IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на "панелка" - струва ли си?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Някой има ли инфо 8 етажните блокове около църквата в Красна поляна кога са строени ?

    Коментар


    • Извинявам се много за грешките които съм допуснал, но писах доста механично, защото исках в кратък пост да дам максимум информация.

      Коментар


      • здрвейте,
        ако мога да си дам и аз мнението и да бъда полезен с нещо. И така занимавал съм се с брокерство и имам отлични познания по отношение на стройтелството. Та тъка директно на въпроса отговора е много прост за мен ако сравняваш ПАНЕЛКИТЕ с ново стройтелство просто няма база за сравнение по отношение качество и функционалност и ЕРГОНОМИЯ. Ще се опитам да го кажа просто, панелките са много по-качествени от новото стойтелство, особенно от стройтелство в периода 1990-2005(въпреки че то не се нарича ново по ред показатели и изисквания който не ми се обесняват, но все пак да дам едно- задълйителното наличие на изолация). Ако търсиш високо качество на стройтелство най-доброто на пазара е ЕПК, това са високите блокове в градовете строени през периода 80те-91г. Тези блокове идеално съчетават просто казано здравината на бетона и добрата изолация на тухлите. По темата мойе да се напише страшно много и мога да ти дам хиляди примери от практиката но ще е много дълъг поста. Препоръчвам ти да избягваш стройтелство от периода 1991-2005г. и още нещо много важно проверявай строителите до кътните им зъби защото абсолютно никаква гаранция няма че ако строителя е известен и е постройлмного и лъскави сгради строи качествено(говоря от погледа ми във гр.Варна). Нека за край да ти кажа и защо се отказах от брокерството, защото ми писна да лъжа клиентите аз не съм от хората който лъжат само и само да си вземат комисионната и после чао. Внимавай с новото стйтелство защото там нямащ еднаква стандартизация това за БДСто въобще не го слушай то е по отношение на степента на завършеност, А НЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО, при стройтелството преди 1990 г. имаш едно предимство всички апартаменти са с еднакво качество независимо дали ще е във Варна или София.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от dimitar_682 Разгледай мнение
          Според мен всичко зависи с какви пари разполага човек и какви му са нуждите.Всеки знае и най-тъпият дори , че най-добре е да се вземе ново качествено с незнам си какви земетръсни шайби и незнам си колко гаража АМА то струва много пари и повечето просто могат да си мечтаят за това.Та по въпроса на човека щом се замисляш за панелките значи нямаш много сухо моят съвет е гледай да не е на много години от моят опит ще ти препоръчам около 1983-84година и да не е много висок останалото е късмет.
          Точно така,нямам много сухо а ми предстои да взема пари от лихвоточки....за това панел...иначе не че и на мене ми харесва

          Коментар


          • Момчета благодарим.В такива сгради не искам да живея.И тухленото е като панелното.Пълен боклук.Дано не идва никога деня в който да разберете за какво ви говоря.А онази зидария с дупките насреща сигурно е правена от някой м***ал от бившите СВ или КЕЧ.Не бих дал и стотинка за това.
            Last edited by Eti_; 19.02.2011, 12:22.

            Коментар


            • Според мен всичко зависи с какви пари разполага човек и какви му са нуждите.Всеки знае и най-тъпият дори , че най-добре е да се вземе ново качествено с незнам си какви земетръсни шайби и незнам си колко гаража АМА то струва много пари и повечето просто могат да си мечтаят за това.Та по въпроса на човека щом се замисляш за панелките значи нямаш много сухо моят съвет е гледай да не е на много години от моят опит ще ти препоръчам около 1983-84година и да не е много висок останалото е късмет.

              Коментар


              • Ето няколко евтини панелки.
                Пуснати са на търг (някои на втори), указаната цена е начална за търга.



                Град: София, ж.к. Младост 1, бл.48, вх.В, ет.6
                АПАРТАМЕНТ № 43, находящ се в град София, община Столична, район Младост, жилищен комплекс "Младост" 1, блок № 48, във вход "В", а по удостоверение за данъчна оценка - вход 3, на шести етаж, състоящ се от две стаи, дневна, кухня и други сервизни помещения, със застроена площ от 78.42 квадратни метра, заедно със зимнично помещение, с площ от 5 квадратни метра, съгласно удостоверение за данъчна оценка, заедно с 1.585 идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж върху мястото.
                Продажбата ще започне при първоначална цена в размер на 64 980.00 лева.

                http://www.milenbazinski.com/bg/sales/2/act/322/




                Град: София, ж.к. Обеля 2, бл.211, вх.А, ет.2
                Описание: АПАРТАМЕНТ № 5, находят се в град София. Столична Община, район „Връбница", жилищен комплекс „Обеля-2”/две/, жилищна сграда-блок № 211 /двеста и единадесети/, вход А, на 2 /втори/ етаж, състояш се от: три стаи, кухня и обслужващи помещения, със застроена площ от 92,53 кв.м.
                Продажбата ще започне при първоначална цена на имота в размер на 51 000.00 лева.
                http://www.milenbazinski.com/bg/sales/2/act/284/




                Град: София, ж.к. Дружба № 38, вх.Д, ет.4
                Описание: АПАРТАМЕНТ № 80, находящ се в гр.София,СО район Искър, ж.к. Дружба,в жилищна сграда-блок № 38, вход Д, на IV етаж, със застроена площ от 76,36 кв.м. състоящ се от две стаи, дневна, кухня и сервизни помещения, заедно с прилежащото му зимнично помещение, без посочен номер и площ по нотариален акт, заедно с 1,214 % идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж върху мястото.
                Продажбата ще започне при първоначална цена в размер на 47 620.80 лева.
                http://www.milenbazinski.com/bg/sales/2/act/328/

                Коментар


                • re

                  Пари от лихвоточки ще вземам,за това искам нещо евтино,а тухла евтина за съжаление няма. Та за това е дилемата - дали панел че е евтин, дали да се изчака...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                    или панел, бих избрал панела На това като му сложат една изолация и ще го продадат за лукс, ама на какво се крепи .....
                    .
                    ...която се крепи на 5 дюбела , кило теракол и мрежа...и като тръгне мравката, няма спиране....А може и "мръвки" за котката да се звъдят......
                    Но все пак аз като пръв МИЗЕРНИК , не мога да дам добър съвет....
                    Слушай, колегата със сребърната лъжичка в .....устата...
                    Но при едни твари, кое е уста, кое гъз не е ясно.....

                    Коментар


                    • Ако имаш 50%, жената много напира и апартамента Й харесва - купувай.
                      Ако нямаш 50%, хеле пък ако нямаш жена за какво се занимаваш с глупости?

                      Коментар


                      • В ново съм, макар от последните по старото БДС, но ако трябва да избирам дали да живея примерно в това:





                        или панел, бих избрал панела На това като му сложат една изолация и ще го продадат за лукс, ама на какво се крепи .....

                        Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
                        Е то и на старото тухлено строителство няма общи части и балкони!Новото строителство е голема набутвация, например от 107 м2 17 за общи части, остават 90 -оттам 10 стени, 10 балкони, 8 банята и на останалите 62 м2 слагаш ламината.Примерът е съвсем конкретен на приятел. Затова само старо около сентръл парк София
                        Това е вярно.. и моя по документи се води 75, но чисто жилищна е 50 (все пак има 3 тераси, а при още по-новите има и още по-зле те и без тераси не могат да докарат тази квадратура, а таваните при много от тях са на някаква уникална височина за лилипути.
                        Last edited by Jay Gould; 18.02.2011, 00:01.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                        Коментар


                        • Е то и на старото тухлено строителство няма общи части и балкони!Новото строителство е голема набутвация, например от 107 м2 17 за общи части, остават 90 -оттам 10 стени, 10 балкони, 8 банята и на останалите 62 м2 слагаш ламината.Примерът е съвсем конкретен на приятел.
                          Затова само старо около сентръл парк София

                          Коментар


                          • Като се има предвид колко в пъти повече са панелките в сравнение с миризливото ново и разни стари сгради с изтърбушени партери и на гредоред, процента на падналите сгради или рушащите е незначителен в сравнение с останалите. Така че селянина Грую колкото и да сере във вентилатора, няма да може да искара свястна теза, че панелите не са най-доброто строителство измислено от homo sapiens.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              Плюсът на панелките ако са добро състояние е, че имат реални квадрати. Балкони, общи части и т.н. не влизат в цената за разлика от новото строителство.
                              Плащаш само за чиста жилищна площ.
                              така е, а недостатъците са:
                              1. Имаш тръби за парно в жилището - квичане до възбог, че трябвало да си плащаш за минаващите тръби през жилището
                              2. За да си остъклиш балкона, съгласно закона, трябва да питаш и да получиш съгласието на всички останали в блока
                              3. В панеляците живеят основно деградирали типове - хайде, другояче ще го кажа: хора с по-малко кинти или иначе казано: МИЗЕРНИЦИ - и да си направиш твоето жилище кукла, то на фона на останалата мизерия, ще е като луксозна кръпка на дрипава дреха
                              4. Ни една панелка не е санирана - т'ва нови тръби, т'ва ел.табла, т'ва изолация, т'ва нова дограма, да не отварям реч пък за сглобки, са на светлинни години от новите норми
                              5. Нямш нищо от земята под теб - да, сигурно държавата ще и ги дари някога, ама засега дренки. Пък и не е много сигурно, ако реши да им ги дари държавата, мизерниците как ще реагират - според мен ще ревнат, че Дянков иска да им вземе париците
                              6. Около панелките няма гаражи - паркирането край тях открай време е незаконно (паркира се в зелените площи - колко са зелени е друг върпос), а пък гаражните клетки са тотрално извън закона
                              7. Панеляци има основно в крайните, "непрестижни" квартали - е, има и 30-40 панелки в Иван Вазов и Стрелбище, ама....

                              и т.н. и т.н.

                              На новото, основните минуси са: липсаат на реална площ - това не е толкова проблем, просто ти се вдига цената на квадрат и за да не се плашат рибоците се измислят подобни трикове и лошото строителство - е, да, ама блокът, в който аз живея е почти перфектен, а пък противоземетръса на къщата на нашите е за 9 по Рихтер - колко панеляци могат да се похвалят с това - то да баем да не става, де

                              Та можем да се чешем до утре, ама собствениците на панеляци са ми много смешни как не отчитата плюсовете си, а квиат яко срещу минусите (топлофикация) и все друг им е виновен,ч е са си купили такова "жилище"
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от adriano1 Разгледай мнение
                                Блогодаря за съветите. Все пак ще ми е полезно да чуя конкретни такива - за самите панелки,а не принципно за инвестицията в жилище.
                                Ако търсиш жилище относително евтино в Хаджи Димитър до Лидл разбрах ,че продават нови по 500 евро м2 от в-к Телеграф

                                Коментар

                                Working...
                                X