IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Учителска стачка=22% ДДС....

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Така е Императоре, жена ми и за това се отказа от любимата си професия.
    Продаде един скромен имот и стана инвеститор, е не колкото теб, защото е от скоро, но важното е началото.
    Наистина много жалко за дечицата, че малцина от тях ще намерят учител за когото да си спомнят с добро / казвам го за всички добри учители / , но какво да се прави, за управленците е много по-лесно да управляват тъп и неграмотен народ от колкото образовани хора.
    Постави се на местото на политиците на пример, те мислят така:
    Защо да плащаме за избиратели, които ще могат да разсъждават по-смислено, защо да плащаме на хора, които рано или късно ще забележат далаверите ни и ще се опълчат срещу нас. " Ами ние едва ли не плащаме, за да бъдем изритани от топлите ни местенца " - Ужас!
    Та ето така разсъждава нашия политик, той затова на няколко пъти увеличи заплатите на подопечените си чиновници, защото те слушат и не противоречат и се грижат за властта на политиците. До като учителите отварят очите на обикновените деца, които един ден стават избиратели.

В предния постинг споменаваш , че спориш с чиновник - не му отваряй очите бе приятелю, ще му строши черупката и като забележи, че е гол ще стане и зъл.

Коментар

• Първоначално изпратено от BankOfLame
      И какво стана сега? Баницата свърши. Аз лично съм твърдо против учителската стачка. Ако трябва министъра да обяви нулева година, нека го направи. Отговорът не е в увеличението на заплатите, а увеличаване покупателната способност на всеки лев. След промоциите от лятото не мисля че правителството се грижи за горното.
      Mного подкрепям. Ако на мястото на Орешарски беше някоя п*а, до сега да е клекнал. При условие, че взимат НАД средната заплата, няма какво да мрънкат. По-скоро е необходимо да излезе сивата икономика, за да има повече за даскалите. А Такева и Христов (Христов ли е, Желязков ли е не ме интересува - както казва Пената) трябва публично да ги разстрелят :evil: .

Коментар

• Несторов - ми да напуснат всички учители и да се пишат безработни !!! Така те ще вземат същите пари, а и хлапетата ще са доволни, щото няма да ходят на училище...
        В един от фотографските форуми цял ден се карам со една "дама", която нарича учителите "смръдлювци", "изнудвачи", "наглеци" и не знам какви още... А в другият фотографски форум с някакво нагло чиновниче, което твърди, че учителите трябвало "да го духат" (сори за НЕГОВИЯТ израз). Същото това чиновниче върти и някакъв "частен бизнес", ама като му пострада същият от наводнението, веднага писна "държавата-а-а-а..."... демек каквото си гепи - за него си е, ама закъса ли - държавата да го обезщетява.
        И двамата имат претенции за грамотни и образовани, а плюят учителите които са се опитали (неуспешно) да ги направят хора... нямам думи за някои. Такива трябва да се оставят неграмотни - да въртят мотиките докато пукнат.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Не съм чел всички постове в темата, затуй моля да ме извините , ако засегна нечий възгледи. Най-напред, учителите ЗАСЛУЖАВАТ двойно увеличение на заплатите. Но учителите във средните училища(гимназии и техникуми). Там децата са в пубертета, и са най-диви. Паралелките обикновено са над 25 ученика, и натоварването е огромно. Но в основните училища, дето има паралелки с по 7-8 ученика!?!?, - да се закрие цялото училище!!! Баш тези училища и даскали в момента не стачкуват, и провокират жертвата на колегите си! Няма да стачкуват ако заплатите им паднат и на 100 лв.
          Колкото до това дали да увеличават корпоративния данък или ДДСто, ами че да решават УМНИТЕ министърчета! Много фирми и сега са на ръба, щото работят с технологии от 60те години. И утре трябва да обявят несъстоятелност, да уволнят работници, да спрат да внасят и това дето до сега са внасяли в Държавния бюджет. Омагьосан кръг!
          http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Императоре ти си работил като учител!?
            Някога едно време четох една книга за един американски брокер от унгарски произход, който към края на кариерата си казва, че едни от най-добрите търговци са бивши учители или духовници. Явно с теб се е случило първото.
            Уважавам тази професия, жена ми също е учител. От няколко години обаче не практикува професията си, не защото не и харесва, напротив тя е трето поколение учител. Обаче в нашия град с осемхилядна история, е почти чудо да те вземат като учител за повече от една година. Една година работи в едно училище следващата , ако има късмет в друго , разбира се на най-мизерната възможна заплата. Е мина време което показа, че няма особено голям смисъл да работи като учител, не само заради смешното заплащане а и заради мизерните условия в училище , корупцията измежду директорите и нежеланието или невъзможността на учениците да си купуват дори учебниците и другите помагала.
            Добре е че си станал инвеститор, дано и повечето учители да намерят пътя.
            Чудя се обаче ако например от понеделник всички учители напуснат, кой ще учи децата на обикновените хора!?
            Наистина е кофти маниер на управляващите, че ги изоставиха така лекомислено.
            Е, наближават избори, дано ги издухат тези обикновени хора, на чийто деца днес учителите стачкуват.

Коментар

• Императорът, евала!
              Ти си бил педагог, за това си успял... Аз също бях в най-дивия клас и средния успех беше една идея над 4. Всички бягха от нас и ни хулеха, но имаше 2-3 педагози, които намериха начина да ни усмирят и най-важното ДА НИ НАУЧАТ НА НЕЩО! За тях и 1000 лева заплата е малко! Защото знаят как стават нещата...
              Що се отнася до двойките... не че се гордея, ама има 3 за един час по литература. Изпитват ме, по литература : незнам (1); "чел ли си книгата" - "НЕ" (2); "Носиш ли книгата" - "Не" (3)
              Отворих врата и на излизане от стаята попитах риторично : 4-тата в последната графа ли е вече, да знам да влизам ли до края на срока?!?!
              Е имах 4 за срока, ама... при тоя старт си е успех

geomaster, това че се стига преднамерено и целенасочено хич не им пука на родителите (ми). Защото те са пратили децата си да ги научат на нещо, а не даскалите да ги изпращат до тото... ще ме прощаваш!
              Ясно е, че проблемите в образованието се коренят както в системата, така и в учебния план, даскалите, но и в децата... И за да се реши проблема трябва нещо повече от стачка и извиване на ръце!
              From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
              България Над Всичко

Коментар

• Аяксчов - вярно е, че има даскали-негодници или просто наплашени хорица които пишат шестици или по симпатии, или защото ученикът е връзкар. Аз сам съм преподавал няколко години и го знам - причината е, че в професията са останали главно по-възрастни хорица, главно жени, които трудно биха си намерили друга работа, а имат семейства... и са принудени да продават съвестта си, за да спасят хлебецът, колкото и оскъден да е... За разлика от мене, дето шибах двойките на всички незнаещи, без да ми пука... и синчето на министърът да ми беше ученик - и нему бих писал двойка, ако го хвана в невежество...За хващането на вниманието - използвал съм много методи на терор - например устно изпитване по ред на номерата - за 25 минути 20 двойки... но и с добро... на паследното място където преподавах обуздах най-дивият клас, от който всички бяха вдигнали ръце по много прост начин - рекох им: "Искате ли, негодници, след няколко години да станете баровци и ония зубрачи от А клас да идват при вас и да ви се молят да ги вземете на работа?" "Много ясно, искаме - казват те - ама как да стане?" "Много лесно - казвам - един час ще учим по учебният план право, другият икономика. Ще ви запозная с основните принципи, които са най-важното. Но искам ред и дисциплина и вече никакви дивотии в час !!! Договорихме ли се?" "Да - казват - ама и ний имаме едно условие... вече да не ни казвате "негодници"" Смях се много и почнахме... Другият час всички носеха тетрадки, химикалки и прилежно пишеха... по някое време мина зам-директорката край вратата (тия говеда я бяха изкъртили, та стоеше подпряна на стената (вратата де)), надникна вътре и щеше да падне... Сигур никога не беше виждала тоя дивашки клас в почти пълен състав и толкова тих и всички да си водят записки...
                После като се върна титулярката-даскалица (бях по заместване) тия едва ли не се разбунтуваха...
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• ето това падение е най-страшното:

За българската държава Симона е поредното чуждо дете, за което не й пука. Сърцето на Бюрократа няма да се размекне нито пред сълзите на родителите й, нито пред помръкналата й детска усмивка. На Бюрократа не му е за първи път - той убива български деца от много време. Под бездушните ни погледи и съучастническо мълчание... Всеки ден.
                  на пусналата тази тема ще кажа, повече човещина към ближния, какво значение имат някакви си 2 % можеби ще умреш от глад без тях!?
                  Вместо да пускаш безсмислени и тъпи теми - вкарай малко енергия тук:

http://www.save-darina.org/content/view/188/1/
                  Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от Ajax4o
                    Първоначално изпратено от Императорът
                    Зарко - кажи ми причина учителите да са заинтересувани... какъв стимул имат? Какъв стимул имат младите висшисти да стават учители? 350 кинта на месец ли?
                    Имперотере, чест и почитания...
                    Има един лаф, че този които не е могъл да стане нещо друго е станал даскал... Тея дасакали хал хабер си нямат от педагогика и не могат да научат на нищо децата, ако те самите не са "читанки", не умеят да им превлекат вниманието...
                    Аз не съм завършил много отдавна... преди 5 години и ще ти кажа три много фрапиращи случая за "учители" и един за УЧИТЕЛ.
                    Даскалката ми по математика даваше контролните и класните натози до мен... даваше.. разбирай ден преди класното/контролното му даваше лист със задачите и решенията... неговата работа беше само да го препише... на едно класно толкова го мързя, че само си написа името и и върна нейни лист... Резултат Много Добър- 5!
                    Втори случай - даскала ми по химия... на първия лист на контролното пишеш нещо... нещо си... няма значение какво... едно момче писа за кръговрата на живота.... а отзад на двойния лист написа с ей такива букви Само Левски и имаше 6!!! Контролното се отнасяше за пропани ботани и нам си какво... не за Левски и кръговрата в живота...
                    Трети пример - тая по английски. Един ден и докопах ме учебника и останахме шокирани - над "I am strong man" /примерно/ пишеше "Ай ем стронг мен" с моливче написано ... и така из целия учебник!!!!! В този момент установих, че знам повече от учителката си по английски :shock:
                    И ето ти един пример за баш ДАСКАЛ - Даскалката по икономика и счетоводство... Влиза един час и ни казва "Добър счетоводител не е тоя дето не прави грешки, а тоя дето може да крие данъци" и 3 учебни часа ни разкрива "тайните" на счетоводството. Освен това след контролно като си го направиш и предадеш листа ти даваше вафличка... Верно вафличка, не е нещо сериозно, ама беше як даскал... и знаеше как да ни накара да слушаме и да учим... за разлика от предишните три примера....
                    Така че айде моляти се не ми говори за мотивираност... те за мене тия не заслужават да вземат и тея пари пък искат повече... я да го духат!
                    Сине Теламонов,

Ще коментирам само с едно изречение(в никакъв случай не се заяждам):

"For peanuts Gentleman,You will catch only monkeys"

Което прави твоят коментар "selfexplinatory"

Иначе си прав към моментано до цитираното от теб положение се стигна умишлено,преднамерено и целенасочено

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                      Първоначално изпратено от geomaster
                      Първоначално изпратено от ravnovesie
                      Има много лесен да се реши проблема със стачката МОН уволнява всички стачкуващи учители - сигурен съм че може да намери някаква законна причина и така се освобождават много работни места за хора, които смятат че заплата на учителите е достатъчна.

Надявам се тези нови хора да са изключително мотивирани предимно за увеличаване на качеството на образование и наистина да смятат че си заслужава да полагат значителни усилия за бъдещето на нацията за по 350 лв. на месец, а не само да чакат да дойде ваканция.

Така и уволнените ще са доволни - все пак със сигурност могат да си намерят работа за по-висока заплата - то пълен идиот да си ще бачкаш за повече, хем новопостъпилите ще могат да се отдатат на призванието си.
                      и ще внесем за учители пингвини от Аляска ха-ха-ха
                      той го каза с ирония като антитеза на тезата "като не им харесва да си сменят работата" - иначе да и лекарите като не им харесва да стават Бакшиши и учителите - мазачи и така за учители ще внесем Пингвините за лекари Тюлените - ценностната ни система отиде по-дяволите - тая чалга ни изпи мозъците - Христо Ботев писал приказки )))
                      Уважавам хората с високо IQ,благодаря за разбирането.
                      Та имаше преди години в Морско Училище един корифей-Стойнешки дето предаваше едни ръгани материи,та тоя хитър македонец като гледа как "всички" разбират"(демек преписват) вика:"Сами,сами другари курсанти та да се видите къде сте"
                      Тия дето бяха по Чл.16 буква "А"(АБПФК- те между впрочем и сега управляват в БГ) имаха неблагоразумието да я ударят на комсомолска съвест и писаха сами,и като им изплющя едни двойки макето,то беше един резил-комсомолските активисти най-боси...
                      Та да напомня-Те не са спирали да управляват БГ,само мимикрират и
                      затова БГ е на туй дередже и няма управия и ни борд,ни ЕУ,ни НАТО помага- Wrong manner,ladies and,gentlemen,wrong manner!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                        Зарко - кажи ми причина учителите да са заинтересувани... какъв стимул имат? Какъв стимул имат младите висшисти да стават учители? 350 кинта на месец ли?
                        Имперотере, чест и почитания...
                        Има един лаф, че този които не е могъл да стане нещо друго е станал даскал... Тея дасакали хал хабер си нямат от педагогика и не могат да научат на нищо децата, ако те самите не са "читанки", не умеят да им превлекат вниманието...
                        Аз не съм завършил много отдавна... преди 5 години и ще ти кажа три много фрапиращи случая за "учители" и един за УЧИТЕЛ.
                        Даскалката ми по математика даваше контролните и класните натози до мен... даваше.. разбирай ден преди класното/контролното му даваше лист със задачите и решенията... неговата работа беше само да го препише... на едно класно толкова го мързя, че само си написа името и и върна нейни лист... Резултат Много Добър- 5!
                        Втори случай - даскала ми по химия... на първия лист на контролното пишеш нещо... нещо си... няма значение какво... едно момче писа за кръговрата на живота.... а отзад на двойния лист написа с ей такива букви Само Левски и имаше 6!!! Контролното се отнасяше за пропани ботани и нам си какво... не за Левски и кръговрата в живота...
                        Трети пример - тая по английски. Един ден и докопах ме учебника и останахме шокирани - над "I am strong man" /примерно/ пишеше "Ай ем стронг мен" с моливче написано ... и така из целия учебник!!!!! В този момент установих, че знам повече от учителката си по английски :shock:
                        И ето ти един пример за баш ДАСКАЛ - Даскалката по икономика и счетоводство... Влиза един час и ни казва "Добър счетоводител не е тоя дето не прави грешки, а тоя дето може да крие данъци" и 3 учебни часа ни разкрива "тайните" на счетоводството. Освен това след контролно като си го направиш и предадеш листа ти даваше вафличка... Верно вафличка, не е нещо сериозно, ама беше як даскал... и знаеше как да ни накара да слушаме и да учим... за разлика от предишните три примера....
                        Така че айде моляти се не ми говори за мотивираност... те за мене тия не заслужават да вземат и тея пари пък искат повече... я да го духат!
                        From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
                        България Над Всичко

Коментар

• Аз съм съгласен за 2 часа в седмицата да преподавам в някое средно училище икономика, при това без пари, дреме ми за некакви кирливи 50 лева, дето ще ми ги дадат. И освен това, 100% съм сигурен, че ще науча децата по-добре от някой даскал, дето не е чувал за това как се прави бизнес.

В САЩ, веднъж седмично идва човек от практиката, за да обяснява на децата какво прави и да знаят те като ходят в университета какво да записват като специалности, а не като нашите, да пишат Финанси и Счетоводство и Право и Психология, защото са модерни и след това да си бият главата че нямало работа. И какви мислите че стават тия хора - учители

Ако случайно някой директор на училище прочете писанията ми, нека ми звънне да дойда да понауча на нещо малките, ще спести от един учител парите и няма да стачкувам

Коментар

• ЗЛАК, защо да трябва да ти се нахвърляме - нали си обсъждаме най-нормално. Тук не става въпрос дали някой ти е симпатичен или не - и на мен Вълчев ми е ама какво от това.
                            Тук антитезата за увеличението е нивото на образование - ами да то ще пада - но какво правим ние и държавата, за да го спрем този спад - нищо. Учителите поискаха за първи път 100 % увеличение преди 3 години - тогава Янка Такева ги излъга и в резултат те не получиха нищо.
                            В началото на същия мандат Вълчев при ненадейна проверка на селски училища откри, че в само едно от тях съществуват 80 % мъртви души - какво направи за тези 2 години държавата в лицето на Министерството да прекрати тази порочна практика, която ST спомена долу - почти нищо.
                            Трябва постепено - хубаво ама на докторите и на учителите заплатите им не изостават от вчера - преди 4 месеца лежах в болница - трябва да ви кажа, че медицински персонал е под всякаква критика и всички стари медицински сестри са напуснали от началото на годината - в резултат едната беше сложила така абокада на колегата, че се оказа че 2 дни антибиотика не му е вливан във вените, другата пък не знаеше, че живак се събира с филия хляб - УЖАС!
                            Хора разберете, че всички сме засегнати от това. Защо трябва винаги сами да се опарим, за да погледнем и от другата страна. [/img]
                            Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът

Нали това казвам и аз: кой оценява качеството на работата на учителите: корумпирани (с малки изключения) директори, а средствата за издръжка отиват в огромен административно-управленски апарат: служители на министерството, в които включвам и регионалните инспекторати по места... с техните "контролни" функции, които те по никакъв начин не вършат, а просто "си стисват" ръце с директорите след формални "проверки", свършващи (вероятно) в квалитетни заведения... Най-вероятно те са и които "намазват", при отдаване под наем на части от недвижимото имущество, при "обществени" поръчки за ремонт и др.

Какво се иска (според мен) - да определят всяка година стимулите - основна заплата 1000 лв. на 1, 2, 5... учители от едно училище, но не това да стане избирателно - пристрастно от директорите (или техни "комисии"), нито от избрани хора от училищните настоятелства..., а това да става от обобщените мнения на родителите, водещи специалисти в по-висшите образователни степени, предприятия... Стимулите ще са и за учители, подготвили ученици с изяви и успехи на национално и международно ниво.

Тези стимули биха мотивирали и младите специалисти.

Но, по никакъв начин не трябва да се стимулират еднакво всички - уравниловката би демотивирала добрите...

Идеи... Неосъществими... Най-вече са неосъществими, за да може администрацията в министерството и по места (регионални инспекторати) - да мотивира РАЗДУТИТЕ щатове с ТЛЪСТИ заплати. Никакви доводи не могат да оборят "желязната" логика на министъра: МИ ТЯ, СИСТЕМАТА - КОНСЕРВАТИВНА, БЕ! НИЩИЧКО НЕ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ! (ПОНЕ да си запазиМ служителите, които Я обслужват - тая иначе толкова консервативна система, МИ ТЕ - служителите - нямат преки задължения - да обучават учениците, НО И ТЕ - СЕМЕЙСТВА ХРАНЯТ...)... Тъпо!
                              "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
                                то в Аляска няма пингвини но иначе защо да внасяме я виж колко много хора смятат че тази заплата е напълно достатъчна за тази професия, сигурен съм че има достатъчно образовани хора, които да мислят така, виж само в този форум колко хора са против вдигането на заплатите, ако смятаха че настоящето заплащане е несправедливо биха ли били на това мнение
                                Равновесие,
                                тия за които говориш очевидно не са сапиенс а само еректус,те са генетично увредвни от комунизма и убеждават другите в светло бъдеще чрез труд,докато се радват на светло настояще(пример-премиера който, на първа страница,на първи ред в трудовата му книжка пише: "мин.предс.на РБ" какво да говорим нататък.

Колкото до пингвините-майтап бе Уили,искам да кажа че,няма какво да внесем.
                                Преди 17 години като напусках едно българско предприятие,вика ме директоро да ме пита що напускам;викам- ти даваш ли заплата като в чужбина че искаш да седя тук? той:предател заминавай,аз ще докарам филипинци и пак ще ми върви предприятието!
                                Той филипинци не докара(дори и те не работят за такива манги),пред приятието издъхна,Тоя го спешиха и от бивш вечен партиен секретар и директор мина в производството и си докара инсулт и не знам до къде е в момента...

Коментар

Working...
                                X