Първоначално изпратено от 4i40
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиция в земеделска земя
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеМесто да се нервиш - " първо читател, а после писател "....бъди.
От земя не разбирам, кося си тревата на вилата, поливам доматите и купих 24 дкр за 80лв на дек, и ще я продам за около 400......
А като стане СОФИКС 400 съм ударил шапката в тавана при "късите" , а при 500 съм на печалба ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнениеTaкава ми бе идеята(за 340),но се ндцакаха,не един или двама а трима купувачи.И се получи,че мойта далавра нарасна.Което в тез гладни години си е добре.ПС. Имаш ли понятие от тая търговия?И търгувал ли си изобщо с тоя актив(земята)?Щото иначе си голям разбирач,особенно от "капиталови пазари".
От земя не разбирам, кося си тревата на вилата, поливам доматите и купих 24 дкр за 80лв на дек, и ще я продам за около 400......
А като стане СОФИКС 400 съм ударил шапката в тавана при "късите" , а при 500 съм на печалба ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеКо рече !!???
Ти си искал 340, но купувача е казал - не давам ти 370, щот съм много ларж...
охххх
Коментар
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнениеСтрува си човече.Вчера бях на сделка.За един парцел от 22 декара ми дадоха цена от 370 лева а аз поисках в началото само 340.Това да ти говори нещо?Няма да коментирам рентите,защото никакъв модел не може да се прилага при тях,ако не познаваш арендатора и шефа на кооперацията-има и такъв.
Ко рече !!???
Ти си искал 340, но купувача е казал - не давам ти 370, щот съм много ларж...
охххх
пп. И аз продавам 24дк на 44км от София за 390лв на декар.Ако някой ми даде 420 е негова...Сериозно !Last edited by 4i40; 09.11.2010, 10:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pichaga123 Разгледай мнениеЗдравейте, нов съм във форума - но ме интересува инвестицията във земеделска земя. Попрочетох това онова но все още цялостната картинка като че ли ми убягва - ще ви бъда благодарен ако споделите своето мнение по въпроса. Къде, колко и как - и струва ли си въобще човек да инвестира 50 бона в тея неща.
Коментар
-
Земя
Аз да споделя малко опит - разглеждал съм доста оферти и съм се опитал да намеря най-изгодното разбира се.
1) Не мога да повярвам, че купувайки от агенция може да се очаква кой знае каква сделка за купувача. Тези от Адмирал Груп да не са прости.
Прости хора не останаха вече!
2) Мойте земи съм ги купил едни изгодно, други не и за възвращаемост яе посоча- 6,8 и 10%. Осреднено ми идват по 8% за първата година. Но стана така, че на фона на всичко падащо, земеделието остана стабилно, рентите също растат стабилно. Дали е само заради ЕС субсидии или не. Ако пък ЕС вземе да се разпадне след 1-2 годинки къде ще отидат рентите от по 50-60 лв?
3) Които изчислява възвращаемостта само от гледна точка на рентата (а не включва и цената на която би могъл да продаде) няма как да хареса цифрите. Учих и математика и инвестиции, но някои може ли да направи математически модел и да каже каква ще е цената на парцел, ако рентата скочи с 20 %. Мисля че трябва да е правопропорционално.
e-maila mi e miro_manev@abv.bg за инвеститори аматъори, които искат да обменят опит с друг - нека пишат
Коментар
-
Здравейте
Здравейте, нов съм във форума - но ме интересува инвестицията във земеделска земя. Попрочетох това онова но все още цялостната картинка като че ли ми убягва - ще ви бъда благодарен ако споделите своето мнение по въпроса. Къде, колко и как - и струва ли си въобще човек да инвестира 50 бона в тея неща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеАми виж сега - не ти ли е минавало през ум че освен приход от рентата, може да се вдигне и цената на земята.
Най са ми забавни инвеститорите в депозити - те на сто години един път случиха период в който да не са на загуба от инфлацията и сега са големи разбирачи. За тяхно съжаление периода беше кратък и вече приключи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнениеИ как ще ми защитиш парите - с рента има няма 4% ?
За да ми защитиш парите, трябва да предложиш доходност, надвишаваща лихвите на банките.
Когато рентата стане поне 10% от цената на земята, тогава и ще се получи инвестиция.
Най са ми забавни инвеститорите в депозити - те на сто години един път случиха период в който да не са на загуба от инфлацията и сега са големи разбирачи. За тяхно съжаление периода беше кратък и вече приключи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tbm2.net Разгледай мнениеТози шаблон е достатъчно изчерпателен и няма какво да добавя по него. Но ти можеш да го развенчаеш ако имаш какво да добавишMнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнениеТози шаблон по памет ли го написа или го преписа от някъде...Ако има нещо собствена мисъл да добавиш е добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tbm2.net Разгледай мнениеЗемята не се произвежда и земеделската земя по-евтина от сега няма да бъде никога повече. Дългосрочната инвестиция в земя винаги е добър избор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от spas2003 Разгледай мнениеСпоред мен момента е много подходящ за такава инвестиция,мога да ти дам доста аргументи,но сега нямам много време за писане! Аз лично постоянно се услушвам за добри оферти и при възможност купувам!!! бих ти препоручал една фирма във Варна казват се "Адмирал груп" и се занимават само с покупка-продажба на земеделски земи.Чрез тях си купих много добри парцели в Добруджа от,които в момента вземам добра рента(около 10% -15% от стойността им годишно) телефона им е 052/600277. Препоръката ми е да купуваш в едно или максимум две землища!!!
успех!!
Коментар
Коментар