На втория въпрос за съхранението и данъчните обаче предвидливо си мълчиш ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо да не купувам имот сега?Иде ли нов срив?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнениеПропускаш един дребен проблем при търговията със злато. Купуваш от банка или златар на цена официална котировка плюс 5-10%. Цената се вдига и отваряш бутилка шампанско. В един момент, обаче, решаваш да продаваш и се оказва, че в БГ банките не купуват злато. Единствените, които вземат са златарите, при цена 50-60% от котировката в момента. Тоест, ако цената на златото не се промени, само с едно "превалутиране" можеш да затриеш половината си активи.
Отделно на път са законови промени, с които скоро данъчните ще могат да влизат в банките и да ти отварят сейфа със златото. Много ми е любопитно как ще обясниш, че си го купил на 3 пъти по-ниска цена, ако си го взел без никакъв признат официален документ. Като нищо могат да ти чатнат един ревизионен акт и да ти го изземат.
Не се заяждам, просто ми е любопитно какво решение си намерил или търсиш на тези проблеми свързани с притежанието на физическо злато. Щото мен поне ме притеснява да се занимавам с притежание на физическо злато и затова от тази ценна суровина имам съвсем малко и то посредством некви деривати - ако гръмне посредникът, немам нищо.
Подобни въпроси имаше днес и tandem по-назад в темата. На него му отговорих на лично, за да не информирам безплатно всеки, който чака на готово.
Момента за инвестиция в злато беше преди години. Сега е вече късно.
Който не разбира да не пипа.
Все пак от добра воля ще подхвърля нещо, което пак не трябва да правя, ама карай.
Едно от НЕ НАЙ-ИЗГОДНИТЕ места за търговия със злато, което повечето хора знаят. Има и доста по-удачни начини, но са по-сложни и за по-големи количества.
http://www.tavex.bgLast edited by javcho; 17.08.2010, 18:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнениеПропускаш един дребен проблем при търговията със злато. Купуваш от банка или златар на цена официална котировка плюс 5-10%. Цената се вдига и отваряш бутилка шампанско. В един момент, обаче, решаваш да продаваш и се оказва, че в БГ банките не купуват злато. Единствените, които вземат са златарите, при цена 50-60% от котировката в момента. Тоест, ако цената на златото не се промени, само с едно "превалутиране" можеш да затриеш половината си активи.
Отделно на път са законови промени, с които скоро данъчните ще могат да влизат в банките и да ти отварят сейфа със златото. Много ми е любопитно как ще обясниш, че си го купил на 3 пъти по-ниска цена, ако си го взел без никакъв признат официален документ. Като нищо могат да ти чатнат един ревизионен акт и да ти го изземат.
Не се заяждам, просто ми е любопитно какво решение си намерил или търсиш на тези проблеми свързани с притежанието на физическо злато. Щото мен поне ме притеснява да се занимавам с притежание на физическо злато и затова от тази ценна суровина имам съвсем малко и то посредством некви деривати - ако гръмне посредникът, немам нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zalagania Разгледай мнениесериозно питах
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от oldy Разгледай мнениеЗа това спор няма
Коментар
-
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнениеНИ обаче са много подходящи за пране на мръсни пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениети много тарикат го играеш със заемния капитал и ликвидните пазари, но да не дава господ да ти мине път черен лебед...тогава може да се окаже,че за минути си фалирал (пу-пу не ти го пожелавам)
НИ е по-слабо ликвиден, но хубавия НИ си е и ще бъде добра инвестиция.
успех
Берти, аз не разчитам на случайности. Фалитите за минути си ги запази за теб
НИ (бил той хубав или лош) е възможно най-нисколоквидната форма на набутване на пари (някои мазохисти използват израза "инвестиция", така е). НИ обаче са много подходящи за пране на мръсни пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от javchoНа мен най-добрата инвестиция последните години ми е златото. Купувал съм още от 8лв.-днес материала е 32лв.
4 кратно увеличение за 3 години не е малко, нали. Като съм следвал простата логика, нали обичаш простите системи, при криза да се купува злато. Като нещата тръгнат да се оправят продаваш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнениеПропуснал си че именно тия "50%" са РЕАЛНАТА ЦЕНА хехехехе
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеточно
със заемен капитал НИ като инвестиция си е игра с огъня. Някои го могат, но са единици. Имам познати, които заради пуста лакомия и достъп до неограничени кредити... сега се разделиха с доста имоти под натиска на банките. Сериозни имоти...си смениха собствениците на 50% от реалната си стойност, но натиск - няма къде да се ходи, а трудно се намират купувачи готови да извадят няколко милиона евра.
поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнениеИ кой официално ще го потвърди, финансовия министър ли хахахаха
Собствените средства са само тежест (на психиката). Като не се бърза - се бръмчи на 5-6% годишно, файда няма. Пича ти го рекна - да ти го рекна и аз - ликвидност нЕма....
НИ е по-слабо ликвиден, но хубавия НИ си е и ще бъде добра инвестиция.
успехтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениекато се имат предвид цените на акциите, не само на БФБ а и на развитите пазари - наистина инвестиция в НИ изглежда доста тромава и безсмислена към момента .. факт. НИ обаче са доста по-стабилен актив от акциите. Макар и не толкова ликвидни (това с ликвидността е за развитите пазари ) те дават доста добра защита на капиталите в дългосрочен период. Тук визирам качествените НИ , а не НИ по-принцип.
В крайна сметка НИ са се доказали във времето като актив побеждаващ инфлацията. Даже и през виденовата криза, когато доста хора гръмнаха с акции .. НИ макар и след зловещ спад в цените после се възстановиха на много сериозни нива.
Диверсификация.
Преди ги смятах 33/33/33 кеш(депозити)/акции/ни , сега си мисля, че 20/40/40 е по-удачно за мен.
в момента нямам НИ с инвестиционна цел, но се ослушвам ако излезе нещо добро.
поздрави и успех
Пропускаш и че НИ имат данъци (тук - все още ниски) и разноски по поддръжка и ремонти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениесистемата е приложима, но при положение, че се работи със собствени средства, не се бърза и не се разчита на кредити(!)
когато имаме официално потвърдено дъно - цените ще са минимум 20% нагоре.
поздрави
И кой официално ще го потвърди, финансовия министър ли хахахаха
Собствените средства са само тежест (на психиката). Като не се бърза - се бръмчи на 5-6% годишно, файда няма. Пича ти го рекна - да ти го рекна и аз - ликвидност нЕма....
Коментар
Коментар