IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на "панелка" - струва ли си?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
    Кога съм вършал из София ти си ходил под масата прав и си мислел че това е небето
    Па тя тогава цяла София е била калдъръм и селяци като тебе хахахаха!

Коментар

Ми квартал Витоша какво е?Манастирските ливади въобще така наречените южни квартали?Ми то Студентски град е по добро.Накрая да не излезе че Люлин и Надеждите са най доброто?
      За тебе са най-доброто. Хем место има на балкона за кокошчиците.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
        Абе кога изпълзя и ти от пуевенското село - та взе за София да раздаваш акъл
        Кога съм вършал из София ти си ходил под масата прав и си мислел че това е небето

Коментар

Ми квартал Витоша какво е?Манастирските ливади въобще така наречените южни квартали?Ми то Студентски град е по добро.Накрая да не излезе че Люлин и Надеждите са най доброто?
          Абе кога изпълзя и ти от пуевенското село - та взе за София да раздаваш акъл

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            Батка, позволи ми д съм преживял "земетресението", дето всички реваха от него, от 5.8 с епицентър в Перник именно в този блок ново строителство, в който живея и в момента - нищо не беше мръднало, нямаше напукани стени, а жената дори и не се събуди, та разбра за земетресението, щото майка й се обади разтревожена. Не казвам, че тази пародия на земетресение (да не дава Господ да удари по-силно) е критерий, но емного важно и къде в София ти е апартамента - да, не бих си взел около Околовръстното - там Витошкия разлом е жесток, както и не бих си взел примерно в Дружба и изибщо в ниското, тй като там подпочвените води са супер високи и втечняването на почвата ще е страшно.
            Всеки знае себе си - панеляк може да си купи само човек, който няма достатъчно кеш, а читавото ново е малко като Светия граал - факт е, че има огромно количество избушеняци точно ново строителство, но затова се гледа и строител, и материали, и т.н.

Коментар

Батка, позволи ми д съм преживял "земетресението", дето всички реваха от него, от 5.8 с епицентър в Перник именно в този блок ново строителство, в който живея и в момента - нищо не беше мръднало, нямаше напукани стени, а жената дори и не се събуди, та разбра за земетресението, щото майка й се обади разтревожена. Не казвам, че тази пародия на земетресение (да не дава Господ да удари по-силно) е критерий, но емного важно и къде в София ти е апартамента - да, не бих си взел около Околовръстното - там Витошкия разлом е жесток, както и не бих си взел примерно в Дружба и изибщо в ниското, тй като там подпочвените води са супер високи и втечняването на почвата ще е страшно.
              Всеки знае себе си - панеляк може да си купи само човек, който няма достатъчно кеш, а читавото ново е малко като Светия граал - факт е, че има огромно количество избушеняци точно ново строителство, но затова се гледа и строител, и материали, и т.н.
              Груйчи стига ме разсмивай че то това земетресение ли беше??Но да не дава Господ.Не мисля на никого злото.Просто знам как се строи и от какво се икономисва..От шарения не икономисват всичко друго е икономия.Мини и виж какви шайби има новото какви противоземетръсни пояси какво е желязото при какви температури се излива бетона огледай хубаво и работниците и се замисли дали могат да четат и пишат....

Коментар

Груйчи ти толкова много си се объркал че пееш една песен а оркестъра свири друга.Отишъл си на мач на Левски ама си попаднал на състезания по художествена гимнастика.Строеното в периода който си посочил е тотален боклук ама тотален.Никаква здравина никаква якост само шарения до безумие.Новото строителство е опасно за живота.Само идиот може да си купува имот апартамент строен след 2005 г.
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                  Имам едни познати, които от три години са в съвсем ново ново строителство и мисля, че са съгласни да се преместят и в кучешка колиба, ако е с добра хидроизолация.
                  Срещу нас има ново стоителство с такова качество, че минимум един път в годината го ремонтират, но това е само защото още е в гаранция. Предполагам, че скоро гаранцията изтича, защото виждам, че започват да продават.
                  Та има ново и ново.
                  За протокола - не живея в панел.
                  мм жалко за тия хора.
                  има и такова ново строителство, от което панела наистина е по-добре.
                  препоръка е

Коментар

това с качествените панелки е тотален нонсенс - да, по-големи са и са по-евтини от новото строителство, но до там. Под ново строителство разбриаме такова от последните 10 години, т.е. след 2005, преди това е тотален булшит и наистина панелякът е по-добрия вариант за парите си. Качественото ново строителство има десетки предимства като здравина, качество на материалите (зависи от строителя), паркоместа/паркинги, озеленяване (понякога), направа на стаите по твоите критерии, ане по калъп и най-вече - качество на хората, които живеят в тях - не смърди постоянно на лук, кисело зеле, чушкопеци и прокиснало, стените не са надрани, асансьорът не е развалина и т.н., и т.н. Да, по-скъпо е, факт, дали си струва парите е пък съвсем отделен въпрос, но да кажеш, че панел е по-добре от ново - ами добре, то и лада от 83-та сигурно е по-добра от нова тойота
                    Груйчи ти толкова много си се объркал че пееш една песен а оркестъра свири друга.Отишъл си на мач на Левски ама си попаднал на състезания по художествена гимнастика.Строеното в периода който си посочил е тотален боклук ама тотален.Никаква здравина никаква якост само шарения до безумие.Новото строителство е опасно за живота.Само идиот може да си купува имот апартамент строен след 2005 г.

Коментар

живял съм в панел, живея в момента в ново, според мен качествено строителство. Основното и еиднствено предимство на панела е, че е по-евтин, което за нашите географски ширини е основополагащо. Всичко друго му е минус. Ще дам пример със себе си - имам 2 деца, т.е. засега го движа с двойна количка за близнаци - влизането й в асансьор на панелка е абсолютно невъзможно, да не говорим, че има и няколко стъпала, които трябва да качвам с пълна количка. При нас, в новото този пробем е решен - количката спокойно си влиза в асансьора и не създава каквито и да е пробелми за съответния бутащ
                      Колкото до дюбелите - пак зависи какво и как - на моята тереса висят 2 клиамтика по 35-40 килограма - не са мръднали, дори не се е налагало да ги нивелирам в последните 5 години. Имам доволно много носещи стени, които са си бетон и то стабилен - пробиването на дупката на последния ми климатик отне на момчетата около 2 часа къртене. Та си зависи - който каквото го кефи, на това да се радва, за мен панеляка е лоу кост решение, което, при положение че мога да си позволя по-скъпото, никога не бих взел за дългосрочно решение
                      Груйчи това че на теб ти пречат стъпалата и асансьора няма ама никакво отношение към типа строителство.Мини покрай един строеж и ще разбреш защо новото е пълен ташак.Вземи една тесла и почни да чукаш по бетона.Гарантирам ти че ако си упорит с теслата мое да събориш новата сграда.Това че една сграда е нашарена и напудрена не означава че е конструктивно безопастна.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                        има ли някой, който живее в панелен блок и да смята, че е по-лош от тухлен, ама не от итонга а от тия дето са правени с четворки?

и има ли обитател на ново /тухлено/ дето смята, че панела е по-добрия вариант?

мисля - не
                        и спирам да споря, всеки си харесва там дето живее.
                        Ми аз живея в къща и имам два тухлени апартамента строени 1998.Не смятам че панелките са с нещо по лоши.За новото съм твърдо против конструктивно е негодно

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                          има ли някой, който живее в панелен блок и да смята, че е по-лош от тухлен, ама не от итонга а от тия дето са правени с четворки?

мисля - не
                          Имам едни познати, които от три години са в съвсем ново ново строителство и мисля, че са съгласни да се преместят и в кучешка колиба, ако е с добра хидроизолация.
                          Срещу нас има ново стоителство с такова качество, че минимум един път в годината го ремонтират, но това е само защото още е в гаранция. Предполагам, че скоро гаранцията изтича, защото виждам, че започват да продават.
                          Та има ново и ново.
                          За протокола - не живея в панел.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                            За асансьорите да не говорим щото в половината от новите кооперации вече не работят.
                            Toва ме шокира. Ако не работят е само защото собствениците не си плащат за поддръжка. Хидравличният асансьор в блока ми сигурно не работи един ден в годината поради профилактика и това е. Май преди 3-4 години наистина се беше развалил, но поправката отново продължи ден или два.

По никакъв начин не мога да си представя как нормален човек, без да е притиснат от обстоятелства би избрал да живее в панелка.

Коментар

• има ли някой, който живее в панелен блок и да смята, че е по-лош от тухлен, ама не от итонга а от тия дето са правени с четворки?

мисля - не
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                                И аз доста бях против панелите, но който е пробивал дупки в панел и ново строителство, за монтаж на аспиратор или слагане на лампа например, веднага може да каже кое е по- доброто!!! Да хванеш дюбел в новото строителство си е цяло приключение... и пак няма гаранция . За асансьорите да не говорим щото в половината от новите кооперации вече не работят... в панелите асансьора изглежда зле но не се разваля...
                                за мен най-качественото е стара тухла, но да не е гредоред!
                                живял съм в панел, живея в момента в ново, според мен качествено строителство. Основното и еиднствено предимство на панела е, че е по-евтин, което за нашите географски ширини е основополагащо. Всичко друго му е минус. Ще дам пример със себе си - имам 2 деца, т.е. засега го движа с двойна количка за близнаци - влизането й в асансьор на панелка е абсолютно невъзможно, да не говорим, че има и няколко стъпала, които трябва да качвам с пълна количка. При нас, в новото този пробем е решен - количката спокойно си влиза в асансьора и не създава каквито и да е пробелми за съответния бутащ
                                Колкото до дюбелите - пак зависи какво и как - на моята тереса висят 2 клиамтика по 35-40 килограма - не са мръднали, дори не се е налагало да ги нивелирам в последните 5 години. Имам доволно много носещи стени, които са си бетон и то стабилен - пробиването на дупката на последния ми климатик отне на момчетата около 2 часа къртене. Та си зависи - който каквото го кефи, на това да се радва, за мен панеляка е лоу кост решение, което, при положение че мога да си позволя по-скъпото, никога не бих взел за дългосрочно решение
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X