IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прогноза за цените на жилищата

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
    ВДИГНИ ЦЕНАТА!
    Неоспорим експерт си по ексхумация на отдавна погребани теми. Раздвижваш пазара та се пука

Коментар

• Първоначално изпратено от hah Разгледай мнение
      Аз нямам нищо против да пусна наемател в празния апартамент, но няма такъв, който да ми плати цената, която искам да компенсира бъдещите ми главоболия с него. Доходност търся на борсата, вторият имот е за сигурност.
      Браво Хах, точно така трябва да се разсъждава!
      Втори, трети, четвърти, пети до плюс безкрайност имоти са за сигурност- парите под възглавницата, на борсата и всичко да загубиш, трябва предварително да си ги прежалил.

П.П. Един съвет: Вдигни още исканата от теб цена и ще започнат да ти се обаждат.
      Българинът е прост, когато цена на имот под наем му се струва ниска, мисли, че нещо не е в ред. ВДИГНИ ЦЕНАТА!

Коментар

• Първоначално изпратено от ndachev
        Първоначално изпратено от mick
        То хубаво звучи.. но бавно и полека затъваме/всъщност досега беше бавно.. все по-бързо ще става затъването/. Улиците и тротоарите засега са проходими, но ако нещата продължат така още няколко години - положението ще загрубее. А тогава основните ремонти на толкова много улици не стига, че струват много пари ами изискват много време. И естествено .. няма как да имаш скъп имот в центъра на мизерна инфраструктура.. цените на имотите ще паднат просто защото няма да предлагат качество на живот. По-лесно ще бъде да се изместят хората с пари в някой друг по-малко амортизиран град отколкото да поправят инфраструктурата в София. Да не говорим, че ако почне и старата канализация в кварталите да избива ще стане направо апокалипсис.
        За първи път да видя някой да споделя мнението ми 1 към 1... само че аз казвам същото за Варна. Специално след последните ледове, нещата станаха твърде твърде лоши... Бях в чужбина, върнах се с мисълта да живея и работя тук, но виждам че нещата с инфраструктурата отиват много на зле. А без инфраструктура нито може да се работи, нито да се живее. Не желая да лишавам непрекъснато семейството си от нещо, понеже трябва да ремонтирам потрошен по траповете автомобил. Ако нещо ще ме накара да се махна отново, този път завинаги, ще е липсата на инфраструктура.

Не знам как и кога някой, от когото зависи нещо, ще осъзнае че ако просто оправиш пътищата и с това оставиш хората да работят и стоките да се движат, нещата сами ще потръгнат...
        не само на траповете, на леда от непочистените улици!

Коментар

• Първоначално изпратено от mick
          То хубаво звучи.. но бавно и полека затъваме/всъщност досега беше бавно.. все по-бързо ще става затъването/. Улиците и тротоарите засега са проходими, но ако нещата продължат така още няколко години - положението ще загрубее. А тогава основните ремонти на толкова много улици не стига, че струват много пари ами изискват много време. И естествено .. няма как да имаш скъп имот в центъра на мизерна инфраструктура.. цените на имотите ще паднат просто защото няма да предлагат качество на живот. По-лесно ще бъде да се изместят хората с пари в някой друг по-малко амортизиран град отколкото да поправят инфраструктурата в София. Да не говорим, че ако почне и старата канализация в кварталите да избива ще стане направо апокалипсис.
          За първи път да видя някой да споделя мнението ми 1 към 1... само че аз казвам същото за Варна. Специално след последните ледове, нещата станаха твърде твърде лоши... Бях в чужбина, върнах се с мисълта да живея и работя тук, но виждам че нещата с инфраструктурата отиват много на зле. А без инфраструктура нито може да се работи, нито да се живее. Не желая да лишавам непрекъснато семейството си от нещо, понеже трябва да ремонтирам потрошен по траповете автомобил. Ако нещо ще ме накара да се махна отново, този път завинаги, ще е липсата на инфраструктура.

Не знам как и кога някой, от когото зависи нещо, ще осъзнае че ако просто оправиш пътищата и с това оставиш хората да работят и стоките да се движат, нещата сами ще потръгнат...

Коментар

• Прогнозират 10% спад в цените на жилищните имоти в София през 2010 г.

Недвижимите имоти не са двигател на икономиката, а поддържаща индустрия, категоричен беше Атанас Гаров

С още 10 процента да поевтинеят жилищните имоти в столицата през 2010 г. Това прогнозира пред Дарик радио Атанас Гаров - изпълнителен директор на „Колиърс" - България. По думите му през годината пазарът на недвижими имоти ще следва тенденциите на икономиката.

Недвижимите имоти не са двигател на икономиката, а поддържаща индустрия, категоричен беше Гаров: За 2010 г., при положение че очакванията ни са за едно по-трудно начало на годината, подобно на 2009 г., и след това завой в положителна посока, нашите очаквания за пазара на недвижими имоти са, че началото ще бъде сравнително трудно, но след това, когато общите макроикономически параметри започнат да се подобряват, това би трябвало да има също позитивен ефект върху сектора на недвижимите имоти.

Гаров прогнозира, че и през 2010 г. ще има спадове в цените на имотите: Очакванията ни са, че тази година при жилищните имоти в София специално може би ще има още един лек спад на цените, като очакваме той да е средно 10 процента, основно концентриран в началото на годината.

Тенденциите за останалите видове имоти са подобни, както при жилищните, допълни Гаров, цитиран от Dariknews.bg.

http://econ.bg/news/article175109/pr...ya_prez_2010_g

Коментар

• Първоначално изпратено от steppenwolf
              Първоначално изпратено от Веско
              swifter за първи път срещам ника ти, но отдавна не бях чел толкова обобщаващо и обосновано мнение. Не знам доколко си прав но ще си го запазя като критерииSmile
              Поздрави!
              Веско ти верно си наивно парче. Качествена била статията. Я иди на сайта на фондовата борса и виж колко е P/E за BG40 и BGTR30. Около 130. А да тръгнеш да смяташ P/E за имоти, първо трябва да имаш данни каква е доходността на тези имоти от наеми. Как се смята P/E на празни апартаменти. Прочел човека една статия и мисли, че другите пасат трева.
              Абе ей степния, грам не си в час. Опитах се да обясня нещата сравнително просто, за да може и форумни гномове като теб да ги схванат. Можех да ти го обясня и с Ган, и с интерполация на пазарни цикли, но за теб нямаше да има голяма полза. Който е искал, е подбрал вятъра от писанието. На теб ти е трудно, защото скоро няма да разбереш как стават нещата и само ще подсмърчаш. И няма да разбереш кое точно движи капиталовите пазари, кое - дълговите пазари, кое - имотния пазар, кое - суровините и т.н. За това трябва малко повече да почетеш и да погледаш мача дълго време отблизо. Никой не говори за p/e на измислени индекси, анализът беше сравнителен и взема под внимание различни инв. схеми с различни риск премиуми, времеви хоризонти и доходности. Който иска да си смята данък смет и да брои стотинки.

А статията от уикипедия, където си постнал -- вгледай се внимателно в лихвените нива в САЩ за последните 1xx год. След това ги раздели на периоди. После отвори гугъл и прочети какво е ставало в тези различни периоди. След това разтърси как са реагирали суровини, борси, имоти в тези периоди. След това отвори да кажем и CPI (реалния) за последните 1xx год. Сравни го с последните. След това го сравни с money supply (реалния). И ще ти светнат някои лампички, ако имаш поне малко.

Коментар

• То не останаха хора в тази държава, ти наемател, че и да печелиш от него искаш... Хе, хе, хе...

Коментар

• Аз нямам нищо против да пусна наемател в празния апартамент, но няма такъв, който да ми плати цената, която искам да компенсира бъдещите ми главоболия с него. Доходност търся на борсата, вторият имот е за сигурност.
                  Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Цар Симеон
                    ..
                    Поне не ние е срам от нашите, та не си сменяме ника през 3 седмици
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
                      Първоначално изпратено от Цар Симеон
                      Първоначално изпратено от Jay Gould
                      Ако политиците ни не бяха такива тъпаци до сега да са издали някой закон от типа на - Имаш жилище, стои празно повече от 6 месеца, качва му се данъка. Една година - качват ти го още повече в геометрична прогресия. Поне за мен това са загробени пари. Платени веднъж, но не вадят нищо, полза от тези жилища няма и само събират студ на околните понеже някой тъпак решил, че да има апартамент който да стои празен е супер инвестиция. Пък в същото време млади семейства, се чудят как да вържат двата края и нямат почти никакъв изход, защото ако + другите разходи плащаш и жилище е почти кауза пердута да се измъкнеш от калта като си принуден да харчиш всичките си доходи, че и отгоре.
                      Кой беше ти, че да казваш на хората как са си използват парите? Или да ги караш да си живеят във всички притежавани жилища, за да те топлят теб по съседски? Егати малоумните размишления! Дай да намалим цените, че да има за всички. И да забраним повече от едно жилище на едно семейство. Това нали знаеш в кой строй се прилагаше? И кой си ти да определяш ползата от тези жилища? Частната собственост е свещена и неприкосновена - отвори конституцията да го прочетеш.
                      Хайде, със здраве!
                      Така ли мислиш? Свещена и неприкосновена? Хайде иди тогава в Германия, купи си 100 декара орна земя и ги остави да буренясват, да видим какво ще се случи. А, може и във Франция - купи си апартамент в някой град и остави фасадата му да се лющи, без да я ремонтираш. Знаеш ли какво ще стане? Ще ти пратят едно-две предупреждения от общината, а накрая ще го ремонтират и ще ти изпратят сметката. Ако не можеш да я платиш, ще ти пратят съдия-изпълнител. Както казват немците - Eigentum verpflichtet! В превод - Собствеността задължава! Твой си е имотът, да - но ти си длъжен да се грижиш за него и да го поддържаш. То затова в нормалните държави няма пустеещи земи и порутени сгради.
                      Юрданке,
                      знаеш ли кое е общото ти с дявола? ами това, че четете евангелието по един и същ начин. Къде видя да става дума за олющена сграда. Аз мога да се грижа за имота си и без да живея в него. Също така мога да живея в него и без да се грижа за него. Мога да живея в едно жилище и да не си пускам печка и да живея на нула градуса, не съм длъжен да го топля онзи с петте хиляди мнения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Q35
                        Абе момчета , чудя ви се на акъла- за какво и е на тази държавна администрация да харчи Нашите пари от по-високи данъци-единственото което ще направят е да си ги сложат по джобовете.Защо толкова се дърпат от въвеждане на достъп до обществени поръчки,търгове и куп други начини за осигуряване на условия за корупция и от къде сте сигурни ,че средствата ще се похарчат за това което ви се иска?Ако се осигури обществен контрол по разходването на сумите - няма лошо- да вдигнат данъка върху недв.имоти.До тогава ще се позоваваме на търговска тайна на сключените договори за почистване,концесии и т. н . и т.н.Каква търговска тайна е да разберем колко плащат от НАШИТЕ пари на концесионера или контрагента по договори с Общината или пък даже и Държавата. Струва си човек да си задава тия въпроси,а и доста по често да се задават на когото трябва- в случая на хората на които плащаме за да управляват обществените средства-сами си отговорете колко ефективно!
                        http://mickideas.blogspot.com

Коментар

• Абе момчета , чудя ви се на акъла- за какво и е на тази държавна администрация да харчи Нашите пари от по-високи данъци-единственото което ще направят е да си ги сложат по джобовете.Защо толкова се дърпат от въвеждане на достъп до обществени поръчки,търгове и куп други начини за осигуряване на условия за корупция и от къде сте сигурни ,че средствата ще се похарчат за това което ви се иска?Ако се осигури обществен контрол по разходването на сумите - няма лошо- да вдигнат данъка върху недв.имоти.До тогава ще се позоваваме на търговска тайна на сключените договори за почистване,концесии и т. н . и т.н.Каква търговска тайна е да разберем колко плащат от НАШИТЕ пари на концесионера или контрагента по договори с Общината или пък даже и Държавата. Струва си човек да си задава тия въпроси,а и доста по често да се задават на когото трябва- в случая на хората на които плащаме за да управляват обществените средства-сами си отговорете колко ефективно!
                          мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

Ако политиците ни не бяха такива тъпаци до сега да са издали някой закон от типа на - Имаш жилище, стои празно повече от 6 месеца, качва му се данъка. Една година - качват ти го още повече в геометрична прогресия. Поне за мен това са загробени пари. Платени веднъж, но не вадят нищо, полза от тези жилища няма и само събират студ на околните понеже някой тъпак решил, че да има апартамент който да стои празен е супер инвестиция. Пък в същото време млади семейства, се чудят как да вържат двата края и нямат почти никакъв изход, защото ако + другите разходи плащаш и жилище е почти кауза пердута да се измъкнеш от калта като си принуден да харчиш всичките си доходи, че и отгоре.
                            Кой беше ти, че да казваш на хората как са си използват парите? Или да ги караш да си живеят във всички притежавани жилища, за да те топлят теб по съседски? Егати малоумните размишления! Дай да намалим цените, че да има за всички. И да забраним повече от едно жилище на едно семейство. Това нали знаеш в кой строй се прилагаше? И кой си ти да определяш ползата от тези жилища? Частната собственост е свещена и неприкосновена - отвори конституцията да го прочетеш.
                            Хайде, със здраве!
                            Така ли мислиш? Свещена и неприкосновена? Хайде иди тогава в Германия, купи си 100 декара орна земя и ги остави да буренясват, да видим какво ще се случи. А, може и във Франция - купи си апартамент в някой град и остави фасадата му да се лющи, без да я ремонтираш. Знаеш ли какво ще стане? Ще ти пратят едно-две предупреждения от общината, а накрая ще го ремонтират и ще ти изпратят сметката. Ако не можеш да я платиш, ще ти пратят съдия-изпълнител. Както казват немците - Eigentum verpflichtet! В превод - Собствеността задължава! Твой си е имотът, да - но ти си длъжен да се грижиш за него и да го поддържаш. То затова в нормалните държави няма пустеещи земи и порутени сгради.

Коментар

Хайде, със здраве!
                              A ти какъв си, че ще ми правиш забележка какво да мисля по някой въпрос?! И току се пръкне някой глупак във всяка тема я да обвинява в социализъм, я в костовизъм Вземи прочети какво точно казвам и ако не ти харесва, дай някаква идея, вместо да скачаш сякаш някой е хукнал да те национализира. Казвам долу неща които са приети в много по-капиталистически страни от нашата. Нищо повече. Едва ли тук ще откриваме топлата вода, за това давай по-спокойно.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                                Хайде, със здраве!

Коментар

Working...
                                X