IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиция в земеделска земя

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И за мераклиите рентиери да кажа как се разпределят благата по приоритет :
    1.Вноските в банката
    2.Задължения към доставчици.
    3.Собствени нужди.
    4.Заплати и осигуровки.
    5. Всякакви други.
    6. Рента.

От 2 до 5 може да си менят местата, но 1 и 6 са твърди.
    Предполагам разбрахте тънкия ми намек.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
      Не стряскай мераклиите-рентиери!!!
      Те - мераклиите рентиери трябва да знаят, че тези ренти са резултат от три последователни добри години за земеделието. И трябва да знаят, че на във всеки 10 години имаме 3 изключително сушави. И тази година ако Косто е спечелил по 200лв/дка от царевица, следващите три може да е на минус 80лв/дка.

Коментар

• Те мераклиите за този данък са повече от китайците...
        А оранжева революция , искаш ли ???

Иначе аз съм за !!! - 5 лв на декар необработвана земя и 50 лв глоба на година, ако земята е в регулация и не се стопанисва ( писна ми от грозни, треволясали села и квартали)...

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
          Тук да кажа, че рента от 60 - 70лв/дка дават само малките арендатори с по 3-5000дка в Добруджа. Иначе, нормано тя е 12 - 30лв/дка.
          Не говоря за поливни земи.
          Не стряскай мераклиите-рентиери!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Броки, що плашиш хората ???
            Какви глоби те тресат, пък и да се увеличават пишеш...
            А цената ще си дойде....Преди 4-5 дни имаше интервю с специалист от МЗХ -европейски програми бол и повече ще стават...
            Стой си в гащите, не брокерствам нищо
            http://paper.standartnews.com/bg/art...article=309317

Ей ти да четеш да се радваш - от 2001-ва са зачеграстили въпроса с глобите за пущиняците - и ще го бъде. Само трябва оня малоумен министър да се сети че може да хване едни лесни пари

Имало било интервю - ти поглеждал ли си земята в Европа колко струва хахахаха

Коментар

• Тук да кажа, че рента от 60 - 70лв/дка дават само малките арендатори с по 3-5000дка в Добруджа. Иначе, нормано тя е 12 - 30лв/дка.
              Не говоря за поливни земи.

Коментар

• Първоначално изпратено от zoril Разгледай мнение
                Olimpiec,не се коси,в някои райони наистина са това цените и никой не продава там!
                Арендатори гладни там няма
                Няма такива цени пич.Както и да се мъчиш да ме убедиш,такова "животно" няма.Рентата не е малка в някои райони(60-90 лева със дивидента от дяловото участие),но колкото и да им искаш не става не дават.Работя с едни от най-големите в тоя бранш(фондове и арендатори)никой не дава повече от 400 лева в момента.Сделка в Зафирово и Търновци, ако сте в час за какво иде реч миналата седмица на цена 400 лева.(280 декара).Айде лека ви вечер на уйски с бадеми сме със жената.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
                  Косто ти показва една стопроцентова реалност. Кво риташ?
                  От сто дка. е спечелил 22 000 лв. За две седмици работа. Факт.

Е как няма да рита ??? Нервен е човека..., даже и да твърди друго

Коментар

• Olimpiec,не се коси,в някои райони наистина са това цените и никой не продава там!
                    Арендатори гладни там няма

Коментар

• Първоначално изпратено от moderast Разгледай мнение
                      Седи си, буренясва си, чат-пат има глоби дето тепърва ще растат - ако не се обработва.
                      Броки, що плашиш хората ???
                      Какви глоби те тресат, пък и да се увеличават пишеш...
                      А цената ще си дойде....Преди 4-5 дни имаше интервю с специалист от МЗХ -европейски програми бол и повече ще стават...

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
                        Ти ни уби бе "работяга"!Кви цени си измисляш,айде като толкова си отворен да ти продам 600-декара на 500-лева не подлежи на договаряне цената.Пък ти изкарвай квоти си искаш от там.(Ново Село-Русенско)Само кажи извади мангизите и са твои.А ако искаш има и други такива пакети от по-няколко стотин декара,пак за същата цена.(Сметки тръгнал да ми прави).
                        Косто ти показва една стопроцентова реалност. Кво риташ?
                        От сто дка. е спечелил 22 000 лв. С две седмици работа. Факт.
                        Last edited by vikhunter; 09.11.2010, 19:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosto Разгледай мнение
                          Знам, че всичкото тук е инвеститор и "работа" е дума НЕдостойна, но ще се изложа и аз с моите сметки от тази първа година в земеделието.
                          Земята е в Добруджа, моя собственост, културата царевица.
                          Разходи за обработка + семена и торове етс: 80,- лв/декар
                          Добив: 800 кг/декар (има хора изкараха до 1200 кг / декар)
                          Цена в момента: 350,-лв / тон
                          Има евентуално дребни разходи за склад ( 2,-лв/тон/месец) и сваляне от цената ако е с висока влага.
                          Субсидии: (очаквани) около 30,-лв / декар
                          Колко би била цената на земята ?
                          НО не забравяйте: работата не е много = 2 седмици, но не е престижно и не става с въртене на синджира в кафето, а и в нивата не съм виждал мацки (въпреки че нямам нищо напротив... )..кОпа се както каза някой от София, само "с машини", няма как другояче..
                          Наскоро мой познат продаде за 830,-лв/декар. Не знам дали ще поскъпва или поевтинява и не ме интересува с цел спекула
                          Ти ни уби бе "работяга"!Кви цени си измисляш,айде като толкова си отворен да ти продам 600-декара на 500-лева не подлежи на договаряне цената.Пък ти изкарвай квоти си искаш от там.(Ново Село-Русенско)Само кажи извади мангизите и са твои.А ако искаш има и други такива пакети от по-няколко стотин декара,пак за същата цена.(Сметки тръгнал да ми прави).

Коментар

• Знам, че всичкото тук е инвеститор и "работа" е дума НЕдостойна, но ще се изложа и аз с моите сметки от тази първа година в земеделието.
                            Земята е в Добруджа, моя собственост, културата царевица.
                            Разходи за обработка + семена и торове етс: 80,- лв/декар
                            Добив: 800 кг/декар (има хора изкараха до 1200 кг / декар)
                            Цена в момента: 350,-лв / тон
                            Има евентуално дребни разходи за склад ( 2,-лв/тон/месец) и сваляне от цената ако е с висока влага.
                            Субсидии: (очаквани) около 30,-лв / декар
                            Колко би била цената на земята ?
                            НО не забравяйте: работата не е много = 2 седмици, но не е престижно и не става с въртене на синджира в кафето, а и в нивата не съм виждал мацки (въпреки че нямам нищо напротив... )..кОпа се както каза някой от София, само "с машини", няма как другояче..
                            Наскоро мой познат продаде за 830,-лв/декар. Не знам дали ще поскъпва или поевтинява и не ме интересува с цел спекула
                            Last edited by Kosto; 09.11.2010, 19:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                              Аз щото не разбирам много, та да попитам - ще се развали ли ако стои така ???
                              А не, кво да и е? Седи си, буренясва си, чат-пат има глоби дето тепърва ще растат - ако не се обработва.
                              Ама ти чакай 420 де, нищо ти няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от moderast Разгледай мнение
                                пп. има да си продаваш... Сериозно !
                                Аз щото не разбирам много, та да попитам - ще се развали ли ако стои така ???

Коментар

Working...
                                X