IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Учителска стачка=22% ДДС....

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• .

Императоре прав си за медиците, но какво да се направи човек такава ни е държавата. Обущаците доволни, а лекари и учители кучета ги яли.
    Трябва да има приоритети, но те се правят от правителството. Трябва да има увеличение но то пак зависи от тях. До някаква степен съм доволен от правителството. Не е грешно да се каже че съм фен на Д.Вълчев - много ми е симпатичен. Осъзнавам че той има определен ресурс и подобни увеличения той не може да даде, преди да се съгласува с финансите икономиката дори и със Станишев.
    Сигурно ще ми се нахвърлите сега предпочитам да търся хубавото вместо да се вглеждам в лошото.
    След време ще си "ядем ушите" за медиците ако сега ги изпуснем същото е и за учителите. Но трябва да става постепенно и да сме реалисти. Не може да и предлагат
    http://dnes.dir.bg/2007/10/06/news2184721.html
    32% сега и 50% до година и половина и те да се правят на недостъпни.
    geomaster - Хиперинфлация няма да има Има много заинтересовани хора да няма. Не може да сме в EU и да се люшкаме нагоре надолу. Не може да имаме представители в ЕБ и да не може да се справим с една инфлация. Надявам се това да е блъф от страна на правителството за хиперинфлацията.
    Успешен weekend на всички аз отлитам да почивам
    Не е препоръка за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от geomaster
      Първоначално изпратено от ravnovesie
      Има много лесен да се реши проблема със стачката МОН уволнява всички стачкуващи учители - сигурен съм че може да намери някаква законна причина и така се освобождават много работни места за хора, които смятат че заплата на учителите е достатъчна.

Надявам се тези нови хора да са изключително мотивирани предимно за увеличаване на качеството на образование и наистина да смятат че си заслужава да полагат значителни усилия за бъдещето на нацията за по 350 лв. на месец, а не само да чакат да дойде ваканция.

Така и уволнените ще са доволни - все пак със сигурност могат да си намерят работа за по-висока заплата - то пълен идиот да си ще бачкаш за повече, хем новопостъпилите ще могат да се отдатат на призванието си.
      и ще внесем за учители пингвини от Аляска ха-ха-ха
      той го каза с ирония като антитеза на тезата "като не им харесва да си сменят работата" - иначе да и лекарите като не им харесва да стават Бакшиши и учителите - мазачи и така за учители ще внесем Пингвините за лекари Тюлените - ценностната ни система отиде по-дяволите - тая чалга ни изпи мозъците - Христо Ботев писал приказки )))
      Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• то в Аляска няма пингвини но иначе защо да внасяме я виж колко много хора смятат че тази заплата е напълно достатъчна за тази професия, сигурен съм че има достатъчно образовани хора, които да мислят така, виж само в този форум колко хора са против вдигането на заплатите, ако смятаха че настоящето заплащане е несправедливо биха ли били на това мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
          Има много лесен да се реши проблема със стачката МОН уволнява всички стачкуващи учители - сигурен съм че може да намери някаква законна причина и така се освобождават много работни места за хора, които смятат че заплата на учителите е достатъчна.

Надявам се тези нови хора да са изключително мотивирани предимно за увеличаване на качеството на образование и наистина да смятат че си заслужава да полагат значителни усилия за бъдещето на нацията за по 350 лв. на месец, а не само да чакат да дойде ваканция.

Така и уволнените ще са доволни - все пак със сигурност могат да си намерят работа за по-висока заплата - то пълен идиот да си ще бачкаш за повече, хем новопостъпилите ще могат да се отдатат на призванието си.
          и ще внесем за учители пингвини от Аляска ха-ха-ха

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
            Зарко - кажи ми причина учителите да са заинтересувани... какъв стимул имат? Какъв стимул имат младите висшисти да стават учители? 350 кинта на месец ли?

Злак - медиците също имат право да искат по-добри заплати... неслучайно половината Български медицински сестри са избягали в чужбина последните години.
            Администрацията? На тия най-често им вдигат заплатите, а НАЙ-МАЛКО го заслужават... Те са мързелива сбирщина, която сама си измисля работа и задушава частният бизнес с бюракратичните си олигофренщини, да не говорим за корумпираността, наглостта и некадърността им.
            Полицаи? За мен куки, които кротко наблюдават как циганорите размахват брадви посред София и крещят "Смърт на Българите", не заслужават и 60 кинта на месец. Полицай, който се оставя някакви крастави мангали да го бият и не смее даже да се защити, не е полицай, а баба.
            60000 са куките а,29000 армията,така е само в мианама(бирма).
            къде отиваш може би?

Коментар

• Re: .

Първоначално изпратено от zlak
              Кофти е заплащане на учителите, но това е положението. Чисто увеличение с 100% без други условия ще е много рисковано и опасно нещо. Какви преговори са това с тези ултимативни искания. Профсъюзите за нищо не стават най-малко в момента помагат на учителите. А иначе исканията им са абсурдни.

Първо разходите скачат за иначе нетолкова конкурентен продукт субсидиран от държавата с извинение за добрите учители.
              Второ нещата са свързани
              - Колко ще взима доцент ако учител взима примерно 600 ?
              - Колко ще взима медицински работник при същото сравняване ?
              - Колко ще взима администрацията ?
              - Полицаи
              Трето с извинение учителите са твърде много ... децата са намаляли доста а учителите не толкова. Тревожно но факт.
              Четвърто покраи учителите се присламчват и работници в сферата които не са учители а от тук и разходите по това увеличение.

Според мен ако сега министерството се съгласи ще стане неприятно. Веднага всички бюджетни служители ще скочат. Просто няма друг начин. Това лекари, полиция, администрация всички по един по един или общо ще се наредят на опашката за 100% та някои и повече увеличение. В някои частни фирми също може да се поблазнят ......
              Няма да продължавам. Повечето тук знаят къде ще отидат нещата тогава.
              В крайна сметка ако има увеличение на заплатите без инвестиции в сгради, компютри и там учебни приспособления за мен си е едно живо разхищение.

Може и да греша но това ми е мнението.
              А какво търсим в ЕУ където нещата са такива,нима ебаните неграмотни чиновници не драпаха най-много да влезем та да станат заплатите им като в ЕУ,да ама сега и другите искат...
              А,сега тиа гадини да не се крият зад бюджет и ала ба ла ами да нанират манги,вижте еврейчето Шаркози-чак в няква ебана българия дойде за ца осигури поръчки за френския бизнес,наште да не седят тук и да строят хотели с откраднатите пари от външния дълг ами да шетет по света и да търсят поръчки,това им е работата и няма оправдание ако ке я свършат,да пада борд,хиперинфлация до дупка,докато и последния проклет комунист разбере как да гласува,иначе пак инфлация,пак борд,пак зад борда и ония говеда ще ни се смеят тайничко че,сме търпеливи овце

Коментар

• Зарко - кажи ми причина учителите да са заинтересувани... какъв стимул имат? Какъв стимул имат младите висшисти да стават учители? 350 кинта на месец ли?

Злак - медиците също имат право да искат по-добри заплати... неслучайно половината Български медицински сестри са избягали в чужбина последните години.
                Администрацията? На тия най-често им вдигат заплатите, а НАЙ-МАЛКО го заслужават... Те са мързелива сбирщина, която сама си измисля работа и задушава частният бизнес с бюракратичните си олигофренщини, да не говорим за корумпираността, наглостта и некадърността им.
                Полицаи? За мен куки, които кротко наблюдават как циганорите размахват брадви посред София и крещят "Смърт на Българите", не заслужават и 60 кинта на месец. Полицай, който се оставя някакви крастави мангали да го бият и не смее даже да се защити, не е полицай, а баба.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• за тракториста как да ми се струва, ами нормално, та ние ЗЛАК живеем в БГ, където вече е трудно да намериш чистачка за по-малко от 4 лв. на час, автомонтьор за по-малко от 10 лв. на час, строителен работник за по-малко от 100 лв. надник на ден и т.к. На запад никой не ще да работи това, но тук всички ще се изтрепят да се преквалифицират в тези длъжности - сбъркана работа.
                  да наистина има индикации за намаляване на безработицата, но какви индикации, че вече за безработни в статистиките не се включват трайно безработните, т.е. тези които не получават вече обезщетения не се включват в статитистиката те са нито безработни нито работни - мъртви души, като прибавим и 150,000 дето напуснаха от началото на година, плюс увеличението на администрацията за последните 2 години с 20 % - да наистина индикациите за намаление са налице - България постигна поредния феномен с изкуствени средства стигнахме до естествена безработица. В същото време двете най-обществено значими системи, които са приоритет на всяко развитно общество - Образование и Здравеопазване -тънат в мизерия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ugo
                    Не се връзвайте на долнопробната пропаганда на П. Димитров!
                    Пари има - вижте бюджетния излишък. А се готвят и да купят някаква ненужна военна техника за 1 млд евро (с лихвите), ако не знаете за какво дойде Саркози...

Учителският труд е кошмарен, по цял ден да надвикват нашите келеши. Не им бройте ваканциите, защото съсипията е голяма. Питайте познат учител. А и обществото отдавна не ги брои за нищо. Има десетки хиляди кадърни учители, на които ние, бащите и децата ни дължим много. Не е нормално полицаят и шофьорът да получават повече от учителя.

ТВЪРДО ЗА СТАЧКАТА!! УСПЕХ НА УЧИТЕЛИТЕ! НЕ СЕ ОГЪВАЙТЕ!
                    Ами френската техника е откупът на братчетата и сестричките от либийско - честито на печелившите и да знаете че не сте сами, целият български народ ви се мрадва и ще плаща заради вас.
                    А за стачката - ми като иската да си стачкуват, кой ги спира. Знам че заплатаите им са ниски, но ниско е и качеството на образованието - който не вярва да провери резултатите от кандидат студенстските изпити ( и то касто имате предвид, че там са хвърлени бая парички за допълнителни уроци и реално от тях даскал в "прогимназия" под 1000 лева на месец не пада) и така 1000 лева за дскалята, без частни уроци и накрая кво - 50% скъсани на изпитите.
                    А правителството наистина се изложи - просто не трябваше да вдигат заплатоте на шофьорите - по-точно не трябваше да променят закона, заплатоте ги вдигнаха общинарите в софия, ама простичкия народец какво ли разбира...
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                      Първоначално изпратено от ST
                      държавата със сигурност не им казва на частниците и на общинските фирми, какви заплати да си определят на служителите си.
                      На тристранните договаряния се определя, например, минимален осигурителен праг за различните сектори.
                      ST, че нали и училищата са общински - тогава какво правим - тук тезата за Частните бакшиши и общинските шофьори не издържа ;-)
                      kif тезата си е много добре
                      иначе си прав, че 90% от училищата са общински. ОБАЧЕ:
                      -в общинските училища, само Общинските съвети имат право да съкрщават училища и паралелки, МОН няма такова право. Държавата изплаща целеви субсидии на общините за тези училища.
                      -Поради намаляването на учениците, масово явление е, общините да поддържат паралелки с брой ученици под норматива за да продължат да получават по-големи субсидии. Както вече по-горе споменах, само общините могат да съкращават палралелки и т.н.

Коментар

• ,

Киф има индикации че безработицата е много ниска. Това обаче е нож с две устриета. Ако си работодател ще се видиш в чудо да се разрастнеш с малко и цитирам от днешният Капитал по-памет да попаднеш на чудото "тракторист с 3 години стаж за 4к лв. желана заплата" как ти се струва.
                        Не обвинявам учителите дори напротив мъчно ми е за тях. Имам приятели учители професията не е лесна. Но противопоставянето на правителството и ултиматумите на тъпите синдикати ме изкарват от нерви.
                        Какво значи да вдигнем заплатите и да вдигнем данъчите.
                        Да вземем от едните и да дадем на другите.
                        Или пък най-малко 100%, ако аз отида при шефа и му кажа най-малко *2 и продължавам работа, той много бързо ще реши проблема
                        Много ги уважавам доста съм малък, а и не е в характера ми да обвинявам и злословя по някои. Много съм благодарен на всички които са ме докарали до това ниво.
                        Но простата логика говори че едно неефективно увеличение ще усложни нещата много.
                        Не е препоръка за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ST
                          държавата със сигурност не им казва на частниците и на общинските фирми, какви заплати да си определят на служителите си.
                          На тристранните договаряния се определя, например, минимален осигурителен праг за различните сектори.
                          ST, че нали и училищата са общински - тогава какво правим - тук тезата за Частните бакшиши и общинските шофьори не издържа ;-)

Коментар

• така е ZLAK, но трябва ли да обвиняваме едно цяло съсловие за слабото управление?
                            Защо никой не говори за последните 2 години с колко процента се увеличи администрацията в България?
                            Защо никой не говори, че средната заплата на тази администрация през последната година се увеличи с над 100 %?
                            Защо никой не говори, че в турските министерства заплатите станаха над 1000 лв.?

защо не се направи необходимата реформа в образованието, където се вижда, че наистина има необходимост от сериозни съкращения, а от там и могат да се увеличат средствата за РЗ, защото др. Масларова няма да може да отчете в края на месеца поредното безумно намаляване на безработицата - ами едно време по Икономикс г-н Обретенов - лека му пръст - ни учеше че безработица 4-7 % се нарича т.н. естествена безработица, която е характерна за развитити страни - та Вие вярвате ли, че безработицата в БГ е вече под 7 %
                            аз лично не съм толкова наивен колкото otrovnata, но де да знам може и да греша.

Коментар

• Предлагам много лесен начин за увеличаване на доходите на учителите.
                              Училищата да се дадат на концесия която да я поемат самите учители и да си делят пропорционално приходите

Коментар

• Има много лесен да се реши проблема със стачката МОН уволнява всички стачкуващи учители - сигурен съм че може да намери някаква законна причина и така се освобождават много работни места за хора, които смятат че заплата на учителите е достатъчна.

Коментар

Working...
                                X