живеене. Не мисля, че сме по умни, както от Германците, така и от Унгарци, Поляци и т.н…. все са го направили - в различна степен разбира се, …..да вероятно ще си останат по евтини от новото но за всеки влак си има пътници, не трябва да се подценява постоянната тенденция за вътрешна миграция към 4-5 основни града в страната. Ефекта ще е не само до увеличаване качеството на живот във въпросните имоти ( квартали), запазването на стойност, ако щеш и увеличаването на стойността за самите имоти….ефекта ще е и социален.Маса работна ръка ангажирана до преди 2-3 години в презастрояването ще получи възможност за заетост, поне за няколко години подред, поне 5-6г. като се има в предвид количеството блоци които плачат за реновиране по градовете.Лошата политика и управление създава гетата, не самите сгради….всеки имот се нуждае от поддръжка и реновиране на определен период от време.
                              Всичко хубаво, само не е ясно кой ще го плати това реновиране на блоковете. В средностатистическата панелка хората не щат да дават по 5 лв. за чистачка и асансьор, да не говорим за някакви общи ремонти. А едно сериозно саниране излиза по няколко хиляди лева на апартамент. Забрави някой панелкаджия да извади толкова. Той и няма откъде да ги извади, де.
                              Панелките са обречени. Те вече са се тотално гетоизирали. Който се види с малко пари, бяга от панелката, на негово място идват някакви мизерници и така ситуацията се влошава все повече и повече. Нали си спомняте знаменития блок в Ямбол? Е това ги очаква всички панеляци в покрайнините на големите градове.
                              Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Ще видите как който е крал от България ще връща и ще повръща, тук ще се инвестират всички капитали на евреите накрая - не в Швейцария.И ще си върнем Цариград като икономическа територия, ще загубим фиктивна физическа която отдавна сме загубили всъщност.Това в което трябва да сме силни е строителството, защото тази страна ще се препострои наново и това което ще бъде построено няма да е сравнимо с никое друго място в Света.Ще дойдат и времена в които българите да искат изключително да живеят в България, тогава ще можем да се преброим колко сме в действителност.
                                тук до някъде съм съгласен с теб. На времето като ходих за първи път в гръцко казах че тези рано или късно ще фалират и България ще ги стигне, беше 2000 само десет години по-късно това се случи. Сега и аз съм в БГ и не искам да емигрирам. Знам че българите са умни и работливи и все ще намерим начин да скъсаме оковите с които са ни омотали. Дано както казваш евреите да помогнат, че иначе трудна работа.

Коментар

Working...
                                X