Първоначално изпратено от power grid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на "панелка" - струва ли си?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеМи квартал Витоша какво е?Манастирските ливади въобще така наречените южни квартали?Ми то Студентски град е по добро.Накрая да не излезе че Люлин и Надеждите са най доброто?
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеАбе кога изпълзя и ти от пуевенското село - та взе за София да раздаваш акъл
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеМи квартал Витоша какво е?Манастирските ливади въобще така наречените южни квартали?Ми то Студентски град е по добро.Накрая да не излезе че Люлин и Надеждите са най доброто?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеБатка, позволи ми д съм преживял "земетресението", дето всички реваха от него, от 5.8 с епицентър в Перник именно в този блок ново строителство, в който живея и в момента - нищо не беше мръднало, нямаше напукани стени, а жената дори и не се събуди, та разбра за земетресението, щото майка й се обади разтревожена. Не казвам, че тази пародия на земетресение (да не дава Господ да удари по-силно) е критерий, но емного важно и къде в София ти е апартамента - да, не бих си взел около Околовръстното - там Витошкия разлом е жесток, както и не бих си взел примерно в Дружба и изибщо в ниското, тй като там подпочвените води са супер високи и втечняването на почвата ще е страшно.
Всеки знае себе си - панеляк може да си купи само човек, който няма достатъчно кеш, а читавото ново е малко като Светия граал - факт е, че има огромно количество избушеняци точно ново строителство, но затова се гледа и строител, и материали, и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеБатка, позволи ми д съм преживял "земетресението", дето всички реваха от него, от 5.8 с епицентър в Перник именно в този блок ново строителство, в който живея и в момента - нищо не беше мръднало, нямаше напукани стени, а жената дори и не се събуди, та разбра за земетресението, щото майка й се обади разтревожена. Не казвам, че тази пародия на земетресение (да не дава Господ да удари по-силно) е критерий, но емного важно и къде в София ти е апартамента - да, не бих си взел около Околовръстното - там Витошкия разлом е жесток, както и не бих си взел примерно в Дружба и изибщо в ниското, тй като там подпочвените води са супер високи и втечняването на почвата ще е страшно.
Всеки знае себе си - панеляк може да си купи само човек, който няма достатъчно кеш, а читавото ново е малко като Светия граал - факт е, че има огромно количество избушеняци точно ново строителство, но затова се гледа и строител, и материали, и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеГруйчи ти толкова много си се объркал че пееш една песен а оркестъра свири друга.Отишъл си на мач на Левски ама си попаднал на състезания по художествена гимнастика.Строеното в периода който си посочил е тотален боклук ама тотален.Никаква здравина никаква якост само шарения до безумие.Новото строителство е опасно за живота.Само идиот може да си купува имот апартамент строен след 2005 г.
Всеки знае себе си - панеляк може да си купи само човек, който няма достатъчно кеш, а читавото ново е малко като Светия граал - факт е, че има огромно количество избушеняци точно ново строителство, но затова се гледа и строител, и материали, и т.н.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеИмам едни познати, които от три години са в съвсем ново ново строителство и мисля, че са съгласни да се преместят и в кучешка колиба, ако е с добра хидроизолация.
Срещу нас има ново стоителство с такова качество, че минимум един път в годината го ремонтират, но това е само защото още е в гаранция. Предполагам, че скоро гаранцията изтича, защото виждам, че започват да продават.
Та има ново и ново.
За протокола - не живея в панел.
има и такова ново строителство, от което панела наистина е по-добре.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениетова с качествените панелки е тотален нонсенс - да, по-големи са и са по-евтини от новото строителство, но до там. Под ново строителство разбриаме такова от последните 10 години, т.е. след 2005, преди това е тотален булшит и наистина панелякът е по-добрия вариант за парите си. Качественото ново строителство има десетки предимства като здравина, качество на материалите (зависи от строителя), паркоместа/паркинги, озеленяване (понякога), направа на стаите по твоите критерии, ане по калъп и най-вече - качество на хората, които живеят в тях - не смърди постоянно на лук, кисело зеле, чушкопеци и прокиснало, стените не са надрани, асансьорът не е развалина и т.н., и т.н. Да, по-скъпо е, факт, дали си струва парите е пък съвсем отделен въпрос, но да кажеш, че панел е по-добре от ново - ами добре, то и лада от 83-та сигурно е по-добра от нова тойота
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеживял съм в панел, живея в момента в ново, според мен качествено строителство. Основното и еиднствено предимство на панела е, че е по-евтин, което за нашите географски ширини е основополагащо. Всичко друго му е минус. Ще дам пример със себе си - имам 2 деца, т.е. засега го движа с двойна количка за близнаци - влизането й в асансьор на панелка е абсолютно невъзможно, да не говорим, че има и няколко стъпала, които трябва да качвам с пълна количка. При нас, в новото този пробем е решен - количката спокойно си влиза в асансьора и не създава каквито и да е пробелми за съответния бутащ
Колкото до дюбелите - пак зависи какво и как - на моята тереса висят 2 клиамтика по 35-40 килограма - не са мръднали, дори не се е налагало да ги нивелирам в последните 5 години. Имам доволно много носещи стени, които са си бетон и то стабилен - пробиването на дупката на последния ми климатик отне на момчетата около 2 часа къртене. Та си зависи - който каквото го кефи, на това да се радва, за мен панеляка е лоу кост решение, което, при положение че мога да си позволя по-скъпото, никога не бих взел за дългосрочно решение
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеима ли някой, който живее в панелен блок и да смята, че е по-лош от тухлен, ама не от итонга а от тия дето са правени с четворки?
и има ли обитател на ново /тухлено/ дето смята, че панела е по-добрия вариант?
мисля - не
и спирам да споря, всеки си харесва там дето живее.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеима ли някой, който живее в панелен блок и да смята, че е по-лош от тухлен, ама не от итонга а от тия дето са правени с четворки?
и има ли обитател на ново /тухлено/ дето смята, че панела е по-добрия вариант?
мисля - не
и спирам да споря, всеки си харесва там дето живее.
Срещу нас има ново стоителство с такова качество, че минимум един път в годината го ремонтират, но това е само защото още е в гаранция. Предполагам, че скоро гаранцията изтича, защото виждам, че започват да продават.
Та има ново и ново.
За протокола - не живея в панел.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениеЗа асансьорите да не говорим щото в половината от новите кооперации вече не работят.
По никакъв начин не мога да си представя как нормален човек, без да е притиснат от обстоятелства би избрал да живее в панелка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениеИ аз доста бях против панелите, но който е пробивал дупки в панел и ново строителство, за монтаж на аспиратор или слагане на лампа например, веднага може да каже кое е по- доброто!!! Да хванеш дюбел в новото строителство си е цяло приключение... и пак няма гаранция . За асансьорите да не говорим щото в половината от новите кооперации вече не работят... в панелите асансьора изглежда зле но не се разваля...
за мен най-качественото е стара тухла, но да не е гредоред!
Колкото до дюбелите - пак зависи какво и как - на моята тереса висят 2 клиамтика по 35-40 килограма - не са мръднали, дори не се е налагало да ги нивелирам в последните 5 години. Имам доволно много носещи стени, които са си бетон и то стабилен - пробиването на дупката на последния ми климатик отне на момчетата около 2 часа къртене. Та си зависи - който каквото го кефи, на това да се радва, за мен панеляка е лоу кост решение, което, при положение че мога да си позволя по-скъпото, никога не бих взел за дългосрочно решениеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар