IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На мен взе да ми писва - а на Вас?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По някои данни 15-20% от обработваемата земя у нас е пустееща...все още. И няма друг способ, освен материалния, да се накара собственикът да я обработва.Ако сега се плащат по 25 лв/дка субсидии, то след 2013 г.ще се плащат по 40 лв/дка. Тогава и цената на земята ще се вдигне, естествено...Но пък лобистите точно затова и бързаха да прокарат поправката в ЗОЗЗ- арендаторът да има право на "първа оферта".

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
      много лесно може да се оправи селскостопанския "проблем",само че бг се управлява от малоумници!

просто трябва да се наложат големи данъци на декър,а тези данъци да се използват за субсидии на изкарана продукция!
      тогава и комасацията сама ще се появи,както и пустеещите заеми ще престанат да пустеят.
      средния пшеничен добив на декър е към 1/4 тона.

я да наложат 10 лева данък на декър,които да отиват като 40 лева субсидия за тон пшеница+100% от събраните необработваеми(ако са 3/4 пустеещи) това е реалната субсидия-около 30 лева декър,което е 120 за тон......и 1 стотинка няма да има нужда да излиза от бюджета за субсидии,както и за 2-3 години земята ТАКА ЩЕ СЕ КОМАСИРА,че над 90% ще стане обработваема,фермерите ще са хепи-ще правят пари,а не да фалират през ден,както е сега,както и да видим колко собственици ще останат,които да могат да си позволят да не ОБРАБОТВАТ земите си........

само че,тва разбира се няма да стане,защото в бг няма къмодити борса-парите ще се краднат,вместо дда стигат до фермерите,отделно политиците няма си бият нож в гърба,защото 90% от тях са "инвестирали" в земя,която в момента е непродаваема.......
      бат бойко ако има 1000 декъра,няма да се "самообложи" с 10 000 лева годишен данък......
      да не говориме за лобито на рейтфондовете,които реално балонираха земята с използване на 100% от парите на инвеститорите в балониране,вместо поне 70% от тях да отиват за облагородяване на земята и машини(както е в цивилизацията)........
      всичко е много лесно-данък за единица площ.който да отива за субсидия върху единица продукция.......и комасацията ще се получи от самосебе си,и тези,които НЕ обработват земята си ще плащат на тези,които я обработват!

само че ,когато бг се ОПРАВлЯва от комунисти,учили в русия демагогия,а и сега от пожарникари и номенклатурчици от световната банка........нито имат хората интелигентността да екзекутират такова нещо,нито пък силата.....тия плюнки знаят само как да дирижират медиите и НИЩО ДРУГО!!!!!!!!!!!!
      И кой да го плаща този данък? Собствениците на земеделска земя? Значи ти като собственик предпочиташ да плащаш на арендатора да я работи вместо да получаваш рента. Така ли?
      И данните не ти са верни. Добива от пшеница не е 250кг/дка, фермерите не фалират /имам впредвид земеделците /, и няма пустееща земя. Ако има такива и такава, то те са много малко.
      Last edited by vikhunter; 16.07.2010, 13:08.

Коментар

• Уважаеми Борис,
        Не става дума за "пирова победа",а просто за победа на здравия разум-нормалния човешки здрав разум,които трябва да е водещ в определянето на правилата на живот в тая държава!Досега сме имали безброй примери на тотално незачитане на обществения интерес и подчиняването му на частни интереси с цел извличане на лични изгоди от заинтересованите-в интерес на истината не само от днешните управляващи.Това което Те най сетне трябва да разберат е ,че за определен период сме ги назначили на работа в защита точно на този Обществен интерес и за това те са сключили Обществен Договор.Чисто по търговски начин те упорито драпат да се докопат до този Обществен Договор и в името на това Обещават винаги повече отколкото могат или смятат да изпълнят-след сключването му/избирането им на Обществено значими длъжности /веднага забравят това и се втурват да оправят собствения си жизнен стандарт.С малки изключения в миналото винаги са ни управлявали "мъже без топки"-смели и щедри в обещанията си и безпомощни в реализацията им.А не е невъзможно обещанията да се изпълнят ! Казаното от Асен е реализуемо веднага и би имало наистина ефект ако това са целите на управляващите .Само ,че позволи ми да се съмнявам ,че Те искат това да стане-много бързо забравиха идеите за премахването на сделки с недв.имоти на нереално ниски цени,простичката/но работеща в "белите"държави схема за борба с корупцията - установено и доказано получаване на подкуп от длъжностно лице да се наказва безкомпромисно с лишаване от половината имущество ,без пенсия и здравни осигуровки и ако е тежко престъплението в затвора!Ама какво да говорим за корупция като ние не искаме да съкратим държавната администрация ,която произвежда хаос и объркване в отношенията си с гражданите и създава със собствените си сили /или безсилие/условия за тотална и повсеместна /на всяко ниво/корупция.В България се е превърнало в национален спорт вземането на пари от всеки на обществена длъжност!
        Ето с това и не само с това не бих се примирил никога
        И си мисля ,че е много важно да се чуват повече гласове които вместо да ласкаят власта и посочват грешките ! В условията на ДЕМОКРАЦИЯ това е много важно и за самите управляващи!
        мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

• До асен1975:
          Напълно съм съгласен с тебе, но моля те, поправи си декЪр-а на декАр. Дека ар - 10 ара - 1000 кв. м.

Коментар

• много лесно може да се оправи селскостопанския "проблем",само че бг се управлява от малоумници!

просто трябва да се наложат големи данъци на декър,а тези данъци да се използват за субсидии на изкарана продукция!
            тогава и комасацията сама ще се появи,както и пустеещите заеми ще престанат да пустеят.
            средния пшеничен добив на декър е към 1/4 тона.

я да наложат 10 лева данък на декър,които да отиват като 40 лева субсидия за тон пшеница+100% от събраните необработваеми(ако са 3/4 пустеещи) това е реалната субсидия-около 30 лева декър,което е 120 за тон......и 1 стотинка няма да има нужда да излиза от бюджета за субсидии,както и за 2-3 години земята ТАКА ЩЕ СЕ КОМАСИРА,че над 90% ще стане обработваема,фермерите ще са хепи-ще правят пари,а не да фалират през ден,както е сега,както и да видим колко собственици ще останат,които да могат да си позволят да не ОБРАБОТВАТ земите си........

само че,тва разбира се няма да стане,защото в бг няма къмодити борса-парите ще се краднат,вместо дда стигат до фермерите,отделно политиците няма си бият нож в гърба,защото 90% от тях са "инвестирали" в земя,която в момента е непродаваема.......
            бат бойко ако има 1000 декъра,няма да се "самообложи" с 10 000 лева годишен данък......
            да не говориме за лобито на рейтфондовете,които реално балонираха земята с използване на 100% от парите на инвеститорите в балониране,вместо поне 70% от тях да отиват за облагородяване на земята и машини(както е в цивилизацията)........
            всичко е много лесно-данък за единица площ.който да отива за субсидия върху единица продукция.......и комасацията ще се получи от самосебе си,и тези,които НЕ обработват земята си ще плащат на тези,които я обработват!

само че ,когато бг се ОПРАВлЯва от комунисти,учили в русия демагогия,а и сега от пожарникари и номенклатурчици от световната банка........нито имат хората интелигентността да екзекутират такова нещо,нито пък силата.....тия плюнки знаят само как да дирижират медиите и НИЩО ДРУГО!!!!!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис Разгледай мнение
              Всички реват че трбява комасация на земята, но когато се направят реални стъпки към това, реват че било лобизъм.
              И сега се радваш на победа. Това е пирова победа, помни какво ти казвам.
              Комасацията няма общо със собствеността на земята. Арендаторите и сега обработват "комасирани" участъци. Но смяната на собствеността едва ли ще намали пустеещите земи. Други са аспирациите на управлявящите в случая...

Коментар

• Всички реват че трбява комасация на земята, но когато се направят реални стъпки към това, реват че било лобизъм.
                И сега се радваш на победа. Това е пирова победа, помни какво ти казвам.

Коментар

• Днес е един добър ден за Българската Демокрация !!!

С радост разбирам ,че в редиците на управляващите все пак е останал малко разум и срам и абсолютно лобиския текс за промяна на чл.4а от ЗСПЗЗ най сетне е паднал.Това е малка ,но ВАЖНА ПОБЕДА на здравомислещите хора в тая страна.Въпросите около прокарването на чисто лобиски текстове в законите които касаят всички ни остава.
                  Започнах тая тема с надеждата ,че тя ще намери прием сред хората на които наистина им пука какво става в страната ни и с бъдещето ни/един закон би трябвало да се прави за повече от един мандат/! Пожелавам на всички нас да имаме повече поводи за радост с управленските решения на настоящите и бъдещите правителства ,като веднага искам да отбележа ,че неопитността в политиката не е оправдание за управленска немощ!Упражненията върху изстрадалата от 20 години ДЕМОКРАЦИЯ ТРЯБВА ДА Я УТВЪРЖДАВАТ ,а не да я унищожават!!!
                  Весел и щастлив ден на всички!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение
                    Благодаря за загрижеността Мастъре,но къде видя да съм повдигал личен проблем със собствени зем.земи.Аз си се оправям САМ и не хленча никога-темата е наистина обща -един ли са два ли поводите да го задавам тоя въпрос- мен ме вълнува какво се прави в тая страна,кой го прави и защо го прави -това коментирах и винаги когато някой се опитва уж да защитава "обществен" интерес /за което сме го избрали/ като налага лобиски интереси ще се ПРОТИВОПОСТАВЯМ.Същото ще става и когато се потъпкват свещенни за демокрацията човешки права.Мисля ,че е крайно време да излезем от собствената си черупка/която по една или друга причина сами сме си изградили/ и да застанем прави ,а не наведени и да изразяваме своята позиция .Всички помним приказката за "МАТЕРИАЛА" ,но не всички сме ОВЦЕ !

Нищо лично - не се впрягай
                    не мога да разбера къде е проблемът. естествено,за мене,че първо трябва да предложиш земята на арендаторът ,който я обработва. ако не си съгласен с цената - не продавай. това е същото и при съсобственост, предлагаш на другият собственик,ПЪРВО и ако не си съгласен с цената,можеш да продадеш на друг,но на не по-ниска цена от предложената първоначално. дай конкретната алинея за която водим спора. ако наистина е заробваща да видим какво може да се направи.
                    мога да помогна с идеи,но не очаквай действия - МРАЗЯ да съм главно действащо лице(както неведнъж до сега) и след това да ме обвиняват в различни грехове.
                    успехи и не,не се впрягам от дискусия

Коментар

• Благодаря за загрижеността Мастъре,но къде видя да съм повдигал личен проблем със собствени зем.земи.Аз си се оправям САМ и не хленча никога-темата е наистина обща -един ли са два ли поводите да го задавам тоя въпрос- мен ме вълнува какво се прави в тая страна,кой го прави и защо го прави -това коментирах и винаги когато някой се опитва уж да защитава "обществен" интерес /за което сме го избрали/ като налага лобиски интереси ще се ПРОТИВОПОСТАВЯМ.Същото ще става и когато се потъпкват свещенни за демокрацията човешки права.Мисля ,че е крайно време да излезем от собствената си черупка/която по една или друга причина сами сме си изградили/ и да застанем прави ,а не наведени и да изразяваме своята позиция .Всички помним приказката за "МАТЕРИАЛА" ,но не всички сме ОВЦЕ !

Нищо лично - не се впрягай

Коментар

• член 14 от ЗЗМДТ

Понеже темата е общо формулирана,един въпрос: не видях коментар за чл. 14 в този форум.
                        за незапознатите ше поясня,4е става въпрос за промяна в чл.14 на закона за местни данъци и такси,съгласно който до 30.06, ВСИЧКИ фирми,които имат НИ, декларирани преди 01.01.2010, трябва ОТНОВО да ги декларират.
                        С това ме суровакаха като се върнах от чужбина и добре 4е се прибрах преди 30.06
                        Защо не коментирате този закон( за ЗАЩИТА на дребния бизнес),който е незаобиколим,а сте се хванали с нещо,което при добър адвокат и използване на израстъка над раменете,може законово да се избегне??

Коментар

Провокиран съм от поредните лобиски интереси защитени през управляващото мнозинство-
                          Става дума в поправките на ЗСПЗЗ - несериозно ми звучат твърденията ,че "всичко се прави в полза на дребните собственици и селскостопански производители"-няма как извинението за грубото потъпкване на неприкосновенността на частната собственост да е държавния интерес земеделската земя да се обработва-ако ти се налага да предложиш собствената си зем.земя първо на арендатора това означава ,че тя вече се обработва от някого и не е пустееща,освен това в пазарните отношения основения стълб около който се гради развитието е конкуренцията - с поправките се слага пречка пред навлизането на нов/да се надяваме и по качествен/ арендатор в конкретното землище.Всички претенции за държавна намеса в пазара на земя е съшит с бели конци опит да се даде възможност на определени кръгове да си създадът местен монопол и крепостничество на зем.земи в 21 век.Ако целта на държавата е да не останат плодородни земи необработвани то тя много по лесно и ефективно би се реализирала през драстичен данък върху пустеещите земи с висока категория.За мен нещата са ясни - броят ни за глупаци и ни пробутват неща които са явно от интерес на близки до управляващите фирми и местни феодали!
                          Аз няма да търпя подобно отношение - а Вие?
                          Нещо не ми е ясно какво искаш Твоята позиция звучи мнооого правилно,ама не що не ми се вързва. Ти за разваляне на договор за аренда да си 4увал???? Без да съм адвокат,ако си МИСЛИЛ когато си подписвал договорът за аренда(повтарям МИСЛИЛ), какъв ти е проблемът да го прекратиш о да продадеш на когото си искаш
                          Пове4е ми прили4а на подписване за голеееми ренти(лакомия) и обвиняване на вси4ки други когато разбереш 4е си се ...самопрецакал.
                          Извинявай за острият тон,ама за мене това е нормален изход,ако искаш да продаваш земя

Коментар

Пичове,не обвинявайте другите за собственото си бездействие!Уверявам Ви при мен случая не такъв - мога да дам много примери но не искам-само ще посоча ,че спечелих дело на три инстанции срещу мин.на земеделието атакувайки наредбата за замените на зем.земи през 2004-2006 г. И не е само това - не искам да звучи като изтъкване затова ще си замълча.
                            Нямам нищо против добрите намерения ,но случая не е такъв - а и не виждам аргументи които да подкрепят промените - просто това което правите по другите теми-да си плювате на общо основание - се повтаря и тук.Не мисля ,че някой има полза от това!
                            Абе човек, аз те разбирам, мен лично не ме засяга кой знае колко, но те подкрепям. Но влезни във форума с ясна идея, съберете се, съберете и други хора, направете група, протест, пуснете жалби до където можете, па ние с каквото можем, ще помогнем. Това ми беше мисълта, иначе като кажеш "Въмутен съм от..." ще видиш още 100 коментара и аз.. и аз.. и 5 на Стамболов, дет ще ти обясни че или комунистите са виновни или че е в полза роду.

Коментар

Провокиран съм от поредните лобиски интереси защитени през управляващото мнозинство-
                              За мен нещата са ясни - броят ни за глупаци и ни пробутват неща които са явно от интерес на близки до управляващите фирми и местни феодали!
                              Аз няма да търпя подобно отношение - а Вие?
                              +1 Точно казано!
                              П.С.: Аве къде е Стамолов, да не напусна?
                              Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от JasonBourne Разгледай мнение
                                Сега чакаме Стамболов да ни обясни колко е хубаво да си продадат хората земята на мутрите и как партия ГЕЙБ се грижи за народа и всичко е на ползу роду.
                                Стамболов бил арестуван, така се говори...

Коментар

Working...
                                X