IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са реалните цени на имотите в София?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от индианеца
    Цената в момента е около 700Е. Не мога да разбера какво се пънете с тези 100Е/м2, след като никой не очаква подобни цени.
    Аз също смятам че цени под 500 евро са нереалистични.Цени 100-200 евро няма да има.Но по големия проблем са качеството и здравината на новото строителство.Нямам никакво намерение да купувам просто се забавлявам с тази тема.Някои по цял ден обикалят и като нямат пари си изливат чувствата във форума а други пък заслепени от алчност искат по 150000евро за софийски коптор.И двете страни трябва да се събудят и да спрат сънищата.Кога ли ще дойде отрезняаването????????????

Коментар

• Добре emos, така съм съгласен...можем да си стиснем ръцете :-):-):-)

Коментар

• Цената в момента е около 700Е. Не мога да разбера какво се пънете с тези 100Е/м2, след като никой не очаква подобни цени.

Коментар

• Първоначално изпратено от illusion
          Ако цената падне на 100Е, както ти самия каза 90% ще се втурнат да купуват като невиждали на опашка за банани по соцвреме. И тогава цената ще се покачи заради завишеното търсене. При имотите имаше балон, но реалната цена според мен за кв.м е около 600Е(за среден квартал в София), под нея изгодата на строителните предприемачи е малка, ако земята не е тяхна. В следствие на това се получава застой в строителството и при запазено или повишено търсене отново ще отбележим скок в цените на имотите.
          Аз визирах пишещите тук а не реалните купувачи.Колкото до посочената цена от теб съм съгласен стига да се сведат до минимум врътките с общите части и прословутата шпакловка и замазка,защото това което видях като качество преди около година две направо ме шашна.
          За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
            Такива с панелки за по 1-2-3К Евро на квадрат са обикновени провинциални прошляци, дето са се видели с малко пари у Софето (разбирай - заплата 1000 лева, което изглежда колосална сума на фона на 200 лева заплата в родното градче) и са решили, че са хванали дядо Господ за шлифера.
            Ако си бачкал като куче, издигал си се по трудния начин, благодарение на собствените си качества и умения, а не на връзки и познанства, ако си се квалифицирал все повече и повече, ако си почнал с малко, а сега имаш много, ако не си забравил къде си бил някога и къде си в момента - тогава НИКОГА няма да дадеш толкова пари за жилище. Защото знаеш цената на парите, знаеш как се изкарват и как е когато ги имаш и когато ги нямаш. И не си склонен да пълниш гушите на всякаква мошеническа паплач - банкери, брокери, предприемачи - с твоите изкарани с толова усилия пари.
            Yerdna, имам те за над средното форумно ниво, но тука нещо логиката ти ми убягна. Не говоря дали е неизбежен срива или какви са реалните цени. 1000 лева си е наистина сериозна заплата на фона 200 в нашто село. Това е в ПЪТИ повече. И като противопоставяш селяните дошли за 1000 лева на такива като тебе "издигнали се по трудния начин" оставам с впечатлението, че такава заплата се дава на всеки прошляк у Софето. Та ако има няква ваканция във вашта фирма и е дават за нищо, свирни да дойда. Няма да те изложа и хем ще раздвижа малко пазара на имоти

Коментар

• Виждам , че налучквате правилният отговор, да, никой разумен човек не би дал 1000 или 2000 евро за кв.м., ако струва с пъти по-малко. Хубаво е човек да има дом, но не с цената на огромни лишения и усилия , както се получава в България. Глупаво е смисъла на човешкия живот да се измерва с купчина тухли и цимент.

Коментар

• Ако цената падне на 100Е, както ти самия каза 90% ще се втурнат да купуват като невиждали на опашка за банани по соцвреме. И тогава цената ще се покачи заради завишеното търсене. При имотите имаше балон, но реалната цена според мен за кв.м е около 600Е(за среден квартал в София), под нея изгодата на строителните предприемачи е малка, ако земята не е тяхна. В следствие на това се получава застой в строителството и при запазено или повишено търсене отново ще отбележим скок в цените на имотите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Viktor_Tzvetanov
                  А не мислиш ли, че цените на апартаментите се определят от тези на наемите, м?
                  Чакай са да видя, ако всички тука са прави и цената трябва да е 100евро на кв. дали ще стой някой под наем на 400-500лв или ще си купи някой едностаен за 4000евро
                  И ако бяха по толкова дали 1-2ст щяха да се търсят при положение, че всеки ще може да си позволи мезонет в лозенец ?
                  Ами колкото и невероятно да ти звучи 90% от пишещите тук са прави.Ако цената е около100евро поне половината от тях ще се явяват като потенциални купувачи,а другата половина ще изчакат още малко.Тъй,че реалната цена е някъде около стоте и малко по ниско.
                  За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Викторе, що се хабиш да им обясняваш. Хората, които искат кв.м да е 100E са такива с ниски доходи, които цял живот не са имали спестявания и злобеят срещу тези които могат да си позволят 1к-2к/кв.м. Точно такива, които ако някой ден си позволят по луксозно жилище ще парадират с него назад и напред. :-)

Коментар

• Хората живеят под наем, точно заради безумните цени на имотите. Когато стигнат до разумно ниво, всеки нормален човек ще прецени какво да прави с парите си - да придобие имот, да вкара свежи пари в бизнеса си или..... да се отдаде на развлечения. Въпрос на личен избор и приоритети. А когато огромен сграден фонд остава непродаден, какво се случва с наемите?

Коментар

• http://money.ibox.bg/news/id_151517416

Айде свършиха Не останаха Който взел взел. Другите да не умират, ами да чакат следващата криза.

Коментар

• А не мислиш ли, че цените на апартаментите се определят от тези на наемите, м?
                          Чакай са да видя, ако всички тука са прави и цената трябва да е 100евро на кв. дали ще стой някой под наем на 400-500лв или ще си купи някой едностаен за 4000евро
                          И ако бяха по толкова дали 1-2ст щяха да се търсят при положение, че всеки ще може да си позволи мезонет в лозенец ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Viktor_Tzvetanov
                            Първоначално изпратено от yerdna
                            Първоначално изпратено от MRP
                            Първоначално изпратено от Viktor_Tzvetanov
                            Първоначално изпратено от Tomy
                            Всички сте такива разбирачи, че лошо ми стана.
                            То в това е проблема на нашия пазар на имоти -- специалистите като теб, с неднайно от къде изфабрикувани правила, че всичко се продава, щот за всичко си имало пътници Да ама ако беше че и други форуми ще ше да знаеш че имотът не е салам и се продава трУдно
                            Ти ли ще ми обясняваш на мен... дървен философ, аз имам години опит в сферата и определено съм по-запознат от хора които чепят инфо от форуми.
                            Викторе, губиш си времето. В тоя форум на никой не му се прави що годе смислен анализ на ситуацията. Така че не си губи времето. Тука има 2 типа участници. Едните чакат цените на имотите да станат достъпни за тях и нон стоп предричат някакви катастрофи, другата половина са инвестиционни посредници и понеже сега нямат грам работа пишат яко по форумите, за да може хората да си вложат спестяванията при тях, а не някъде другаде. Така че обръщай го на шега и не си пили нервите
                            Аз анализа на ситуацията съм го направил много отдавна и от години разправям, че цените са нереално високи и сривът е неизбежен. В същото време ти и тебеподобните AfterDark, 22, а сега гледам и бивши бриокерчета се присмивахте и "доказвахте", че имотите били подценени и 30-годишен двустаен вмирисан милиционерски паенл в Младост трябвало да струва 2К евро квадрата, щото в Дюселдорф цените на двустайните били такива.
                            Миналата седмица излязоха последните данни от НСИ за доходите на населението. Среден годишен доход на член от домакинство - 3867 лева. Това прави по 322.25 лева или 164.76 Евро на месец. Успех в продажбите на апартаменти на такива купувачи!
                            Викторе, както казах ето го и първия вид Ако не си много бивш може да му предложиш нещо. Той YERDNA не е лошо момче нищо, че ми говори на ти Той има и парички за него панела на 3 К Е поне
                            Такива с панелки за по 1-2-3К Евро на квадрат са обикновени провинциални прошляци, дето са се видели с малко пари у Софето (разбирай - заплата 1000 лева, което изглежда колосална сума на фона на 200 лева заплата в родното градче) и са решили, че са хванали дядо Господ за шлифера.
                            Ако си бачкал като куче, издигал си се по трудния начин, благодарение на собствените си качества и умения, а не на връзки и познанства, ако си се квалифицирал все повече и повече, ако си почнал с малко, а сега имаш много, ако не си забравил къде си бил някога и къде си в момента - тогава НИКОГА няма да дадеш толкова пари за жилище. Защото знаеш цената на парите, знаеш как се изкарват и как е когато ги имаш и когато ги нямаш. И не си склонен да пълниш гушите на всякаква мошеническа паплач - банкери, брокери, предприемачи - с твоите изкарани с толова усилия пари.
                            С тези мисли не ти давам повече от 17 години.
                            MRP ще го саботирам )
                            Умножи по 2 и ще си по-близо до истинската цифра, макар и под нея :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
                              То в това е проблема на нашия пазар на имоти -- специалистите като теб, с неднайно от къде изфабрикувани правила, че всичко се продава, щот за всичко си имало пътници Да ама ако беше че и други форуми ще ше да знаеш че имотът не е салам и се продава трУдно
                              Ти ли ще ми обясняваш на мен... дървен философ, аз имам години опит в сферата и определено съм по-запознат от хора които чепят инфо от форуми.
                              Викторе, губиш си времето. В тоя форум на никой не му се прави що годе смислен анализ на ситуацията. Така че не си губи времето. Тука има 2 типа участници. Едните чакат цените на имотите да станат достъпни за тях и нон стоп предричат някакви катастрофи, другата половина са инвестиционни посредници и понеже сега нямат грам работа пишат яко по форумите, за да може хората да си вложат спестяванията при тях, а не някъде другаде. Така че обръщай го на шега и не си пили нервите
                              Аз анализа на ситуацията съм го направил много отдавна и от години разправям, че цените са нереално високи и сривът е неизбежен. В същото време ти и тебеподобните AfterDark, 22, а сега гледам и бивши бриокерчета се присмивахте и "доказвахте", че имотите били подценени и 30-годишен двустаен вмирисан милиционерски паенл в Младост трябвало да струва 2К евро квадрата, щото в Дюселдорф цените на двустайните били такива.
                              Миналата седмица излязоха последните данни от НСИ за доходите на населението. Среден годишен доход на член от домакинство - 3867 лева. Това прави по 322.25 лева или 164.76 Евро на месец. Успех в продажбите на апартаменти на такива купувачи!
                              Викторе, както казах ето го и първия вид Ако не си много бивш може да му предложиш нещо. Той YERDNA не е лошо момче нищо, че ми говори на ти Той има и парички за него панела на 3 К Е поне
                              С тези мисли не ти давам повече от 17 години.
                              MRP ще го саботирам )

Коментар

• Първоначално изпратено от MRP

Коментар

Working...
                                X