Първоначално изпратено от Лорда
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на "панелка" - струва ли си?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХа-ха-ха - не бе - правих жичкаджийските работи в стените на домовете. Оттогава най-обичам миризмата на вар и тухли и бетон и гипс.
Понякога минавам покрай някое блокченце - дето строил - грозна история - на места мазилка изпопадала - личи си - калпава работа.... ама вътре ламбите светят - значи аз не съм посрамен.
Иначе мен хем ми се живее на около втори етаж - да си имам дърво пред прозорецът и лоза непосредствено над и около него, хем ми се живее на около 22-ри - та да гледам отвисоко - аз ного обичам да гледам от високо. От кабинетът на г-н Донев - мали-и-и-и - какво гледка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениекакво сега - Императора лично строил ситските колиби?
Понякога минавам покрай някое блокченце - дето строил - грозна история - на места мазилка изпопадала - личи си - калпава работа.... ама вътре ламбите светят - значи аз не съм посрамен.
Иначе мен хем ми се живее на около втори етаж - да си имам дърво пред прозорецът и лоза непосредствено над и около него, хем ми се живее на около 22-ри - та да гледам отвисоко - аз ного обичам да гледам от високо. От кабинетът на г-н Донев - мали-и-и-и - какво гледка.Last edited by Императорът; 07.09.2013, 22:30.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДа - панелките излязоха ного здрави - земетресенийцето доказа туй. Ама нормално - то всички стени - носещи.
ЕПК - чудесно. Стари домове от тухла - тоже. Новото строителство - вярно - пръви строителен бум - направени отвратително - тогава сам работех по строежите и зная. Втори строителен бум - по-читаво - но още далеч от качеството на старото строителство. Застрахователите застраховат по на сгода ново строителство - което е тъпо.
И друго - ново строителство - често далечни квартали - винаги почти - нагъчкано. Стена до стена, прозорец до прозорец. Бляк.
Старите квартали, т.нар. "панелни гета" - ного място, зеленина, спокойствие - това е хубаво. Новите домове са секси, но аз бих живял в такъв само ако с очите си съм наблюдавал как строили и - доволен от видяното.
Коментар
-
Да - панелките излязоха ного здрави - земетресенийцето доказа туй. Ама нормално - то всички стени - носещи.
ЕПК - чудесно. Стари домове от тухла - тоже. Новото строителство - вярно - пръви строителен бум - направени отвратително - тогава сам работех по строежите и зная. Втори строителен бум - по-читаво - но още далеч от качеството на старото строителство. Застрахователите застраховат по на сгода ново строителство - което е тъпо.
И друго - ново строителство - често далечни квартали - винаги почти - нагъчкано. Стена до стена, прозорец до прозорец. Бляк.
Старите квартали, т.нар. "панелни гета" - ного място, зеленина, спокойствие - това е хубаво. Новите домове са секси, но аз бих живял в такъв само ако с очите си съм наблюдавал как строили и - доволен от видяното.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от amnistiq Разгледай мнениездрвейте,
ако мога да си дам и аз мнението и да бъда полезен с нещо. И така занимавал съм се с брокерство и имам отлични познания по отношение на стройтелството. Та тъка директно на въпроса отговора е много прост за мен ако сравняваш ПАНЕЛКИТЕ с ново стройтелство просто няма база за сравнение по отношение качество и функционалност и ЕРГОНОМИЯ. Ще се опитам да го кажа просто, панелките са много по-качествени от новото стойтелство, особенно от стройтелство в периода 1990-2005(въпреки че то не се нарича ново по ред показатели и изисквания който не ми се обесняват, но все пак да дам едно- задълйителното наличие на изолация). Ако търсиш високо качество на стройтелство най-доброто на пазара е ЕПК, това са високите блокове в градовете строени през периода 80те-91г. Тези блокове идеално съчетават просто казано здравината на бетона и добрата изолация на тухлите. По темата мойе да се напише страшно много и мога да ти дам хиляди примери от практиката но ще е много дълъг поста. Препоръчвам ти да избягваш стройтелство от периода 1991-2005г. и още нещо много важно проверявай строителите до кътните им зъби защото абсолютно никаква гаранция няма че ако строителя е известен и е постройлмного и лъскави сгради строи качествено(говоря от погледа ми във гр.Варна). Нека за край да ти кажа и защо се отказах от брокерството, защото ми писна да лъжа клиентите аз не съм от хората който лъжат само и само да си вземат комисионната и после чао. Внимавай с новото стйтелство защото там нямащ еднаква стандартизация това за БДСто въобще не го слушай то е по отношение на степента на завършеност, А НЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО, при стройтелството преди 1990 г. имаш едно предимство всички апартаменти са с еднакво качество независимо дали ще е във Варна или София.
Коментар
-
Първоначално изпратено от amnistiq Разгледай мнениеBERTRAM извинявай ако съм те засегнал, може би си строител, не съм имал за цел да обидя някой строител. Напротив познавам няколко строителя които строят много качествено и мога да ги изброя (за Варна ми е мисълта), но нарочно не искам за да не прозвучи като реклама. Мога да ти дам хиляди примери относно разлика в качеството на строителството включително и ПАДАНАЛИ СТЕНИ. А относно това, че има стройтели с висок морал, да има такива но засъление са рядкост, попадъл съм на случки задържане на продажби с цел влагите които са се натрупали при строенето на сградата да извитреят, един от строителите даже слага мазилка и под изолацията, а не само върху изолацията. Мога да дам хиляди примери но трябва да пиша много. Колкото до това ако си строител не ми се сърди, а напротив ако си морален строител аз ти помагам, защото моралните строители най-голямата помощ която сами можете да си направите е да изобличите строителите-мутри, алчните, самозабравилите се и т.н. Пак казвам ИМА И КАЧЕСТВЕНИ СТРОЕЖИ (за Варна говоря но от колеги знам, че ситуацията е подобна и в София) и морални строители не ме караите да ви изпращам фрапиращи снимки защото ще ме осъдят. Колкото до панелките да прав за комшиите, особенно в крайните квартали. Но аз говорех за качеството на строежите като изпълнение и функционалност, защото като се продаде един апартамент после клиента идва и ми казва помогни ми мебелировката, и като започне обзавеждането и тогава ела да видиш какви циркове са ствавали- „Как може да купя такъв нестандартен апартамент “ и т.н. Пак казвам аз говоря за качество, функционалност и морал на строителите ( да ти дам ли пример как дадохме капаро на един варненски строител и после 9 дена не можехме да го намерим, и да не ти разправям какви перипетии сме имали). Ако си морален строител съберете се тези които се морални и честни и изобличете БОКЛУЦИТЕ, по този начин хората няма да се притесняват.
Колкото до правописните грешки аз се извиних, пак казвам видял съм много и искам да го кажа, но много време ще ми отнеме това и за това бързах и писах грешно.
Лек ден на всиччки НЕ СЪМ ИСКАЛДАОБИДЯ НИКОГО
добре си дошъл да си кажеш приказката и опита.
Бертрам не е лош, като го опознаеш дори ще го харесаш. Първите крачки в запознаството понякога са трудни, но после приятелството е до край
Та не се стряскай, пиши какво знаеш от опит, ако може и конкретно с имена (фирми) които строят качествено - така ще си полезен за другите...
Аи лека...вмъкнах се в приказката щото стана дума за Варната, а пък утре ще ходя за няколко дена там по работа...
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеДа сте живи и здрави такива брокери
Благодарение на такива като вас и на щедрите банки си продадох панелка (верно лачена но без тец) 2007-година за 930 евро квадрата. )
само така...
аз панелка нямам, но има още много за продан.
успех
ПП Хора, гледам масово се кълве на цена , но някак си никой не си прави сметка с какви съседи се 'урежда'. В големите блокове (панел епк ..все тая) е масово пълно с отрепки - едни ще ви наводняват преманентно, а други ще ви пускат хитови парчета на примата Андреа денонощно...
в подобни гета пари да ми дават не бих взел апартамент...
Колкото до правописните грешки аз се извиних, пак казвам видял съм много и искам да го кажа, но много време ще ми отнеме това и за това бързах и писах грешно.
Лек ден на всиччки НЕ СЪМ ИСКАЛДАОБИДЯ НИКОГО
Коментар
-
Първоначално изпратено от amnistiq Разгледай мнениездрвейте,
ако мога да си дам и аз мнението и да бъда полезен с нещо. И така занимавал съм се с брокерство и имам отлични познания по отношение на стройтелството. Та тъка директно на въпроса отговора е много прост за мен ако сравняваш ПАНЕЛКИТЕ с ново стройтелство просто няма база за сравнение по отношение качество и функционалност и ЕРГОНОМИЯ.
Благодарение на такива като вас и на щедрите банки си продадох панелка (верно лачена но без тец) 2007-година за 930 евро квадрата. )
само така...
аз панелка нямам, но има още много за продан.
успех
ПП Хора, гледам масово се кълве на цена , но някак си никой не си прави сметка с какви съседи се 'урежда'. В големите блокове (панел епк ..все тая) е масово пълно с отрепки - едни ще ви наводняват преманентно, а други ще ви пускат хитови парчета на примата Андреа денонощно...
в подобни гета пари да ми дават не бих взел апартамент...Last edited by bertram; 20.02.2011, 11:23.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от glory Разгледай мнениеНякой има ли инфо 8 етажните блокове около църквата в Красна поляна кога са строени ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от glory Разгледай мнениеНякой има ли инфо 8 етажните блокове около църквата в Красна поляна кога са строени ?
Коментар
Коментар