IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Взимане на ипотечен кредит и пускане на апартамента под наем

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
    Той ли е фалирал или някоя негова компания.защото има разлика
    Разликата е сценария на Тръмп - да прецака и инвеститорите.
    Дал съм линк, фалира компанията му ... за имоти Онази за книжки оцелява, точно както писах вече.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
      Не е верно, че е фалирал по този начин. Има и нещо друго - за да намери един имот, който става за тази работа оглежда 100.
      http://www.dailymail.co.uk/news/arti...judgement.html

Коментар

• Взимане на ипотечен кредит и пускане на апартамента под наем

си е доста рискова инвестиция в настоящия момент...
        И тва не съм го измислил, гледайки в тавана....
        ами си направих сметката на основа на мнения, които прочетох малко по-долу...

Та, за кво иде реч...
        Цитирам нЕкои мнения по темата, като например:

Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
        С централна кооперативна банка и да изтегля ипотечен кредит с 4,43 % ГПР за покупка на бизнес имот или ваканционен имот или и двете?
        Само предупреждавам разни псевдофинансисти сега да не почнат да скачат и да ми обясняват, че нямало такова ГПР! Ако искат да заведат дело срещу банката за подвеждаща реклама, не да пълнят форума с тъпите си комплекси.
        Първоначално изпратено от land_lord31 Разгледай мнение
        Първоначално изпратено от harpoon
        Ами ето ти една примерна сметка:
        3-стаен апартамент в Красно село, Борово, Бели брези, Хиподрума - 70 000 Евро.
        Месечна вноска при 20-годишен кредит - 585.5 Евро (ГПР 8.52%, онлайн калкулатор на ОББ)
        Месечен наем - 300 Евро.
        А, и да не пропусна - апартамента го взимаш на шпакловка и замазка, а го отдаваш изцяло обзаведен - така че калкулирай си и едни минимум 20 000 Евро за доършителни работи и обзавеждане, както и поне още толкова за текущи ремонти и подмяна на обзавеждането през тези 20 години, в които смяташ да го отдаваш под наем.
        Сложи и минимум 1 месец годишно без наем.
        А сега вземи калкулатора и сметни сам дали ти излиза сметката :-)
        Вижте сега колко по-изгодно излизат тези сметки, а сривлогарите пак реват като антилопи Гну захапани от крокодил
        Така-а-а...
        Условието на задачата е дадено. Ще го повторя пак:
        ------------------------------------------------
        Цена на апартамента = €70 000
        ------------------------------------------------
        Предполагаемо самоучастие на инвеститора в печелившата, като за начало, инвестиция = - €10 000
        (поне толкова трябва да е спастрил, иначе дървото е яко, пък и банките искат по нещо като гаранция за сериозни намерения )

Сума на кредита = €60 000
        Срок на кредита = 20 год. на равни мес. вноски
        ГПР = са-а-амо 4.43%
        (както любезно ни уведоми Бедният landlord)
        -------------------------------------------------
        мес. вноска по кредита = - €377.33
        общо платени вноски за 20 год. = - €90 558.30,
        или с близо 51% повече от взетата назаем сума

за безрисков процент вземам стойността 0.25% на година, щото вече бундовете се емитират с отрицателен купон....
        егати... тва досега даже и на теория го нямаше в учебниците...
        ужас!!!
        --------------------------------------------------
        Нека инвеститора в продължение на 20-тте години, докато си плаща кредита, всяка година да получава по €300 на месец в продължение на 11 месеца от всичките 12 - ами и мъ-ъ-ъ-ничко риск в даването на квото и да било под наем има, нали?

Да сметнем NPV (нетната сегашна стойност) на инвестицията при тези условия.
        Тя ще бъде точно - €33 952.89

Да, правилно прочетохте...
        т.нар. "печеливша" инвестиция ще донесе близо 34К еврака загуба на този инвеститор...
        за негово и на семейството му голямо съжаление....

Леле, Боже!!!
        ...и тва при 4.43% ГПР... да не повярва човек...
        а толкова е привлекателно иначе....
        Last edited by Kildirim_Bei; 14.07.2016, 07:14.
        Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
        ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
          Тикварче, нямаш си и представа освен с българския лев с каква друга валута можеш да ме идентифицираш. Свят би ти се завил. Далеч си от магистралата, мисли повече, по-малко говори.
          Тъпи , злобни и фрустрирани, каквито са им аватарите. Нищо не става от хора,които работят/мислят/ срещу тренда. Ще страдат много, те вече страдат затова са и тези коментари. Коментари на лузъри, на изключени от социалния живот хора. Вместо да се радват на нарастналото национално богатство измерено в недвижими имоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
            Брокерите очакват, но реално получават по един чепат ХХХ там където слънце не огрява.
            Ти какво продаде днес, че не разбрах. Или за пореден ден консултираше тираджиите на околовръстното до Метро Плевен?
            Цените на имотите във Плевен от 319 евро тея дни еректираха до 500. Мисля, че спеца по електронна търговия mongolishe tugrik е закупил някой имот и е дигнАл цената
            Тикварче, нямаш си и представа освен с българския лев с каква друга валута можеш да ме идентифицираш. Свят би ти се завил. Далеч си от магистралата, мисли повече, по-малко говори.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнение
              .
              .
              .
              Сделките "на зелено" вече формират почти една четвърт от всички сделки, сключени от Arco Real Estate през полугодието

http://www.investor.bg/bylgariia/451...2016-g-220735/

Матрялът ожидаше едно а стана Обратното
              Брокерите очакват, но реално получават по един чепат ХХХ там където слънце не огрява.
              Ти какво продаде днес, че не разбрах. Или за пореден ден консултираше тираджиите на околовръстното до Метро Плевен?
              Цените на имотите във Плевен от 319 евро тея дни еректираха до 500. Мисля, че спеца по електронна търговия mongolishe tugrik е закупил някой имот и е дигнАл цената
              Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Брокери очакват 5% ръст на цените на жилищата в София за 2016 г.

.
                .
                .
                Сделките "на зелено" вече формират почти една четвърт от всички сделки, сключени от Arco Real Estate през полугодието

http://www.investor.bg/bylgariia/451...2016-g-220735/

Матрялът ожидаше едно а стана Обратното
                .
                .
                .

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Ще продадеш само спалнята и кенефът ли, що ли?
                  Въпрос на планиране. Слатинбергски затуй си оформя външния нужник на отделен нотариален акт - при (голяма) нужда мое да го шитне за половината цена на имота

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                    С централна кооперативна банка и да изтегля ипотечен кредит с 4,43 % ГПР за покупка на бизнес имот или ваканционен имот или и двете?
                    Само предупреждавам разни псевдофинансисти сега да не почнат да скачат и да ми обясняват, че нямало такова ГПР! Ако искат да заведат дело срещу банката за подвеждаща реклама, не да пълнят форума с тъпите си комплекси.
                    С тея 15к лева дето имаш най-много да ти стигне за ваканционно бунгало и бизнес каравана от която да продаваш кебапчета.
                    отделно хората искат деклариран доход и минимален остатък на член от семейството...
                    Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

Еврото е пред Рали.. Днес...или По-Вероятно Утре... Или в други ден....май другата седмица.... не...по Коледа.....тренда е Нагоре/Надолу....Но e Плитък/Дълбок като......Лихвите по Euribor .... са червени....мокета е зелен......надолу....падат.....цените.....аз съм интровертен дебил....
                      Викайте лекар!.......
                      Last edited by darkside; 13.07.2016, 15:44.
                      Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                        Кийосаки е ФАЛИРАЛ по описаният начин, забавното е че после забогатява продавайки книжки и игра а-ла Монополи, където описва "забогатяването" по време на фалирането си.
                        Той ли е фалирал или някоя негова компания.защото има разлика

Коментар

Еврото е пред Рали.. Днес...или По-Вероятно Утре... тренда е Нагоре....Но e Плитък...Лихвите по Euribor .... са надолу
                          мисля, че ти си пред рали...към нужника

Коментар

• Графе..изчакай с този кредит

Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                            Еврото е пред Рали.. Днес...или По-Вероятно Утре... тренда е Нагоре....Но e Плитък...Лихвите по Euribor .... са надолу
                            .
                            .
                            .

Коментар

• Дали мога да се договоря....

Коментар

• Успокойте се , Успокойте се , Успокойте се..Имотите Поскъпват и никой не ви пита

.
                                .

Граф КашпироФфски ще ви направи сеанс...
                                аз ще сложа едно допълнително Рамо...

ще се губят Грешни пари....
                                .
                                .
                                .

Коментар

Working...
                                X