Първоначално изпратено от SStoilov
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви са реалните цени на имотите в София?
Collapse
X
-
-
Между другото излиза по евтино да купиш кола на жената , отколкото ипотеката . Аз на моята съм и купил
Факт е , че хапартамените в СФ все още са безумно скъпи. Аз по принцип не бих живял в СФ , но дори да се абстрахираме от това - не бих купил на сегашните цени.
А в момента евентуални купувачи са такива кат мен . Пазара в Сф не го гледам, ама тоя по селата , цените падат и последните 1-2 месеца и то с доста.
Спада за последните 6-7 месеца , откакто следя редовно е двоен (поне тия дето искат да продават наистина , а не обявите за балъци)
Вече дори се доближават до моята преценка , даже вече се чудя общиснкия парцел ли да взимам или 1-2 частни , който са с нови по-ниски цени.
Мисля, че подобно нещо предстои и във СФ , между другото в град на 30 км от СФ можеш да купиш апартамент за 20 000 ЛЕВА . Само почакайте да почне да пада М2 .
Хайде сега да смятаме колко пари остават за коли , нафта , удоволствия и т.н. Щот 20 к лева има (може да спести бързо) човек със добра софийска заплата.
Ами ей го Радомир е на 30 км и апартаментите са по 20к лева , да не говорим, че не е лош град , а се намират и евтини къщи.
Много хора бяха загубили представа за стойността на парите. 80-90 000 евро са МНОГО ПАРИ . Е поне за мен........
С тия пари може човек да живее на широка нога извън (но близо до) СФ . Да не говорим, че са и добра сума за бизнес/ивестиция .
Всъщност мисля си да въведа нов паричен агрегат :
М4 = М3 + цените на НИ в имот.бг
или
М4 = М3 + цена на квм*жилищна площ в СФ
да следим
М4/М2 и да предвиждаме цените .
Първоначално изпратено от ВескоПървоначално изпратено от SStoilovОтносно бакалските сметки . Хехе....
Бакалски, ами лихвата е над 1000 лв. ( и да намалее малко, ще стане 600 лв/месец примерно) . А разходите ми за нафта са 400 лв/месец пътуване до София и обратно . И си живея в къща , па макар и не на село все още.
И не съм се набълбукал с ипотека
И така си останах в града, шумно, мръсно ама пък не изисква никви планове и грижи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate GoikoЛе-ле,ле-ле, брокерите вече сън не ги лови пишат денонощно
Няма да се плашиш. Скоро очаквам към 4:30 да започнат да пишат как цените се качват. А към 5:30 ще ни убеждават, че още 300 000 души от провинцията искат да купуват апартаменти в София. Всичките със кеш от 20 % за първоначална вноска. Даже ще има плакати на централна автогара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilovДжоро , като стигна до механизаци ще се обадя . На първо време ме чака ограда , ток, вода , решаване на въпроса с документацията (дали жилищна или селскостопанска - пак си трябва разрешително) , та като гледам, чак след 1-2-3 месеца.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilovОтносно бакалските сметки . Хехе....
Бакалски, ами лихвата е над 1000 лв. ( и да намалее малко, ще стане 600 лв/месец примерно) . А разходите ми за нафта са 400 лв/месец пътуване до София и обратно . И си живея в къща , па макар и не на село все още.
И така си останах в града, шумно, мръсно ама пък не изисква никви планове и грижи.
Коментар
-
Е аз съм инж. , все една конструкция мога да сметна, особено като се има в предви, че съм върл противник на бетона.
Бетон ще има само в основите , евентуално някоя колона и пояс. Бетонна площа над главата ми - абсурд
Джоро , като стигна до механизаци ще се обадя . На първо време ме чака ограда , ток, вода , решаване на въпроса с документацията (дали жилищна или селскостопанска - пак си трябва разрешително) , та като гледам, чак след 1-2-3 месеца.
Първоначално изпратено от emosПървоначално изпратено от SStoilovЕ аз няма да строя блок или мол.
нещичко едноетажно , само багер ще ми трябва, а той е в "съседния" двор.
Даже се чудя дали да не построя "селскостопанска" постройка
така се решава и проблема с проектирането .
Пък някога ще и сменям предназначението
Първоначално изпратено от emosА дали това което искаш да построиш с 40-50 левчета няма да прилича на кимизарниче?Таксите на проектанти,трасиране,вертикално,вик,енерго и т.н. не правят разлика между град и село.Машиносмените на багери,бобкати,кранове,бетонпомпи и т.н. даже идват по дебеличко защото със сигурност ще ти искат и нещо отгоре за транспорта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilovЕ аз няма да строя блок или мол.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilovЕ аз няма да строя блок или мол.
Първоначално изпратено от emosА дали това което искаш да построиш с 40-50 левчета няма да прилича на кимизарниче?Таксите на проектанти,трасиране,вертикално,вик,енерго и т.н. не правят разлика между град и село.Машиносмените на багери,бобкати,кранове,бетонпомпи и т.н. даже идват по дебеличко защото със сигурност ще ти искат и нещо отгоре за транспорта.За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Е аз няма да строя блок или мол.
Първоначално изпратено от emosА дали това което искаш да построиш с 40-50 левчета няма да прилича на кимизарниче?Таксите на проектанти,трасиране,вертикално,вик,енерго и т.н. не правят разлика между град и село.Машиносмените на багери,бобкати,кранове,бетонпомпи и т.н. даже идват по дебеличко защото със сигурност ще ти искат и нещо отгоре за транспорта.
Коментар
-
А дали това което искаш да построиш с 40-50 левчета няма да прилича на кимизарниче?Таксите на проектанти,трасиране,вертикално,вик,енерго и т.н. не правят разлика между град и село.Машиносмените на багери,бобкати,кранове,бетонпомпи и т.н. даже идват по дебеличко защото със сигурност ще ти искат и нещо отгоре за транспорта.За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Съвсем скоро ще кача снимки за цивилизацията на 30 км от София
Между другото , сега пътувам по 150 км/ДЕН - за около 2 часа.
60-70 км ще ми отнемат не повече от час (със задръстванията към Владая) , а пък пуснат ли магистрала Люлин нЕкога , сигурно и половин час.
Вие не виздате ли , че всяка втора кола в София е с регистрация РК . Хората си пътуват и хич не им пука.
Първоначално изпратено от yerdnaПървоначално изпратено от ВескоПървоначално изпратено от SStoilovАбе с едно 40 до 50 к ЛЕВА се нанасям в нова къща с декар двор на 30 км от София по магистрала (20-30 минути до околовръстното)....
Месечната лихва на 85к евро (170 000 лева) е 1100 ЛЕВА.
Месечната лихва СЕГА е толкова. След 5 години може да е 50 хиляди на месец, може и да е 5 лева. Може и да се обложи с данък. И ако смяташ да живееш сам, вземи си една килия в манастир, съвсем евтинко и еко ще ти излезе. Къде в България има цивилизация на 30 км от град? Или на всеки по една джипка ще купиш и 120 км на ден кво са? За германеца са един час, ама за теб ще са 4! Всеки ден!!
Коментар
-
С тока ,
канализацията е малко по особен проблем, досега знам само едно село наблзо с канализация - Студена.
Между другото това село дето съм си харесал има :
1. магазин - на 50 метра
2 . детска градина - на 4 км
3. училище - на 4. км.
4. болница - на 15 км (другите са съответно - 20 км и 30 км - София.
В селата има безплатни училищни автобуси (щото доста хора се тюхкат тука за това как ще пътуват учениците. Ами проблем няма. И в селата има деца, та макар и малко.
Относно бакалските сметки . Хехе....
В крайна сметка, за да живеят някои добре (къща, дворче, спокойствие и т.н.) , трябва други някои да живеят зле ( 600-700 лв ипотека при доход 1000-1500 лв. и в 60 квм кимизарник)
Кимизарник в София ще си купя единствено, когато наема за 10 години би изплатил ипотеката за кимизарника , т.е. НИКОГА (засега де).
Въпреки че процесите са инертни, нещата ще се дойдат на мястото, та макар и късно.
Първоначално изпратено от marandiПървоначално изпратено от SStoilovАбе с едно 40 до 50 к ЛЕВА се нанасям в нова къща с декар двор ....
Чиърс!
Коментар
-
Има една нова офис сграда на Раковси и Рачо Димчев, почти на Славейков е, лепнали са транспарант продава/под наем офиси и вчера викам да звънна -за продажба са между 4000 и 6000 EUR/м2.!!!Не знам как я мислят тая работа, само забравих да питам дали са осигурени паркоместа, че то хубаво милионер си, купуваш си офис на пъпа на столицата и клиентите няма къде да спрат, намразват те и фалираш хахах.Ненормалници
Коментар
Коментар