IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са реалните цени на имотите в София?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vajvaj
    Първоначално изпратено от cymru
    Първоначално изпратено от ixeos
    Добре, *към момента*, кой е най-уреденият квартал в София с всички условности, че като цяло нивото е несъпоставимо с това в белите части на Европа? Интересно ми е дали ще се очертае фаворит във форума.
    А де! И аз това се питам ама отговора ми убягва ли, що ли?
    Най-добре уреденият квартал на София е Пловдив!
    - спокоен, усмихнати хора, що годе чист, с мека зима, по-малко дупки, на един час път от центъра (има си и влакче до там), на 3 часа път от морето.
    Само да не е панелка, че на тях и 50 евро/кв. са им много

Чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru
      Първоначално изпратено от ixeos
      Добре, *към момента*, кой е най-уреденият квартал в София с всички условности, че като цяло нивото е несъпоставимо с това в белите части на Европа? Интересно ми е дали ще се очертае фаворит във форума.
      Най-добре уреденият квартал на София е Пловдив!
      - спокоен, усмихнати хора, що годе чист, с мека зима, по-малко дупки, на един час път от центъра (има си и влакче до там), на 3 часа път от морето.
      При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos
        Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Добре, *към момента*, кой е най-уреденият квартал в София с всички условности, че като цяло нивото е несъпоставимо с това в белите части на Европа? Интересно ми е дали ще се очертае фаворит във форума.

Коментар

• Може много да говорим защо е такъФ хауЗ в София, но искам да споделя че в Атина в "престижни" райони е имало цени 2-3 К кв/м, но след уплътняването, премахването на зелените площи, липсата на паркове и т.н. и ценичките сами се стопяват до 1.5-2 К.Сега с тази криза ще паднат и още....
            Та си мисля, че това няма да подмине и София и мизерни (по моето виждане) квартали като Лозенец ще почувстват корекция надолуууу

Коментар

• 1. Личи си, че в този град има ГРАДОУСТРОЙСТВО - има отстояния между сградите, огромни празни пространства, сгради в подобен стил и височина се строят по протежение на булевардите от различни инвеститори.
              Мечката скача според тоягата. Липсата на градустройство в БГ е изцяло и само по вина на държавата. Какъв беше проблемът ОУП на София да се приеме още 1995 година и да се знае къде ще бъде зона с къщи и градинки, къде ще бъдат кооперацийки, къде ще се правят небостъргачи. Именно по вина на държавата има парцели с КИНТ 5 в райони без улици и гъчкани със сгради. Този КИНТ инвеститорът не си го е измислил, ами някое длъжностно лице го е дало на базата на някакъв ОУП приет от някакви безотговорни общински съветници избрани от нас, безотговорните граждани. Я да смъкнат КИНТА от 5 на 0.5 и ще видиш какво се казва градоустройство. Тогава дилемата къща на село или къща в града няма да стои на дневен ред за хората, които могат да си го позволят. В момента най-евтиният парцел в имот.бг в Изток, София е 280000 евро за 250 кв или 1000 Евро/кв.м. Как очакваш да има градоустройство след като един инвеститор в момента не може да продаде за повече от 1000 евро в района а в същото време при КИНТ 1.0 само парцелът струва повече. Остава да го застрои при 3.0. Тогава ще изкара по 100-200 евро/квадрат, ако има кой да купи.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru
                Сега ако някой може да ми препоръча в кой район на София да си купя жилище - като искам да притежава всичките изброени по-горе качества. Готов съм да не коментирам цена.
                Лесно е , кеф ти Люлин, кеф ти Обеля, кеф ти Надежда

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos
                  Оставям на вас да определите що е то читав район в София и има ли почва. Нечитави райони за мен са Люлин, Обела, Манастирски ливади и т.н.
                  Като ме питате и аз ще си кажа мнението. Няма да сравнявам с градове в Западна европа. След три посещения в Белград установих, че в София НЯМА ЧИТАВ РАЙОН.
                  Имах намерение да предприема преместване в по-голямо жилище, но след пресните впечатления от Белград се отказах - реших, че и 2000 евра за жилище да дам пак нямам гаранции, че ще живея като "бял" човек. Та за Белград:
                  1. Личи си, че в този град има ГРАДОУСТРОЙСТВО - има отстояния между сградите, огромни празни пространства, сгради в подобен стил и височина се строят по протежение на булевардите от различни инвеститори. Абе общо взето веднага ти става ясно, че ако си купиш имот няма как след два месеца на 5 метра от терасата ти да изникне бензиностанция или 20 етажен блок да ти закрие южното изложение /заради което са ти вдигнали цената с 10%/.
                  2. Личи си от сто километра, че се строи качествено - който иска да сравни как изглежда 3-5 годишна сграда в София с подобна в Белград.
                  3.Представете си има прилежаща инфраструктура - заедно с новия имот новодомецът получава излаз на широк булевард /между другото и те са асфалтирани много по-качествено защото е видно, че са правени преди години, но не приличат на лунен пеизаж като софийските.
                  4. И о боже, има ОЗЕЛЕНЯВАНЕ.В целия град някой се грижи за градинките - нямам предвид парковете, а междублоковите пространства - не си спомням да съм видял запуснато място.
                  5.В резултат- въздухът е много по-чист - сигурно гадовете си мият улиците поне веднъж в месеца - при нас преди избори.

Сега ако някой може да ми препоръча в кой район на София да си купя жилище - като искам да притежава всичките изброени по-горе качества. Готов съм да не коментирам цена.
                  Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Грую личи си че не живееш на село.Какъв хоремаг какви пет лева.А и какво ти пречи да имаш апартамент в града и къща в близко село.Какво пречи на децата ти ако са по големи от 16г да живеят в града през седмицата и без теб.Много деца са на квартира от 15 г възраст.Всеки сам преценява как да живее.Освен това през различните етапи от живота жилищните нужди са различни.Не разбирам 10-15км до голям град какъв проблем са.Какъв ти е проблема да имаш личен лекар в града или на село.Какъв ти е проблема да се осигуряваш здравно допълнително?Никога не съм казвал че става дума за села на майната си от всякаква цивилизация.Говоря за села на 15км максимум от градове над 100 000жители.Грую лъжеш се че на село живеят само мангали лузъри и пияници.Има села дето живеят адвокати лекари инженери.Не поставяй всичко в общия кюп.
                    По отношение на инфраструктурата пак грешиш.Улиците по кварталите в София дори нямат асфалт.Лайната на баровските квартали течат по улиците.София е пълна с мангали прошляци и пияници.Циганите по селата си имат къщи и не спят по входовете на кооперациите както в центъра на София.В никой друг град няма такова ровене по кофите за боклук както в София и такава цигания.Просто мизерията в България е на много места.На теб щом ти харесва в София живей си там какъв е проблема.Аз не искам да живея в колективен коптор и разни граждани с претенции за интелект да цепят дърва във входа да си тупат трохите на главата ми да ми тропат и пускат чалга да ми лаят кучета и да газя кал и боклуци.

Коментар

• Първоначално изпратено от tampa10
                      Първоначално изпратено от marketleverage

преместваеми къщи
                      http://www.eurohouse.us/BG/frame_za_nas.htm
                      EUROHOUSE е единствената компания в страната произвеждаща ПРЕНОСИМИ ( ПРЕМЕСТВАЕМИ ) КЪЩИ. За поставянето на постройката не Ви е необходимо разрешение за строителство, Съгласувателни писма от Електрлоразпределение и ВиК ,изливане на фундамент, мястото може да е извън регулация.
                      Обаче какво пише вътре на тоя сайт:
                      "..................
                      IV. Какви документи са ми нужни ?

IV.1.
                      За да започнем проектиране и последващи етапи,са ни необходими :

1. Урегулиран поземлен имот /УПИ/
                      2. Виза за проектиране
                      3. Съгласувателни писма от Електрлоразпределение и ВиК
                      ...................
                      "

Последно необходими ли са , или не са необходими?????
                      Има нещо гнило в Дания, пардон - в Еврохаус .... ;-)
                      това за преносимата е ново инфо преди го нямаше за сглобяема ти трябват, явно не са си оправили сайта... утре им звънни и ги нахрани по телефона
                      mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage

преместваеми къщи
                        http://www.eurohouse.us/BG/frame_za_nas.htm
                        EUROHOUSE е единствената компания в страната произвеждаща ПРЕНОСИМИ ( ПРЕМЕСТВАЕМИ ) КЪЩИ. За поставянето на постройката не Ви е необходимо разрешение за строителство, Съгласувателни писма от Електрлоразпределение и ВиК ,изливане на фундамент, мястото може да е извън регулация.
                        Обаче какво пише вътре на тоя сайт:
                        "..................
                        IV. Какви документи са ми нужни ?

IV.1.
                        За да започнем проектиране и последващи етапи,са ни необходими :

1. Урегулиран поземлен имот /УПИ/
                        2. Виза за проектиране
                        3. Съгласувателни писма от Електрлоразпределение и ВиК
                        ...................
                        "

Последно необходими ли са , или не са необходими?????
                        Има нещо гнило в Дания, пардон - в Еврохаус .... ;-)

Коментар

• Salaga, ако приемеш, че средногодишната инфлация (реалната, а не официалната) от 2003 включително до 2009, без 2009, когато спря рязко инфлацията, е била 10% годишно, то имаш 1.1^6 = 1.78. Тоест ако един апартамент е вървял 20 000 евра през 2003, то същата му стойност сега коригирана с инфлацията би трябвало да е 35600 евро. Средната цена на жилище в София-град в средата на 2003 е била 900 лева или 450 евра. Сега би трябвало да е 450 * 1.78 = 800 евро коригирано с инфлацията. Според мен там някъде е дъното за читавите райони в София. Оставям на вас да определите що е то читав район в София и има ли почва. Нечитави райони за мен са Люлин, Обела, Манастирски ливади и т.н.

Чисто строителството в момента излиза на един инвеститор 350 евро, ако приемем, че земята оскъпява още 100 евро, то имаме 450 евро. Следва да се сметнат разходите по кредитиране, които са около 30% за период от 3 години, колкото криво ляво трае процесът от бизнес намерение до закупуване на парцел, проектиране, сдобиване с разрешителни, строителство, пускане в екслоатация, продажби. Тоест, строителство + парцел + разходи по кредит е някъде около 500-600 евро. Предвид рискът да не се продаде нищо в момента, никой няма да се хване, ако е съмнително, че ще изкара 100 евро на квадрат накрая. Затова и няма никакво строителство. Затова и смятам, че 700-800 евра за някакъв приемлив апартамент в приемлив квартал са криво ляво реалистична равновесна цена.

Това прави 63000-72000 евро за едно тристайно жилище.

Коментар

• Индексът на потребителските цени
                            за месец Март 2010 г. спрямо месец Януари 2003 г. е 152.9%,
                            т.е. инфлацията е 52.9%
                            Горното е справка от НСИ / има си едно калкулаторче на сайта им/.

Т.е., според мен нормална цена е тази от 2003 година Х 1.52. Ако нещо е струвало 20 000 евро в началото на 2003, сега би трябвало да струва към 30 000.

Коментар

• Цените на жилищата ОЧЕВИДНО се стабилизират.

*Индексът обобщава движението на средните пазарни цени на различните типове жилищни имоти в различните райони и се базира на данни за реално сключени сделки по продажна цена.

BG-TRAFFIC

Коментар

• bate Goiko

Има опашка вече от предприемачи да строят , дори ще си ипотекират имущество за да вземат пари в заем от банка срещу 10% лихва ..само и само да строят. Щото ядат луди гъби.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X