IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да създам фирма, какви са ми разходите?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Защо искаш да регистрираш фирма? Купи си . Само с една разходка до нотариуса и си готов. Аз имам едно ООД. И от две години подавам нулеви декларации. Живея с надеждата някой ден да има развитие. Инак съм се хванал на трудов договор и на заплата. Рецесията така здраво ни удари под пояса, че за сега не виждам светлинка в тунела.
    http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Фирмата лесно ще я създадеш.После идва ред на някои разходи от типа на такси ,лицензи ,осигуровки и какви ли не още ,дето начинаещият хич не загрява за тях.Проучи подробно и за това.Може да се окаже ,че на фона на последващите приходи и разходи ,въобще май не е трябвало да се захващаш.Целта в крайна сметка е да си на плюс,нали?
      Успех!
      Last edited by dimilov; 21.03.2011, 15:11.

Коментар

• пробвай с дззд-та -имаше някаква далавера да си спестиш осигуровки-ако не са затворили вратичката
        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от imoti Разгледай мнение
          Моят опит от фирма на около 1 година - ЕООД регистрирано по ДДС.

откриване - около 1000-1200 лева за такси, адвокати, банкови комисионни, електронни подписи и т.н

месечна поддръжка - около 200 лева за данъци на 1 самоосигуряващ се + такси по банковите сметки и разни други малки таксични и подводни камъни.

месечно за счетоводител - колко намерите. Аз съм с познат и не е много скъпо.
          Набутал си се яко1000-1200 лв за откриване на ЕООД
          Месечна поддръжка
          Това се казва ОСИГУРОВКИ!!!!Ако някога доживееш до пенсия, да получиш някой лев, колкото да преживееш........
          Не плаши човека, може да мине доста по-евтино

Коментар

• Ще трябва да отделиш сосна сума за подкупи на мръсните чиновници... освен ако не предпочиташ да ги водиш под разни предлози в задната стаичка, там да ги утепваш со сатърчето, а после, ако ми пишеш на лични, аз ще ти кажа 2-3 подходящи места, дето да фърлиш бездиханни туловища.

Ако си беше направил ресторант, можеше да ги готвиш вместо прасета.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Моят опит от фирма на около 1 година - ЕООД регистрирано по ДДС.

откриване - около 1000-1200 лева за такси, адвокати, банкови комисионни, електронни подписи и т.н

месечна поддръжка - около 200 лева за данъци на 1 самоосигуряващ се + такси по банковите сметки и разни други малки таксични и подводни камъни.

месечно за счетоводител - колко намерите. Аз съм с познат и не е много скъпо.
              Недвижими имоти [URL=http://bit.

Коментар

• И аз искам ..............искам да си отворя печатница за пари. Какви документи ще са ми необходими за това.
                Има и друго.
                Като кОпах дупка за кенефу на селу ми излезе петрол май,или лайната на комшията. Мога ли да си направя рафинерия и какви документи ше ми требат .
                Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
                私は最高のトレーダーだ

Коментар

• Колев, отиди в някой сайт за запознанства,там ще имаш по-голям шанс някои да ти отговори.

Коментар

• Първоначално изпратено от judy67 Разгледай мнение
                    Колев първо си купи 99 маслини и 220 гр.сирене
                    и после питай за документите.
                    - Имаш чувство за хумор но аз съм съвсем сериозен

Коментар

• Колев първо си купи 99 маслини и 220 гр.сирене
                      и после питай за документите.

Коментар

• Исккам да си основа фирма

здравейте, искам да си основа малко магазинче за продажба специално на маслини и сирене, и си нямам на идея какво да правя, ще съм ви много благодарен ако някой ми каже какви документи, изобщо какво трябва да направя за да започна. Благодаря предварително

Коментар

• Не съм се занимавал със заведения, но ще ти кажа едно- тръгваш към една от най-трудните регистрации, ако не е всичко готово и не си наела готово заведение с разрешително. Най-общо имаш следните неща:
                          1. регистрация на фирма- задължителна е в случая- 400-500лв за ЕООД
                          2. разрешителни от община, ХЕИ, пожарна. Тук някои изисквания са адски усложнени, защото става въпрос за нещо хранително, което не е пакетирано. Парите са няколко хиляди поне.
                          3. касов апарат- задължително. Слагаш си цената+подръжка
                          4. счетоводството 99% ще трябва да е двустранно, защото ЕТ за заведение не е добър избор. Слагаш си счетоводител за 150-200лв на месец.
                          5. редовно имаш готови пари за дребни плащания на ХЕИ, пожарна, НАП(при тях е и бившето НОИ), община- може би 100-200лв на месец за нещо малко може да стигнат, при голям ресторант може да е четирицифрено число
                          6. вътрешнофирмена програма за трудова безопасност, комитет по трудова безопасност, документи за това подадени.(и при сам човек собственик и работник)- счетоводителите ти си ги правят или плащаш на някоя служба по трудова медицина, сам човек трудно може да си ги хване да ги напише.
                          7. Текущо имаш осигуровки като самоосигуравящо се лице винаги. Тая година са към 150лв месечно заради новия минимум.
                          ...
                          При наемане на готово заведение може да спестиш т.2 за разрешителните и толкова. Нов бизнес в тази страна се почва адски трудно и текущата му издръжка от самото начало гълта поне 400-500лв месечно. При твоя случай имаш намеса и на няколко други инстанции освен НАП- пожарна, ХЕИ, община, та разходите скачат. Сложи си и редовно следене на всякакви наредби и нови картончета, декларацийки и т.н. Годишно сигурно са ти поне 200-300лв разходи за най-малкия възможен бизнес(Само публикуването на годишната декларация към НАП в ТР струва като такса 50лв, а се доплащаха по 30ина лв на някой, който да ти я качи.). Глобите са големи и при ЕТ може някой ден да ти разкатаят фамилията от НАП за това, че си пропуснал да имаш еди кое си листче към еди коя си агенция, дето я чуваш за първи път. Това с улеснената регистрация и ниския капитал за регистрация е за шашкъните да се радват, но нищо не е ни лесно, ни евтино, ни смислено при нова фирма без сигурен марджин от стоката, наемите и т.н. поне 1000-2000лв на месец, та да имаш едно 500-1000лв чисто за теб.

Коментар

• iskam da popitam ako iskam da otvorq sobstveno zavedenie,primerno kafe nujno li e da suzadavam firma ? i kakvi proceduri sa neobhodimi?

Коментар

• Първоначално изпратено от rover
                              Въпросът беше какви са разходите след регистрацията, а не колко струва тя. И като чета как се разправяте за изтеглянето на 5000 лева...като че ли това е най-важното.
                              НАЙ-ВАЖНОТО!! Намери си добър счетоводител и ПОМЕСЕЧНО си оправяй нещата.Защото как си представяш да работиш седем месеца, да те викнат по разни проверки в данъчното или където и да било и тогава да търсиш фактури и да оправяш разни задължителни документи, които няма как да се извадят със задна дата. А те идват на проверка днес и те викат утре с папките. Хубавото у нас, в България е, че счетоводителите са евтини и обикновено не се занимават само със счетоводството, а ще ти помогнат да оправиш и всички онези неща които ти казах и които не ти казах.
                              Червено - най-важното, поне ако не искаш да си имаш сериозни главоболия.
                              Синьо - е, не е баш така. Има си призовки, констативки и т.н.
                              Зелено - малко в противоречие с червеното, и тези които не се занимават само със счетоводство толкова и разбират ! От опит казвам.

Коментар

• А може ли малко по-подробно за бизнеса, който ще се развива ? Все пак от това зависи формата на ТД !
                                Аз като човек, който неотдавна е регистрирал 2 бр фирми - ЕТ и ООД , ще ти кажа , че ако отвориш търговският регистър и се позачетеш малко ще видиш , че и сам можеш да си подадеш документите. Дори и по нета. Проблемите ти идват след това. Особено пък ако ще имаш по-сериозна начална инвестиция, което прадполага регистрация по ДДС доброволна от началото.
                                И отново прецени, доколко ще рискуваш след това, в смисъл дали ще спазваш всичко написано от законодателя или не . В първият случай може и ЕТ , ама при него не се признават и половината разходи за такива. пък ако си и женен /а двойно помисли, защото в закона никъде черно на бяло не е написано дали ЕТ е на титуляра или и на двамата. При ООД / ЕООД ситуацията е по-друга, ама тук почваш сериозно да се вътриш със счетоводството. Пък който ти казва , че на ООД ще можеш сам да си водиш сметките.........................е, ти сам ще видиш.

Коментар

Working...
                                X