Някой има ли инфо 8 етажните блокове около църквата в Красна поляна кога са строени ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на "панелка" - струва ли си?
Collapse
X
-
здрвейте,
ако мога да си дам и аз мнението и да бъда полезен с нещо. И така занимавал съм се с брокерство и имам отлични познания по отношение на стройтелството. Та тъка директно на въпроса отговора е много прост за мен ако сравняваш ПАНЕЛКИТЕ с ново стройтелство просто няма база за сравнение по отношение качество и функционалност и ЕРГОНОМИЯ. Ще се опитам да го кажа просто, панелките са много по-качествени от новото стойтелство, особенно от стройтелство в периода 1990-2005(въпреки че то не се нарича ново по ред показатели и изисквания който не ми се обесняват, но все пак да дам едно- задълйителното наличие на изолация). Ако търсиш високо качество на стройтелство най-доброто на пазара е ЕПК, това са високите блокове в градовете строени през периода 80те-91г. Тези блокове идеално съчетават просто казано здравината на бетона и добрата изолация на тухлите. По темата мойе да се напише страшно много и мога да ти дам хиляди примери от практиката но ще е много дълъг поста. Препоръчвам ти да избягваш стройтелство от периода 1991-2005г. и още нещо много важно проверявай строителите до кътните им зъби защото абсолютно никаква гаранция няма че ако строителя е известен и е постройлмного и лъскави сгради строи качествено(говоря от погледа ми във гр.Варна). Нека за край да ти кажа и защо се отказах от брокерството, защото ми писна да лъжа клиентите аз не съм от хората който лъжат само и само да си вземат комисионната и после чао. Внимавай с новото стйтелство защото там нямащ еднаква стандартизация това за БДСто въобще не го слушай то е по отношение на степента на завършеност, А НЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО, при стройтелството преди 1990 г. имаш едно предимство всички апартаменти са с еднакво качество независимо дали ще е във Варна или София.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitar_682 Разгледай мнениеСпоред мен всичко зависи с какви пари разполага човек и какви му са нуждите.Всеки знае и най-тъпият дори , че най-добре е да се вземе ново качествено с незнам си какви земетръсни шайби и незнам си колко гаража АМА то струва много пари и повечето просто могат да си мечтаят за това.Та по въпроса на човека щом се замисляш за панелките значи нямаш много сухо моят съвет е гледай да не е на много години от моят опит ще ти препоръчам около 1983-84година и да не е много висок останалото е късмет.
Коментар
-
Момчета благодарим.В такива сгради не искам да живея.И тухленото е като панелното.Пълен боклук.Дано не идва никога деня в който да разберете за какво ви говоря.А онази зидария с дупките насреща сигурно е правена от някой м***ал от бившите СВ или КЕЧ.Не бих дал и стотинка за това.Last edited by Eti_; 19.02.2011, 13:22.
Коментар
-
Според мен всичко зависи с какви пари разполага човек и какви му са нуждите.Всеки знае и най-тъпият дори , че най-добре е да се вземе ново качествено с незнам си какви земетръсни шайби и незнам си колко гаража АМА то струва много пари и повечето просто могат да си мечтаят за това.Та по въпроса на човека щом се замисляш за панелките значи нямаш много сухо моят съвет е гледай да не е на много години от моят опит ще ти препоръчам около 1983-84година и да не е много висок останалото е късмет.
Коментар
-
Ето няколко евтини панелки.
Пуснати са на търг (някои на втори), указаната цена е начална за търга.
Град: София, ж.к. Младост 1, бл.48, вх.В, ет.6
АПАРТАМЕНТ № 43, находящ се в град София, община Столична, район Младост, жилищен комплекс "Младост" 1, блок № 48, във вход "В", а по удостоверение за данъчна оценка - вход 3, на шести етаж, състоящ се от две стаи, дневна, кухня и други сервизни помещения, със застроена площ от 78.42 квадратни метра, заедно със зимнично помещение, с площ от 5 квадратни метра, съгласно удостоверение за данъчна оценка, заедно с 1.585 идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж върху мястото.
Продажбата ще започне при първоначална цена в размер на 64 980.00 лева.
http://www.milenbazinski.com/bg/sales/2/act/322/
Град: София, ж.к. Обеля 2, бл.211, вх.А, ет.2
Описание: АПАРТАМЕНТ № 5, находят се в град София. Столична Община, район „Връбница", жилищен комплекс „Обеля-2”/две/, жилищна сграда-блок № 211 /двеста и единадесети/, вход А, на 2 /втори/ етаж, състояш се от: три стаи, кухня и обслужващи помещения, със застроена площ от 92,53 кв.м.
Продажбата ще започне при първоначална цена на имота в размер на 51 000.00 лева.
http://www.milenbazinski.com/bg/sales/2/act/284/
Град: София, ж.к. Дружба № 38, вх.Д, ет.4
Описание: АПАРТАМЕНТ № 80, находящ се в гр.София,СО район Искър, ж.к. Дружба,в жилищна сграда-блок № 38, вход Д, на IV етаж, със застроена площ от 76,36 кв.м. състоящ се от две стаи, дневна, кухня и сервизни помещения, заедно с прилежащото му зимнично помещение, без посочен номер и площ по нотариален акт, заедно с 1,214 % идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж върху мястото.
Продажбата ще започне при първоначална цена в размер на 47 620.80 лева.
http://www.milenbazinski.com/bg/sales/2/act/328/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеили панел, бих избрал панела На това като му сложат една изолация и ще го продадат за лукс, ама на какво се крепи .....
.
Но все пак аз като пръв МИЗЕРНИК , не мога да дам добър съвет....
Слушай, колегата със сребърната лъжичка в .....устата...
Но при едни твари, кое е уста, кое гъз не е ясно.....
Коментар
-
В ново съм, макар от последните по старото БДС, но ако трябва да избирам дали да живея примерно в това:
или панел, бих избрал панела На това като му сложат една изолация и ще го продадат за лукс, ама на какво се крепи .....
Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнениеЕ то и на старото тухлено строителство няма общи части и балкони!Новото строителство е голема набутвация, например от 107 м2 17 за общи части, остават 90 -оттам 10 стени, 10 балкони, 8 банята и на останалите 62 м2 слагаш ламината.Примерът е съвсем конкретен на приятел. Затова само старо около сентръл парк София
Last edited by Jay Gould; 18.02.2011, 01:01.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Е то и на старото тухлено строителство няма общи части и балкони!Новото строителство е голема набутвация, например от 107 м2 17 за общи части, остават 90 -оттам 10 стени, 10 балкони, 8 банята и на останалите 62 м2 слагаш ламината.Примерът е съвсем конкретен на приятел.
Затова само старо около сентръл парк София
Коментар
-
Като се има предвид колко в пъти повече са панелките в сравнение с миризливото ново и разни стари сгради с изтърбушени партери и на гредоред, процента на падналите сгради или рушащите е незначителен в сравнение с останалите. Така че селянина Грую колкото и да сере във вентилатора, няма да може да искара свястна теза, че панелите не са най-доброто строителство измислено от homo sapiens.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеПлюсът на панелките ако са добро състояние е, че имат реални квадрати. Балкони, общи части и т.н. не влизат в цената за разлика от новото строителство.
Плащаш само за чиста жилищна площ.
1. Имаш тръби за парно в жилището - квичане до възбог, че трябвало да си плащаш за минаващите тръби през жилището
2. За да си остъклиш балкона, съгласно закона, трябва да питаш и да получиш съгласието на всички останали в блока
3. В панеляците живеят основно деградирали типове - хайде, другояче ще го кажа: хора с по-малко кинти или иначе казано: МИЗЕРНИЦИ - и да си направиш твоето жилище кукла, то на фона на останалата мизерия, ще е като луксозна кръпка на дрипава дреха
4. Ни една панелка не е санирана - т'ва нови тръби, т'ва ел.табла, т'ва изолация, т'ва нова дограма, да не отварям реч пък за сглобки, са на светлинни години от новите норми
5. Нямш нищо от земята под теб - да, сигурно държавата ще и ги дари някога, ама засега дренки. Пък и не е много сигурно, ако реши да им ги дари държавата, мизерниците как ще реагират - според мен ще ревнат, че Дянков иска да им вземе париците
6. Около панелките няма гаражи - паркирането край тях открай време е незаконно (паркира се в зелените площи - колко са зелени е друг върпос), а пък гаражните клетки са тотрално извън закона
7. Панеляци има основно в крайните, "непрестижни" квартали - е, има и 30-40 панелки в Иван Вазов и Стрелбище, ама....
и т.н. и т.н.
На новото, основните минуси са: липсаат на реална площ - това не е толкова проблем, просто ти се вдига цената на квадрат и за да не се плашат рибоците се измислят подобни трикове и лошото строителство - е, да, ама блокът, в който аз живея е почти перфектен, а пък противоземетръса на къщата на нашите е за 9 по Рихтер - колко панеляци могат да се похвалят с това - то да баем да не става, де
Та можем да се чешем до утре, ама собствениците на панеляци са ми много смешни как не отчитата плюсовете си, а квиат яко срещу минусите (топлофикация) и все друг им е виновен,ч е са си купили такова "жилище"Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от adriano1 Разгледай мнениеБлогодаря за съветите. Все пак ще ми е полезно да чуя конкретни такива - за самите панелки,а не принципно за инвестицията в жилище.
Коментар
Коментар