IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Взимане на ипотечен кредит и пускане на апартамента под наем

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
    Защо считаш, че сме нервни?Трендът е нагоре, нервни трябва да сте дънерите дето търсихте дъна. Не ги получихте вече няколко години. Как се чувстваш а? Ти нали пишеше, че през късната 2013г. ще има големи понижения, помниш ли си писанията или ги отричаш? Вече 4 години има непрестанен ръст. Това добре ли е за теб?
    Возих се на корабче около стария Несебър преди седмица. Струваше ми 25лв. за цялото семейство , като отказах присъствието на други пасажери от Россия и Германия. Това дефлаций или инфлация е за теб. Едно наргиле на слънчака струва 30лв. , ти кога за последно си бил на моръе въобще докато лепиш стиропорите+?
    Ми нервен ми се виждаш......Той тренда и той е като лека жена.....не знаеш каква изненада те чака.
    А корабчета, чадъри, наргилета....това е стандарт на живот. Ти като стар циция, сигурно те е заболяло сърцето... Ще ти издам една тайна: тайно ходя на море....през зимата. Чувал ли си, че има и такива хора?
    Last edited by darkside; 13.07.2016, 13:33.
    Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• Мечтата на имотните мили( ци )онери..
      "вземаш една ябълка, измиваш, лъскаш, продаваш и....)

Коментар

• Имотченцето е хубаво нещо, но - принципно - и в България има доста неща, които му придават куцост като инвестиция.

1. Доста ниска ликвидност. Ако искаш да го шитнеш умерено бръзо, да не говорим: спешно - трудно е това.
        2. Частична ликвидност няма. Ако си вложил в дом за инвестиция 118 Б (примерно) - и си го взел с кредит отчасти, но след година ти потрябват за нещо си 54 Б (пак напримерно) - какво правиш? Ще продадеш само спалнята и кенефът ли, що ли?
        3. Мутрозапушване на нишата. Все повече и повече и повече хора си теглят парите от бамките зарад кежавите лихви, и понеже нямат мозък да сторят нещо друго с тях - купуват си домове, та под наем да ги дават. Това подбива пазарът, защото наематели - все пак: краен брой. Човек трябва ловко да избира локация и т.н. - за да има добър шанс в отдаването на.
        4. Съпътстващи разходи. Данъци, такси - а наематели невинаги има - периоди, в които домът е празен - периодически ремонти, защото наемателите рядко пазят чуждата собственост - някои показват некоректство и просто бягат тайно от.
        5. Дългосрочна негативна перспектива. Държавата се обезлюдява и хъхризира - тоест потенциалните наематели в перспектива ще намаляват. Домове дългосрочно са сгодни в държави със стабилна и растяща човешка популация.Тук се множат само хъхряците, а хъхряк наеми не плаща.
        6. Беззаконие и антидържавност. Наскоро нашумя случаят с актьорът Владо Пенев - в къщата му във Владая самонастанил се някакъв боклук. Напразно човекът ДЕСЕТ ГОДИНИ се жалвал навред - НИКАКВА РЕАКЦИЯ от полиция, прокуратура, съд и т.н. !!! Смрадливият мерзавец му изтърбушил домът, изсякъл дръвчетата в градината, обърнал всичко на кочина, крадял от комшиите - а ушаците предупредили актьорът да не се осмелява сам да го прогони, щото това било... "САМОУПРАВСТВО" ???? Едва наскоро двама решителни млади полицаи окошарили за кражба престъпникът и г-н Пенев успял за пръв път от 10 години да проникне в СОБСТВЕНИЯТ СИ ИМОТ...
        Е, пита се в задачата - ако купиш дом за инвестиция и някакви отрепки се намъкнат вътре - кой ще те защити? Дори може да ти кажат: "Ми ти нали имаш друго жилище, живееш си там - забрави го това !!!" Впрочем достатъчно е един катун хъхреци да се разположат пред блокът, в който е имотът ти - и никой няма да смее да ги прогони (щото нали все имат "права") - е, забрави после да дадеш тоя дом под наем, камо ли да го продадеш на смислена цена.

Аз ако имам 1 КБ, бих инвестирал в дом най-ного 100-150 Б - не повече.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
          Кийосаки е ФАЛИРАЛ по описаният начин, забавното е че после забогатява продавайки книжки и игра а-ла Монополи, където описва "забогатяването" по време на фалирането си.
          Не е верно, че е фалирал по този начин. Има и нещо друго - за да намери един имот, който става за тази работа оглежда 100.

Коментар

• Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
            Защо сте толкова нервни вие с имотите с растящи цени? ...Защо е тая злоба?...
            Пешо си има любимия външен кенеф, лорда си има три наследствени кенефа, скептика си няма, но левчо има, а нали все пак живеят под един покрив? ....Защо? Защо? Защо?... Мисля, че знам. Но няма да ги излагам.....няма да слизам на това ниско ниво.
            Защо считаш, че сме нервни?Трендът е нагоре, нервни трябва да сте дънерите дето търсихте дъна. Не ги получихте вече няколко години. Как се чувстваш а? Ти нали пишеше, че през късната 2013г. ще има големи понижения, помниш ли си писанията или ги отричаш? Вече 4 години има непрестанен ръст. Това добре ли е за теб?
            Возих се на корабче около стария Несебър преди седмица. Струваше ми 25лв. за цялото семейство , като отказах присъствието на други пасажери от Россия и Германия. Това дефлаций или инфлация е за теб. Едно наргиле на слънчака струва 30лв. , ти кога за последно си бил на моръе въобще докато лепиш стиропорите+?

Коментар

• Защо сте толкова нервни вие с имотите с растящи цени? ...Защо е тая злоба?...
              Пешо си има любимия външен кенеф, лорда си има три наследствени кенефа, скептика си няма, но левчо има, а нали все пак живеят под един покрив? ....Защо? Защо? Защо?... Мисля, че знам. Но няма да ги излагам.....няма да слизам на това ниско ниво.
              Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                тази 'врътка' се прави на развитите пазари, но там условията за кредити са много по изгодни, пазара е много по развит и наемателите са много по-дългосрочни.
                +че за да имаш успех в такова начинане е добре да захванеш отрано вълна на покачване на цените на НИ, ако го правиш в условия на падащ пазар си обречен или да работиш за вноската или да загубиш имота, лични пари и много нерви.

Но при всички положения за изгоден имот и там и тук ти трябва САМОУЧАСТИЕ.

Какво правят в САЩ примерно : дебне се за имот, чиито собственик е притиснат от някакви обстоятелства да продава спешно ... изчаква се цената да падне максимално и се купува имот, като първоначалната вноска намалява чуствително размера на вноските по ипотеката.

общо взето се гледа да ти останат пари от наема след като си платиш ипотеката може да са символични, но да останат.

вариантите за печалба са
                1 доходност, която ако си уцелил момента може да бие банков депозит
                2.печалба при чуствително качване на цените на НИ продаваш и бягаш с 30-40+ % от цнеата на НИ

по този начин Робърт Киосаки и не само е направил доста милиони, но не става само с желание. Трябва и разбиране на пазара и НИ , а също така и лични средства, за да не станеш бушон на банката.

успех
                Кийосаки е ФАЛИРАЛ по описаният начин, забавното е че после забогатява продавайки книжки и игра а-ла Монополи, където описва "забогатяването" по време на фалирането си.

Коментар

• вземането на кредит е едната страна

.
                  .

Цените растат...може да се вземе кредит с по-ниска лихва.....
                  но да се Купи на висока цена..

.наемете Растат...но и Цените на жилищата - Също ...

Времето е структуроопределящо...не Цената на кредита
                  .
                  .
                  .

Коментар

• Първоначално изпратено от harpoon Разгледай мнение
                    Ами ето ти една примерна сметка:
                    3-стаен апартамент в Красно село, Борово, Бели брези, Хиподрума - 70 000 Евро.
                    Месечна вноска при 20-годишен кредит - 585.5 Евро (ГПР 8.52%, онлайн калкулатор на ОББ)
                    Месечен наем - 300 Евро.
                    А, и да не пропусна - апартамента го взимаш на шпакловка и замазка, а го отдаваш изцяло обзаведен - така че калкулирай си и едни минимум 20 000 Евро за доършителни работи и обзавеждане, както и поне още толкова за текущи ремонти и подмяна на обзавеждането през тези 20 години, в които смяташ да го отдаваш под наем.
                    Сложи и минимум 1 месец годишно без наем.
                    А сега вземи калкулатора и сметни сам дали ти излиза сметката :-)
                    Вижте сега колко по-изгодно излизат тези сметки, а сривлогарите пак реват като антилопи Гну захапани от крокодил
                    7 Reasons to Own A Homehttp://www.investor.bg/users/index/20139/

Коментар

• Първоначално изпратено от rover
                      Първоначално изпратено от all_trader
                      явно няма кой да обясни как е в чужбина.
                      в Америка знам ,че банките си поемат риска от колебанията в цената. тя банката трудно ще загуби пари така или иначе .
                      Така,де. Къде се е чуло банка да загуби пари, испешъли в Америка.
                      aбе Леман цунаха букета .

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader
                        явно няма кой да обясни как е в чужбина.
                        в Америка знам ,че банките си поемат риска от колебанията в цената. тя банката трудно ще загуби пари така или иначе .
                        Така,де. Къде се е чуло банка да загуби пари, испешъли в Америка.
                        Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• явно няма кой да обясни как е в чужбина.

Коментар

• Първоначално изпратено от irish
                            Пак по-добре EURIBOR, отколкото СБР...

Защо мислиш така? EURIBORА е на най-ниските си нива и може само да се качва, докато СБР на банките в момента е увеличено спрямо нивата от преди 2г. и може да се понижи.
                            Защото EURIBOR се определя от ЕЦБ и нашитре мошенически банки няма как да влияят върху него, докато при СБР всяка банка сама си го определя и може да го вдигне до нечувано високи стойности

Коментар

• Пак по-добре EURIBOR, отколкото СБР...

Защо мислиш така? EURIBORА е на най-ниските си нива и може само да се качва, докато СБР на банките в момента е увеличено спрямо нивата от преди 2г. и може да се понижи.

Коментар

• Първоначално изпратено от irish
                                Дано хората четат повече и мислят повече преди да вземат 20-30г кредит в евро на ПРОМОЦИЯ - 6.15% Да ама само за първата година. После е 8.15%. Отделно Еурибора е под 1%, ама е стигал и 5, та ако го смятаме средно 3% , ги очакват лихви средно от 10-11 % следващите години. От мен ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ за еФтините кредити на Булбанк. Хора (дето мислите да взимате кредити де), мислете много преди да подпишете
                                aко наистина те карат да си доплащаш колебанията в цената и плаваща лихва е прекалено рисковано да взимаш какъвто и да било кредит . така не можеш да си сметнеш инвестицията . това е абсурдно за мен.

Коментар

Working...
                                X