IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Учителска стачка=22% ДДС....

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Стига с тези учители кой в момента наи много страда, според мен децата а техните права кои ще защити освен техните родители.

Не съм съгласен да се качват никакви данъци заради тях.

И аз съм бил учител преди 15 год. като не им харесва с тези възможности има свободен пазар да си търсят работа за повече пари.

За съденето според това кои ще провали годината...
    Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Това правителство заслужава не извиване на ръцете, а примки на шиите. Начело с президентът даже - всички би трябвало да бъдат съдени за държавна измяна.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Г. Ганев вчера по БНТ го каза, че синдикатите точно са подбрали момента в който да стартират стачката - точчно преди местните избори. Целта е да извиват ръцете на правителството. И явно със сигурност няма да спрат преди датата на изборите. Нищо градивно няма в искане за удвояване на заплатите - защото след това ще скочат всички други за удвояване на техните заплати.

Коментар

• 100% наведнъж е неприемливо. Не може само да се иска. Ако при вас дойде служител, чиято работа така или иначе е незадоволителна и ви поиска двукратно увеличение на заплатата, предполагам, че няма да можете да вземете решение дали да го изхвърлите на часа или да се посмеете хубаво преди това.
          Тука не е обикновеният случай, когато единия си продава труда, а другия работното място, но все пак трябва да има и пазарен принцип, когато говорим за пари! Според мен доходите на преподавателите трябва да се вдигнат значително, но в рамките на цялостна реформа на образованието.
          Питам се защо няма свободни места за учители при тези очевидно ниски заплати. То и митничарите взимат колкото учителите, но добре, че поне те не стачкуват .

Другата страна на медала е свързана с прословутото българско мислене: дайте да дадем....?! Откъде да вземем, че да дадем е въпросът и натам трябва да е насочен дебата. Хайде първо да направим реформи, които ще ни позволят да намерим нужните средства и тогава да даваме. Няма пример в света, където правителството да е увеличило драстично доходите в публичния сектор без нужните реформи и да не е последвала сериозна криза до година две!
          И не ми обяснявайте за резерва, защото тези пари са там не защото управляващите не се сещат как да ги изхарчат с обществени поръчки .

Коментар

• Първоначално изпратено от marcy

Ще ги съдя Мамка им...
            И кой краде 1 година, като само министъра може да обяви нулева година? Кого ще съдиш, учителите или правителството?

Коментар

Ще им дам аз една нулева година откаде на къде ще крадат 1 година от живота на децата ми.
              Тук си абсолютно прав - но защо само учителите - Нулевата година ако се обяви, ще го направи Министъра - Правителството вече 3 седмица не иска да преговаря с тях, а Вие само учителите та учителите. Вълчев се интересува повече колко време трябва на стачката, за да се обяви тази Нулева година от колкото да преговаря. Т.е. в момента се търси походящия момент, когато хем няма да има нужда от проваляне на годината, хем ще е достатъчно близко до изборите!

това не е съвет за каквото и да е било, заинтересовано лице съм ;-)
              Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Трябва да се съкратят ненужните учителски щатове в смесените регио
                ни и Родопите.Децата от тези населени места ще посещават училища в
                по-големи градове където ще получат по-качествено образование.
                В момента една 6ца от Кърджали е равна на 3.5 от Варна и Сф.

Коментар

Не знам за вас но аз имам 2 ученички и ако до края другата седмица не спрат със стачката излизам аз на стачка с основно искане да си ходят за да назначат други които са съгласни със сегашните възможности за увеличението на заплатите им.

Ще им дам аз една нулева година откаде на къде ще крадат 1 година от живота на децата ми.

Ще ги съдя Мамка им...
                  Учителите тоже имат деца. Ти би ли търпяла ако заплатата ти не стига да купиш обувчици на твоите?

И още нещо, което ме шокира - децата в трети клас вече са принудени да учат попщина, и то религиозни обичаи на мангалите... веднъж засякох новото шоу "Това го знае всяко хлапе" и бях възмутен, изумен, потресен... Циганизация+попщина - най-отвратителният коктейл за нодооформеното още мозъче на едно дете... тоя министър заслужава разстрел.

Коментар

• Не знам за вас но аз имам 2 ученички и ако до края другата седмица не спрат със стачката излизам аз на стачка с основно искане да си ходят за да назначат други които са съгласни със сегашните възможности за увеличението на заплатите им.

Ще ги съдя Мамка им...
                    Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от YNM
                      елементарно е ..не са само те мед персонал взима по малко а се грижи за живота на хората което за мен е по важно зашо учителите а лекарите ...
                      След като е толкова лошо и неплатено би трябвало да
                      има много свободни места за учители мой познат отиде преподавател в универсистет на два пъти по ниска заплата заплата от тази която получаваше до този момент .
                      Мои познати, които работят в университети, стоят там единствено заради контактите, които им помагат за частният им бизнес. Разбира се това не важи за 70 годишните.

Заплатите на лекарите са смешни, особено смешен е факта, че един ОПЛ взима повече от тези, които са специализирали. За щастие у нас е прието при посещение на специалист да се дават подаръци/пари... което от една страна е грозно, защото хора призвани за тази работа и учили за нея над 6 години трябва да се чустват като просяци, но какво да се прави.

Според мен неможе средната заплата за София да е 1000 лв., а учителите да взимат чисто под 300 лв. Все пак чистачките взимат повече, а не носят отговорност за 150 деца на ден. А да не говорим, че нямат и средно образование, докато учителите имат поне едно висше.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                        Немога да разбера, защо накой се подават на опитите на правотелството да настрои обществото срещу учителите? Образованието е един от най-сериозните проблеми на държавата ни, но правителството по-скоро ще обяви нулева година, отколкото да направи нещо градивно!
                        елементарно е ..не са само те мед персонал взима по малко а се грижи за живота на хората което за мен е по важно зашо учителите а лекарите ...
                        След като е толкова лошо и неплатено би трябвало да
                        има много свободни места за учители мой познат отиде преподавател в универсистет на два пъти по ниска заплата заплата от тази която получаваше до този момент .
                        "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Negramoten, това е в негова полза / на правителството/. Май забравяш старият римски принцип " Разделяй и владей ".

Коментар

• И как СерГейчо търпи всички тия некадърници (в най-добрият случай некадърници)?

Ами той е баш марионетката, това му е работата.
                            За съжаление си прав, но малцина са тези, които виждат тези неща и още по-малкото са тези които биха направили нещо по въпроса картината да не е такава каквато си я обрисувал.
                            На революция не бих искал да разчитам, но еволюцията рано или късно ще ги помете всичките тези нагляри, жалкото, е че може би тогава ще сме престарели дъртофелници и няма да усетим нищо.
                            Дано поне децата ни един ден се сетят да ни питат:
                            " Абе вие в какво време живяхте и как се справяхте?! "

Коментар

• Немога да разбера, защо накой се подават на опитите на правотелството да настрои обществото срещу учителите? Образованието е един от най-сериозните проблеми на държавата ни, но правителството по-скоро ще обяви нулева година, отколкото да направи нещо градивно!

Коментар

• Ми не мога да си мълча... какво да правя... Много мразя негодниците.
                                А политиците... цялото това правителство показа, че е не само некадърно, но и престъпно. Как може министърът на образованието да се подиграва едва ли не на доведените до отчаяние учители и учени? Как може министърът на икономиката да твърди, че заради двойното увеличаване на учителските заплати и данъците да скочат двойно - всеки данъкоплатец храни един учител според него ли? Как може българската природа да бъде нагло съсипвана, а министърът на екологията да се крие като мишка? Как може мангалите да размахват брадви посред София, полицаите да не смеят да ги пипнат, а да налитат на стачкуващи данъкплатци и на немощни бабички, а министърът на вътрешните работи да твърди, че всичко е наред? И как СерГейчо търпи всички тия некадърници (в най-добрият случай некадърници)?

Коментар

Working...
                                X