IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на "панелка" - струва ли си?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• като годината на бежанците. Годината, в която Ангела Меркел изрече паметното "Ще се справим" и отвори границите на страната си. Годината, в която Берлин позволи на стотици хиляди хора да влязат в Германия.

Една година по-късно делникът в страната си остава що-годе същият, но в политически план е налице рязка промяна. Стреснати от успехите на дяснопопулистката "Алтернатива за Германия", ХДС и ХСС се изпокараха, а все повече избиратели се обявяват твърдо против бежанската политика на коалиционното правителство. Няма и следа от толкова възхваляваната "култура на гостоприемството" - на преден план сега е настойчивото желание за ограничаване на бежанския поток. А под натиска от редиците на собствената ѝ партия Меркел се видя принудена да признае, че лозунгът ѝ "Ще се справим" вече се е изпразнил от съдържание.

Накъде се е запътила Германия? На този въпрос се опита да отговори форум, организиран от мозъчния тръст "Алфред Херхаузен". В рамките на конференцията, озаглавена "Германия 2025 - справихме ли се?", експерти от света на политиката и икономиката представиха своите виждания за бъдещето на Германия. И развиха два възможни сценария - един положителен и един отрицателен.

В положителния сценарий се казва, че след 2017 година обществото осъзнава колко безсмислено и опасно е да се вярва на десните популисти.

Сценарий първи

Негативният сценарий звучи наистина стряскащо. Той рисува една страна, която с всички сили се опитва да се предпази от "ново преселение на народите". В този сценарий вътрешната сигурност е най-дискутираната тема. По-заможните германци вече са се оттеглили в предградията на градовете, където живеят в добре защитени вилни квартали. Добре защитени са и приемните лагери за бежанци и мигранти, които се намират отвъд градската периферия.

Според този сценарий, през 2025 година Германия е една разделена, разпокъсана страна, населявана от враждуващи помежду си групи: средната класа, която силно се страхува да не изгуби благосъстоянието си, елитът, който нехае за проблемите на мнозинството, и отчаяната, лишена от всякаква перспектива долна прослойка, разпадаща се на все повече изпълнени с омраза групировки.

В резултат от всичко това все повече добре образовани млади хора напускат икономически отслабената Германия. Прогонват ги страхът от екстремизъм, климатът на недоверие, силно регламентираният делник, конфликтите в градовете, чезнещото уважение в междучовешките отношения, повсеместната омраза.

Честито на нашенските тарикати в Германия

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
      задочно бях мернал в някое мнение на евго за някакъв баровец, който купил панелка и и направил кухнята лукс...спалните по-малко лукс
      значи и баровците не пропускат тоя сегмент, нищо чудно дори да теглят и кредити за да купят и да ги дават под наем
      Не е теглил кредит, а е платил всичко кеш.

Бях на гости там, някой неща са от високия скъп клас, а други от по-евтиния.

И всичко така беше проектирано, с цел.....да чука,

Коментар

• Първоначално изпратено от Чифликчия Разгледай мнение
        Странно е желанието на плебса да купува панелки?!? Това са сгради които вече масово започнаха да се разпадат. След има-няма 10 години вече никой няма да иска да живее в подобни миризливи коптори. След време панелните обиталища ще са непродаваеми. Може би само ромите биха ги населеи, защото те нямат кой знае какви изисквания към обиталищата си.
        задочно бях мернал в някое мнение на евго за някакъв баровец, който купил панелка и и направил кухнята лукс...спалните по-малко лукс
        значи и баровците не пропускат тоя сегмент, нищо чудно дори да теглят и кредити за да купят и да ги дават под наем

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
          Съгласен съм с теб за картинките отвътре, но това говори за културата на продавача, за съжаление. Ако ще продаваш стар неуреден, без вкус обзаведен имот, поне не го снимай.
          Иначе по принцип за имотите, това отблъсква, но на имота е по-важно освен мястото изложението, разпределението, състояние на сградата и общите части, кои живеят в съседство и в нея. Циганията вътре се премахва, струва пари обаче и е важна крайната цена.
          Картинката отвън е същата. Люлин 1 е все пак за истински ценители
          Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Странно е желанието на плебса да купува панелки?!? Това са сгради които вече масово започнаха да се разпадат. След има-няма 10 години вече никой няма да иска да живее в подобни миризливи коптори. След време панелните обиталища ще са непродаваеми. Може би само ромите биха ги населеи, защото те нямат кой знае какви изисквания към обиталищата си.
            Last edited by Чифликчия; 26.09.2016, 15:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
              Ти много повече не си успял да купиш защото нищо не си купил Сам си призна, че брат ти купува, а ти избиваш комплекси по форумите/ Относно грешките - вземи се ограмоти малко и ще разбереш/ Няма аз да те уча. Изглеждаш нервен. Ясно се вижда, че не можеш да се владееш, че ти е слаба психиката. Какъв милиционер си бил с такваз лабилна психика? В мечтите си? Обикалял оперативно София с голям оранжев камион, но не в кабината, а на степенка отзад

Мисля, че всеки тугрик ще оцени този имот:
              http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...nk=2cy2me&f1=1
              невероятна гледка от 10-ти етаж. Невероятно супер луксозно обзавеждане в кухнята и останалите стаи. От далеч се вижда вкусът и стила, вложени в обзавеждането на това бижу. Модерна ПВЦ мебел в кухнята. офис стол в спалнята, леглото в която е покрито с шалте на ФАФЛИЧКИ, мраморната маса стил 80-те се съчетава по един невероятен начин с "плазмата" и синия пуф
              Може да се пише още много. ТОва е една перфектна инвестиция
              Съгласен съм с теб за картинките отвътре, но това говори за културата на продавача, за съжаление. Ако ще продаваш стар неуреден, без вкус обзаведен имот, поне не го снимай.
              Иначе по принцип за имотите, това отблъсква, но на имота е по-важно освен мястото изложението, разпределението, състояние на сградата и общите части, кои живеят в съседство и в нея. Циганията вътре се премахва, струва пари обаче и е важна крайната цена.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Аз му пиша че купил с дискаунт, той ме репликира че купувал нови, глей ква харизма има тоя човек. Ей такъв да ми дойде да купува имота ми, за него цената се драска пред него и се пише нова, с 50% нагоре. Само и само да си иде.
                Лъже. Нищо не е купил през живота си гарантирам. Това е като оня дето е готов да изгуби имот уж дал десетки хиляди евра, ама не му дреме , щото имал други разбираш ли. Абе тези полуидиоти мислят ли, че им вярваме? Всеки имот се купува от душа и сърце!
                Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
                  Темата е за панелките, а явно тук пишат хора, които не мога да си ги позволят, разбери ги, не е лесно!
                  Аз му пиша че купил с дискаунт, той ме репликира че купувал нови, глей ква харизма има тоя човек. Ей такъв да ми дойде да купува имота ми, за него цената се драска пред него и се пише нова, с 50% нагоре. Само и само да си иде.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev
                    Но ти и не ме разбра. Аз казах че си ги взел нови, магазините правят дискаунт. Но ти явно не ходиш. Оръпляк си и това е.
                    Темата е за панелките, а явно тук пишат хора, които не мога да си ги позволят, разбери ги, не е лесно!

Коментар

Явно му беше предлог да каже той какво не могъл да купи! Жалка история, комплексарска.
                      Аз не можах да купя поне 40 имота от 2009-та година насам, ама не се правя на мома непристойна и недостъпна. Просто, това което не съм купил си остава в аналите на историята на неуспешните ми сделки. Не обнинявам другите в липса на грамотност, без разбира се да показвам що е неграмотност. Комплексирани и фрустрирани тикви има навсякъде, ама в БГ явно са преобладаващи за жалост.

ПП. КЪДЕ И КОГА СЪМ ПИСАЛ С ГРАМАТИЧЕСКИ ГРЕШКИ, ЩЕ СИ ОСТАНЕ ЗАГАДКА ЕДИНСТВЕНО ЗА PUMPKIN!
                      Ти много повече не си успял да купиш защото нищо не си купил Сам си призна, че брат ти купува, а ти избиваш комплекси по форумите/ Относно грешките - вземи се ограмоти малко и ще разбереш/ Няма аз да те уча. Изглеждаш нервен. Ясно се вижда, че не можеш да се владееш, че ти е слаба психиката. Какъв милиционер си бил с такваз лабилна психика? В мечтите си? Обикалял оперативно София с голям оранжев камион, но не в кабината, а на степенка отзад

Мисля, че всеки тугрик ще оцени този имот:
                      http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...nk=2cy2me&f1=1
                      невероятна гледка от 10-ти етаж. Невероятно супер луксозно обзавеждане в кухнята и останалите стаи. От далеч се вижда вкусът и стила, вложени в обзавеждането на това бижу. Модерна ПВЦ мебел в кухнята. офис стол в спалнята, леглото в която е покрито с шалте на ФАФЛИЧКИ, мраморната маса стил 80-те се съчетава по един невероятен начин с "плазмата" и синия пуф
                      Може да се пише още много. ТОва е една перфектна инвестиция
                      Last edited by pumpkin; 25.09.2016, 23:51.

Коментар

Да, той беше, но сигурно при покупка на маратонки.
                        Гарантирано, че имот не е купувал никога. Готов съм да се обзаложа със самия него.

Коментар

• Не каза за граматическите грешки и никога няма да може да каже

Явно му беше предлог да каже той какво не могъл да купи! Жалка история, комплексарска.
                          Аз не можах да купя поне 40 имота от 2009-та година насам, ама не се правя на мома непристойна и недостъпна. Просто, това което не съм купил си остава в аналите на историята на неуспешните ми сделки. Не обнинявам другите в липса на грамотност, без разбира се да показвам що е неграмотност. Комплексирани и фрустрирани тикви има навсякъде, ама в БГ явно са преобладаващи за жалост.

ПП. КЪДЕ И КОГА СЪМ ПИСАЛ С ГРАМАТИЧЕСКИ ГРЕШКИ, ЩЕ СИ ОСТАНЕ ЗАГАДКА ЕДИНСТВЕНО ЗА PUMPKIN!
                          Last edited by музовир; 25.09.2016, 23:35.

Коментар

почти съм сигурен, че той беше изтръгнал 40% дискаунт
                            Да, той беше, но сигурно при покупка на маратонки.

Коментар

Не почти, правилно си спомняш. Но за разлика от комплексарите не парадирам с това, а се опитах да налея малко мозък. Това е трудно за тях. Особено за тези, които чакат брат им да купи и после избиват комплекси по форумите

Коментар

Точно този никога нищо не е купил. Концентрира се върху несъществуващи граматически грешки. По-точно лъже, че има такива за да убеди аудиторията, че съм употребил алкохол извън неговите мерки. Смешен и жалък тип. Ние пишем за сериозни инвестиции, а този кретен се гаври с десетките хиляди левове, които сме инвестирали. Жалка история!

Коментар

Working...
                                X