IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Взимане на ипотечен кредит и пускане на апартамента под наем

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• погледнах ти профила....

Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
    .
    и ще потретя, ако трябва:

ЧИСЛАТА, ЗА РАЗЛИКА ОТ ДУМИТЕ, НЕ ЛЪЖАТ НИКОГА
    ...стига да знаеш какво ти казват.

...а хората или не разбират какво им казват числата,

или се правят, че не разбират какво говорят числата...

когато им отърва, естествено
    по-добре Купувай Евро / Долар.....Пазарите ти остави на други
    .
    .
    .

Коментар

• Пак ще повторя

Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнение
      но това е Форум , Говорилня....чете се...Ще се Подведе някой по писанията ви и ще "Премери с Двата крака дълбочината".......

числата Подвеждат винаги !!!

след което ще си виновен Ти....Не давай Непоискани Добрини - Наказва се
      .
      и ще потретя, ако трябва:

ЧИСЛАТА, ЗА РАЗЛИКА ОТ ДУМИТЕ, НЕ ЛЪЖАТ НИКОГА
      ...стига да знаеш какво ти казват.

...а хората или не разбират какво им казват числата,

или се правят, че не разбират какво говорят числата...

когато им отърва, естествено
      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Аз не знам какъв съм

Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
        А, от 68К капиталова печалба , ако продадеш след тези 20 години на посочените от теб хипотетични цени защо я изпусна сега така удобно?
        Май си поредния, който хем не иска да се занимава с нерви , данъци, разправии наематели /цитирам те/ хем много обичат да надзъртат в имотните теми уж случайно
        .
        оставям на другите да говорят за мен...

Но ти как така не видя,
        че смятам PV (сегашна стойност) на €138 000
        при 8% дисконтов процент,
        т.е. толкова, колкото доходност искам?

Айде да помогна пак малко:

€70 000 (първоначална цена)
        +
        €68 000 (капиталова печалба)
        ---------------------------------------------
        €138 000 (евентуална сума, която ще получа след 20 години)

Капиш, амиго?
        Капиталовата ти печалба е вътре в тези €138 000.

Така-а-а-а....
        Дисконтовия фактор
        при 8% годишна лихва, на месечна база, за 20 години е точно:

D = 0.202971

демек

NPV = Бъдещата стойност * D

или

€138 000 * 0.202971 = €28 010,05

Нещо неясно да има още?
        Last edited by Kildirim_Bei; 14.07.2016, 12:35.

Коментар

• колега , не се засягай...

Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
          .
          да скочиш с двата крака някъде,
          без да знаеш колко е дълбока водата,
          и има ли, или няма
          мощни подводни течения...

е на тва му викам аз
          безсмислено упражнение...
          но това е Форум , Говорилня....чете се...Ще се Подведе някой по писанията ви и ще "Премери с Двата крака дълбочината".......

числата Подвеждат винаги !!!

след което ще си виновен Ти....Не давай Непоискани Добрини - Наказва се
          .
          .
          .

Коментар

• 101 % основателен , аферим

Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

наистина не разбирам идеята да се пускат откровено безсмислени казуси в темите.
            за пръв път съм съгласен с теб....

не знам дали ТИ знаеш причината за оглупостяващите постове.. моето обяснение е следното :

най-жестокият Бич за човек е да дискутира Спекулативни пазари , начинания

,ако е "Човек на Числата" или ако следва общоизвестни парадигми... ..

когато в това е намесен и "VII Смъртен грях"....това е Пагубно.....http://www.grindstonefinancial.com/2...sell-sell.html

но това трябва да се търпи....хора от този тип сащо имат права
            .
            .
            .

Коментар

• Безсмислено е само това

Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
              .
              да скочиш с двата крака някъде,
              без да знаеш колко е дълбока водата,
              и има ли, или няма
              мощни подводни течения...

е на тва му викам аз
              безсмислено упражнение...

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                Лексиката е видимата част на айсберга, под водата е това което е в главата. Дай им само по един синджир на врата и една броеница в ръката и образът е пълен. А шансът е предопределен - zero.
                За огромно съжаление това, което вземат от вас "скритите балъци" е много повече от това, което ви "подхвърлят". Ама вие си знаете.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение
                  Така може(донякъде), аз имах предвид без самоучастие, когато си написах поста. Поне така разбирам заглавието на темата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                    А, от 68К капиталова печалба , ако продадеш след тези 20 години на посочените от теб хипотетични цени защо я изпусна сега така удобно?
                    Май си поредния, който хем не иска да се занимава с нерви , данъци, разправии наематели /цитирам те/ хем много обичат да надзъртат в имотните теми уж случайно
                    защото има "R"

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                      Ако човек се реши на такава стъка да купи с кредит, не е зле да отиде при кредитен консултант за съвет.

Един безплатен жокер: да погледне погасителния план, колко лихви плаща и колко е oскъпяването.

Добре е човек да има финансова дисциплина, да намали срока на кредита и на няколко пъти предсрочно да погаси частично този кредит. Така се постига голямо спестяване от лихвите. Също така да продаде 'non-core" assets, ако има някаква земя или друг актив, които не му трябват.
                      да бе тия "консултанти" така те "консултират" че после има да ривещ

Коментар

• Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнение
                        ако имаш в лексиката думи като :

далавера ,набутване , балон , хилки , бинки , евраци , врътки.... Шансът ти да спечелиш е НУЛЕВ..

това е сленг на "таркатите с бели чорапи от публиката"....това са Скритите Балъци
                        Лексиката е видимата част на айсберга, под водата е това което е в главата. Дай им само по един синджир на врата и една броеница в ръката и образът е пълен. А шансът е предопределен - zero.
                        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                          .
                          и сметката показва,
                          че след 20 (двадесет) години, този имот може:

1. да струва тройно по-скъпо (30% вероятност)
                          2. да струва двойно по-скъпо (40% вероятност)
                          3. да струва толкова, за колкото съм го купил (20% вероятност)
                          4. да струва 30% по-евтино, отколкото съм го купил (9% вероятност)
                          5. нищо да не струва, или да го няма въобще (1% вероятност)

Така погледнато, цената на апартамент на стойност €70 000 днес,
                          след 20 години ще струва вероятно около €138 000.

Дотук добре.
                          Но аз искам едни 8% годишна възвръщаемост поне от тази инвестиция, и то на месечна база, щото всеки месец ще трябва да плащам вноската по кредита.

И тогава, нетната сегашна стойност на тези €138 000, които евентуално ще получа след 20 години, е точно

€28 010.05

(цифром и словом)

И кво?
                          Пак ще съм вътре с €6 000.

А то нерви, данъци, разправии с наематели, търсене на купувачи....
                          тва са 20 години....
                          и пак ще съм вътре.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                            не е толко малък шанса, вервай ми. но самоучастие, не по-малко от 50%.

наемателите са особени хора, питай едно момче има тука "лорда" се казва.
                            той знае много за тях,
                            Така може(донякъде), аз имах предвид без самоучастие, когато си написах поста. Поне така разбирам заглавието на темата.

Коментар

• Да, направих си я

Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                              Така , а след 20 години направи ли сметка , че този имот може да струва тройно?
                              .
                              и сметката показва,
                              че след 20 (двадесет) години
                              ,
                              този имот може:

1. да струва тройно по-скъпо (30% вероятност)
                              2. да струва двойно по-скъпо (40% вероятност)
                              3. да струва толкова, за колкото съм го купил (20% вероятност)
                              4. да струва 30% по-евтино, отколкото съм го купил (9% вероятност)
                              5. нищо да не струва, или да го няма въобще (1% вероятност)

Така погледнато, апартамент на стойност €70 000 днес,
                              след 20 години ще струва вероятно около €138 000.

Дотук добре.
                              Но аз искам едни 8% годишна възвръщаемост поне от тази инвестиция, и то на месечна база,
                              щото всеки месец ще трябва да плащам вноската по кредита.

И тогава, нетната сегашна стойност на тези €138 000, които евентуално ще получа след 20 години, е точно

€28 010.05

(цифром и словом)

И кво?
                              Пак ще съм вътре с едни €6 000.

А то поддръжка, данъци, разправии с наематели, търсене на купувачи....
                              тва са 20 години нерви....
                              и пак ще съм вътре.

P.S. Не съм сложил в сметката NPV-то на задължителната поддръжка и данъците... тогава ще стане още по-ужасно...
                              А пък сегашната стойност на 20 години нерви не може да се сметне... даже и да искаш...
                              Не ми се говори каква може да бъде тя...
                              Сами си отговорете на въпроса.
                              Last edited by Kildirim_Bei; 14.07.2016, 12:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение
                                Това със вземане на кредит и пускане под наем е лудост. Шансът да си на далавера е много малък. Защото наемателите могат да го направят същото с условието да си живеят в него.
                                Повечето наематели с които съм си имал вземане-даване не могат да докажат дохода който получават пред банките. Дори един собственик на пицерия, който се беше наиграл с бизнескредити, не можеше да изтегли ипотечен.

Коментар

Working...
                                X