IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиция в земеделска земя

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
    С тези пари не можеш да си купиш више образование, камоли да купуваш земя.
    Разцъкай ги другаде, на пример, изкарай обучителни курсове или емигрирай в Хонк Конгк.
    Хехе, аз искам да взема земя в България, ти ме емигрира в Хонк Конг. Все някой трябва да остане в тая държава

Коментар

• Братле аз бих ги инвестирал в 2-3 АДСИЦ-а. Няма нужда да търсиш арендатори, няма нужда да купуваш-продаваш земя и си много по-ликвиден(с един бутон и продаваш). Хората имат сключени договори с арендатори за по 20лв на декар. Някои като Булленд дават дивидент около 10% от сегашната ст-ст на книжата и имат сключени договори за години напред. Това че са подценени и се търгуват 30-40% под счетоводната си ст-ст на всички е ясно, т.е. купуваш активи 40% по-евтино от текущата им оценка, къде ще намериш такива земи?

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
        Идеята е инвестиция и отдаване под аренда. Сумата е 10 000 лв. Не търся супер възвръщаемост, 7-8% е супер. До колкото разбирам то повече и трудно се постига
        С тези пари ще купиш до 25 декара.Достатъчно от рентата да се осигури хляба и олиото на семейството че и от горе.Проучи в кои села около Силистра Добрич Русе Плевен Враца и Монтана има добри арендатори и какви ренти дават.Харесваш си няколко села и купуваш там където имаш възможност.Тъй като става дума за малко земя няма да можеш да получаваш евро субсидии в смисъл арендатора няма да се съгласи ти за вземаш субсидиите а той да я обработва и каквото изкара за него.Пък и за теб ще е по изгодно да вземеш и нещо в натура.Ако решиш да вземеш жито отиваш на воденица и мелиш.После една машина за хляб и работата ти е спукана.С килограмите.

Коментар

Отговорих на другия колега, но ще се радвам и на твоето мнение.
          С тези пари не можеш да си купиш више образование, камоли да купуваш земя.
          Разцъкай ги другаде, на пример, изкарай обучителни курсове или емигрирай в Хонк Конгк.
          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
            Какви пари имаш, да ти кажа къде да инвестираш?
            Отговорих на другия колега, но ще се радвам и на твоето мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Какво ще правиш с тази земя и каква сума искаш да инвестираш в земя.
              Идеята е инвестиция и отдаване под аренда. Сумата е 10 000 лв. Не търся супер възвръщаемост, 7-8% е супер. До колкото разбирам то повече и трудно се постига

Коментар

Както и някой други по темата - и аз съм градско чедо и аз се интересувам от инвестиция в земя и аз нищо не разбирам
                Гледах земята около Добрич - 750 лв и нагоре.
                Реших да погледна и земята около Разград (имам роднини там) - 500 лв. Казаха ми, че там рентата обаче била на половина (20-25 лв).
                Та все още събирам информация - ако някой може да препоръча някой район

Иначе основните ми въпроси са следните:
                1/ Какво да се гледа при покупка на земя основно - категорията, близо ли е до път, дава ли се под рента и толкова се сещам
                2/ Как стоят нещата с таксите и разходите по самата покупко-продажба - поразрових се съвсем повърхностно и за някакви 2% такса се говори, но надали ще е само това.

Предварително благодаря за помощта
                Какво ще правиш с тази земя и каква сума искаш да инвестираш в земя.

Коментар

• Какви пари имаш, да ти кажа къде да инвестираш?
                  Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Както и някой други по темата - и аз съм градско чедо и аз се интересувам от инвестиция в земя и аз нищо не разбирам
                    Гледах земята около Добрич - 750 лв и нагоре.
                    Реших да погледна и земята около Разград (имам роднини там) - 500 лв. Казаха ми, че там рентата обаче била на половина (20-25 лв).
                    Та все още събирам информация - ако някой може да препоръча някой район

Иначе основните ми въпроси са следните:
                    1/ Какво да се гледа при покупка на земя основно - категорията, близо ли е до път, дава ли се под рента и толкова се сещам
                    2/ Как стоят нещата с таксите и разходите по самата покупко-продажба - поразрових се съвсем повърхностно и за някакви 2% такса се говори, но надали ще е само това.

Предварително благодаря за помощта

Коментар

• ...

Здравейте,
                      интересувам се от покупка на земеделска земя в землищата на селата намиращи са в община Долна Митрополия, област Плевен, и по-специално - с.Крушовене. Ако има заинтересован - да се обади за коментар.

Коментар

• Цени, земя:

2010 г. - 300-320 лв.
                        2009 г. - 242-234-297 лв.
                        2008 г. - 350-312 лв.
                        2007 г. - 235 лв.
                        2006 г. - 200 лв.
                        2005 г. - 169 лв.
                        2004 г. - 134 лв.
                        2003 г. - 143 лв.
                        2002 г. - 141 лв.
                        2001 г. - 141 лв.
                        2000 г. - 137 лв.
                        1999 г. - 145 лв.
                        1998 г. - 140 лв.
                        1997 г. - 140 лв.

Цените са приблизителни, средни за цялата страна. Рових из нета да ги вадя година по година. Някой от тях ги имаше в www.investor.bg , други са вадени от други източници.

Селскостопанският сектор е с големи перспективи, поради факта, че има да измине всички стъпки, които другите европейски държави вече са изминали, има на къде да се развива и в него има какво да привлича инвеститорите, за разлика от много пазарни ниши, които вече са заети. Всичко това, съчетано с висoките цени на граните и земеделската продукция ще доведе до надуване на нов балон в цените, този път в земеделските земи....http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...7&df=8&dflid=3
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Абе и клиенти на земя има

Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
                          Aбе тука някой от вас,занимава ли се изобщо със търговия на земя,инвестиция във земя или само се дърляте на кой колко му е "голям".Я по весело и дайте да търгуваме има земя, клиенти няма.
                          Абе и клиенти има, ама на цена на която никой не би продал ...
                          Обяви

Коментар

• __________________
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит...

Марков, благодаря за хубавия и точен съвет....

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
                              Aбе тука някой от вас,занимава ли се изобщо със търговия на земя,инвестиция във земя или само се дърляте на кой колко му е "голям".Я по весело и дайте да търгуваме има земя, клиенти няма.
                              Клиенти има - всеки арендатор е навит да изкупува, но цените не са както им се иска на продавачите (чича ти Том примерно от темата).

Коментар

• Aбе тука някой от вас,занимава ли се изобщо със търговия на земя,инвестиция във земя или само се дърляте на кой колко му е "голям".Я по весело и дайте да търгуваме има земя, клиенти няма.

Коментар

Working...
                                X