IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са реалните цени на имотите в София?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: ...

Първоначално изпратено от supertrader
    Ето Никол да каже как е в Германия , къщата е жилище а не апартаментите. Апартаменти там много се наемат защото всеки го смята за временно да живее в апартамент , поне хората с нормално образование , работа и стандарт на живот там въобще не правят сметка да живеят в апартамент.Къщите почват от половин милион евро , тези които са си за нормално живеене в къща , не става въпрос за такива с екстри които не стават за нормално живеене и за отдалечени замъци.
    В големите градове има немалко хора, които си живеят и притежават апартаменти. Това, че къщите започват от половин милион просто не е вярно. Има къщи с доста добра връзка с големи градове с влак (до 30мин) които са далеч под 100к евро. За инфраструктурата - училища, здравеопазване, пътища, сигурност и тн мисля няма смисъл да говоря. В момента сравнявам с къщи в близост до варна - къщите на север от Варна, в селата и вилните зони са толкова балонирани както и апартаментите. Да не говорим че връзката с града е само с кола! Съвсем друго нещо са къщите в БГ, които са далече от София, Варна или Бургас - там има и за 5000лв и това просто не е цена а признание за безнадеждност.

Коментар

• ...

Ето Никол да каже как е в Германия , къщата е жилище а не апартаментите. Апартаменти там много се наемат защото всеки го смята за временно да живее в апартамент , поне хората с нормално образование , работа и стандарт на живот там въобще не правят сметка да живеят в апартамент.Къщите почват от половин милион евро , тези които са си за нормално живеене в къща , не става въпрос за такива с екстри които не стават за нормално живеене и за отдалечени замъци.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Dimitar

Зарежи тези глупости , няма да карам Мерцедес и да живея в панелка. То постепенно хората ще се ориентират да си строят къщи в зони с къщи и пространство. Една къща имаш възможност да я направиш съвременна , половината покрив да е от панели които при добра радиация ще произвеждат по 10-15 киловата електричество , и колата в гаража ако е хибрид с малко по силна багерия примерно да и осигурява 70-80км. пробег , то ще се зарежда от тази енергия а бензини и дизел ще харчи в редки случаи. Такива жилища ще се правят и ще има и кой да си ги прави , пък някой си че бил с ниски доходи или пък като циганите не иска нищо да плаща си е негов проблем.Та колко ще струва една панелка не знам , при всички положения ще струва нещо докато в БГ живеят бедно хората , а ако могат да си позволят хубави жилища и истински панелката нищо няма да струва сигурно и ще се изостави.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от никол
          По време на бомбандировките над Белград двойка изтребители се отклоняват и погрешка навлизат във въздушното пространство над София. По едно време единия пилот поглежда надолу:
          - Абе, тука хвърляхме ли?
          - Не, не тука си е така!-отговаря другия.
          Докато София изглежда така, трудно ще се продават имоти ....
          Хахахахахаха, тоя виц е стар колкото мен и все е актуален

E, позакърпват сега оттук-оттам,ама без визия и до другата зима я издържи, я не.
          Много си права за състоянието на ифраструктурата.

Коментар

• По време на бомбандировките над Белград двойка изтребители се отклоняват и погрешка навлизат във въздушното пространство над София. По едно време единия пилот поглежда надолу:
            - Абе, тука хвърляхме ли?
            - Не, не тука си е така!-отговаря другия.
            Докато София изглежда така, трудно ще се продават имоти ....

Коментар

• Абе не мога да разбера какво само го приказваме тоя 35 год. панел ???? Някой търси 35 год. панел ли кво ????

А иначе Димитър, първото което ми прави впечатление е че тогава един хляб е бил 29 ст., а сега е 90 ст.

Коментар

• Re: Пепи

Цената на жилище няма как да е по ниска от разходите които се правят за неговото построяване , тези които си строят и плащат в момента знаят и цената каква е и то минималната.Другото е простота при това - свещенна.
                А колко струва в момента 35-годишен панел?
                През далечната 1975 е струвал 10-12 000 лева, при средна заплата 120 лв.
                Ако се равняваме по заплатите, то сегашна цена около 60 000 лв. Амортизация от 1,5% годишно (смятам 65 - 70 години период на използване) х 35 = 52,5% => сегашна цена от гледна точка на разходите 28 500 лв.

Къде греша?

Коментар

• Re: Пепи

Цената на жилище няма как да е по ниска от разходите които се правят за неговото построяване , тези които си строят и плащат в момента знаят и цената каква е и то минималната.Другото е простота при това - свещенна.
                  Свещена простота е приемането за даденост, че разходите за построяване са константни или най-малкото, че винаги ще растат.

Коментар

• Пепи

D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от boogie
                      Аноне, как си ги намирал ?:-)
                      Чрез познати от по-дълбоката провинция. Все пак и препоръки трябват за неща, с които ще се храня.
                      Първата година е трудно... Не вярват, че след поръчката ще дойда, ще взема продукцията и ще им платя.
                      Вече вървят добре нещата.

Коментар

• Аноне, как си ги намирал ?:-)

Първоначално изпратено от anon6706
                        Първоначално изпратено от Kosto
                        Първоначално изпратено от никол
                        Виждам , че налучквате правилният отговор, да, никой разумен човек не би дал 1000 или 2000 евро за кв.м., ако струва с пъти по-малко. Хубаво е човек да има дом, но не с цената на огромни лишения и усилия , както се получава в България. Глупаво е смисъла на човешкия живот да се измерва с купчина тухли и цимент.
                        Никол, по тези земи живеят други племена, с други нрави и ценности. Това включва и носенето на лютеница от 7 баби, за да могат внуците да изплащат 30 год. панелката - поне такава беше нагласата до скоро. И всичко струва толкова , колкото платят за него .. и до ценностна система бих казал.
                        Аз не изплащам каквото и да било, но не ми пречи да поръчвам на 3 баби (не са ми родни) да правят лютеница. Минавам по селата им наесен и прибирам бурканите - чисто, вкусно и полезно. Бабите също са доволни от получените пари.

П.П. Бабите са три, за да имам три вида лютеница.

Коментар

• А бе,

какво ми говорите нали

панелните кимизарници се търгуваха за 150 $,

какво се промени в качеството на панелките от преди 40-50г,

за да ми говорите за по-високи цени...............,

това че чрез пропаганда изкуствено бяха завишени цените

не означава, че и в бъдеще някой ще плаща толкова за кимизарници на шпаклпвка

или бетонни бордей!

Айййй стига вече, НЕ вървите с ваште манипулации!:-))

Преди време гледах едно изкзване на строители,

как по команда са се вдигали цени, въпреки , че при строителните работи

нищо не се променяло, НЕКОИ хора още не могат да се осъзнаят,

че ги зарибиха за цял живот, като октопода си изпра парите,

а и алчните банкери ще ги дерът дъъъълго време!!!;-))

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosto
                            Първоначално изпратено от никол
                            Виждам , че налучквате правилният отговор, да, никой разумен човек не би дал 1000 или 2000 евро за кв.м., ако струва с пъти по-малко. Хубаво е човек да има дом, но не с цената на огромни лишения и усилия , както се получава в България. Глупаво е смисъла на човешкия живот да се измерва с купчина тухли и цимент.
                            Никол, по тези земи живеят други племена, с други нрави и ценности. Това включва и носенето на лютеница от 7 баби, за да могат внуците да изплащат 30 год. панелката - поне такава беше нагласата до скоро. И всичко струва толкова , колкото платят за него .. и до ценностна система бих казал.
                            Аз не изплащам каквото и да било, но не ми пречи да поръчвам на 3 баби (не са ми родни) да правят лютеница. Минавам по селата им наесен и прибирам бурканите - чисто, вкусно и полезно. Бабите също са доволни от получените пари.

П.П. Бабите са три, за да имам три вида лютеница.

Коментар

• Реалните цени са НЕРЕАЛНИ...............!;-))

Като гледам огромното предлагане от съдя изпълнители, банки и борси

на фона на търсенето!!!!!!!!!:-)))

Коментар

• Първоначално изпратено от никол

Коментар

Working...
                                X