IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на "панелка" - струва ли си?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
    Не говоря за сега, естествено, а за "развития социализъм" Че и за 15-20 години демокрация след това, докато Кремиковци още бълваше гняс.
    Сега е ОК. Между другото, една от причините София да расте на юг беше именно Кремиковци. Всички искаха да са колкото се може по-далеч от тоя боклук и не ги обвинявам. Особено зимно време в Хаджи Димитър падаше една гнусна, тежка, смрадлива, мазна мъгла - с нож да я режеш. Имах един колега от този квартал преди време, когато Кремиковци още работеше. Детето му имаше тежка астма, преместиха се в Красна поляна и състоянието му значително се подобри.
    Крукси да не забравяме че откъм юг беше Стомана Перник и тя пушлявеше яко.Мизерията от Пернишките заводи и мини вятъра носеше точно в тия умрели села на склона на Витоша

Коментар

Бате Пешо, те и за москвичи се натискаха Щото нямаше. И жилища нямаше, та затова камунеките като решиха да индустриализират България и зорлем да правят селячеството на пролетариат, нацвъкаха тия бетонни недоразумения в ливадите край големите градове и натъпкаха хората в тях. Вертикални села, дето вика един познат. А после прибраха на всяко семейство по още 1500 лева вноска за кола, та след 5-6 години да им дадат и по един москвич. Което не прави нито москвича кола, нито панеляка - жилище.
      За новото не споря - има тотални недоразумения, има и що-годе нормални жилища. Всеки има глава на раменете си, гледа, мисли и избира. По-добре, отколкото да висиш в списъка с чакащи 10 години и накрая да ти дадат двустаен в Люлин току до Филиповци или в Левски Г да те трови Кремиковци всеки божи ден.
      За москвичи наплив нямаше имаше за лади особено за седмици но да не превръщаме темата в политика.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
        Ако говориш за сега от Кремиковци са останали като скелет няколко стърчащи сгради и комини но няма какво да те трови
        Не говоря за сега, естествено, а за "развития социализъм" Че и за 15-20 години демокрация след това, докато Кремиковци още бълваше гняс.
        Сега е ОК. Между другото, една от причините София да расте на юг беше именно Кремиковци. Всички искаха да са колкото се може по-далеч от тоя боклук и не ги обвинявам. Особено зимно време в Хаджи Димитър падаше една гнусна, тежка, смрадлива, мазна мъгла - с нож да я режеш. Имах един колега от този квартал преди време, когато Кремиковци още работеше. Детето му имаше тежка астма, преместиха се в Красна поляна и състоянието му значително се подобри.
        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнение
          Това определение само така или плюем по принцип, локви да стават, нале?

Чужденка: Не познавам град в Европа, който може да се конкурира със София
          Същата публикация четох и аз днес. Само ще кажа че жената има усет и може да сравнява. София не е перфектното място, но ако си помислиш какво срещаш в градове от подобен аналог на Сф в чужбина ще ти се прииска да си в София, в Люлин 6 най-малко.
          Убийствен транспорт, смачкан си и си платил солено - Европа. Сама го е казала - за постигане на стандарт се изисква много по-малко отколкото в много градове и столици на Европа.
          Бил съм на места където ако нямаш кола не можеш и до тоалетна да идеш. За хляб не можеш да идеш. Само в мола - който е на километри. Кафенето - част от бита и културата на българина - на 200 метра от теб в София има такова. Другаде - няма място където да изпиеш кафето си наблизо или ако има е от досадните вериги Starbucks, Burger king, Mc Donald's, Costa - където те наливат със сладки капучино и подобия на кафе в чаши с големина на тенджера, а вътре грачат десетки посетители и крещящи дечурлига. Има ги и в София тези вериги, но има и кокетни малки места за кафе, отдих, простор, ресторанти и малки кръчми ...има зеленина и паркове, има тротоари - да, защото "американизирани" мегаполиси като Дубай, Доха и други - Бахрейн (ходил съм да гледам Формула 1 и там) нямат - има коли, сгради и улици но не е за хора, а за коли и хората в тях. И най-вече - къде ще пиеш бира за 1 евро, дори Унгарските села бирата е мин. 500-600 форинта. На гарата в лавката е толкова, а в ресторанта е 3-5 пъти повече.
          За наем и квадратура на жилището няма да говоря.
          Я иди на театър, на футболен мач и сравни със София. Претъпкано било и нямало място за колите?...да няма място означава че се прибираш и паркираш 2-ри - 3-ти подред, а зад теб има още коли, ако излизаш портиера на блока има ключове и размества колите, или звъни рано сутрин да вдигне някого за да излезеш ти. А на улиците трафика е натоварен, бърз и опасен...
          Това е за познавачите, дето всичко им е ясно и само плюят.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• А мене сестра ми ме наричаше борец за софийско жителство, щото гаджетата ми все софиянки се падаха

Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
            Бате Пешо, те и за москвичи се натискаха Щото нямаше. И жилища нямаше, та затова камунеките като решиха да индустриализират България и зорлем да правят селячеството на пролетариат, нацвъкаха тия бетонни недоразумения в ливадите край големите градове и натъпкаха хората в тях. Вертикални села, дето вика един познат. А после прибраха на всяко семейство по още 1500 лева вноска за кола, та след 5-6 години да им дадат и по един москвич. Което не прави нито москвича кола, нито панеляка - жилище.
            За новото не споря - има тотални недоразумения, има и що-годе нормални жилища. Всеки има глава на раменете си, гледа, мисли и избира. По-добре, отколкото да висиш в списъка с чакащи 10 години и накрая да ти дадат двустаен в Люлин току до Филиповци или в Левски Г да те трови Кремиковци всеки божи ден.

Коментар

Ако говориш за сега от Кремиковци са останали като скелет няколко стърчащи сгради и комини но няма какво да те трови
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                Крукси айде да не се лъжем че навремето е имало само панели.Да не говорим как доста хора се натискаха правеха софри и пущаха жените си на партийния белким се уредят.Не мисля че панелата е някакъв връх в строителството ама от днешното ново е хем по задрава и устойчива хем с по добро разпределение.Днешното строителство е пълен ташак от гледна точка сигурност и удобство.Само не ми казвай че 10 квадрата една или две спални квадрат и половина баня и 25 квадрата кухня трапезария и хол са жилище.Това е коптор отсекъде и не бих пуснал дори прасето си да живее в такова подобие на нещо.Разумен човек си не разбирам що се подвеждаж така разни тарикати с баварци да ми се правят на строители.Смех смех смех
                Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

... София обаче е една грамадна кочина...
                  Това определение само така или плюем по принцип, локви да стават, нале?

Чужденка: Не познавам град в Европа, който може да се конкурира със София

Коментар

Крукси айде да не се лъжем че навремето е имало само панели.Да не говорим как доста хора се натискаха правеха софри и пущаха жените си на партийния белким се уредят.Не мисля че панелата е някакъв връх в строителството ама от днешното ново е хем по задрава и устойчива хем с по добро разпределение.Днешното строителство е пълен ташак от гледна точка сигурност и удобство.Само не ми казвай че 10 квадрата една или две спални квадрат и половина баня и 25 квадрата кухня трапезария и хол са жилище.Това е коптор отсекъде и не бих пуснал дори прасето си да живее в такова подобие на нещо.Разумен човек си не разбирам що се подвеждаж така разни тарикати с баварци да ми се правят на строители.Смех смех смех
                    Айде стига си ревал. Това че си ходил по коптори, не значи че няма и луксозно ново строителство, с холове по 100 квадрата и нормални стаи. И качество на изпълнение в пъти над твоята селска колиба.

Коментар

• Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
                      Бате Пешо, моля те, така както всички панели не са боклуци, така и не всичко ново е за бунището.

Да, панелките са били решение по онова време - хубаво, лошо, качествено или не - не знам. Не съм живял в такова, не съм и строител, така че не мога да давам оценки.

Радвам се, когато мога да прочета нещо интересно тук и това е.
                      Плюс на панелките:
                      - строени са с вече изчезнал бетон. Вече няма такъв, понеже бай Тошу умря, а новия даже кучето го изравя на двора, когато Пацо реши да си отлее плоча

Минуси на панелките:
                      - нямат външен кенеф

Коментар

• Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
                        И от коя година каза, че не си в армията?

И още - според така написаното излиза, че си майстор на свободна практика.
                        Никога не ми е пречело, да съм и предприемач, не само майстор. Имам още доста умения, но това какво общо има с форума и правилата му? Аз разследвам ли те на всяка сричка теб?

Коментар

Бате Пешо, моля те, така както всички панели не са боклуци, така и не всичко ново е за бунището.

Да, панелките са били решение по онова време - хубаво, лошо, качествено или не - не знам. Не съм живял в такова, не съм и строител, така че не мога да давам оценки.

Радвам се, когато мога да прочета нещо интересно тук и това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
                            Занимавам се с услуги в сферата на строителството и ремонтите.
                            Посещавал съм стотици жилища от всякакъв тип в продължение на последните 20 години, виждал съм всичко..
                            И от коя година каза, че не си в армията?

И още - според така написаното излиза, че си майстор на свободна практика.

Коментар

Панелякът е като москвича - навремето нямаше друго, затова хората ги купуваха, макар че бяха уникални боклуци.
                              Но днес да се изръсиш за панелка... Каквото щеш я прави, ако ще златни кенефи да и сложиш, си остава мизерия. Все едно на москвича да му сложиш кожен салон

Коментар

• Първоначално изпратено от Чифликчия Разгледай мнение
                                Твое право е да не приемаш позицията на друг, което не означава, че човека не ти казва самата истина. Аз мисля, че кругс ти даде много добро сравнение. Или искаш да убедиш някой, че на Москвич като туриш двигател на Ферари, то той също става болид?
                                Не приемам, защото имам собствени наблюдения.
                                Занимавам се с услуги в сферата на строителството и ремонтите.
                                Посещавал съм стотици жилища от всякакъв тип в продължение на последните 20 години, виждал съм всичко.
                                Вие, които правите такива сравнения, посещавали ли сте стотици жилища в различни видове и състояния? Познавате ли варианти на строителство и ремонт до толкова, че да обобщите категорично, че панелката е москвича на строителството на жилищни блокове и кооперации?

Или искаш да убедиш някой, че на Москвич като туриш двигател на Ферари, то той също става болид
                                С подобни опити за описание и обосновка дори не ми се занимава.
                                Last edited by Mario Teran; 01.09.2016, 16:12.

Коментар

Working...
                                X