може би е хубаво да се промени малко загрлавието че така не става ясно че става дума за земеделски земи
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На мен взе да ми писва - а на Вас?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеа бе момчета симеончо като продаде бтк за едногодишната й печалба защо тогава не ви писна , велчев като врътна доларовия дълг с плаваща лихва и на най-скъпия долар защо не ви писна , за резаците като си развяваха байрака и създадоха анклави защо не ви писна , когато червените разпродаваха имоти за без пари (заменките ) защо пак не ви писна , и да не изброявам последните 8 г. нещата от които би трябвало да ви писне ... те тогава си свиркахте и викахте ех че кеф се живее ..а сега когато група хора се мъчат да вкарат някакъв ред в тази държава чак сега ви писна .. Значи 8 год. викахме кеф ,а сега слушайки на комунягите ревовете ви писна за има няма 8 мес..Аре стига червени тролове сте спамили и тровили въздуха.
отделно съм чувал истории арендатора казва ти си ми дал 90 декара парцел ама аз съм ти работил само 60 и дава рента за 60
и сега с тези поправки нямаш мърдане ако искаш да продаваш трябва да продаваш на бившите мутри...
Коментар
-
Пичове,не обвинявайте другите за собственото си бездействие!Уверявам Ви при мен случая не такъв - мога да дам много примери но не искам-само ще посоча ,че спечелих дело на три инстанции срещу мин.на земеделието атакувайки наредбата за замените на зем.земи през 2004-2006 г. И не е само това - не искам да звучи като изтъкване затова ще си замълча.
Нямам нищо против добрите намерения ,но случая не е такъв - а и не виждам аргументи които да подкрепят промените - просто това което правите по другите теми-да си плювате на общо основание - се повтаря и тук.Не мисля ,че някой има полза от това!мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеа бе момчета симеончо като продаде бтк за едногодишната й печалба защо тогава не ви писна , велчев като врътна доларовия дълг с плаваща лихва и на най-скъпия долар защо не ви писна , за резаците като си развяваха байрака и създадоха анклави защо не ви писна , когато червените разпродаваха имоти за без пари (заменките ) защо пак не ви писна , и да не изброявам последните 8 г. нещата от които би трябвало да ви писне ... те тогава си свиркахте и викахте ех че кеф се живее ..а сега когато група хора се мъчат да вкарат някакъв ред в тази държава чак сега ви писна .. Значи 8 год. викахме кеф ,а сега слушайки на комунягите ревовете ви писна за има няма 8 мес..Аре стига червени тролове сте спамили и тровили въздуха.
Да, Йосифе тези червеношийките са царе на това да крещят като изоглавени.Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.
Коментар
-
Първоначално изпратено от emos Разгледай мнениеА защо пропусна приватизацията на ванката костов.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнениеОвчедушието в никакъв случай няма да ни помогне!Да вдигаме ръце и да се предаваме щото нищо никой не може да промени е най безотговорното нещо което българина прави най лесно! Аз лично познавам един депутат от СДС и смятам да повдигна въпроса и да изложа аргументите си пред него.Имам общи познати със зем.министър ,но не считам ,че пред него ще даде резултат каквото и да е в момента ! Форума според мен е място където би трябвало да се обменят мисли и да се създават идеи ,а как ще се реагира впоследствие е друга тема!Важното е да не мълчим повече и очевадни безумия да дават измамното усещане в управляващите /без значение от коя партия са/,че са вечни и гениални в преследване на личните си интереси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеа бе момчета симеончо като продаде бтк за едногодишната й печалба защо тогава не ви писна , велчев като врътна доларовия дълг с плаваща лихва и на най-скъпия долар защо не ви писна , за резаците като си развяваха байрака и създадоха анклави защо не ви писна , когато червените разпродаваха имоти за без пари (заменките ) защо пак не ви писна , и да не изброявам последните 8 г. нещата от които би трябвало да ви писне ... те тогава си свиркахте и викахте ех че кеф се живее ..а сега когато група хора се мъчат да вкарат някакъв ред в тази държава чак сега ви писна .. Значи 8 год. викахме кеф ,а сега слушайки на комунягите ревовете ви писна за има няма 8 мес..Аре стига червени тролове сте спамили и тровили въздуха.За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
йоска, абе то така излиа от написаното, че щом тогава сме търпяли и сега трябва да търпимедин вид, нали и другите преди това са крали, що и тия да не крадат..
нали уж идеята беше да се сложи край на тези практики, а излиза, че лобитата пак прокарват закони по същия този начин както преди ..
и тогава какво излиза, приказката за вълка в овча козина..
Коментар
-
а бе момчета симеончо като продаде бтк за едногодишната й печалба защо тогава не ви писна , велчев като врътна доларовия дълг с плаваща лихва и на най-скъпия долар защо не ви писна , за резаците като си развяваха байрака и създадоха анклави защо не ви писна , когато червените разпродаваха имоти за без пари (заменките ) защо пак не ви писна , и да не изброявам последните 8 г. нещата от които би трябвало да ви писне ... те тогава си свиркахте и викахте ех че кеф се живее ..а сега когато група хора се мъчат да вкарат някакъв ред в тази държава чак сега ви писна .. Значи 8 год. викахме кеф ,а сега слушайки на комунягите ревовете ви писна за има няма 8 мес..Аре стига червени тролове сте спамили и тровили въздуха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнениеПровокиран съм от поредните лобиски интереси защитени през управляващото мнозинство-
Става дума в поправките на ЗСПЗЗ - несериозно ми звучат твърденията ,че "всичко се прави в полза на дребните собственици и селскостопански производители"-няма как извинението за грубото потъпкване на неприкосновенността на частната собственост да е държавния интерес земеделската земя да се обработва-ако ти се налага да предложиш собствената си зем.земя първо на арендатора това означава ,че тя вече се обработва от някого и не е пустееща,освен това в пазарните отношения основения стълб около който се гради развитието е конкуренцията - с поправките се слага пречка пред навлизането на нов/да се надяваме и по качествен/ арендатор в конкретното землище.Всички претенции за държавна намеса в пазара на земя е съшит с бели конци опит да се даде възможност на определени кръгове да си създадът местен монопол и крепостничество на зем.земи в 21 век.Ако целта на държавата е да не останат плодородни земи необработвани то тя много по лесно и ефективно би се реализирала през драстичен данък върху пустеещите земи с висока категория.За мен нещата са ясни - броят ни за глупаци и ни пробутват неща които са явно от интерес на близки до управляващите фирми и местни феодали!
Аз няма да търпя подобно отношение - а Вие?
Коментар
-
Овчедушието в никакъв случай няма да ни помогне!Да вдигаме ръце и да се предаваме щото нищо никой не може да промени е най безотговорното нещо което българина прави най лесно! Аз лично познавам един депутат от СДС и смятам да повдигна въпроса и да изложа аргументите си пред него.Имам общи познати със зем.министър ,но не считам ,че пред него ще даде резултат каквото и да е в момента ! Форума според мен е място където би трябвало да се обменят мисли и да се създават идеи ,а как ще се реагира впоследствие е друга тема!Важното е да не мълчим повече и очевадни безумия да дават измамното усещане в управляващите /без значение от коя партия са/,че са вечни и гениални в преследване на личните си интереси!мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
Коментар
-
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеИ какво ще направиш? Всеки може да се оплаква, ама малко хора правят нещо всъщност! Съгласен съм с теб, но с постове по форуми няма да се оправи положението!!!За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнениеПровокиран съм от поредните лобиски интереси защитени през управляващото мнозинство-
Става дума в поправките на ЗСПЗЗ - несериозно ми звучат твърденията ,че "всичко се прави в полза на дребните собственици и селскостопански производители"-няма как извинението за грубото потъпкване на неприкосновенността на частната собственост да е държавния интерес земеделската земя да се обработва-ако ти се налага да предложиш собствената си зем.земя първо на арендатора това означава ,че тя вече се обработва от някого и не е пустееща,освен това в пазарните отношения основения стълб около който се гради развитието е конкуренцията - с поправките се слага пречка пред навлизането на нов/да се надяваме и по качествен/ арендатор в конкретното землище.Всички претенции за държавна намеса в пазара на земя е съшит с бели конци опит да се даде възможност на определени кръгове да си създадът местен монопол и крепостничество на зем.земи в 21 век.Ако целта на държавата е да не останат плодородни земи необработвани то тя много по лесно и ефективно би се реализирала през драстичен данък върху пустеещите земи с висока категория.За мен нещата са ясни - броят ни за глупаци и ни пробутват неща които са явно от интерес на близки до управляващите фирми и местни феодали!
Аз няма да търпя подобно отношение - а Вие?Мнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
Да...Напълно споделям разсъжденията ти Q35. Лошото е, че по никакъв начин не може да им се въздейства на арогантната, алчна и безскрупулна управленска сган. Все във връзка с промените на Закона за опазване на земеделските земи - приетата поправка за забрана разполагането на ВЕИ на зем.земи от 1-4 категория цели смъкване цените на тези земи и изкупуването им по силата на поправката за предлагането им първо на арендатора. Не малко обществени обсъждания имаше, аргументи да не се въвежда тази поправка/отнасяща се до нищожно количество земя/, дадоха и "жертви" заради силния обществен натиск-зам.министър беше освободен-но в края на краищата пак прокараха нечистоплътните си лобистки идеи...
Коментар
Коментар