IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Взимане на ипотечен кредит и пускане на апартамента под наем

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
    видя ли линка?
    има алтернативен начин да спестяваш пари - монетите по 1 лефче - в буркана. и след година си 1,5к напреде )
    вади големия буркан и слагай вътре по 1 марка
    Да бе да, ама това леФче е било 2 леФа отначало, после са го праснали едни данъци и осигуровки - защо тогава да не пусна 2те левчета, вместо да чакам да станат 1?

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Това че няма причина не означава, че няма да скочат. Субективната преценка на отделният индивид и общността за стойността е част от цената. В момента това особено чувство е за нагоре, но нестабилността нараства поради навлизането на все повече спекуланти. Когато започнат да се финансират основно на кредит идва и краха.
      Схемата има още един недостатък. Вземайки кредит, който не може да се изплаща изцяло от наемите купувачите са спекуланти а не инвеститори. Освен това когато за срока на кредита ще изтичат едни парични потоци а накрая ще получат еднократно чист актив то те реално заменят младостта си срещу своята старост. Колко ще живеят? Тя ипотеката ще свърши като станат на 65.
      +1

Коментар

Това че няма причина не означава, че няма да скочат. Субективната преценка на отделният индивид и общността за стойността е част от цената. В момента това особено чувство е за нагоре, но нестабилността нараства поради навлизането на все повече спекуланти. Когато започнат да се финансират основно на кредит идва и краха.
        Схемата има още един недостатък. Вземайки кредит, който не може да се изплаща изцяло от наемите купувачите са спекуланти а не инвеститори. Освен това когато за срока на кредита ще изтичат едни парични потоци а накрая ще получат еднократно чист актив то те реално заменят младостта си срещу своята старост. Колко ще живеят? Тя ипотеката ще свърши като станат на 65.
        не драматизирай, тия дето се ошиха преди 8-9 години с 30 годишни ипотеки, в момента липсват от тоя пазар.
        сега се купува с по-голямо самоучастие и сроковете са по-къси. сметките също са по-прецизни.
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
          Смоти, сайтчетата за баламурници си ги чети самичък - формулата е да се ползват свободни от облагане пари например, ама не си дорасъл дори за мисълта...
          видя ли линка?
          има алтернативен начин да спестяваш пари - монетите по 1 лефче - в буркана. и след година си 1,5к напреде )
          вади големия буркан и слагай вътре по 1 марка
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            Май няма смисъл да се гледа този пазар - на имотите - особено апартаменти. В общи линии е като колата само обезценката става за по-дълъг срок. Дори на колата и се кефиш като караш, а апартамента отдаден под наем - друг се кефи. Няма как да се качат цените съществено - няма защо да се качват !!!!

Коментар

Тази тема сочи, че от тук нататък започваме да надуваме балон в имотите. От доста места чувам хора да обмислят тази схема. Явно на пазара влизат спекулативни кредитни пари. Това хич не е на добре. Сякаш хората ще имат две-три години да се отърват от ненужните имоти. Дето се казва сме гледали филма.
              Май няма смисъл да се гледа този пазар - на имотите - особено апартаменти. В общи линии е като колата само обезценката става за по-дълъг срок. Дори на колата и се кефиш като караш, а апартамента отдаден под наем - друг се кефи. Няма как да се качат цените съществено - няма защо да се качват !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                Сладуран! Ето ти формула да спестиш нещо отгоре, щото то не може само изваждане.

http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=198333

Какви пакети ти дават на теб бре? Иди на бунгало и си почини.
                И мечтай, безплатно е - коли, имоти, гледам разгърнал си виртуален пасианс в темата за колите на инвеститора, крупния инвеститор и го къдриш с блянове, постваш линкове и спиш с розови очила.
                Смоти, сайтчетата за баламурници си ги чети самичък - формулата е да се ползват свободни от облагане пари например, ама не си дорасъл дори за мисълта...

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                  Споко ве Лешперович, пари за почивка дават хората - в случая баш Алианц, ония на Импето (ама не българското менте)

ПП: гларус с 2 гларусчета-тийнчета, бамбината и тя в сметката - не ме мисли Пакет до Палма, пак е по-евтин и смислен от почивка на Лайняното море
                  Сладуран! Ето ти формула да спестиш нещо отгоре, щото то не може само изваждане.

http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=198333

Какви пакети ти дават на теб бре? Иди на бунгало и си почини.
                  И мечтай, безплатно е - коли, имоти, гледам разгърнал си виртуален пасианс в темата за колите на инвеститора, крупния инвеститор и го къдриш с блянове, постваш линкове и спиш с розови очила.
                  Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Тази тема сочи, че от тук нататък започваме да надуваме балон в имотите. От доста места чувам хора да обмислят тази схема. Явно на пазара влизат спекулативни кредитни пари. Това хич не е на добре. Сякаш хората ще имат две-три години да се отърват от ненужните имоти. Дето се казва сме гледали филма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                      братле,

Данните ти са верни, но въпреки всичко в София положението не е зле и си струва да се инвестира в имот. Ще идват хора в СФ, ще им трябват квартири и ще се продават жилища.

Аз например имам 2 бр.апартаменти, двустайни.......които не мисля да продам скоро. Но в далечното бъдеще, ако на мой наследник му потрябват пари, да започне живота си на чисто (на 25-30 г), с радост ще ги продам и ще им дам парите, да ги правят каквото искат,

Не е зле, нали? Някой да ти удари едно мъжкарско рамо, когато си млад и ти трябват пари
                      Кой щял да идва в София, че не се сещам ?
                      Децата ти (ако можеш да си ги позволиш въобще) ще продадат всичко и ще идат в бяла държава Пък с готови пари познааай, ще ги попилеят за 1-2 години само - е те тва ще ти е и постижението на животеца...

Коментар

• Има такава банка

Първоначално изпратено от psycoholic Разгледай мнение
                        Аз ако бях банка щях да пусна кредити на по 4% лихва и след 6 месеца да издумкам 14% поради влошена пазарна конюктура! Това дали ще стане? Има ли келепир в тази работа? Моля, ако има представител на банка тук да ми каже дали би могъл замисълът ми да проработи! Ако бях банка, де ;-)
                        Пощенска направиха същата врътка, макар и не с такава разлика в лихвените проценти - взимаш кредит на 7,8%, после вдигнаха на 12,5... Пък ти се оправяй както можеш

Коментар

• re

Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
                          Доста добър анализ по темат с имотите.

http://www.economy.bg/realestate/vie...ti-nepromeneni

Evgo, къде са ти двата имота, че си с такава смела прогноза?
                          В Сф са, единят е на 10 мин от Александър Невски, а другият на 10 мин от Шератон с метро.

Коментар

• Доста добър анализ по темат с имотите.

http://www.economy.bg/realestate/vie...ti-nepromeneni

Evgo, къде са ти двата имота, че си с такава смела прогноза?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                              защо в настоящия момент дъвчете тези недвижимости чак толкова
                              в хиляди дискусии в Инвестора...

...честно, хич не ми е ясно

Мнението ми се основава на следните железни факти:

1. България е на едно от челните места по процент собственост на жилища на глава от населението не само в Европа, ами и в света.
                              Към края на 2015 г. в България има 3 935 105 жилища с обща площ около 218 млн. кв. м. При население от 7 364 570 души (преброяване от 2011 г.), това прави по 29.6 кв. м. на човек. Данните са от сайта на НСИ.
                              Вече не знам за кой се строят жилища...
                              Сигурно за имигрантите, дето ще идват да ни копат нивите... не знам.

2. Демографският срив в България е повече от жесток - ниска раждаемост, висока смъртност, висок процент емиграция (емигрират млади и способни хора, демек такива, които могат да си позволят да купят недвижимост, а тук остават предимно средно- и нискоквалифицирани работници, от които не можете да чакате чак толкова покупки на недвижимости и дългосрочно и редовно плащане на наеми)

3. Вследствие на кризата през 1996-1997 (хиперинфлацията и въвеждането на валутния борд) в периода от 2015 г. до 2018 г. се наблюдава и ще се наблюдава голям срив в броя на завършилите училище младежи и девойки, желаещи да продължат образованието си в нашите университети.
                              Това е така, щото, ако си спомняте, по улиците не можеше да се види бременна жена...
                              ми то как да видиш - при заплати от по $10 на месец
                              Тоест, тия дето чакат на наеми от студенти, ще трябва да стиснат зъби 2-3 годинки още...

4. За ниската покупателна способност на населението няма кво да говоря...
                              тва и вие си го знаете добре...

И още мога да продължавам, ама...
                              то и тва стига.
                              братле,

Данните ти са верни, но въпреки всичко в София положението не е зле и си струва да се инвестира в имот. Ще идват хора в СФ, ще им трябват квартири и ще се продават жилища.

Аз например имам 2 бр.апартаменти, двустайни.......които не мисля да продам скоро. Но в далечното бъдеще, ако на мой наследник му потрябват пари, да започне живота си на чисто (на 25-30 г), с радост ще ги продам и ще им дам парите, да ги правят каквото искат,

Не е зле, нали? Някой да ти удари едно мъжкарско рамо, когато си млад и ти трябват пари

Коментар

• Не мога да разбера

защо в настоящия момент дъвчете тези недвижимости чак толкова
                                в хиляди дискусии в Инвестора...

...честно, хич не ми е ясно

Мнението ми се основава на следните железни факти:

1. България е на едно от челните места по процент собственост на жилища на глава от населението не само в Европа, ами и в света.
                                Към края на 2015 г. в България има 3 935 105 жилища с обща площ около 218 млн. кв. м. При население от 7 364 570 души (преброяване от 2011 г.), това прави по 29.6 кв. м. на човек. Данните са от сайта на НСИ.
                                Вече не знам за кой се строят жилища...
                                Сигурно за имигрантите, дето ще идват да ни копат нивите... не знам.

2. Демографският срив в България е повече от жесток - ниска раждаемост, висока смъртност, висок процент емиграция (емигрират млади и способни хора, демек такива, които могат да си позволят да купят недвижимост, а тук остават предимно средно- и нискоквалифицирани работници, от които не можете да чакате чак толкова покупки на недвижимости и дългосрочно и редовно плащане на наеми)

3. Вследствие на кризата през 1996-1997 (хиперинфлацията и въвеждането на валутния борд) в периода от 2015 г. до 2018 г. се наблюдава и ще се наблюдава голям срив в броя на завършилите училище младежи и девойки, желаещи да продължат образованието си в нашите университети.
                                Това е така, щото, ако си спомняте, по улиците не можеше да се види бременна жена...
                                ми то как да видиш - при заплати от по $10 на месец
                                Тоест, тия дето чакат на наеми от студенти, ще трябва да стиснат зъби 2-3 годинки още...

4. За ниската покупателна способност на населението няма кво да говоря...
                                тва и вие си го знаете добре...

И още мога да продължавам, ама...
                                то и тва стига.
                                Last edited by Kildirim_Bei; 22.07.2016, 09:14.
                                Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                                ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

Working...
                                X