IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са реалните цени на имотите в София?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бих си взел един от посочените френски замъци при условие, че парите които броя за него са не повече от 15%-20% от текущите ми авоари.

Освен това тия замъчета особено първата и най-ефтина оферта има един сериозен недостатък - поддръжката е фалиращо скъпа и трябва да се оцени поне в 10-15 годишен период до колко мога да си я позволя.

Т.е. крайната цена на замъчната сделка е цената + 10-15 годишна поддръжка - щото след това я държавата я форума - както е казал народа.

Докато в Банишора общината (не) те обгрижва

Някой знае ли дали няма да се изнамери от някъде евро клауза да ни направят френски или холаднски протекторат и да внесат целия управленски апарат от там и да се видим и ние в инфраструктура, поне както негрите в африка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
      Ваканционните имоти опустяват
      22 Април 2010
      Мартин е публикувал обява в сайта за реклама за отдаване под наем на ваканционни имоти по целия свят - http://www.ownersdirect.co.uk. Вилата му е на 2 етажа и е напълно обзаведена. Намира се на тихо място в Балчик и открива гледка към морето. Цените за наем са от 250 до 700 EUR на седмица в зависимост от сезона. Вилата е с градина с басейн и джакузи за 6 души, барбекю в двора и още едно на една от терасите. Мартин Верити е купил вилата за лично ползване през 2006 г.

ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪП..........:-)))
      Пепи не знам каква връзка има това с цените на апартаментите в София и защо си го лепнал, но за мен беше полезна информацията. Обмисляхме вариант за наемане на вила край Балчик за почивка и пробвах да намеря нещо на безценица Уви, това което ми харесва се оказа доста запълнено за летните месеци. Между другото съвсем съизмеримо с Турция и Гърция.

Коментар

• Ваканционните имоти опустяват
        22 Април 2010

Стотиците, а вероятно дори хиляди англичани, купили ваканционен имот в България преди кризата, сега се опитват по всевъзможен начин да се отърват от тях. Готови са на драстични отстъпки, за да върнат поне част от инвестициите си. Купувачи обаче се намират рядко.

Един от продавачите е Мартин Верити. Няма никакъв интерес от наематели за вилата ми в Балчик, казва той. Опитва се да я продаде от няколко месеца. Дори не ми се говори за това, защото се депресирам, каза англичанинът по телефона и затвори бързо.

Опит за намиране на наематели

Мартин е публикувал обява в сайта за реклама за отдаване под наем на ваканционни имоти по целия свят - http://www.ownersdirect.co.uk. Вилата му е на 2 етажа и е напълно обзаведена. Намира се на тихо място в Балчик и открива гледка към морето. Цените за наем са от 250 до 700 EUR на седмица в зависимост от сезона. Вилата е с градина с басейн и джакузи за 6 души, барбекю в двора и още едно на една от терасите. Мартин Верити е купил вилата за лично ползване през 2006 г.

Само в http://www.ownersdirect.co.uk има около 150 обяви за отдаване под наем на ваканционни имоти по Българското Черноморие. 86 от тях са в Слънчев бряг, 16 в района на Равда и Несебър и 13 във Варна. За Банско, Пампорово и Боровец има 72 оферти за отдаване под наем на ваканционни имоти и една за Велико Търново.

Губеща инвестиция

Част от англичаните преди години купиха ваканционни имоти именно с цел да ги отдават под наем и да печелят от това. Сривът на имотния пазар у нас обаче охлади ентусиазма им и през миналата година те почти спряха да пазаруват жилища в България. През тази година те са основните продавачи чужденци, твърдят брокери от различни агенции за имоти. За разлика от българите англичаните не се притесняват толкова от факта, че им се налага се разделят със свой имот, дори на загуба.

Евтиното е на мода

Интересът на руснаците към българските имоти обаче продължава за поредна година. Сред тях обаче няма богати. Баровците, които купуваха имоти за стотици хиляди евро, почти са изчезнали от българския имотен пазар. Сега предимно руснаци в предпенсионна възраст търсят вили и апартаменти в курортите ни. Те обаче искат евтини имоти на първа линия на морето за не повече от 600 EUR на кв. м. В Банско например най-търсени са двустайни апартаменти от типа дневна с бокс и спалня. Там сделки се реализират при цени 500-650 EUR на кв. м, като купувачите искат скромните 350 EUR на кв. м. А преди кризата цените там са достигали дори 1500 EUR на кв. м.

Източник: Вестник Пари

ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪП..........:-)))

Коментар

• yerdna купоните не са всеки ден.Какво ти пречи веднъж или два пъти в месеца да отидеш да си прибереш детето от купон или пък да си хване такси и да си дойде.Тук проблем няма никакъв.Съгласен съм с теб че е въпрос на препочитане.На който му е по добре в града нека живее там.Не мисля че ходенето по купони и дискотеки обогатява човек с нещо.Аз съм ходил три пъти през живота си на дискотека и не съм фен на дискотеките.Там те опушват музиката е силна не можеш да размениш и дума с тези до теб а да се надвикваш с тонколоните е лудост.Освен това е пълно с пияници и дрогирани типове.Слава Богу такива проблеми с моите деца не съм имал.Понякога съучениците и приятлите на моята дъщеря се събират у нас на село.Като свърши купона си ходят с таксита с коли аз ги карам до къщи.Децата са разумни и нямам проблеми с тях.А който иска децата му да ходят на купони и дискотеки да стои в града.Все пак има демокрация и всеки сам си избира пътя.И после си понася последствията.

Коментар

• Първоначално изпратено от RSG
            Че там няма ли гаджета бе )
            О, пълно е - нацапотени селски пръчки с леопардови клинчета и идоли Галена и Константин...
            Щото в София няма чалгари. Средно погледнато в провинцията децата растат по-здрави, красиви и спокойни.
            Кореняк софиянци са некви жалки надувки, тип лузъри

Не че и аз не съм в София от 15 години де
            Да бе. Едни красавци и умници излизат, особено от малките градове и селата - ум да ти зайде.

Коментар

• Че там няма ли гаджета бе )
              О, пълно е - нацапотени селски пръчки с леопардови клинчета и идоли Галена и Константин...
              Щото в София няма чалгари. Средно погледнато в провинцията децата растат по-здрави, красиви и спокойни.
              Кореняк софиянци са некви жалки надувки, тип лузъри

Не че и аз не съм в София от 15 години де

Коментар

• Първоначално изпратено от Viktor_Tzvetanov
                Първоначално изпратено от yerdna
                Първоначално изпратено от Viktor_Tzvetanov
                Първоначално изпратено от Бате Пешо
                yerdna за семейства с малки деца ученици е по добре в града.Но това са да речем 10-15г. максимум в града.Ако селото е близо 5-10км не проблем след 7-ми клас да пътуват сами.Сутрин с колата с мама и тате а на обяд с автобуса.Да не говорим че превоз има от хора с коли на 10-15 минути.Не е проблем и да се организиратг три четири деца и да се приберат с такава кола.Ще ги вземе дори от училището ако учат заедно на цената на билета и ще ги закара до в къщи.Според мен Веско бърка 96-97г със сегашните времена.Никой не говори за левове.Да възможно е да обложат лихвите съгласен съм,възможно е и банка да фалира.Но има и в какво друго да се инвестира което да носи 10% на година.А кимизарниците с какво са по добри на тях също могат да им вдигнат данъците, такса смет.Освен това имат разходи за поддръжка.Веско и никога не забравяй главния архитект...................Щото може после да нямаш нищо.Да не би да си мислиш че при застраховка ще ти платят кимизарника?
                Бате Пешо, според мен пък точно като станат децата тийнейджъри, положението ще стане неудържимо. Искат да излизат, да се виждат с приятели, със съученици извън училището, купони, дискотеки, гаджета... Все неща, които от Костенец/Ихтиман/Своге/Ботевград изглеждат безкрайно примамливи и безкрайно далече :-)
                Е твойте деца що си мислиш, че ще са различни нали и те ще живеят там и ще контактуват със съседчетата.
                Именно. Не желая децата ми да бъдат такива и да растат в подобна стреда, затова и няма да отида да живея на село.

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
                  Първоначално изпратено от Viktor_Tzvetanov
                  yerdna за семейства с малки деца ученици е по добре в града.Но това са да речем 10-15г. максимум в града.Ако селото е близо 5-10км не проблем след 7-ми клас да пътуват сами.Сутрин с колата с мама и тате а на обяд с автобуса.Да не говорим че превоз има от хора с коли на 10-15 минути.Не е проблем и да се организиратг три четири деца и да се приберат с такава кола.Ще ги вземе дори от училището ако учат заедно на цената на билета и ще ги закара до в къщи.Според мен Веско бърка 96-97г със сегашните времена.Никой не говори за левове.Да възможно е да обложат лихвите съгласен съм,възможно е и банка да фалира.Но има и в какво друго да се инвестира което да носи 10% на година.А кимизарниците с какво са по добри на тях също могат да им вдигнат данъците, такса смет.Освен това имат разходи за поддръжка.Веско и никога не забравяй главния архитект...................Щото може после да нямаш нищо.Да не би да си мислиш че при застраховка ще ти платят кимизарника?
                  Бате Пешо, според мен пък точно като станат децата тийнейджъри, положението ще стане неудържимо. Искат да излизат, да се виждат с приятели, със съученици извън училището, купони, дискотеки, гаджета... Все неща, които от Костенец/Ихтиман/Своге/Ботевград изглеждат безкрайно примамливи и безкрайно далече :-)
                  Е твойте деца що си мислиш, че ще са различни нали и те ще живеят там и ще контактуват със съседчетата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Viktor_Tzvetanov

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо

Коментар

• yerdna за семейства с малки деца ученици е по добре в града.Но това са да речем 10-15г. максимум в града.Ако селото е близо 5-10км не проблем след 7-ми клас да пътуват сами.Сутрин с колата с мама и тате а на обяд с автобуса.Да не говорим че превоз има от хора с коли на 10-15 минути.Не е проблем и да се организиратг три четири деца и да се приберат с такава кола.Ще ги вземе дори от училището ако учат заедно на цената на билета и ще ги закара до в къщи.Според мен Веско бърка 96-97г със сегашните времена.Никой не говори за левове.Да възможно е да обложат лихвите съгласен съм,възможно е и банка да фалира.Но има и в какво друго да се инвестира което да носи 10% на година.А кимизарниците с какво са по добри на тях също могат да им вдигнат данъците, такса смет.Освен това имат разходи за поддръжка.Веско и никога не забравяй главния архитект...................Щото може после да нямаш нищо.Да не би да си мислиш че при застраховка ще ти платят кимизарника?

Коментар

Първоначално изпратено от Веско
                            Първоначално изпратено от SStoilov
                            Абе с едно 40 до 50 к ЛЕВА се нанасям в нова къща с декар двор на 30 км от София по магистрала (20-30 минути до околовръстното)....
                            Месечната лихва на 85к евро (170 000 лева) е 1100 ЛЕВА.
                            Абе хора, толкова ли ви е къса паметта, та ни ги навирате тез бакалски сметки. И ти и бат Пешо. И аз ги смятах така нещата през 95та ама живота си иска друго.
                            Месечната лихва СЕГА е толкова. След 5 години може да е 50 хиляди на месец, може и да е 5 лева. Може и да се обложи с данък. И ако смяташ да живееш сам, вземи си една килия в манастир, съвсем евтинко и еко ще ти излезе. Къде в България има цивилизация на 30 км от град? Или на всеки по една джипка ще купиш и 120 км на ден кво са? За германеца са един час, ама за теб ще са 4! Всеки ден!!
                            Абсолютно съгласен. Къща на село - хубаво, може, ама ако си пенсионер, с пораснали и напуснали дома деца и си гледаш спокойствието. За семейство с малки деца е практически невъзможно да живее в Костенец и да пътува всеки ден до София и обратно.
                            Става, ако има влак. Затова още преди време бях питал ССтоилов дали има удобна ЖП гара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                              Първоначално изпратено от SStoilov
                              Абе с едно 40 до 50 к ЛЕВА се нанасям в нова къща с декар двор на 30 км от София по магистрала (20-30 минути до околовръстното)....
                              Месечната лихва на 85к евро (170 000 лева) е 1100 ЛЕВА.
                              Абе хора, толкова ли ви е къса паметта, та ни ги навирате тез бакалски сметки. И ти и бат Пешо. И аз ги смятах така нещата през 95та ама живота си иска друго.
                              Месечната лихва СЕГА е толкова. След 5 години може да е 50 хиляди на месец, може и да е 5 лева. Може и да се обложи с данък. И ако смяташ да живееш сам, вземи си една килия в манастир, съвсем евтинко и еко ще ти излезе. Къде в България има цивилизация на 30 км от град? Или на всеки по една джипка ще купиш и 120 км на ден кво са? За германеца са един час, ама за теб ще са 4! Всеки ден!!
                              Абсолютно съгласен. Къща на село - хубаво, може, ама ако си пенсионер, с пораснали и напуснали дома деца и си гледаш спокойствието. За семейство с малки деца е практически невъзможно да живее в Костенец и да пътува всеки ден до София и обратно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                                Къде в България има цивилизация на 30 км от град? Или на всеки по една джипка ще купиш и 120 км на ден кво са? За германеца са един час, ама за теб ще са 4! Всеки ден!!
                                +11111111111111111111111

Коментар

Working...
                                X