Първоначално изпратено от Crux
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на "панелка" - струва ли си?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениети си в къща, знам, левчо е в панелата
точно така, спора с опоненти като теб е невъзможен и нежелан. ти знаеш зона б19 и плевенско, останалото е бъзак, и папур.
а софиянци нищо не разбират, но жителите на плевенските крайни квартали и села са най-върха, защото имат отделна кухня, дето да варят боба и бурканите, както и недостижимия лукс на тоалетна на двора.
но по някаква неизвестна на теб причина всеки се изнася с гаС към софия а не в обратна посока. па после други извисени философи се жалват, че тука има много "плебс" )
днес като отивах на обяд ме спря една бабка да ми каже как природата давала /в случая едни зелени шипки в градинката/ а ние не се възползваме. разменихме няколко думи, пошегувахме се и през ум не ми мина, че женицата е 'плебс" или че живее в панела на близо.
така другари аристократи
в "плебса" има много хора, но и много измет има сред 'патрициите"
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениети си в къща, знам, левчо е в панелата
точно така, спора с опоненти като теб е невъзможен и нежелан. ти знаеш зона б19 и плевенско, останалото е бъзак, и папур.
а софиянци нищо не разбират, но жителите на плевенските крайни квартали и села са най-върха, защото имат отделна кухня, дето да варят боба и бурканите, както и недостижимия лукс на тоалетна на двора.
но по някаква неизвестна на теб причина всеки се изнася с гаС към софия а не в обратна посока. па после други извисени философи се жалват, че тука има много "плебс" )
днес като отивах на обяд ме спря една бабка да ми каже как природата давала /в случая едни зелени шипки в градинката/ а ние не се възползваме. разменихме няколко думи, пошегувахме се и през ум не ми мина, че женицата е 'плебс" или че живее в панела на близо.
така другари аристократи
в "плебса" има много хора, но и много измет има сред 'патрициите"Last edited by bulgarian lev; 23.08.2016, 16:26.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеТова ще е чест за мен.Щото да се спори с хора които смятат себе си за компетентни от последна истанция по всякакви въпроси е тъпо да се комуникира.Аз не живея и не притежавам панелка набий си го в главата най накрая.И не обиждам собствениците на такива сгради и живеещите в тях.Но и няма как да харесам холбокс 25 квадрата та ако ще и в двора на министерския съвет да е
така другари аристократи
в "плебса" има много хора, но и много измет има сред 'патрициите"
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениекрукс, значи все пак си се сврял някъде ))
последно не разбрах от локацията си ли не си доволен или от качеството.
и когато някой спомене дума като "плебс" някак автоматично спирам да го приемам сериозно.плебс...ти вероятно си знатен патриций по тая аналогия ))
За населението на панелките писах вече - преди 25 години, когато жилищата ги раздаваха ведомствено, в тия дупки живееха всякакви - от цигани на работа в Чистотата до професори на работа в университета. За четвърт век обаче картината драстично се промени и в панелките останаха да живеят основно пенсионери и хора с ниски доходи, които не са в състояние да си позволят друго жилище. Оттам и всякакви проблеми - нулева поддръжка на общите части, опикани входове със зеещи врати и изтърбушени пощенски кутии, олющена боя и изпотрошени прозорци на стълбищата, постоянно развалящи се асансьори, невъзможност да се събере дори минимална сума за ремонти. И като прибавим към това плачевното качество на тези сгради още при построяването им, картинката става ясна. Който има възможност, се изнася от тия коптори със скоростта на светлината.
Между другото, същото важи до голяма степен и за "аристократичните" кооперации от преди войната в центъра. Единствената разлика е, че в тия дъртите все пак може да се намери някой паралия да си вземе апартамент, подлъган от брокерските лакърдии за "локация, локация, локация", докато в панеляка това няма как да се случи.
Лично за мен най-големият проблем на старото строителство, било то панеляк, ЕПК или тухла е, че тези жилища нямат гаражи, а ако случайно имат, цената им става астрономическа. За моите разбирания жилище без гараж не е жилище, тъй че когато търсих да купя апартамент, нямах кой знае какъв избор освен новото строителство.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеТова ще е чест за мен.Щото да се спори с хора които смятат себе си за компетентни от последна истанция по всякакви въпроси е тъпо да се комуникира.Аз не живея и не притежавам панелка набий си го в главата най накрая.И не обиждам собствениците на такива сгради и живеещите в тях.Но и няма как да харесам холбокс 25 квадрата та ако ще и в двора на министерския съвет да е
А той какво смислено е написал. В половината от случаите припяваше на едни лузъри, завистливи тупани, ташаци и хумор ( това го оценявам). И Лорда го предразположи да разкаже за покупките си. Леко, предпазливо, ей така, загатващо. Защо, нима трябва да се срамуваме от покупките си. Ебати комплексарите ги има, честно!Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеhttps://homeagent.bg/blog/panelnite-jilishta-sofia/
Панелните сгради - накратко - заблуди и предимства. Защо не видях 100% -ви недостатъци?
Нямам панел. Не съм за панелите, но се опитвам да поставя нещата без предубеждения за или против.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениекрукс, значи все пак си се сврял някъде ))
и когато някой спомене дума като "плебс" някак автоматично спирам да го приемам сериозно.плебс...ти вероятно си знатен патриций по тая аналогия ))
бай пеше и левчо, вие си варете боба в панелените кооперации или в банята 12 квадрата дето няма място за тоалетна чиния та нужника е на двора.
едно смислено нещо не съм прочел от вас, за това левчо одавна е в игнора а скоро и ти ще му направиш компания там.
начи ако не става дума за селска къща в плевенско или апартамент в кварталите-гета и развъдник на мургавели пришълци нищо не струва.
айде със здраве
Коментар
-
панелните сгради - какво знаем/не знаем за тях
https://homeagent.bg/blog/panelnite-jilishta-sofia/
Панелните сгради - накратко - заблуди и предимства. Защо не видях 100% -ви недостатъци?
Нямам панел. Не съм за панелите, но се опитвам да поставя нещата без предубеждения за или против.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеНикога не бих се заврял нито в плебейска изгнила соц панелка/ЕПК в комплексите, нито в "аристократична" порутена 80-годишна кооперация с бабички в центъра. Лично за мен новото строителство, при всичките му кусури, е без алтернатива.
Освен това което си изброил, смятам че е неприятно да се живее в стари сгради. За мен това важи и за чужбина.
Коментар
-
крукс, значи все пак си се сврял някъде ))
бай пеше и левчо, вие си варете боба в панелените кооперации или в банята 12 квадрата дето няма място за тоалетна чиния та нужника е на двора.
едно смислено нещо не съм прочел от вас, за това левчо одавна е в игнора а скоро и ти ще му направиш компания там.
начи ако не става дума за селска къща в плевенско или апартамент в кварталите-гета и развъдник на мургавели пришълци нищо не струва.
айде със здраве
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениемного опит си събрал, та чак си започнал и да забравяш ))
2004-2005 цените бяха ОК, - 370-420 евро квадрата, тогава кой купил - не го мисли.
а ако някой се е набил в калните ливади си е негова грижа, не е теорема.
като гледам ти сам не знаеш какво искаш - да не се стягаш за терминал 2? )
Никога не бих се заврял нито в плебейска изгнила соц панелка/ЕПК в комплексите, нито в "аристократична" порутена 80-годишна кооперация с бабички в центъра. Лично за мен новото строителство, при всичките му кусури, е без алтернатива.Last edited by Crux; 23.08.2016, 13:15.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеотвори им сайта, моля те.
гледал съм им и строежите, повечето работници са бели.
а вашите прехвалени панели не ги ли строяха цигани и помаци от СВ?
Аз живея в къща и си имам отделен куненски бокс с трапезария и отделен хол.Не съм фен на хол бокс 25 квадрата и баня 2.Като влезеш в 12 квадрата баня и поживееш малко ще видим дали ще искаш в апартаментLast edited by Andi11; 23.08.2016, 12:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЛееееееееко си се объркАл - не работя в кол център и съм от София, от турбо-мега-хипер гъзарския, елитен и скъп Докторски паметник, който е пълна дупка, както неведнъж съм писал тука. Нагледал съм се и на панелки, и на ЕПК-та, и на "качествено ново" в калищата на Манастирски ливади, и на "луксозни" затворени комплекси. Наслушал съм се на брокерски лакърдии за перфектно разпределение (хол с преход към две спални), просторни помещения (25 квадрата хол с бокс и 10 квадрата спалня) и страхотна локация (сграда до гара Подуене се рекламира като "уют в сърцето на София"). Наблюдавал съм с интерес как през 2004-2008-а уж интелигентни хора се загробват за цял живот с 30-годишни ипотеки с фантастични лихви за невероятни дупки на колосални цени. Та така... Никой не може да ме убеди, че панелното и ЕПК строителство от соца става за нещо, нито че сграда в средата на нищото може да е елитна, нито че жилище в порутена 80-годишна кооперация в центъра, пълна с бабички, е добра инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеМинал сезона на отделната кухня? Що? Щото така строят или щото така ви карат да мислите? Да смърди на манджа в дневната ти, а пардон, в единия ъгъл имаш работен кът, пишеш или четеш, а партньора ти мляска на трапезната маса. Аха, създава се чувство за простор, може би? Като искаш простор купи си с голяма дневна. Това са жилищата за преспиване, хапване на две-на три и бегом в спалнята. Или за сам човек. Мода - тя модата е на свлечените гащи и гейски прически, татуировки до ушите. И на меките китки. И е за масите.
Коментар
Коментар