IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На мен взе да ми писва - а на Вас?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На мен взе да ми писва - а на Вас?

Провокиран съм от поредните лобиски интереси защитени през управляващото мнозинство-
    Става дума в поправките на ЗСПЗЗ - несериозно ми звучат твърденията ,че "всичко се прави в полза на дребните собственици и селскостопански производители"-няма как извинението за грубото потъпкване на неприкосновенността на частната собственост да е държавния интерес земеделската земя да се обработва-ако ти се налага да предложиш собствената си зем.земя първо на арендатора това означава ,че тя вече се обработва от някого и не е пустееща,освен това в пазарните отношения основения стълб около който се гради развитието е конкуренцията - с поправките се слага пречка пред навлизането на нов/да се надяваме и по качествен/ арендатор в конкретното землище.Всички претенции за държавна намеса в пазара на земя е съшит с бели конци опит да се даде възможност на определени кръгове да си създадът местен монопол и крепостничество на зем.земи в 21 век.Ако целта на държавата е да не останат плодородни земи необработвани то тя много по лесно и ефективно би се реализирала през драстичен данък върху пустеещите земи с висока категория.За мен нещата са ясни - броят ни за глупаци и ни пробутват неща които са явно от интерес на близки до управляващите фирми и местни феодали!
    Аз няма да търпя подобно отношение - а Вие?
    мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
Working...
X