IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на "панелка" - струва ли си?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
    тая пърцуца от новата реколта...много силна бе...право в главата блъска
    ето един виц за твоя случай

дошъл един инжИнер при вуте по някаква работа
    вуте сипал по една...карабунарска
    тръгнала приказка за инвестиции, имоти и дисконти
    и изпили по още една...две..няколко още
    накрая инженера станал да си ходи ама не може да мине през вратата
    и казал на вуте
    тая пърцуца много силна бе, право в главата ме удари...
    вуте се позахилил и рекъл
    а мене у краката....ама така е всеки на слабото место го удара
    Приятелче, лесен ми е изхода на спора с теб. Подписваме запис на заповед за 60 К евра дали всички факти които съм посочил са верни и реални, а ти оспорваш. Който спечели съдебния спор, печели парите, НАВИТАРКА!
    7 Reasons to Own A Homehttp://www.investor.bg/users/index/20139/

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      Брех какви хора имаме в този форум. МИЛИОНЕРИ, НАПРАВО МИЛОНЕРИ. Не ми се търси карта на бг сега, ама ако завъртиш с пергела кръг 70км от ал невски, ами че ти ще отидеш в македония на едната страна, на другата в долно конаре, на юг в горно уйно а на север във враца. Айде скрий се някъде и недей да ни тормозиш повече
      препоръчвам!
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от land_lord31 Разгледай мнение
        Така е, но беше дълго да го обяснявам на тъпанарите.
        Милионната ми къща, въпреки, че е с архитектурен проект от 2002г. с единични тули и колнони, съм я дупчил и нея в бетона за да я преправям, каккто и панеляка. Такъв бетон като този в единствения ми останал панеляк, не съм срещал. Дори картечаря, който дойде с хилти шестица ми каза, че е наказание за него да изкърти дори един комин рехава арматарура. Каза ми, че ако трябва целия блок да срути , ще му трабва динамит в количества повече от на мавзолея и пак няма да е сигурен в резултата
        тая пърцуца от новата реколта...много силна бе...право в главата блъска
        ето един виц за твоя случай

дошъл един инжИнер при вуте по някаква работа
        вуте сипал по една...карабунарска
        тръгнала приказка за инвестиции, имоти и дисконти
        и изпили по още една...две..няколко още
        накрая инженера станал да си ходи ама не може да мине през вратата
        и казал на вуте
        тая пърцуца много силна бе, право в главата ме удари...
        вуте се позахилил и рекъл
        а мене у краката....ама така е всеки на слабото место го удара
        препоръка е

Коментар

• Брех какви хора имаме в този форум. МИЛИОНЕРИ, НАПРАВО МИЛОНЕРИ. Не ми се търси карта на бг сега, ама ако завъртиш с пергела кръг 70км от ал невски, ами че ти ще отидеш в македония на едната страна, на другата в долно конаре, на юг в горно уйно а на север във враца. Айде скрий се някъде и недей да ни тормозиш повече

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

.." Само за отличници .."

Лорде, не панелката е правена на пара( все пак не е брюкселско зеле...), а панелите са стояли 24 ч в помещение с гореща пара, за увеличаване якостта на бетона....
            Така е, но беше дълго да го обяснявам на тъпанарите.
            Милионната ми къща, въпреки, че е с архитектурен проект от 2002г. с единични тули и колнони, съм я дупчил и нея в бетона за да я преправям, каккто и панеляка. Такъв бетон като този в единствения ми останал панеляк, не съм срещал. Дори картечаря, който дойде с хилти шестица ми каза, че е наказание за него да изкърти дори един комин рехава арматарура. Каза ми, че ако трябва целия блок да срути , ще му трабва динамит в количества повече от на мавзолея и пак няма да е сигурен в резултата

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
              Требва си сложите табелка "Образцова панелка".

.." Само за отличници .."

Лорде, не панелката е правена на пара( все пак не е брюкселско зеле...), а панелите са стояли 24 ч в помещение с гореща пара, за увеличаване якостта на бетона....
              Last edited by 4i40; 09.06.2016, 22:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от land_lord31 Разгледай мнение
                Аз съм споделял за бетона на единствената ми останала панелка, правена на пара. Имам 3бр. къщи построени от единични тухли на общ радиус 70км. от площад Александър Първи.
                Панелката не мерише на никакво зеле което Грую яде, нито на прокиснала пот на понижители.
                В нашия вход сме направили ремонт на козирката, покрива, сменени са хоризонталните и вертикалните щрангове, дограмите на прозорците на етажните площадки, входната врата е с чип. В момента предстои смяна на общата врата на мазетата. Има уреди за прогонване на птици. Панелката е осеметажна. Под мен живее известна певица, а над мен юрист консул на външнотърговска фирма.Срещу мен бивш шеф тна Кремиковци, а до мен дългогодишна служителка на топлофикация.
                Требва си сложите табелка "Образцова панелка".

Коментар

• Пропусна да кажеш....

Първоначално изпратено от land_lord31 Разгледай мнение
                  Аз съм споделял за бетона на единствената ми останала панелка, правена на пара. Имам 3бр. къщи построени от единични тухли на общ радиус 70км. от площад Александър Първи.
                  Панелката не мерише на никакво зеле което Грую яде, нито на прокиснала пот на понижители.
                  В нашия вход сме направили ремонт на козирката, покрива, сменени са хоризонталните и вертикалните щрангове, дограмите на прозорците на етажните площадки, входната врата е с чип. В момента предстои смяна на общата врата на мазетата. Има уреди за прогонване на птици. Панелката е осеметажна. Под мен живее известна певица, а над мен юрист консул на външнотърговска фирма.Срещу мен бивш шеф тна Кремиковци, а до мен дългогодишна служителка на топлофикация.
                  Не разбрах само ти на кой етаж живееш? Има ли решетки на първия етаж? Какво точно значи "външнотърговска" фирма (в този ред на мисли, би ли дефинирал и "вътрешнотърговска" фирма)? Имам и още неизяснени понятия
                  Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• [QUOTE=land_lord31;1059996170]Аз съм споделял за бетона на единствената ми останала панелка, правена на пара. Имам 3бр. къщи построени от единични тухли на общ радиус 70км. от площад Александър Първи.
                    В нашия вход сме направили ремонт на козирката, покрива, сменени са хоризонталните и вертикалните щрангове, дограмите на прозорците на етажните площадки, входната врата е с чип. В момента предстои смяна на общата врата на мазетата. Има уреди за прогонване на птици. Панелката е осеметажна. Под мен живее известна певица, а над мен юрист консул на външнотърговска фирма.Срещу мен бивш шеф тна Кремиковци, а до мен дългогодишна служителка на топлофикация.[/QUOTE]

бреее целия елит е събран в тая панелка
                    представям си как обсъждате значими теми на пейката пред входа
                    препоръка е

Коментар

• Аз съм споделял за бетона на единствената ми останала панелка, правена на пара. Имам 3бр. къщи построени от единични тухли на общ радиус 70км. от площад Александър Първи.

Коментар

• В допълнение към предишният пост

В допълнение към предишният пост - ето една от снимките от обследването, за да онагледя проблема:

http://postimg.org/image/3ki041ek1/

Заради това е нужно саниране, и това е единственото, което не се прави при българското "саниране".

Коментар

• доста разумно мнение - поздравления, нямам какво да добавя, освен че аз имам за съседи хора на моята възраст, т.е. 30-40 годишни, а в панелките масово живеят баби и мирише на кисело зеле, но ти сам си написал, че хоризонтът ти е до 10 години, т.е. гледайки като на панелката като на жилище за препродажба, то твоята инвестиция е твърде вероятно да е по-добра от моята
                          А за количките - голямо шоу беше - то и аз исках да оставям капаро, но не се навиха, разбирам ти отлично проблема. Сега, когато ходим на гости, е малко проблем, но се оправяме някакси, обаче ако трябваше да е ежедневие - жената щеше да ме убие
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            това с качествените панелки е тотален нонсенс - да, по-големи са и са по-евтини от новото строителство, но до там.
                            ...
                            но да кажеш, че панел е по-добре от ново - ами добре, то и лада от 83-та сигурно е по-добра от нова тойота
                            Всички генерализации са по същество неверни, следователно и не всички панелки са еднакви (както и новото строителство). Естествено под "качествени" панелки се има предвид различен набор от характеристики, спрямо тези при "качественото" новото строителство Примерно смятам моята за "качествена" - няма конструктивни нарушения по облицовката, и видими структурни такива.

За съжаление болшинството панелни жилища са съсипани от собствениците си (усвоени тераси, гътнати опорни стени и т.н.), което прави изборът почти толкова труден, колкото намирането на качествено ново строителство.

Въпреки че избрах тъмната (панелна) страна съм съгласен, че е компромис. Въпросът обаче има повече от една страна и, в зависимост от критериите, компромисът може да е доста сложен. Примерно аз държах да имам отделна кухня с нормален размер и тераса към нея. Само по този критерии разликата в цената между наличните оферти прилично ново строителство (обичайно жилища по 120+ "квадрата") и "прилични" панелки по това време беше поне 3x (~50-60 vs 120-180).
                            Това не разлика за пренебрегване от простосмъртен пролетарий Естествено, всеки сам знае какво е най-добре за него, или както казват YMMV.

Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                            Груйчи това че на теб ти пречат стъпалата и асансьора няма ама никакво отношение към типа строителство.
                            Хайде, моля ... и аз така си мислех, докато не се наложи да купувам детска количка. Че при това не двойна, там шансове няма. Повечето модели са достатъчно тесни да влязат в "панелен асансьор", но не оставят място за човек отстрани. Та да не ти обяснявам как съм се молил по магазините да оставя цената в залог, че и отгоре, за да ми дадат мострата да я закарам за тест и ако вляза с нея - купувам. Ако не ти е било на главата - няма да го оцениш

Относно конструктивната безопасност - сигурно съм единственият човек в София, правил топлинно обследване + blower door test на панелно жилище с лицензирана фирма . Резултатите са противоречиви и в дългосрочен план - притеснителни. В общи линии - нямаше проблеми, но имаше налични микропукнатини по протежение на съединителните шевове между подовите и стенните панели. Това е за "елитна" (според брокери ) панелка с абсолютно некомпрометирана обшивка, при това съвършено здрава. При полагане на топлоизолация поисках да отворят и запечатат отново шевовете от външната страна, и повярвай ми, нямат махане Тез уроци по механика относно умора на материала, който ги е забравил - нека си ги припомни.

Защо това е свръх-опасно, макар и не в краткосрочен план. Защото през зимата топият въздух се просмуква през тях навън (проветрение => затопляне => увеличаване на обема => повишаване на налягането вътре макар и минимално). Шансът да достигне Dew point вътре в стената е почти 100% при липсваща изолация и голям при неправилно изпълнена такава (частичната топлоизолация е неправилно изпълнена). Това значи бавна, но сигурна корозия, и то не такава от преди 40-50г. а от преди 10-20 и с притеснителни перспективи, предвид нежеланието да се направи качествено саниране на сградите.

казано накратко - живея в такава, смятам я в прилично състояние, и не - не смятам да се пенсионирам там и не смятам, че е разумно да се купува с хоризонт над 10г.
                            Last edited by ssaki; 07.06.2016, 18:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                              Да разбира се, всичко знаеш. А за трудоваците на соца, предимно цигани и турци, за вестниците и празни чували от цимент натъпкани във фугите на панелките, също знаеш, нали?
                              Редно е преди да пишеш да имаш малко разум в главата.Трудоваците не са строили панелките.В Строителни войски и в КЕЧ всички отговорни операции като заготовка на арматура връзване изливане на бетон ел инсталации се правеха от цивилни майстори под контрола на инженери.Войниците разнасяха тухли и вар.Не пиши простотии.И си изтрии млякото по устата.Щото Строителни войски построиха АЕЦ Козлодуй НДК и много заводи.Но за сороститутките лъжата тъпотията и простотията както и неграмотността са състояние на духа.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                                Груйчи стига ме разсмивай че то това земетресение ли беше??Но да не дава Господ.Не мисля на никого злото.Просто знам как се строи и от какво се икономисва..От шарения не икономисват всичко друго е икономия.Мини и виж какви шайби има новото какви противоземетръсни пояси какво е желязото при какви температури се излива бетона огледай хубаво и работниците и се замисли дали могат да четат и пишат....
                                Да разбира се, всичко знаеш. А за трудоваците на соца, предимно цигани и турци, за вестниците и празни чували от цимент натъпкани във фугите на панелките, също знаеш, нали?

Коментар

Working...
                                X