IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиция в земеделска земя

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
    Да много тъжна статистика. Мерси за информацията, ...
    Да трябва да се робува на земята, 2-3 пъти в годината да се ходи там.
    Задължително договори с арендаторите, по възможност за аренда необвързана с количеството реколта.

Коментар

За съжаление и на тази инвестиция както и на всички други трябва да и се робува ...
      Много ясно
      "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Земя + Рапица на Монсанто = 50 - 100% годишна възвращаемост.
        Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Да много тъжна статистика. Мерси за информацията, определено ми е полезна, че доста розови бях взели да ми изглеждат нещата. Общо взето си вадя извода, че ако ще инвестирам в земя трябва да е някъде на близо и да показвам перманентно присъствие за да туширам подобни неща. За съжаление и на тази инвестиция както и на всички други трябва да и се робува ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Yanchev Разгледай мнение
            Според мен инвестицията в земеделска земя е пълна лудост - особено ако не си на място там където е земята. Аз живея в София и ето 2 аналогични примера с мен:

1. имам 20 декара в с. Мадан Монтана. Получавах рента 100 лв на година (за 20те декара). Преди няколко години имах път към Монтана звънях на арендатора за парите, разбрахме се кога да мина. Когато отидох ми бяха заделили няколко чувала жито и слънчоглед. Благодаря за арендата. Преди 2 години арендатора каза, че нямал интерес от моята земя. Познайте дали земята ми не се обработва? Но това не е арендатора - някой друг я е засял.

2. имам и 10 декара в Карнобат и от там взимах по 100 лв годишно. От миналата година също ми отказаха да обработват земята. Отново познайте дали не е засята.

Да не говорим за случаите с кражба на земя.
            20те ми декара в Монтана един ден се оказаха продадени на местен играч бивш полицай. Кмета на селото издал пълномощно нотариуса го приел ... Спечелих делото, направих 600-700 лв разходи съдът осъди да ми върнат земята и 350 лв за покриване на разходите. Кмета е подсъдим вече 2 години, месния играч това му е 5-6 дело, но той е сключил 20-30 такива сделки и продължава да си работи в региона.

Така, че честито на инвестиращите в земеделска земя!!!
            Да много тъжна статистика. Мерси за информацията, определено ми е полезна, че доста розови бях взели да ми изглеждат нещата. Общо взето си вадя извода, че ако ще инвестирам в земя трябва да е някъде на близо и да показвам перманентно присъствие за да туширам подобни неща. За съжаление и на тази инвестиция както и на всички други трябва да и се робува ...

Коментар

• Затова аз вече инвестирам в ядене и пиене и моренце с жената,а и на кино ходим
              в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

• Според мен инвестицията в земеделска земя е пълна лудост - особено ако не си на място там където е земята. Аз живея в София и ето 2 аналогични примера с мен:

1. имам 20 декара в с. Мадан Монтана. Получавах рента 100 лв на година (за 20те декара). Преди няколко години имах път към Монтана звънях на арендатора за парите, разбрахме се кога да мина. Когато отидох ми бяха заделили няколко чувала жито и слънчоглед. Благодаря за арендата. Преди 2 години арендатора каза, че нямал интерес от моята земя. Познайте дали земята ми не се обработва? Но това не е арендатора - някой друг я е засял.

2. имам и 10 декара в Карнобат и от там взимах по 100 лв годишно. От миналата година също ми отказаха да обработват земята. Отново познайте дали не е засята.

Да не говорим за случаите с кражба на земя.
                20те ми декара в Монтана един ден се оказаха продадени на местен играч бивш полицай. Кмета на селото издал пълномощно нотариуса го приел ... Спечелих делото, направих 600-700 лв разходи съдът осъди да ми върнат земята и 350 лв за покриване на разходите. Кмета е подсъдим вече 2 години, месния играч това му е 5-6 дело, но той е сключил 20-30 такива сделки и продължава да си работи в региона.

Така, че честито на инвестиращите в земеделска земя!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                  С тези пари ще купиш до 25 декара.Достатъчно от рентата да се осигури хляба и олиото на семейството че и от горе.Проучи в кои села около Силистра Добрич Русе Плевен Враца и Монтана има добри арендатори и какви ренти дават.Харесваш си няколко села и купуваш там където имаш възможност.Тъй като става дума за малко земя няма да можеш да получаваш евро субсидии в смисъл арендатора няма да се съгласи ти за вземаш субсидиите а той да я обработва и каквото изкара за него.Пък и за теб ще е по изгодно да вземеш и нещо в натура.Ако решиш да вземеш жито отиваш на воденица и мелиш.После една машина за хляб и работата ти е спукана.С килограмите.
                  Аз съм на същото мнение, Тате има 5-6 декара замя в Монтанско село и взема доста голяма рента, брашно, олио, жито. Ако искаш да се включиш в сделки с натурални продукти инвестираи. Каквото и да се случи с финансовият пазар и курс евро/долар или златото, ти винаги ще знаеш кое е твоето парче земя. Ако АДСИЦ инвестира в земя на Пампорово на цена 500 Е/Кв. М. от поставено лице, което е придобило имота за да бъде източено дружеството и след една година се окаже че е направило лоша инвестиция и с акциите можете да си направите тапети.
                  Last edited by kursove; 23.04.2011, 00:34.
                  Курсове за багеристи хамали

Коментар

• 7млн. е малко прекалено, не мислиш ли?
                    Цитираното от мен АДСИЦ първо намали таксите на УД. А гледам, че са ме зарадвали и с 200% ръст на печалбата за 1трим.
                    Ами въпрос на избор, диверсификация, ликвидност, свободно време и разни други фактори.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      Братле аз бих ги инвестирал в 2-3 АДСИЦ-а. Няма нужда да търсиш арендатори, няма нужда да купуваш-продаваш земя и си много по-ликвиден(с един бутон и продаваш). Хората имат сключени договори с арендатори за по 20лв на декар. Някои като Булленд дават дивидент около 10% от сегашната ст-ст на книжата и имат сключени договори за години напред. Това че са подценени и се търгуват 30-40% под счетоводната си ст-ст на всички е ясно, т.е. купуваш активи 40% по-евтино от текущата им оценка, къде ще намериш такива земи?
                      И къде ще намериш такива мениджъри - с по 7 милиона "заплата".....майтап бе
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Ами струва ми се, че се развива сектора и че интерес тепърва ще има, но и аз така или иначе не търся със спекулативна цел. Но все пак какво мислите - ще се увеличава ли търсенето на земеделеска земя? Според мен да, най-малкото щото хората се увеличават - трябва ядене
                        Aми то и преди 3-4 години имаше интерес,дори и аз си мислех така ама не се оказа точно тъй.Колкото до увеличаването на хората ми се струва ,че точно обратното, поне в кенефистан.
                        За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Ами струва ми се, че се развива сектора и че интерес тепърва ще има, но и аз така или иначе не търся със спекулативна цел. Но все пак какво мислите - ще се увеличава ли търсенето на земеделеска земя? Според мен да, най-малкото щото хората се увеличават - трябва ядене

Коментар

• То е като всичко друго. Ако са на правилното място винаги има интерес.

Коментар

• какво ще стане ако се случи да няма интерес към твоите 25 декара?

на кой ще ги продадеш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                С тези пари ще купиш до 25 декара.Достатъчно от рентата да се осигури хляба и олиото на семейството че и от горе.Проучи в кои села около Силистра Добрич Русе Плевен Враца и Монтана има добри арендатори и какви ренти дават.Харесваш си няколко села и купуваш там където имаш възможност.Тъй като става дума за малко земя няма да можеш да получаваш евро субсидии в смисъл арендатора няма да се съгласи ти за вземаш субсидиите а той да я обработва и каквото изкара за него.Пък и за теб ще е по изгодно да вземеш и нещо в натура.Ако решиш да вземеш жито отиваш на воденица и мелиш.После една машина за хляб и работата ти е спукана.С килограмите.
                                Да, чудесно си ми разбрал идеята. 25 декара ми се виждат малко повечко, предполагам, че ще има разходи по прехвърляне и други - неизвестни все още, но 20-тина мисля, че мога да взема

Коментар

Working...
                                X