IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на "панелка" - струва ли си?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
    Ами като я руши държавата, естествено е тя да обезщети собствениците. Аз имам само един панеляк останал и не се притеснявам за него през следващите 4 десетилетия а тука някои пак се притесниха за чуждото имане
    Не, притеснявам се за имане, което може да стане мое... и гледайки го като такова се притеснявам за него

По отношение на колегата Ratten - ясно е, че в случай че се разруши сградата в следствие на неподдържане от страна на собствениците или "неведоми" природни сили обезщетение не може да се очаква, ако не е застраховано. Но в другите ситуации - разрушаване с цел използване на мястото за други цели, би трябвало да се случи друго. Наистина вариант с предписание "За разрушаване", било то и с користна цел от страна на "държавата" в България никога не е изключено...

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
      Точно така.

Давам следния пример.
      Тристаен панел от средата на 80-те години. С локация близо до Студентски град.
      След като се преправи се получават 3 спални, обща кухня, 3 балкона, отделно баня и тоалетна.

Пуска се на студенти по 200 лв стаята, с нови мебели и носи 600 лв на месец.
      Не е зле, нали?

При новото строителство няма как с такава инвестиция да се взема такъв наем. При новото стаите са малки и не може да се ползва от много хора.
      Само не разбрах мармота в тоалетната ли ще завива в станиол..

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
        Ами като я руши държавата, естествено е тя да обезщети собствениците. Аз имам само един панеляк останал и не се притеснявам за него през следващите 4 десетилетия а тука някои пак се притесниха за чуждото имане
        оо бибитчо, къде се беше покрил?
        а има ли вариант "държавата" да издаде предписание да се разруши и то да е за сметка на собствениците, м?
        панелките може да си изкарат още едни добри 20 години, па и повече и да се изплатят още веднъж. но да чакате от държавата обезщетение за тях не е логично.

Коментар

• re

Първоначално изпратено от Dimitar_SD Разгледай мнение
          Определено. Но апартамента е собственост на човека. А той няма как да го загуби ако не се срути или държавата не го разруши и обезщети собствениците за да построи в последствие друга сграда. Така че... Мисля че не можем да приравняваме всички панели. Годината и местоположението са двата основни "диверсификатора"
          Точно така.

Давам следния пример.
          Тристаен панел от средата на 80-те години. С локация близо до Студентски град.
          След като се преправи се получават 3 спални, обща кухня, 3 балкона, отделно баня и тоалетна.

Пуска се на студенти по 200 лв стаята, с нови мебели и носи 600 лв на месец.
          Не е зле, нали?

При новото строителство няма как с такава инвестиция да се взема такъв наем. При новото стаите са малки и не може да се ползва от много хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
            като ти се разпадне колата от старост...държавата обезщетява ли те да си купиш нова??! не? ааа и защо така прави?
            ами къщата като ти се разпада, дава ли ти държавата пари да си купиш нова?! ...не?!
            ама за панелата трябва да те обезщети?!
            да вземе малко да четеш, па после ще пишеш, а?

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
              Няма такъв въпрос - парцелите са само с право на ползване от общината, не са дори собственост на хорицата
              колега "право на ползване" и "право на строеж" са различни понятия. дай да се изясним. според мен са с право на строеж

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar_SD Разгледай мнение
                Определено. Но апартамента е собственост на човека. А той няма как да го загуби ако не се срути или държавата не го разруши и обезщети собствениците за да построи в последствие друга сграда. Така че... Мисля че не можем да приравняваме всички панели. Годината и местоположението са двата основни "диверсификатора"
                като ти се разпадне колата от старост...държавата обезщетява ли те да си купиш нова??! не? ааа и защо така прави?
                ами къщата като ти се разпада, дава ли ти държавата пари да си купиш нова?! ...не?!
                ама за панелата трябва да те обезщети?!
                да вземе малко да четеш, па после ще пишеш, а?

Коментар

• Определено. Но апартамента е собственост на човека. А той няма как да го загуби ако не се срути или държавата не го разруши и обезщети собствениците за да построи в последствие друга сграда. Така че... Мисля че не можем да приравняваме всички панели. Годината и местоположението са двата основни "диверсификатора"

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar_SD Разгледай мнение
                    Всъщност основния въпрос, поне според мен, е дали фактора локация/местоположение ще продължи да бъде основен при определянето на пазарната цена на панелния апартамент. И дали наистина след 15-20 години тези блокове, дори и на добра локация ще се превърнат в гета...? Все пак има и такива сред тях, които са след 1986. Дали подчертано "панелни" квартали като Дървеница и Мусагеница ще се превърнат след 2 десетилетия в места населявани предимно от хора от малцинства с нисък образователен, интелектуален и финансов ценз само защото са съставени предимно от панели?
                    Няма такъв въпрос - парцелите са само с право на ползване от общината, не са дори собственост на хорицата

Коментар

• Покупка на "панелка" - струва ли си?

Всъщност основния въпрос, поне според мен, е дали фактора локация/местоположение ще продължи да бъде основен при определянето на пазарната цена на панелния апартамент. И дали наистина след 15-20 години тези блокове, дори и на добра локация ще се превърнат в гета...? Все пак има и такива сред тях, които са след 1986. Дали подчертано "панелни" квартали като Дървеница и Мусагеница ще се превърнат след 2 десетилетия в места населявани предимно от хора от малцинства с нисък образователен, интелектуален и финансов ценз само защото са съставени предимно от панели?

Коментар

• Покупка на "панелка" - струва ли си?

Струва ли си покупката на 15-20 годишна кола?

Кога са построени последните панелки? Ами, че това е морално и матерялно амортизирано имущество, някаде там в небето на кога + едиколко си. Нямаш нищо след един природен катаклизъм.

Лично и 50 Е м2 не бих дал за панеляк на 30+ години.

Успехи на всички инвеститори!
                        Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от stone-bi Разгледай мнение
                          В София е бой за гаражи и парко места, а цените какви са за гараж...за година-две ще се получи като за нова гарсониера
                          Но ходи паркирай в някои квартали - абсурд! Или се катериш по тротарите, или се наметкваш в тревните...Добре, че все още има устна уговорка да не минават паяци, че не ми се мисли

Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                          е то новото на "зелено" е по на сметка. плащаш по дебело ама вземаш по малко. примерно плащаш 65 получаваш 40. в голям процент от случите плащаш 65 и получаваш среден пръст
                          Малко разводнихме темата за Панелките, но...
                          Писах за на зелено и в една друга тема - падна ми ченето...3000Е минимум на Витошка до Южен Еми, който може да взима...
                          Last edited by minerals; 22.07.2016, 15:50.

Коментар

пичове, сипете и на мен едно малко чивасче

лорде, защо се сърдиш на емос и аналог?
                            за чивасчето се обърни към Лорда

Коментар

пичове, сипете и на мен едно малко чивасче

Обратни са, не е ли достатъчно?Пълни нещастници и комплексари. Очаквам бан до утре сутрин, после да не ме питаш с кой ник пиша. Безимотната модераторка ще си каже мнението....лека нощ.

Коментар

• пичове, сипете и на мен едно малко чивасче

Коментар

Working...
                                X