IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ето това примерно:

    Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
    А иди в провинцията да видиш и по-ниски цени.


    Резултат от Вашето търсене на:
    Вид имот: 2-СТАЕН,
    Местоположение: област Бургас
    Под райони: ГР. МАЛКО ТЪРНОВО,
    Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
    Средна цена на имотите в извадката: 10415 euro
    Средна цена на кв.м: 172 euro.


    Мястото е близо до курортите на юг от Бургас, до турската граница и Стамбул, кактои е на важна артерия- Е87.

    Коментар


    • А иди в провинцията да видиш и по-ниски цени.

      Коментар


      • luboil

        Какво се кефиш на тая умопомрачителна глупост - цените ще паднат до себестойност 150 евро, само че всеки знае че себестойността е 400 евро минимум и няма завършена сграда в която предприемача да е продавал на 350. Като падне цената в крайните кварнали на 400, в по апетитните части 400 ли ще е , а там където всички се натискат да купят пак ли 400 или поне 800..
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • !!!
          За последните 5 години цените на жилищата паднаха от €800-€1000 за квадрат до €500-€600. В същото време банките се напълниха с ипотекирани жилища, чужденците, които купуваха с цел инвестиция сега се чудят как да продават, а бившите строителни фирми имат хиляди празни апартаменти, на които не могат да намерят купувач. Така че неизбежно в следващите 4-5 години цената ще се приближи до себестойността, която не надхвърля €150-€180 на кв.м. за най-най-луксозното строителство в най-добрите квартали. И наивниците, които са теглили кредит с 8-10% годишна лихва, след 4-5 години ще установят, че са плащали по половин заплата месечно за оня, дето духа. Защото ще им е по-евтино да се откажат от жилището, купено днес и да вземат ново по новите цени, отколкото да продължат да изплащат старото.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
            Luboil, това, което описваш, си е обичайна практика. Много съм си мислила на какво се дължи и стигнах до извода, че е от най- обикновени простотия, лошотия и липса на мярка. Липса на култура е това- в най- широк смисъл. Лошото е, че е заразна и развращаваща. Успява да асимилира читавото попаднало сред нея докарвайки го до безпомощност и примирение.
            Лоша работна и бизнес хигиена.
            Всичко идва на мястото си с времето, когато голямата част от младите завършат образованието си в чужбина или просто поработят там. За съжаление е необходимо време, което е единственото нещо, което не може да си купиш. Противник съм на крайният песимизъм, мизерия колкото щеш.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Пак се зомбираш, не сме в тройката в десятката може. Ценното е че наистина имаме разнообразие на много малка територия, това е изключителното но не виждам как ще ни помогне в конкуренцията с другите. Т.е.без добра политика нямаме нищо, затова трябва да сме икономически грамотни а не зомбирани по дефлацията оглупели малоумници. Затова казвам - дефлация няма, тя е изкуствено нещо и за нея после се заплаща с икономически катаклизъм - хиперинфлация и колкото по дълго продължи тази фантазия - дефлационна, толкова по лошо ще ни удари обратния процес, защото равновесието в един момент се възтановява.
              Трейдърко я вземи да ми изброиш страните които имат по добри природни условия за земеделие и туризъм в Европа?И ми кажи къде на друго място има толкова злато в земята.Съветвам те да отидеш и да видиш панагюрското съкровище

              Коментар


              • Супертрейдър, предполагам, прави аналогия със Симеон и българското тържище в Константинопол.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                  Така ама никога няма да стане - да отделяш, да ампутираш...
                  След като си (не ти, така е израза) изгонил всичко що е свястно и кадърно извън страната...
                  Пример:
                  Трябваше ми да ми издадат един пропуск. За пропуска ми трябваше един подпис, да платя, един инструктаж и да подам заявление.
                  От понеделник до сега - още пропуска не е готов!
                  Отивам за подписа - двама са упълномощени - и двамата отишли някъде ЗАЕДНО и нямало да ги има целия ден. Инструктажа - провеждал се само в 10часа - нестига, че съм си платил - служителката дето прави инструктажа си седеше и си клатеше краката и нищо не правеше - ама само в 10часа. Как да е, подадох всичко в четвъртък и още пропуска не е готов.
                  Всичко това за един пиклив пропуск в държавно предприятие.
                  А американците точно за 30мин ми издадоха виза, на пасажерския кораб с 3000 пасажера, където мерките за сигурност са изключителни - за 10 мин ми издадоха пропуск.
                  Затова и българина си заслужава заплатата от 400лв. Който иска заплата 2000лв бачка вместо да си клати краката, но в БГ са много малко.
                  Luboil, това, което описваш, си е обичайна практика. Много съм си мислила на какво се дължи и стигнах до извода, че е от най- обикновени простотия, лошотия и липса на мярка. Липса на култура е това- в най- широк смисъл. Лошото е, че е заразна и развращаваща. Успява да асимилира читавото попаднало сред нея докарвайки го до безпомощност и примирение.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Ще видите как който е крал от България ще връща и ще повръща, тук ще се инвестират всички капитали на евреите накрая - не в Швейцария.И ще си върнем Цариград като икономическа територия, ще загубим фиктивна физическа която отдавна сме загубили всъщност.Това в което трябва да сме силни е строителството, защото тази страна ще се препострои наново и това което ще бъде построено няма да е сравнимо с никое друго място в Света.Ще дойдат и времена в които българите да искат изключително да живеят в България, тогава ще можем да се преброим колко сме в действителност.
                    Трейдърко какво пи пак?Та каиш ще си върнем Цариград...Я вземи да ми припомниш кога е бил наш?Иначе за другото си прав.Може би не си уцелил дозата или си объркал схемата.Това дето го пиеш явно требе през шест часа да го пиеш

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
                      На бате Пешо много здраве.Бате не бъди много сигурен и самодоволен, защото с един птичи грип или луд бик могат административно да ти преебат феодалното стопанство за столетие напред.Така, че ще си бачкаш в града и ще си живееш на село без много да ти знае балалайката и ще ядеш не ГМО ами и лайна ще ядеш ако поискат управляващите.Бъди по умерен и не се изхвърляй да не те накаже оня горе, който най много се смеел на тези дето си правели сметките.Хайде със здраве и умната.
                      Аз не съм самодоволен.ГМО няма да ям.И не се родил тоя който мое ми прецака стопанството.А с птичия грип мое ми убие едно друго нещо

                      Коментар


                      • Bones57

                        Ако Ханс и Франк не бяха ги извършили тези неща и на собствена територия да бях казал че е така, но не би.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • darkside

                          Просто дефлацията е проблема , хрантутниците - политици това дори не го разбират.Сиреч те и за предатели не стават с ниския си интелектуален капацитет. А който си е дал парите да ги подкупва се набутал.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
                            Bones57, не страдай от внушения и параноя. Няма никакъв глобален заговор с/у България. Има тъпи и продажни и доволно некадърни нашенски политици. И прост и наведен народ.
                            А новата ключова фраза за да се натискат всички за властта е "Южен поток" - новата лапачка!.
                            И аз не искам да влизам в полемика.
                            Внушения и параноя казваш......Това, което се случва в момента в България и малкооооо по на Изток е продължение на това, което се случваше през годините в Латинска Америка и Южна Африка. Тук нямаше нужда дори от военна намеса или кой знае какви подкупи за да ни колонизират. Попадналите в политиката се надпреварват да се предлагат за жълти стотинки, а както сам каза, останалите у нас са доволно тъпи и наведени за да осъзнаят какво им се случва.

                            И това, което наричаш с гръмката дума "заговор", не е нищо повече от най-обикновена КРАЖБА. Всеки краде както може. И си пази националните интереси. Това, че ние сме балъци, не означава, че Франк и Ханс няма да ни изтупат джобовете и да се опитат да ни направят резерват за цигани и мюслита. Всеки си гледа от неговата камбанария. И колкото и да е странно, ако бях на тяхното място щях да постъпя по абсолютно същия начин.

                            Коментар


                            • Домакинствата в България дължаха жилищни кредити на банковата й система:
                              1)
                              - в края на 2007г. на стойност 5,890,143 хил. лв.
                              - в края на 2008г. на стойност 8,257,348 хил. лв.
                              Тоест за съжаление за 1 година имаше увеличение от над 2.3 МИЛИАРДА лв.
                              2)
                              - в края на 2012г. на стойност 9,441,757 хил. лв.
                              - в края на 2013г. на стойност 9,388,647 хил. лв.
                              Тоест за щастие за 1 година имаше спад от над 53 МИЛИОНА лв.


                              Честито!





                              http://www.bnb.bg/BankSupervision/index.htm

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Ситуацията е резултатна на определен тип политика, тя не се дължи толкова на предателство. Социализъма ни руши държавата !!!
                                Политиката в енергетиката си е предателство.

                                Коментар

                                Working...
                                X