IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са реалните цени на имотите в София?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SStoilov
    С тока ,

канализацията е малко по особен проблем, досега знам само едно село наблзо с канализация - Студена.

Между другото това село дето съм си харесал има :

1. магазин - на 50 метра
    2 . детска градина - на 4 км
    3. училище - на 4. км.
    4. болница - на 15 км (другите са съответно - 20 км и 30 км - София.

В селата има безплатни училищни автобуси (щото доста хора се тюхкат тука за това как ще пътуват учениците. Ами проблем няма. И в селата има деца, та макар и малко.

Относно бакалските сметки . Хехе....

Бакалски, ами лихвата е над 1000 лв. ( и да намалее малко, ще стане 600 лв/месец примерно) . А разходите ми за нафта са 400 лв/месец пътуване до София и обратно . И си живея в къща , па макар и не на село все още.

И не съм се набълбукал с ипотека

В крайна сметка, за да живеят някои добре (къща, дворче, спокойствие и т.н.) , трябва други някои да живеят зле ( 600-700 лв ипотека при доход 1000-1500 лв. и в 60 квм кимизарник)

Кимизарник в София ще си купя единствено, когато наема за 10 години би изплатил ипотеката за кимизарника , т.е. НИКОГА (засега де).

Въпреки че процесите са инертни, нещата ще се дойдат на мястото, та макар и късно.

Първоначално изпратено от marandi
    Първоначално изпратено от SStoilov
    Абе с едно 40 до 50 к ЛЕВА се нанасям в нова къща с декар двор ....
    Т'ва с тока и канализацията ли ?

Чиърс!
    Студена е много готино село.Струма минава от там но е малка заради язовира.Недостатъци са липсата на вода през лятото защото не са вързани към язовира и шума от магистралата.Вечер като си отвориш прозореца се чува шума.Вечерно време през лятото е студено.Дори през деня температурите да са 35 градуса щом се скрие слънцето става студено и си трябва зимна дрешка.Но ако знаете само как се спи хубаво.Няма нито един мангал.

Коментар

• SStoilov

Направи си едно американско бунгало и си свиркай , забрави за масивно строителство..въобще няма да може да се побере в парите които планиращ.Хората ти казват че е скъпо , но ти не си се парил и не вярваш.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Между другото излиза по евтино да купиш кола на жената , отколкото ипотеката . Аз на моята съм и купил

Факт е , че хапартамените в СФ все още са безумно скъпи. Аз по принцип не бих живял в СФ , но дори да се абстрахираме от това - не бих купил на сегашните цени.

А в момента евентуални купувачи са такива кат мен . Пазара в Сф не го гледам, ама тоя по селата , цените падат и последните 1-2 месеца и то с доста.

Спада за последните 6-7 месеца , откакто следя редовно е двоен (поне тия дето искат да продават наистина , а не обявите за балъци)

Вече дори се доближават до моята преценка , даже вече се чудя общиснкия парцел ли да взимам или 1-2 частни , който са с нови по-ниски цени.

Мисля, че подобно нещо предстои и във СФ , между другото в град на 30 км от СФ можеш да купиш апартамент за 20 000 ЛЕВА . Само почакайте да почне да пада М2 .

Хайде сега да смятаме колко пари остават за коли , нафта , удоволствия и т.н. Щот 20 к лева има (може да спести бързо) човек със добра софийска заплата.

Ами ей го Радомир е на 30 км и апартаментите са по 20к лева , да не говорим, че не е лош град , а се намират и евтини къщи.

Много хора бяха загубили представа за стойността на парите. 80-90 000 евро са МНОГО ПАРИ . Е поне за мен........

С тия пари може човек да живее на широка нога извън (но близо до) СФ . Да не говорим, че са и добра сума за бизнес/ивестиция .

Всъщност мисля си да въведа нов паричен агрегат :

М4 = М3 + цените на НИ в имот.бг
        или
        М4 = М3 + цена на квм*жилищна площ в СФ

да следим

М4/М2 и да предвиждаме цените .

Първоначално изпратено от Веско

Бакалски, ами лихвата е над 1000 лв. ( и да намалее малко, ще стане 600 лв/месец примерно) . А разходите ми за нафта са 400 лв/месец пътуване до София и обратно . И си живея в къща , па макар и не на село все още.

Стоилов не се впрягай! Искрено ти завиждам, че ще живееш в къща и при това на място което удовлетяорява потребностите на семейството ти. И аз си мечтаех за нещо подобно, бях описал как виждам идеалната къща преди 2-3 години и живот и здраве ще стане. Но защо всички като стане дума за нов дом и писвате: ипотека? Сам казваш, че лихвата е 1000 лева значи имаш 100 хиляди евро. Започни сметките от еднакви начални условия. Аз предпочитам да живея с минимум зависимост от транспорт и други усложнения. Последната кола дето бракувах, за 8 години измина 15 хиляди. Задните гуми още бяха германските, май и въздуха в тях даже. Предната още по-малко. Така, че 380 си ги спестявам. Два часа дневно на път ми се виждат доста. Предпочитам в 5 да съм в къщи, да си сипя едно виски, щот съм алкохолик и да изработя още 20 лева и така вече имам 800 лева без да мисля с колко ще падне лихвата. Освен това колата не иска само нафта при това каране. Ами жена ти не ходи ли някъде също. И даже и никъде да не излизате и с никого да не се срещате, все веднъж седмични се налага да се остане и вечер в града. Демек никво връщане в къщи. А и децата ще пораснат. Не знам безплатните автобуси за кои училища са, мойте докато завършиха не са ползвали обществен транспорт.
        И така си останах в града, шумно, мръсно ама пък не изисква никви планове и грижи.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko
          Ле-ле,ле-ле, брокерите вече сън не ги лови пишат денонощно
          +1

Няма да се плашиш. Скоро очаквам към 4:30 да започнат да пишат как цените се качват. А към 5:30 ще ни убеждават, че още 300 000 души от провинцията искат да купуват апартаменти в София. Всичките със кеш от 20 % за първоначална вноска. Даже ще има плакати на централна автогара.

Коментар

Джоро , като стигна до механизаци ще се обадя . На първо време ме чака ограда , ток, вода , решаване на въпроса с документацията (дали жилищна или селскостопанска - пак си трябва разрешително) , та като гледам, чак след 1-2-3 месеца.
            Е, ок... След 3-5-6 или колкото трябва, обади се все пак. Успех!!!

Коментар

• Ле-ле,ле-ле, брокерите вече сън не ги лови пишат денонощно

Коментар

Стоилов не се впрягай! Искрено ти завиждам, че ще живееш в къща и при това на място което удовлетяорява потребностите на семейството ти. И аз си мечтаех за нещо подобно, бях описал как виждам идеалната къща преди 2-3 години и живот и здраве ще стане. Но защо всички като стане дума за нов дом и писвате: ипотека? Сам казваш, че лихвата е 1000 лева значи имаш 100 хиляди евро. Започни сметките от еднакви начални условия. Аз предпочитам да живея с минимум зависимост от транспорт и други усложнения. Последната кола дето бракувах, за 8 години измина 15 хиляди. Задните гуми още бяха германските, май и въздуха в тях даже. Предната още по-малко. Така, че 380 си ги спестявам. Два часа дневно на път ми се виждат доста. Предпочитам в 5 да съм в къщи, да си сипя едно виски, щот съм алкохолик и да изработя още 20 лева и така вече имам 800 лева без да мисля с колко ще падне лихвата. Освен това колата не иска само нафта при това каране. Ами жена ти не ходи ли някъде също. И даже и никъде да не излизате и с никого да не се срещате, все веднъж седмични се налага да се остане и вечер в града. Демек никво връщане в къщи. А и децата ще пораснат. Не знам безплатните автобуси за кои училища са, мойте докато завършиха не са ползвали обществен транспорт.
                И така си останах в града, шумно, мръсно ама пък не изисква никви планове и грижи.

Коментар

• Е аз съм инж. , все една конструкция мога да сметна, особено като се има в предви, че съм върл противник на бетона.

Бетон ще има само в основите , евентуално някоя колона и пояс. Бетонна площа над главата ми - абсурд

Джоро , като стигна до механизаци ще се обадя . На първо време ме чака ограда , ток, вода , решаване на въпроса с документацията (дали жилищна или селскостопанска - пак си трябва разрешително) , та като гледам, чак след 1-2-3 месеца.

Първоначално изпратено от emos
                  Е аз няма да строя блок или мол.

нещичко едноетажно , само багер ще ми трябва, а той е в "съседния" двор.

Даже се чудя дали да не построя "селскостопанска" постройка

така се решава и проблема с проектирането .

Пък някога ще и сменям предназначението

А дали това което искаш да построиш с 40-50 левчета няма да прилича на кимизарниче?Таксите на проектанти,трасиране,вертикално,вик,енерго и т.н. не правят разлика между град и село.Машиносмените на багери,бобкати,кранове,бетонпомпи и т.н. даже идват по дебеличко защото със сигурност ще ти искат и нещо отгоре за транспорта.
                  Е ти си знаеш но обратен насип с багер,качване на тухли и керемиди на ръка,плоча и колони без бетонпомпа в 21век звучи екзотично,пък и това със стопанската постройка ми прилича малко на новото висококачествено строителство в което няма нищо лошо стига да го продаваш а не да живееш ти в него

Коментар

SStoilov, може пък офертата ми за багер да е по-добра от тази на стоящия в "съседниа двор". И аз имам свободни, които стоят и може да се поразберем...

Коментар

А дали това което искаш да построиш с 40-50 левчета няма да прилича на кимизарниче?Таксите на проектанти,трасиране,вертикално,вик,енерго и т.н. не правят разлика между град и село.Машиносмените на багери,бобкати,кранове,бетонпомпи и т.н. даже идват по дебеличко защото със сигурност ще ти искат и нещо отгоре за транспорта.
                      Е ти си знаеш но обратен насип с багер,качване на тухли и керемиди на ръка,плоча и колони без бетонпомпа в 21век звучи екзотично,пък и това със стопанската постройка ми прилича малко на новото висококачествено строителство в което няма нищо лошо стига да го продаваш а не да живееш ти в него
                      За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Е аз няма да строя блок или мол.

Коментар

• А дали това което искаш да построиш с 40-50 левчета няма да прилича на кимизарниче?Таксите на проектанти,трасиране,вертикално,вик,енерго и т.н. не правят разлика между град и село.Машиносмените на багери,бобкати,кранове,бетонпомпи и т.н. даже идват по дебеличко защото със сигурност ще ти искат и нещо отгоре за транспорта.
                          За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Съвсем скоро ще кача снимки за цивилизацията на 30 км от София

Между другото , сега пътувам по 150 км/ДЕН - за около 2 часа.

60-70 км ще ми отнемат не повече от час (със задръстванията към Владая) , а пък пуснат ли магистрала Люлин нЕкога , сигурно и половин час.

Вие не виздате ли , че всяка втора кола в София е с регистрация РК . Хората си пътуват и хич не им пука.

Първоначално изпратено от yerdna
                            Първоначално изпратено от Веско
                            Абе с едно 40 до 50 к ЛЕВА се нанасям в нова къща с декар двор на 30 км от София по магистрала (20-30 минути до околовръстното)....
                            Месечната лихва на 85к евро (170 000 лева) е 1100 ЛЕВА.
                            Абе хора, толкова ли ви е къса паметта, та ни ги навирате тез бакалски сметки. И ти и бат Пешо. И аз ги смятах така нещата през 95та ама живота си иска друго.
                            Месечната лихва СЕГА е толкова. След 5 години може да е 50 хиляди на месец, може и да е 5 лева. Може и да се обложи с данък. И ако смяташ да живееш сам, вземи си една килия в манастир, съвсем евтинко и еко ще ти излезе. Къде в България има цивилизация на 30 км от град? Или на всеки по една джипка ще купиш и 120 км на ден кво са? За германеца са един час, ама за теб ще са 4! Всеки ден!!
                            Абсолютно съгласен. Къща на село - хубаво, може, ама ако си пенсионер, с пораснали и напуснали дома деца и си гледаш спокойствието. За семейство с малки деца е практически невъзможно да живее в Костенец и да пътува всеки ден до София и обратно.

Коментар

• С тока ,

канализацията е малко по особен проблем, досега знам само едно село наблзо с канализация - Студена.

Между другото това село дето съм си харесал има :

1. магазин - на 50 метра
                              2 . детска градина - на 4 км
                              3. училище - на 4. км.
                              4. болница - на 15 км (другите са съответно - 20 км и 30 км - София.

В селата има безплатни училищни автобуси (щото доста хора се тюхкат тука за това как ще пътуват учениците. Ами проблем няма. И в селата има деца, та макар и малко.

В крайна сметка, за да живеят някои добре (къща, дворче, спокойствие и т.н.) , трябва други някои да живеят зле ( 600-700 лв ипотека при доход 1000-1500 лв. и в 60 квм кимизарник)

Кимизарник в София ще си купя единствено, когато наема за 10 години би изплатил ипотеката за кимизарника , т.е. НИКОГА (засега де).

Въпреки че процесите са инертни, нещата ще се дойдат на мястото, та макар и късно.

Първоначално изпратено от marandi
                              Абе с едно 40 до 50 к ЛЕВА се нанасям в нова къща с декар двор ....
                              Т'ва с тока и канализацията ли ?

Чиърс!

Коментар

• Има една нова офис сграда на Раковси и Рачо Димчев, почти на Славейков е, лепнали са транспарант продава/под наем офиси и вчера викам да звънна -за продажба са между 4000 и 6000 EUR/м2.!!!Не знам как я мислят тая работа, само забравих да питам дали са осигурени паркоместа, че то хубаво милионер си, купуваш си офис на пъпа на столицата и клиентите няма къде да спрат, намразват те и фалираш хахах.Ненормалници

Коментар

Working...
                                X