IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на "панелка" - струва ли си?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
    По принцип е добре, да се внимава, чии преценки вземате под въпрос.
    На селяк с външна тоалетна и ронлив цимент или на хора с опит и пряк контакт с имотите.
    Всеки може, да каже, че даден имот е равен на москвич.
    Москвичи има и в монолитното строителство. Пълно е. Всъщност погледа на повечето пишещи тук върху темата е еквивалентен на погледа на таксиметрови шофьори върху пулт на ядрена централа. Няма как, да се получи дискусия на дадена тема, когато никой от участниците не е учил по нея. Колко нашенско, нали? Мила, родна картинка.
    Да може да се каже че не съм строителен инженер но повечето ми приятели и роднини са такива.Та от тях знам за какво става дума.По времето на бума дори си продаваха работниците ден за ден на принципа днес ми тябват петима зидари ето ти двеста кинта отделно тяхната надница.Всички мъже от Глогово Галата и Градешница от овчари станаха строители арматуристи кофражисти ел теници параджии водопроводчици.Една такава бригада построи къща на един познат който сега си признава че е сгрешил като ги е послушал да сложи по малко желязо...Сега си бие главата ама е късно въпреки че го предупреждавах да ги изгони...И не се присмивай на външна тоалетна която не си виждал щото мое се окаже по скъпа от панелката на майка ти

Коментар

• По принцип е добре, да се внимава, чии преценки вземате под въпрос.
      На селяк с външна тоалетна и ронлив цимент или на хора с опит и пряк контакт с имотите.
      Всеки може, да каже, че даден имот е равен на москвич.
      Москвичи има и в монолитното строителство. Пълно е. Всъщност погледа на повечето пишещи тук върху темата е еквивалентен на погледа на таксиметрови шофьори върху пулт на ядрена централа. Няма как, да се получи дискусия на дадена тема, когато никой от участниците не е учил по нея. Колко нашенско, нали? Мила, родна картинка.
      Last edited by Mario Teran; 02.09.2016, 10:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнение
        НЕ ЗАЩОТО ТАМ ЖИВЕЯТ ПРОСТИ ХОРА ПИЯНИЦИ,ХЛОПАТ ДЕНОНОЩНО,ВКАРАЛИ КУЧЕТА ДА ЛАЯТ И СА НА ГОЛЕМИ ШУМНИ БУЛЕВАРДИ,,,,ПО ДОБРЕ КЪЩА ИЛИ НОВ БЛОК С УМНИ ОТ МАТЕМАТИЧЕСКИ ГИМНАЗИИИ
        Не знаех че в новите коптори живеят преимно математици.Това е новост за мен.Явно в новото живеят само млади образовани краиви и умни......

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
          И по темата, да не дразним админа Покупката на всяко едно нещо може да си заслужава - зависи от цената. Ако се върнем на примера с москвича - покупката на москвич принципно не си заслужава. Ако обаче купя един москвич за 100 лева и го продам за скрап в Надин за 400 лева - тогава си заслужава. В тоя ред на мисли и ако вземем за пример "луксозната" панеляга в Иван Вазов от поста ми по-долу - за обявената цена не си заслужава, ако можеш да я купиш примерно за 25 000 Евро обаче, си заслужава.
          Крукси от твоята гледна точка сигурно е така но има и други гледни точки.Преди шест седем години имах един пасат на 21години.Реших да се отърва от него за 1100 лева и го продадох на един комшия....На следващият ден ми се разсърдиха половината съселяни що не съм го продал на тях....Ти не би си купил 35 годишен хладилник мраз ама има хора дето си купуват.Продал съм три такива кой за 30 кой за 50 кинта.Ти няма да си купиш диван от 1956 но някои си купуват....За кварталите на София сме на едно мнение сигурен съм че и за панелата е същото.Панелите не са върха на строителството но са по добри от новото в това съм категоричен.Аз панела нямам никога не съм имал и никога не съм живял в такава.И нито купувам нито продавам апартаменти в момента...

Коментар

• НЕ ЗАЩОТО ТАМ ЖИВЕЯТ ПРОСТИ ХОРА ПИЯНИЦИ,ХЛОПАТ ДЕНОНОЩНО,ВКАРАЛИ КУЧЕТА ДА ЛАЯТ И СА НА ГОЛЕМИ ШУМНИ БУЛЕВАРДИ,,,,ПО ДОБРЕ КЪЩА ИЛИ НОВ БЛОК С УМНИ ОТ МАТЕМАТИЧЕСКИ ГИМНАЗИИИ
            в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

• И по темата, да не дразним админа Покупката на всяко едно нещо може да си заслужава - зависи от цената. Ако се върнем на примера с москвича - покупката на москвич принципно не си заслужава. Ако обаче купя един москвич за 100 лева и го продам за скрап в Надин за 400 лева - тогава си заслужава. В тоя ред на мисли и ако вземем за пример "луксозната" панеляга в Иван Вазов от поста ми по-долу - за обявената цена не си заслужава, ако можеш да я купиш примерно за 25 000 Евро обаче, си заслужава.
              Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                Крукси да не забравяме че откъм юг беше Стомана Перник и тя пушлявеше яко.Мизерията от Пернишките заводи и мини вятъра носеше точно в тия умрели села на склона на Витоша
                За Владая помня, че имаше големи проблеми, ама това е на един хвърлей от пернишките заводи. За другите не помня да са ревали.
                Преди 25-30 години всичките тия - Владая, Бояна, Драгалевци, Симеоново, да не говорим за по-отдалечените като Бистрица и Железница - си бяха най-обикновени села - с къщи с дворчета, лехи, плодни дръвчета, курници, кочини, обори. През зимата, благодарение на чудесата на съвеЦкото автомобилостроене със задно предаване като Лада и Москвич, ставаха на практика недостъпни за коли, осен ако не караш от ноември до април с два 50-килограмови чувала цимент в багажника. То и пътища много-много нямаше, 2-3 централни улици и отклонения специално до вилата на някой голям партиец, и това само в Бояна. Останалото - кал. Канализация май и досега няма.
                Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Коментар

• Придържайте се към темата.
                    रादोस्त

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                      Този младеж все някога ще си хване гадже, ще си имат деца. И ще се почне едно търсене - първо къде да роди жената, после на кое джи пи да запишат детето (понеже добрите джипита отдавна не записват), после - ама в инфекциозна е кочина, в Пирогов - хаос, после фалшива адресна регистрация за точки в градината, после рекет от градината за неща, които не би трябвало да се плащат от родителите и т.н.
                      И точно когато дойде време за първи клас, родителите обикновено узряват за идеята да се връщат обратно в Западна европа, щото вече разбират идеята на подреденото, нищо, че е скучно.

------------------------

Здравеопазването в България е достъпно, но това не означава, че е добро. На цената на няколко кутии цигари можеш да посетиш какъвто специалист искаш, ще чакаш 1-2 седмици. Обаче от там нататък - куче влачи.
                      Младеж съществува и живот извън София.Казвал съм много пъти казвам пак.Всеки трябва да направи своя избор и ако прецени че е сбъркал да го промени но не и да мрънка.Например в Чикаго детската градина е 1800 долара месечно и не те питат за адрес.Редно е тука да стане така.500 кинта на месец и детската градина е в кърпа вързана.Ма тука хем искаме големи заплати хем ако може всичко да е безплатно и данъците да са ниски....Това дето си написал за нашето здравеопазване е валидно за целия западен свят навсякъде е така като им дадеш пари стават по любезни и мазни но проблема си остава.И въобще ако си мислиш че докторите са Богове сбъркал си.Ако почна да ти давам примери няма да ми стигнат три години.Великото здравеопазване на САЩ не може да открие туберкулоза дето тука и бабите на село ще я открият.Великото здравеопазване на Австрия не може да разбере след куп изследвания има ли проблем една щитовидна жлеза.Инак преглед 150 евро....

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                        Е то ако на 25 години един младеж се е докарал до там че да му трябва здравеопазване по добре да вземе се гръмне.Та кайш нашето здравеопазване било лошо??????Моите очи виждат друго и то различно а именно че много гастербайтери идват тука да се лекуват и да си правят зъбите иначе без капка срам разправят че всичко е скапано в България...Дано да са намерили успокоение за душите си...Мой колега идва тука да се лекува по цел ден е по доктори вечерта седаме на масата и той почва тая държава няма да се оправи.....Кво да правя търпя ама някой път няма да се сдържа да го питам като е толкова велико здравеопазването в САЩ чии го дири рука при туземците
                        Подкрепям мнението и няма да е пресилено ако се каже, че броя на "оценените" българи в чужбина, които плюят държавата, а идват да се лекуват тук е много хиляди. България била много изостанала, но въпреки големите им финансови успехи предпочитат да дойдат тук да видят роднините и да си излекуват я зъби, я някоя друга болежка (така пътя излиза безплатно, че и остават пари, зер знаете ли колко струва да си направиш зъб в Германия например). Много им се струва труда на лекарите в държавите, които са ги приели, но ако повдигнеш въпроса задължително ще обяснят как в България лекарите работят за мизерни заплати. У Европата вземали ехеее. Това са хора, които в запада отиват на готово, на построеното, на уреденото. Разбирам стремежа на всеки да живее по-добре, но може просто да си мълчат, а не да обиждат страната си.

Коментар

• Този младеж все някога ще си хване гадже, ще си имат деца. И ще се почне едно търсене - първо къде да роди жената, после на кое джи пи да запишат детето (понеже добрите джипита отдавна не записват), после - ама в инфекциозна е кочина, в Пирогов - хаос, после фалшива адресна регистрация за точки в градината, после рекет от градината за неща, които не би трябвало да се плащат от родителите и т.н.
                          И точно когато дойде време за първи клас, родителите обикновено узряват за идеята да се връщат обратно в Западна европа, щото вече разбират идеята на подреденото, нищо, че е скучно.

------------------------

Здравеопазването в България е достъпно, но това не означава, че е добро. На цената на няколко кутии цигари можеш да посетиш какъвто специалист искаш, ще чакаш 1-2 седмици. Обаче от там нататък - куче влачи.
                          Last edited by tea_cup; 01.09.2016, 19:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                            В повечето неща е права - за кафенетата, за транспорта, стандарта, за парковете.
                            Единствено калкулациите в последния абзац ме озадачиха, но пък всичко е възможно.

Нещата, които са направили впечатление на туристката, са така - това са и причините много младежи да се връщат в България след колежи и университети в З. Европа. Някои дори не завършват, понеже там им е скучно, а тук е купон. Чак след години започват да се замислят за дребни неща като качество на здравеопазването, начално образование на децата им, инфраструктура като цяло, взаимоотношения с администрацията и т.н.
                            Е то ако на 25 години един младеж се е докарал до там че да му трябва здравеопазване по добре да вземе се гръмне.Та кайш нашето здравеопазване било лошо??????Моите очи виждат друго и то различно а именно че много гастербайтери идват тука да се лекуват и да си правят зъбите иначе без капка срам разправят че всичко е скапано в България...Дано да са намерили успокоение за душите си...Мой колега идва тука да се лекува по цел ден е по доктори вечерта седаме на масата и той почва тая държава няма да се оправи.....Кво да правя търпя ама някой път няма да се сдържа да го питам като е толкова велико здравеопазването в САЩ чии го дири рука при туземците

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                              Не говоря за сега, естествено, а за "развития социализъм" Че и за 15-20 години демокрация след това, докато Кремиковци още бълваше гняс.
                              Сега е ОК. Между другото, една от причините София да расте на юг беше именно Кремиковци. Всички искаха да са колкото се може по-далеч от тоя боклук и не ги обвинявам. Особено зимно време в Хаджи Димитър падаше една гнусна, тежка, смрадлива, мазна мъгла - с нож да я режеш. Имах един колега от този квартал преди време, когато Кремиковци още работеше. Детето му имаше тежка астма, преместиха се в Красна поляна и състоянието му значително се подобри.
                              Още е така, дължи се на разположението на квартала.

А въздухът в кварталите в подножието на планината изобщо не е чист и здравословен, особено през зимата, когато населението масово се отоплява на твърдо гориво. Затова след измерванията се оказва, че някои квартали близо до центъра и до паркове са с по-добър въздух от кварталите, близо до планината.
                              Last edited by tea_cup; 01.09.2016, 18:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнение
                                Това определение само така или плюем по принцип, локви да стават, нале?

Чужденка: Не познавам град в Европа, който може да се конкурира със София
                                В повечето неща е права - за кафенетата, за транспорта, стандарта, за парковете.
                                Единствено калкулациите в последния абзац ме озадачиха, но пък всичко е възможно.

Нещата, които са направили впечатление на туристката, са така - това са и причините много младежи да се връщат в България след колежи и университети в З. Европа. Някои дори не завършват, понеже там им е скучно, а тук е купон. Чак след години започват да се замислят за дребни неща като качество на здравеопазването, начално образование на децата им, инфраструктура като цяло, взаимоотношения с администрацията и т.н.

Коментар

Working...
                                X