Първоначално изпратено от MiroHristov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Банките вече се готвят за тия времена....
- Лихвите по депозитите се срутиха - 1-3%
- Кредитните инспектори ще си гледат работата с нужния професионализъм ( спуснат точен протокол за обследване )
- Кредити - па-па, бла-бла, остават в историята и толкова !
- Просрочените ипотеки, няма да се дават на наши фирми, а ще се продават от ЧСИ, на пазар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЩе го въведат фалита на физически лица. Аз лично съм категорично против, защото това ще доведе до такива мошеничества, че ум да ти зайде. Освен това въведат ли го, лихвите по кредитите веднага ще скочат и то доста. Банките ще търсят начин да се застраховат от неизбежните измами, а единственият начин е още да затегнат условията по кредитирането и да вдигнат лихвите.
Българинът е бил лъган и се е научил да лъже. Направо е закърмен с идеята за някоя далаверка.
Но все пак ако всичко е изрядно,банката ще си носи отговорността за некачествените кредити. Затова и отпускането им ще става с одобрението на повече от едно лице/служител и независими един от друг. А да видим ако някой знае, че независимо от него някой друг също одобрява или не отпускането на кредита, и не го знае кой е, ще си сложи ли подписа за одобрение?
То не че и досега няма много измами, умишлено увеличени оценки за да може да се вдигне цената, а оттам и кредита и вноските и всякакви други щуротии...
Все пак съм по склонен за да го има фалита, но трябва да има развита финансова култура в хората и съд за измамниците от банките.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеТака е, затова и те бягат от БГ без намерение да се връщат.
Така и банките губят, защото няма кой да им връща вноските.
Според мен в полза на всички ще е да се въведе фалита на физическо лице. Говориха за това, ама май само с приказките останаха.
С него и банките ще спечелят и хората - банките ще внимават какви кредити раздават (това е много важно за здравето на банковата система), а хората ще могат да обявяват фалит и да започват живота си отначало, и чазст от тези хора няма да бягат в чужбина.
Ама май няма воля за това - фалита за физ лица де.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеОсвен това трябва да се водиш безработен или да работиш на черно. Щото почнеш ли официално работа накъде, банката веднага ще те налази да и връщаш остатъка от кредита
Така и банките губят, защото няма кой да им връща вноските.
Според мен в полза на всички ще е да се въведе фалита на физическо лице. Говориха за това, ама май само с приказките останаха.
С него и банките ще спечелят и хората - банките ще внимават какви кредити раздават (това е много важно за здравето на банковата система), а хората ще могат да обявяват фалит и да започват живота си отначало, и чазст от тези хора няма да бягат в чужбина.
Ама май няма воля за това - фалита за физ лица де.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеАко за това питаш - ще ти отговоря.
Директно не, ноо ако е единствено официален длъжник.
Иначе много начини има - толкова вратички и щуротии има в законодателството. Най-лесно е новия имот да не е на твое име. Трябва да имате добри семейни отношения.
Примерно такива като Сидерови - човечецът живее на една мизерна дебелогъзка заплата, ама живее по царски. Същото и за фамилия Станишеви, за фамилия Местан и Доган, за фамилия Борисов...все бедни на документи - ама ти вярваш ли.
Аз наскоро научих нещо, че можеш сам на себе си да ипотикираш имота си. И после някой ако те погне - ти си първи по ред. Нали се сещаш каква е идеята. А бе българинът е жив дявол щом стане дума за имота му.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеLuboil, хайде да се върнем в самото начало и да видим какво си цитирал:
Хайде сега ми кажи - това, дето си го цитирал, възможно ли е да се случи в България или не?
Директно не, ноо ако е единствено официален длъжник.
Иначе много начини има - толкова вратички и щуротии има в законодателството. Най-лесно е новия имот да не е на твое име. Трябва да имате добри семейни отношения.
Примерно такива като Сидерови - човечецът живее на една мизерна дебелогъзка заплата, ама живее по царски. Същото и за фамилия Станишеви, за фамилия Местан и Доган, за фамилия Борисов...все бедни на документи - ама ти вярваш ли.
Аз наскоро научих нещо, че можеш сам на себе си да ипотикираш имота си. И после някой ако те погне - ти си първи по ред. Нали се сещаш каква е идеята. А бе българинът е жив дявол щом стане дума за имота му.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЕдно си баба знае, едно си баба бае...
Никой не сравнява Америка с БГ. Дава ти се пример, че в БГ може да си оставиш ипотекирания имот на банката, а не както твърдиш, че не можеш.
А между другото това, че е незаконно в БГ не е вярно. Много си е законно. А като си почнал да сравняваш САЩ с БГ без никой да ти е искал да ги сравняваш, може би ще кажеш и че договорите за кредити/ипотеки не са еднакви и са много по изгодни в САЩ и надали има закопаващи и заробващи клаузи.
Относно наследството- казах ти - докато няма съдебно решение никой не е длъжник. А затова банката трябва да направи нещо. В много случаи банката не прави нищо и може да имаш кредит, да не плащаш вноски и да си получиш наследството.
Друг е въпросът, че хората надали са толкова глупави да оставят наследство на официален длъжник. Начините за да си получи човек наследството са много.
Чакай, че ме разсмя - ама трябва да сте много глупави, че така да си оставяте наследството - че банката да ви го прибере...
И наивниците, които са теглили кредит с 8-10% годишна лихва, след 4-5 години ще установят, че са плащали по половин заплата месечно за оня, дето духа. Защото ще им е по-евтино да се откажат от жилището, купено днес и да вземат ново по новите цени, отколкото да продължат да изплащат старото.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеПомниш ли онзи военен, който застреля себе си, жена си и двете деца? Сега дълговете ги наследяват родителите им. Някъде четох, че са направили отказ от наследство, т.е. оставят на банката част от къщата си (поначало тяхна, впоследствие прехвърлена на дъщерята).
У нас няма кой знае каква финансова култура, малко хора мислят за такива неща като кой ще ги наследи и какво ще му оставят.
Затова съм на мнение и го казвам непрекъснато - приживе още трябва да си оправиш финансите. Не трябва след като умреш децата ти да наследят една каша.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеА бе така е, ама смешно е да си оставиш наследството на официален длъжник.
Ако не си говорите вътре в семейството и не знаеш кой на кого какво дължи ...нормално е да знаеш на кого оставяш, ама може и да има такива, които оставят без да знаят..
У нас няма кой знае каква финансова култура, малко хора мислят за такива неща като кой ще ги наследи и какво ще му оставят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеИма и вариант за отказ от наследство. Тогава го губиш, но и банката пие една студена вода
Ако не си говорите вътре в семейството и не знаеш кой на кого какво дължи ...нормално е да знаеш на кого оставяш, ама може и да има такива, които оставят без да знаят..
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение. Начините за да си получи човек наследството са много.
Чакай, че ме разсмя - ама трябва да сте много глупави, че така да си оставяте наследството - че банката да ви го прибере...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеРазликата е, че в Америка да върнеш ключовете на банката е законно, а тук не е. Да не говорим за следната ситуация - беглецът заебава апартамента, банката го продава за жълти стинки, той продължава да дължи разликата, но банката не може да го издири. Обаче, не щеш ли, стрецът на беглеца се е споминал и му оставя в наследство собствения си апартамент. Нататък можеш и сам да се досетиш
Никой не сравнява Америка с БГ. Дава ти се пример, че в БГ може да си оставиш ипотекирания имот на банката, а не както твърдиш, че не можеш.
А между другото това, че е незаконно в БГ не е вярно. Много си е законно. А като си почнал да сравняваш САЩ с БГ без никой да ти е искал да ги сравняваш, може би ще кажеш и че договорите за кредити/ипотеки не са еднакви и са много по изгодни в САЩ и надали има закопаващи и заробващи клаузи.
Относно наследството- казах ти - докато няма съдебно решение никой не е длъжник. А затова банката трябва да направи нещо. В много случаи банката не прави нищо и може да имаш кредит, да не плащаш вноски и да си получиш наследството.
Друг е въпросът, че хората надали са толкова глупави да оставят наследство на официален длъжник. Начините за да си получи човек наследството са много.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЗначи недей да ми слагаш думи в устата.
Никога не съм сравнявал да фалираш в САЩ и да вземеш кредит в БГ и да напуснеш.
Ти си този, който каза, че е невъзможно в БГ да оставиш апартамента на банката.
Просто ти давам пример, че може и той не е единичен случай. Давам ти пример, а ти почваш нещо съвсем друго да говориш - точно като нашите политици - като ги сгащиш и веднага сменят темата и казват - нали ти казах за нещо, за което е всенародна истина.
Относно това дали си затварят пътя за БГ тези, които оставят апартамента на банката - първо не знам някой който да е заминал за САЩ и да не е на екскурзия, бригада или да мие чинии да се е върнал в БГ за постоянно - идват си от време на време най-често на 5-10 г да се видят с роднини. След две-три идвания вече напълно прекратяват идванията си. А иначе не съм запознат много, ама сигурно си има и тук давност, както навсякъде, а и за да се отреже влизането му - трябва официално банката да иска съдебно решение и оттам властите да почнат да го гонят/издирват или хванат на границата. Все още не знам някой да е задържан на границата за неплатен кредит. А и да го хванат и задържат - с какво право - казва, че отива в чужбина да изкара пари да си върне кредита към любимата банкаNever underestimate the predictability of stupidity
Коментар
Коментар