Първоначално изпратено от Лорда
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прогноза за цените на жилищата
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от hah Разгледай мнениеАз нямам нищо против да пусна наемател в празния апартамент, но няма такъв, който да ми плати цената, която искам да компенсира бъдещите ми главоболия с него. Доходност търся на борсата, вторият имот е за сигурност.
Втори, трети, четвърти, пети до плюс безкрайност имоти са за сигурност- парите под възглавницата, на борсата и всичко да загубиш, трябва предварително да си ги прежалил.
П.П. Един съвет: Вдигни още исканата от теб цена и ще започнат да ти се обаждат.
Българинът е прост, когато цена на имот под наем му се струва ниска, мисли, че нещо не е в ред. ВДИГНИ ЦЕНАТА!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ndachevПървоначално изпратено от mickТо хубаво звучи.. но бавно и полека затъваме/всъщност досега беше бавно.. все по-бързо ще става затъването/. Улиците и тротоарите засега са проходими, но ако нещата продължат така още няколко години - положението ще загрубее. А тогава основните ремонти на толкова много улици не стига, че струват много пари ами изискват много време. И естествено .. няма как да имаш скъп имот в центъра на мизерна инфраструктура.. цените на имотите ще паднат просто защото няма да предлагат качество на живот. По-лесно ще бъде да се изместят хората с пари в някой друг по-малко амортизиран град отколкото да поправят инфраструктурата в София. Да не говорим, че ако почне и старата канализация в кварталите да избива ще стане направо апокалипсис.
Не знам как и кога някой, от когото зависи нещо, ще осъзнае че ако просто оправиш пътищата и с това оставиш хората да работят и стоките да се движат, нещата сами ще потръгнат...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mickТо хубаво звучи.. но бавно и полека затъваме/всъщност досега беше бавно.. все по-бързо ще става затъването/. Улиците и тротоарите засега са проходими, но ако нещата продължат така още няколко години - положението ще загрубее. А тогава основните ремонти на толкова много улици не стига, че струват много пари ами изискват много време. И естествено .. няма как да имаш скъп имот в центъра на мизерна инфраструктура.. цените на имотите ще паднат просто защото няма да предлагат качество на живот. По-лесно ще бъде да се изместят хората с пари в някой друг по-малко амортизиран град отколкото да поправят инфраструктурата в София. Да не говорим, че ако почне и старата канализация в кварталите да избива ще стане направо апокалипсис.
Не знам как и кога някой, от когото зависи нещо, ще осъзнае че ако просто оправиш пътищата и с това оставиш хората да работят и стоките да се движат, нещата сами ще потръгнат...
Коментар
-
Прогнозират 10% спад в цените на жилищните имоти в София през 2010 г.
Недвижимите имоти не са двигател на икономиката, а поддържаща индустрия, категоричен беше Атанас Гаров
С още 10 процента да поевтинеят жилищните имоти в столицата през 2010 г. Това прогнозира пред Дарик радио Атанас Гаров - изпълнителен директор на „Колиърс" - България. По думите му през годината пазарът на недвижими имоти ще следва тенденциите на икономиката.
Недвижимите имоти не са двигател на икономиката, а поддържаща индустрия, категоричен беше Гаров: За 2010 г., при положение че очакванията ни са за едно по-трудно начало на годината, подобно на 2009 г., и след това завой в положителна посока, нашите очаквания за пазара на недвижими имоти са, че началото ще бъде сравнително трудно, но след това, когато общите макроикономически параметри започнат да се подобряват, това би трябвало да има също позитивен ефект върху сектора на недвижимите имоти.
Гаров прогнозира, че и през 2010 г. ще има спадове в цените на имотите: Очакванията ни са, че тази година при жилищните имоти в София специално може би ще има още един лек спад на цените, като очакваме той да е средно 10 процента, основно концентриран в началото на годината.
Тенденциите за останалите видове имоти са подобни, както при жилищните, допълни Гаров, цитиран от Dariknews.bg.
http://econ.bg/news/article175109/pr...ya_prez_2010_g
Коментар
-
Първоначално изпратено от steppenwolfПървоначално изпратено от Вескоswifter за първи път срещам ника ти, но отдавна не бях чел толкова обобщаващо и обосновано мнение. Не знам доколко си прав но ще си го запазя като критерииSmile
Поздрави!
А статията от уикипедия, където си постнал -- вгледай се внимателно в лихвените нива в САЩ за последните 1xx год. След това ги раздели на периоди. После отвори гугъл и прочети какво е ставало в тези различни периоди. След това разтърси как са реагирали суровини, борси, имоти в тези периоди. След това отвори да кажем и CPI (реалния) за последните 1xx год. Сравни го с последните. След това го сравни с money supply (реалния). И ще ти светнат някои лампички, ако имаш поне малко.
Коментар
-
Аз нямам нищо против да пусна наемател в празния апартамент, но няма такъв, който да ми плати цената, която искам да компенсира бъдещите ми главоболия с него. Доходност търся на борсата, вторият имот е за сигурност.Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Цар Симеон..http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от yerdnaПървоначално изпратено от Цар СимеонПървоначално изпратено от Jay GouldАко политиците ни не бяха такива тъпаци до сега да са издали някой закон от типа на - Имаш жилище, стои празно повече от 6 месеца, качва му се данъка. Една година - качват ти го още повече в геометрична прогресия. Поне за мен това са загробени пари. Платени веднъж, но не вадят нищо, полза от тези жилища няма и само събират студ на околните понеже някой тъпак решил, че да има апартамент който да стои празен е супер инвестиция. Пък в същото време млади семейства, се чудят как да вържат двата края и нямат почти никакъв изход, защото ако + другите разходи плащаш и жилище е почти кауза пердута да се измъкнеш от калта като си принуден да харчиш всичките си доходи, че и отгоре.
Хайде, със здраве!
знаеш ли кое е общото ти с дявола? ами това, че четете евангелието по един и същ начин. Къде видя да става дума за олющена сграда. Аз мога да се грижа за имота си и без да живея в него. Също така мога да живея в него и без да се грижа за него. Мога да живея в едно жилище и да не си пускам печка и да живея на нула градуса, не съм длъжен да го топля онзи с петте хиляди мнения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Q35Абе момчета , чудя ви се на акъла- за какво и е на тази държавна администрация да харчи Нашите пари от по-високи данъци-единственото което ще направят е да си ги сложат по джобовете.Защо толкова се дърпат от въвеждане на достъп до обществени поръчки,търгове и куп други начини за осигуряване на условия за корупция и от къде сте сигурни ,че средствата ще се похарчат за това което ви се иска?Ако се осигури обществен контрол по разходването на сумите - няма лошо- да вдигнат данъка върху недв.имоти.До тогава ще се позоваваме на търговска тайна на сключените договори за почистване,концесии и т. н . и т.н.Каква търговска тайна е да разберем колко плащат от НАШИТЕ пари на концесионера или контрагента по договори с Общината или пък даже и Държавата. Струва си човек да си задава тия въпроси,а и доста по често да се задават на когото трябва- в случая на хората на които плащаме за да управляват обществените средства-сами си отговорете колко ефективно!http://mickideas.blogspot.com
Коментар
-
Абе момчета , чудя ви се на акъла- за какво и е на тази държавна администрация да харчи Нашите пари от по-високи данъци-единственото което ще направят е да си ги сложат по джобовете.Защо толкова се дърпат от въвеждане на достъп до обществени поръчки,търгове и куп други начини за осигуряване на условия за корупция и от къде сте сигурни ,че средствата ще се похарчат за това което ви се иска?Ако се осигури обществен контрол по разходването на сумите - няма лошо- да вдигнат данъка върху недв.имоти.До тогава ще се позоваваме на търговска тайна на сключените договори за почистване,концесии и т. н . и т.н.Каква търговска тайна е да разберем колко плащат от НАШИТЕ пари на концесионера или контрагента по договори с Общината или пък даже и Държавата. Струва си човек да си задава тия въпроси,а и доста по често да се задават на когото трябва- в случая на хората на които плащаме за да управляват обществените средства-сами си отговорете колко ефективно!мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
Коментар
-
harpoon
Първоначално изпратено от Цар СимеонПървоначално изпратено от Jay GouldАко политиците ни не бяха такива тъпаци до сега да са издали някой закон от типа на - Имаш жилище, стои празно повече от 6 месеца, качва му се данъка. Една година - качват ти го още повече в геометрична прогресия. Поне за мен това са загробени пари. Платени веднъж, но не вадят нищо, полза от тези жилища няма и само събират студ на околните понеже някой тъпак решил, че да има апартамент който да стои празен е супер инвестиция. Пък в същото време млади семейства, се чудят как да вържат двата края и нямат почти никакъв изход, защото ако + другите разходи плащаш и жилище е почти кауза пердута да се измъкнеш от калта като си принуден да харчиш всичките си доходи, че и отгоре.
Хайде, със здраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Цар СимеонПървоначално изпратено от Jay GouldАко политиците ни не бяха такива тъпаци до сега да са издали някой закон от типа на - Имаш жилище, стои празно повече от 6 месеца, качва му се данъка. Една година - качват ти го още повече в геометрична прогресия. Поне за мен това са загробени пари. Платени веднъж, но не вадят нищо, полза от тези жилища няма и само събират студ на околните понеже някой тъпак решил, че да има апартамент който да стои празен е супер инвестиция. Пък в същото време млади семейства, се чудят как да вържат двата края и нямат почти никакъв изход, защото ако + другите разходи плащаш и жилище е почти кауза пердута да се измъкнеш от калта като си принуден да харчиш всичките си доходи, че и отгоре.
Хайде, със здраве!http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay GouldАко политиците ни не бяха такива тъпаци до сега да са издали някой закон от типа на - Имаш жилище, стои празно повече от 6 месеца, качва му се данъка. Една година - качват ти го още повече в геометрична прогресия. Поне за мен това са загробени пари. Платени веднъж, но не вадят нищо, полза от тези жилища няма и само събират студ на околните понеже някой тъпак решил, че да има апартамент който да стои празен е супер инвестиция. Пък в същото време млади семейства, се чудят как да вържат двата края и нямат почти никакъв изход, защото ако + другите разходи плащаш и жилище е почти кауза пердута да се измъкнеш от калта като си принуден да харчиш всичките си доходи, че и отгоре.
Хайде, със здраве!
Коментар
Коментар