IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Купувам парцел около София – но къде точно?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• владая

Първоначално изпратено от Makaveli
    А какво ще кажете за Владая?
    самата владая не е добре - северен склон на планината, и много духа.

от другата страна на пътя (южния склон на люлин) има много хубави места, но цените не са евтини в никой случай. а и там трябва да се подбира (да не е влажно, да не е шумно, да не духа и тн)
    --
    curiosity has killed the cat

Коментар

• Re: Купувам парцел около София – но къде точно?

Първоначално изпратено от panelov
      Не е лесно и „набълбукването” около София май. Повечето свестни парцели в периметър с радиус Герман-Лозен в посока обратна на часовниковата стрелка /познайте защо?!/ са изкупени и собствениците им се канят да строят, ама чакат да спаднат цените още. Свободни малки парцели на цена до 40-50 евра на метър са или на някой бряг, готов да се свлачи или в някой дол, от който се вижда късче небе . Или напълняеми от Искъра в ниското. Има на високото слънчеви места с хубав изглед – ама или са огромни, като за цели квартали или далеко от регулация. Ако нещо що-годе ми харесва е над 100 евро квадрата. И чичо от село се изучи на тарикатлък … Но ще продължа да търся…

Апропо - като открехна някой тук, че строител искал 45-50 евро на квадрат – за труд на РЗП ли стана дума, или за бетонови пътечки около къщата?

Специално за EMOS: Ако може да не се изпада в крайности – най добре … ама как инак ще се усети, къде е центъра?
      Няколко приятели строят в момента и цената само за труд е около 45-50 лева на кв. метър. Подчертавам, че това са бригади, не фирми, документи и фактури не издават. Чорбаджията трябва да им достави всичко на обекта: кофраж, скелета, бетон, арматура, тухли ... При фирмите цената е почти двойна, но пък чорбаджията само си пие биричката и гледа:-)))

И накрая, ти колко искаш да ти иска чичо ти от село за хубав парцел около София? Ми нормално е да е около и над 100 евро квадрата. Ти да не купуваш балатум за 10 евро?! Хем си в София, хем да е без пари-не става.
      Аз съм доволен, че успях да купя няколко парцела на 80-90 евро от вътрешната страна на оковръсното:-)
      Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• А какво ще кажете за Владая?

Коментар

• Купувам парцел около София – но къде точно?

Не е лесно и „набълбукването” около София май. Повечето свестни парцели в периметър с радиус Герман-Лозен в посока обратна на часовниковата стрелка /познайте защо?!/ са изкупени и собствениците им се канят да строят, ама чакат да спаднат цените още. Свободни малки парцели на цена до 40-50 евра на метър са или на някой бряг, готов да се свлачи или в някой дол, от който се вижда късче небе . Или напълняеми от Искъра в ниското. Има на високото слънчеви места с хубав изглед – ама или са огромни, като за цели квартали или далеко от регулация. Ако нещо що-годе ми харесва е над 100 евро квадрата. И чичо от село се изучи на тарикатлък … Но ще продължа да търся…

Апропо - като открехна някой тук, че строител искал 45-50 евро на квадрат – за труд на РЗП ли стана дума, или за бетонови пътечки около къщата?

Специално за EMOS: Ако може да не се изпада в крайности – най добре … ама как инак ще се усети, къде е центъра?

Коментар

пътя до там е гаден . и отнема време

Първоначално изпратено от 4un4o
            Първоначално изпратено от malka_kushta
            Къде е най-доброто място за живеене около София? Къде да си купя парцел около София, като си продам апартамента?
            Най доброто място около София е курорта Боровец.. И лете и зиме все ще си на далавера! Гледай Симеончо, и се учи на хитрини!

Коментар

Къде е най-доброто място за живеене около София? Къде да си купя парцел около София, като си продам апартамента?
              Най доброто място около София е курорта Боровец.. И лете и зиме все ще си на далавера! Гледай Симеончо, и се учи на хитрини!

Коментар

• Това- ясно от постнатия линк, ама вземи смени местожителството

Коментар

• Обикалям селата наоколо, очевидно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Esperanza
                    Да си кажа и аз моето любимо селце- Златуша, http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=b...2e0b337598547b .
                    Много добър, ненатоварен път има до него, точно на 28км. от Попа е и на 15км. от метрото, което са си 15 минути с кола максимум, а после за левче отиваш където си искаш без да полудяваш в трафика
                    Природата е уникална, все едно си в планината и е прелест

Предполагам, че цените на къщи/парцели там в момента са 6. Ама да ви кажа аз къща строена от друг не бих си купил, докато я оправя ще ми се отще
                    Е ти па какво правиш в София, нали си от Варна?

Коментар

• Да си кажа и аз моето любимо селце- Златуша, http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=b...2e0b337598547b .
                      Много добър, ненатоварен път има до него, точно на 28км. от Попа е и на 15км. от метрото, което са си 15 минути с кола максимум, а после за левче отиваш където си искаш без да полудяваш в трафика
                      Природата е уникална, все едно си в планината и е прелест

Предполагам, че цените на къщи/парцели там в момента са 6. Ама да ви кажа аз къща строена от друг не бих си купил, докато я оправя ще ми се отще

Коментар

• :-))) еее тук се съгласих с теб. С жената на глава не можеш да излезнеш. Но от тях има и полза, ако не бе моята колко щях да съм се набалбукал:-)))
                        Май са по-пресметливи от нас шараните.
                        Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Ела ти да се разправяш с жената , да те видим тогава.

Ако зависеше от мене , вече да бях построил.

Пък и все ми се види скъпо

Първоначално изпратено от Бонвиван
                          Стоилчооооооо...много си капризен бе
                          ти от една година само обикаляш и гледаш имоти за без пари.То щеше да строиш с модерни материяли, то щеще да купуваш гола поляна в регулация, то бе декар в центъра на села... пък още нищо.
                          Взимай нещо смело и с главата напред стига лакардий тук:-)
                          Нали знаеш, нищо лично от мен:-)))
                          Просто за една година хора от форума и купиха и направиха къщи, вече са новодомци.

Коментар

• Колкото до купуване на земя около северната дъга на околовръсното съм +1
                            Района е подценен!!! Мое мнение, нито имам имот, нито мисля да инвестирам там.

Коментар

• Стоилчооооооо...много си капризен бе
                              ти от една година само обикаляш и гледаш имоти за без пари.То щеше да строиш с модерни материяли, то щеще да купуваш гола поляна в регулация, то бе декар в центъра на села... пък още нищо.
                              Взимай нещо смело и с главата напред стига лакардий тук:-)
                              Нали знаеш, нищо лично от мен:-)))
                              Просто за една година хора от форума и купиха и направиха къщи, вече са новодомци.

Коментар

Радомир не е на 50-60 км от София, а на доста по малко .

30 000 км/година ги нямам за нищо и наистина разходите ми за гориво са около 4000/година Но това само защото не карам икономичната кола (дизел - 4.5/100),а другата , по-неикономична , иначе щяха да са 2000 лв.

Всъщност в Радомир има много евтини предложения, но това е град. Аз искам да живея на село . В Радомирските села имотите (парцели или къщи) са по-скъпи, отколкото в Радомир. И аз не знам защо , след като всички се бутат в градовете.

Иначе жената има парцел в Банкя , ама оня ден ходих там, не ми харесва .

Под 10 пъти по ниска цена имам в предвид 3 етажна къща - ново строителство , за 30 000 лева по оферта !!! . На 30-40 км от СОфия. Има доста такива . Например това :

http://www.imot.bg/pcgi/main.cgi?top...304&f1=details

Ти ще вземеш нещо на близо и ще го изплащаш цял живот по 1000 лв/месец . пък аз ще взема на 30 км от София и ще имам само 200-300 лв /месец транспортни разходи.

Първоначално изпратено от Димитър Сотиров
                                Мисля, чета те и се поразрових из нета: - Това ли имаш в предвид, като казваш 10 ПЪТИ по-ниска цена? - http://propse.com/offer/31847

Разбира се и другата крайност я има, макар че също е далечко от София:

http://www.bulgarianproperties.com/b..._v_Bankya.html

А Радомир като е на 50-60 километра? 120 километра дневно по 250 работни дни в годината правят 30 000 километра. Това са поне 4 000 лева на година само за пътуване до София /без тролеи, метро и др./ За 20 години тези 4000 лева стават на 80 000 лева. Тъкмо да се вземе нещо сега по-наблизо, пък и по-скъпо да е, но на по-малко транспортно разстояние.

На мен също би ми се искало да взема евтино имот, за какъвто говори malka_kushta, и се питам, ако има безумие, къде е то? В отношението цената на земята към цена на строителство ли?

Първоначално изпратено от SStoilov
                                Мисля, че е безумие, щото бих зи взел 10 ПЪТИ по евтин имот, за сметка на малко по-голямото разстояние. Особено като се вземе в предвид бъдещото пускане на маг. Люлин и оттам отпушването на Владая.

Южно от СФ има много по-добри местенца, отколкото южните склонове на Стара планина. Селата в Радомирско са пълни със софиянци . Местното население вече е малцинство.

Сори , ма веднъж ходих до Своге и мисля да не повтарям.

Хардлайнера Bertram реши и отсече за пореден път. Не признава друг избор и това е.

За посоките север и северозапад е ясно като бял ден, че са по-неразвити, но във всяко друго отношение са по-добри.

Като говорим за място - да не пропуснем, че на мястото сигурно се предвижда изграждане и на къща. Срешнах интересно твърдение, че цената на квадратен метър земя на парцела в крайградска зона следвало да е до една трета от цената на квадратен метър РЗП: Тоест, ако кв.метър земя струва 200 лева, /650 квадрата - 130 000 лева/, то строеж от 150 квадрата, да излезел 90 000 - 100 000 лева. Общата сума на имота възлиза на около 220 000 лева, което за 20 години по около 1000 лева месечно, щяло да е нормално за месечна заплата на средно българско семейство - около 3000 лева на месец. Какво мисли средния съ-форумец?

Коментар

Working...
                                X