If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мога да ти предложа добър УПИ, но е на повече от 25км-на 50км е, в гр.Бяла, до морето/100м/, в градската част, нова и отлична инфраструктура.Кажи, ако те интересува.
Хора, от своя опит ще ви препоръчам не се набутвайте там където няма инфраструктура.
Иначе остатъка от живота си ще се борите за оцеляване.
Къща можеш да си построиш, но път, ток, вода, телефон може да ти осигури само държавата. А тя хич не бърза, щото мисли само как да си прибере данъци, а да не ти направи нормален живот за своите граждани.
Така че ето го реда:
1. Инфраструктура.
2. Съседите.
3. Близост до големия град.
4. Терен.
5. Цена.
Това което казва колегата bordo_77 е вярно, но основните 2 проблема на Боровец за постоянно живеене са пътищата до парцелите които са с по-голям наклон и електричеството. Почвата там е доста песъклива и всеки дъжд прави пътищата с по-голям наклон на които не е сложена някаква настилка, била тя и траверси примерно, непроходими.
Нова Година я изкарах там, в една вила на главния път, и понеже тока ми се стори доста слаб го измервах от време на време - напрежението варираше от 150 до 180 волта...
Вода вече има в по голяма част от местността, но канал скоро няма и да има. Въпреки това, там става за живеене, някой от парцелите имат и морска панорама, има и градски транспорт и няколко магазинчета, а в Галата която е грубо на 2-3 км., има училище, детска градина и ясла. Цените са нормални, ако се растърси човек, може да намери читав парцел за 30-40 евро на кв.м.
Валери, пусни да търсиш със съответните критерии в сайта imot.bg и излизат предостатъчно нелоши имоти. Един съвет от мен - от съществено значение е инфраструктурата, и най-вече пътят до имота. Например с. Климентово на пръв поглед е привлекателно, а и немалко чужденци има, но просто ти е бедна фантазията какво представлява пътят до там в последните си 2 км. Обърни внимание например на с.Изгрев - след Калиманци. Макар и да се води в общ.Суворово, пътят до там е в по-голямата си част доста добре поддържан, наскоро преасфалтираха изцяло участъка известен като баира на Аксаковска панорама. Само последните километър-два са не толкова добри, но на фона на средното ниво на пътищата по принцип бих казал че пътят до там си е направо първокласен. Аз лично съм се спрял на м-ст Боровец, но причината е предимно че там жена ми има парцел от родителите си. А и географски парцела ми е толкова близо до Аспарухово, че за 15 минути пеша през гората съм там :-)
Въпреки, че и аз търсех ( и намерих) в тоя ценови диапазон - 20к лева) , 20к за къща и парцел ми се вижда подценено (особено в сравнение с ненормалните цени в градовете)
Аз намерих 120 квм на груб строеж (без мазилка и подови настилки , но с дограма) за малко над 20к . В момента преговарям за точно 20к .
Но не в твоя район. Та търси, все някой ще продава на зор.
Понеже гледам и цените на парцелите по селата, за последните 6 месеца паднаха почти наполовината. Досоро искаха по 30к лева за декар поляна (та бола дори и в регулация) на 30 км от София.
Първоначално изпратено от masik
За брокер bordo_77
Заделил съм 20 хилки, но това не означава, че ги дам лесно за схлупена къщурка с две липи отпред.
Аз съм КУПУВАЧ С РЕАЛНИ ПАРИ и сега е моето време за да се пазаря, и да получа най-доброто, а не това което ми искат да пробутат.
Заделил съм 20 хилки, но това не означава, че ги дам лесно за схлупена къщурка с две липи отпред.
Аз съм КУПУВАЧ С РЕАЛНИ ПАРИ и сега е моето време за да се пазаря, и да получа най-доброто, а не това което ми искат да пробутат.
С уважение, Валери.
Уважаеми Валери, искам само да уточня ако не си чел по долу, че не съм брокер а работата ми е свързана с имоти. Включих се в твоята тема защото смея да твърдя че имам доста опит и моето мнение както и на другите съфорумци би било полезно за теб.Подчертавам/ само би било, но не е задължително да го приемаш/. Не мисля че тук във форума ще си намериш имот но поне можеш да сондираш различни мнения.
С уважение, Валери.
Уважаеми Валери, искам само да уточня ако не си чел по долу, че не съм брокер а работата ми е свързана с имоти. Включих се в твоята тема защото смея да твърдя че имам доста опит и моето мнение както и на другите съфорумци би било полезно за теб.Подчертавам/ само би било, но не е задължително да го приемаш/. Не мисля че тук във форума ще си намериш имот но поне можеш да сондираш различни мнения.
Звездица, Приселци, Бенковски, Близнаци- това са селата с най-добри комуникации. Няма турци и цигани или са пренебрежимо малко (Приселци- името му идва от това, че населението му са тракийски българи, преселници от Турска Тракия, което обяснява някои неща). В тях живеят доста заможни варненци.
O val/she, и четирите села са добро попадение (според мене). Но мислиш ли, че могат да удовлетворят едно от условията на питащия - до 20 хил (допускам лева) за добре изглеждащ имот в тези локации !
Благодаря на всички!
Навреме живеех в едно село, където имаше само турци.
Не са лоши хора, но предпочитам да живея сред българите, без да навлизаме в подробности.
Значи разбрах, че няма да намеря българско село в близост до Варна?
И като че ли най-близкото българско село е село Равногор, Пазарджишко?
А кой е Бисер Начев?
Просто искам да знам, преди да досаждам на човека.
С уважение, Валери.
Сори, късно видях въпроса ти,
Бисер Начев със съпругата си въртят семеен бизнес с имоти във варна и околията, а на мен ми е съученик от младежките години
Звездица, Приселци, Бенковски, Близнаци- това са селата с най-добри комуникации. Няма турци и цигани или са пренебрежимо малко (Приселци- името му идва от това, че населението му са тракийски българи, преселници от Турска Тракия, което обяснява някои неща). В тях живеят доста заможни варненци.
Коментар