IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са реалните цени на имотите в София?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SStoilov
    Абе с едно 40 до 50 к ЛЕВА се нанасям в нова къща с декар двор на 30 км от София по магистрала (20-30 минути до околовръстното)....
    Месечната лихва на 85к евро (170 000 лева) е 1100 ЛЕВА.
    Абе хора, толкова ли ви е къса паметта, та ни ги навирате тез бакалски сметки. И ти и бат Пешо. И аз ги смятах така нещата през 95та ама живота си иска друго.
    Месечната лихва СЕГА е толкова. След 5 години може да е 50 хиляди на месец, може и да е 5 лева. Може и да се обложи с данък. И ако смяташ да живееш сам, вземи си една килия в манастир, съвсем евтинко и еко ще ти излезе. Къде в България има цивилизация на 30 км от град? Или на всеки по една джипка ще купиш и 120 км на ден кво са? За германеца са един час, ама за теб ще са 4! Всеки ден!!

Коментар

• Бате Пешо

Годината има 4 сезона , пилците се броят на есен.Аз твърдя че не може да има абсолютно изгодни и винаги изгодни неща. Имах един познат който си беше внесъл парите от продажбата на бащината си наследствена къща едно време в Югоагент.Когато му ги "върнха" с лихвите срещу тях получи правото да си вземе стоки от магазините на Югоагента - ветилатор , ютия и едно колело както се изразяваше той.Вентилатора бил да му духа на празната чутора , ютията била да го брулнела жена му с нея у главата , пък колелото било без калници такато завали дъжд калта да му се качи на врата и да го направи на прасе каквото си бил всъщност.Той това сам го разправяше. И той един земеделец и "чорбаджия" като тебе.Югоагента поне имаше магазини , пък казват че историята се повтаряла. Не виждам как ще се повтори.Този дядка имаше един приятел - Михаил , прякора му Мишка. Мишката ходил в кметството и там нещо го мотали по някаква административна процедура и ги заплашил че китайците като дойдат и ще ги оправят.Това през соца и за обида го глобили онези набързо 30 лева.Та този викаше - " Мама му стара не дойдоха тез китайци ! " като го ужили Югоагента. Имаше нужда той от една машина понеже работеше там нещо и се мъчеше на ръка , та му казвах вземи си една машина недей като циганин да се цапотиш и да мизерстваш.Той веднага смяташе колко лихва ще му даде "Югоагента" на тези пари и беше по сметки много изгодно да прибира лихвата.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Re: Viktor_Tzvetanov

Първоначално изпратено от supertrader
        Цената може и под 50 евро дори да падне , като се сменят еврата и преди това се обезценят с по две нули..то в нови евра квадратния метър може и 18 евро да бъде например.
        То еврото никога няма да се обезцени ще кажат някои...ако не беше тоя навлек Сорос други много по силни от него бяха го грабнали еврото и вече щеше да е 0.7 долара за евро..Понеже тая лепка се залепи да скъсява и хората се отвратиха та сега дават отбой и нищо чудно дори да го повишат срещу него
        Ако еврото ако се обезцени логиката е цените да станат 5000евра м/2 а при дефлация 50евра, но такова нещо ми се вижда невъзможно.
        Пичове естествено, че може да станат по 50 възможно е и да изпопадат сградите или да ни бомбандират но все пак като се обсъжда нещо не се взимат по внимание всички тия "може".
        ixeos мерси за съвета, то и аз уж си го знам това ама не се сдържам, а и се разнообразявам в офиса )

Коментар

• SStoilov преди две години писах че е голяма глупост да дойдеш в София и да си купиш кимизарник с две стаи в някой престижен квартал за 100 000 евро.Лихвите на тези пари са 7-8% годишно това са грубо 14000 16000 лв или 1100 -1300лв на месец.С тези пари ще си въртя синджира на село.Ще ходя само за риба и на лов ще си гледам градинката и някоя животинка а няма да се бутам у престижната София за 700кинта на месец.Но много хора ми се смяха.Да не говорим ако е взет кредит 50 000евро колко ще струва курника когато се изплати.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
            Първоначално изпратено от SStoilov
            Абе с едно 40 до 50 к ЛЕВА се нанасям в нова къща с декар двор ....
            Т'ва с тока и канализацията ли ?

Чиърс!
            Еееее чак пък такива екстри,ставаш нахален.
            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
              Абе с едно 40 до 50 к ЛЕВА се нанасям в нова къща с декар двор ....
              Т'ва с тока и канализацията ли ?

Чиърс!

Коментар

• Цитираш МЕН,

Малко съм се поизхвърлил с 10к за къща , но ДЕКАР парцел в регулация на 30 км от София СТРУВА 9К ЛЕВА. Общините продават в момента на толкова.

Колкото и да е неприятно на много хора , дето си мислят, че кмв поляна струва 10-20 евро .

Иначе къщата ще дойде 15-20 к груб строеж.

Абе с едно 40 до 50 к ЛЕВА се нанасям в нова къща с декар двор на 30 км от София по магистрала (20-30 минути до околовръстното)

Е , колко да стува панеляка в Дружба ?

Аз викам 20-25 К лева МАКСИМУМ за 100 квм , -> 200 до 250 лв/квм

Дори да приемем че панеляк в Дружба е равен на къща с декар двор (па макар и на 30 км , то да не би Дружба да е по-близо) , то цената на кимизарника
                не трябва да е повече от 400-500 ЛЕВА за квм/м

Тука е даден пример с цена 85К евро за 100-на квм. Ми това си е безумие в чист вид.

Месечната лихва на 85к евро (170 000 лева) е 1100 ЛЕВА.

1100 ЛЕВА МЕСЕЧНО , само ЛИХВАТА . ПО ДЕПОЗИТ НА 170 000 лв. И това при само 8% в ЦКБ например.

Ами аз ще си живея в 100-те квадрата на село с тия 1100 лева и ще се отдам на медитация . Примерно . Ама надявам се схващате идеята.

Че човека платил 170 000 лева за хапартамент е яко набутан. А пък ако са и ипотека набутването просто е неописуемо.

Първоначално изпратено от Viktor_Tzvetanov
                Първоначално изпратено от Mr_crash
                Първоначално изпратено от Веско
                10 пъти повторихме, че говорим за нормалните квартали, те циганските гета и в пика нямаха цена
                Не знам за вас, ама аз около 700 пъти съм повторил, че в нормалните квартали в петте големи града и там дето има поминък средната цена трудно ще падне под 600-800 евра за чиста жилищна площ. Като казвам трудно, значи при такава ситуация, че вече последната ни грижа ще да е цената на имотя.
                Eми аз за това споря, твърдят ми тука, че цената трябвало да бъде 100евро на м2, което е смехотворно. Но според мен цената на панелите може да стигне до към 400-500 след време.
                броки,
                цената на панелките вече е на тия нива, и никой не ги ще.
                Броки, ако не успееш да уредиш сделка, няма кинти, не си ли наясно?
                Броки, натискай продавачите да свалят цена, иначе глад.
                Броки, разбра ли?
                Палячо, Броки ще викаш на майка си.За сведение момента нямам нищо общо с НИ.
                Толкова ти разбира селската глава на теб: " 10 к за къща 10к за декар земя" (цитирам го) тва го има само в твойто село, ама твойтa сигурно е по-скъпа, че си и прокарал интернет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Viktor_Tzvetanov
                  Спирам да пиша тук, вие всички сте прави ! Панелите ще станат 100евро квадрата !
                  BTW разменям 4 нови летни гуми с джанти АУДИ 19' +2000лв за едностаен с кухня в южните райони, при сериозни преговори мога да добавя и ГСМ.
                  Бе, не ги приемай нещата лично и си сипвай по нещо, че аз все лоча - Чиърс

Иначе,

аз чаткам каква ти е гледната точка, ама се опитах да вмъкна нещо като контра-аргументи и щеше да ми е любопитно да навлезем в дейтайли откъде изскочи това число 400-500 евро/кв.

П.П. 60% от сградния фонд на Софето е панеляк - факт. Вдигнаха му законово "срока на годност" на 80 годинки - факт.
                  Някоя друга баМка пак взе да ги кредитира уж при малко ъпгрейтнати условия - факт.

Идеята ми това всичкото в каква "сглобка" ще се преплете с закона за етажната собственост и закона за енергийна ефективност да кажем, които до две-три годинки ще са фактор при вземане на решение спрямо типа строителство?

Дали частичните санировки няма да се окажат незаконни, също както "уширенията", остъкляванията, вътрешните подобрения и т.н.

Интересна ми е вашата позиция!

П.П.П. Иначе за скоростта на ценовите движения на панелките и аз тоже мисля, че ще бъдат с по-бавни скорости, отколкото звучат в момента стряскащите прогнози и в двете посоки.

Чиърс пак

Коментар

• Viktor_Tzvetanov

Цената може и под 50 евро дори да падне , като се сменят еврата и преди това се обезценят с по две нули..то в нови евра квадратния метър може и 18 евро да бъде например.
                    То еврото никога няма да се обезцени ще кажат някои...ако не беше тоя навлек Сорос други много по силни от него бяха го грабнали еврото и вече щеше да е 0.7 долара за евро..Понеже тая лепка се залепи да скъсява и хората се отвратиха та сега дават отбой и нищо чудно дори да го повишат срещу него
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Цветанов, гледам, че форумните тролове са те филмирали вече. Писах ти да не им обръщаш внимание, особено на г-н краш. MR_crash се беше цанил за куфражист преди 3-4 години. Един ден една дъска го ковна здраво у главата и човекът изпадна в несвяст. Оттогава все го е страх, че светът ще се продъни и ще настане крах. Сега като види строеж и страшния червен куфраж, тича към компа и почва да чатка здраво по клавиатурата. Та така се роди този форумен герой. Дръж се внимателно с него.

Коментар

10 пъти повторихме, че говорим за нормалните квартали, те циганските гета и в пика нямаха цена
                        Не знам за вас, ама аз около 700 пъти съм повторил, че в нормалните квартали в петте големи града и там дето има поминък средната цена трудно ще падне под 600-800 евра за чиста жилищна площ. Като казвам трудно, значи при такава ситуация, че вече последната ни грижа ще да е цената на имотя.
                        Eми аз за това споря, твърдят ми тука, че цената трябвало да бъде 100евро на м2, което е смехотворно. Но според мен цената на панелите може да стигне до към 400-500 след време.
                        През 2003-а цени от 1000 Евро на квадрат за 30-годишен панел в Младост също изглеждаха смехотворни. Само 5 години по-късно тези цени бяха реалност.
                        През 2010-а цени от 100 Евро на квадрат за 30-годишен панел в Младост изглеждат смехотворни. Не се наемам да прогнозирам какви ще бъдат цените след 5 години, но българската реалност ме е научила никога да не казвам "никога"...

Коментар

• Спирам да пиша тук, вие всички сте прави ! Панелите ще станат 100евро квадрата !
                          BTW разменям 4 нови летни гуми с джанти АУДИ 19' +2000лв за едностаен с кухня в южните райони, при сериозни преговори мога да добавя и ГСМ.

Коментар

Първоначално изпратено от Mr_crash
                            броки,
                            Броки, разбра ли?
                            Толкова ти разбира селската глава на теб: " 10 к за къща 10к за декар земя" (цитирам го) тва го има само в твойто село, ама твойтa сигурно е по-скъпа, че си и прокарал интернет.
                            Точно в целта
                            броки , как си??

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash
                              броки,
                              Броки, разбра ли?

Коментар

броки,
                                Броки, разбра ли?

Коментар

Working...
                                X