IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Учителска стачка=22% ДДС....

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Negramoten
    Първоначално изпратено от AfterDark
    Първоначално изпратено от Negramoten
    И вземат по 13-14 заплати за 8-9 месеца работа на непълен работен ден.
    Предлагам който не одобрява протеста на учителите, да бойкотира, като запише децата си в частно училище, в което преподавателите ще работят по 8 часа на ден с 30 минутна обедна почивка. А така и ще учат децата.
    Точно така, напълно те подкрепям.

Хубаво е обаче, като се раждат по-малко деца и много от тях учат в големите градове и по частни училища да се съкрати се риозно броят на учителите и училищата.

Същото важи и за болниците.

И за армията.

... и т.н.
    А дали уяителите не трябва да се подготвят за уроците които ще изнасят? И дали ще могат по 8 часа да задържат вниманието на децата? Все пак не говорим за оператор на машина, а за работа на психолог и педагог...
    И аз съм преподавал на студенти, като и досега изнасям по някоя друга лекция от време на време. Не на мен тия.

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
      Предлагам който не одобрява протеста на учителите, да бойкотира, като запише децата си в частно училище, в което преподавателите ще работят по 8 часа на ден с 30 минутна обедна почивка. А така и ще учат децата.

Хубаво е обаче, като се раждат по-малко деца и много от тях учат в големите градове и по частни училища да се съкрати се риозно броят на учителите и училищата.

И за армията.

... и т.н.
      А дали учителите не трябва да се подготвят за уроците, които ще изнасят? И дали ще могат по 8 часа да задържат вниманието на децата? Все пак не говорим за оператор на машина, а за работа на психолог и педагог...

Коментар

И за армията.

... и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
          Това правителство заслужава не извиване на ръцете, а примки на шиите. Начело с президентът даже - всички би трябвало да бъдат съдени за държавна измяна.
          За правителството и аз не ги подкрепям защото като не правят реформи в образованието, здравеопазването и др. ще става по зле, а вече почва да си личи.
          От друга страна едни предсрочни избори или голям срив в доверието е много лошо за БФБ а това ме засяга и е лошо много лошо.
          Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Нямах предвид чиновниците. Това, обаче, не променя другото. Освен това, по всеобща оценка, при всички сфери на общественния сектор е необходима много сериозна реформа.

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark

Коментар

• Първоначално изпратено от marcy
                Първоначално изпратено от marcy
                Стига с тези учители кой в момента наи много страда, според мен децата а техните права кои ще защити освен техните родители.

Не съм съгласен да се качват никакви данъци заради тях.

И аз съм бил учител преди 15 год. като не им харесва с тези възможности има свободен пазар да си търсят работа за повече пари.

За съденето според това кои ще провали годината...
                Потърпевши са децата, защото за тях се грижат хора с 200-300 лв. заплата.
                200-300 вземат които не могат да направят норматива си (малко ученици, по малко часове и т.н.).
                А знаеш ли че почти всички вземат лекторски за часове над норматива, преподават и на второ място и се получава поне 350-400.

Коментар

• А ти колко взимаш?

Коментар

Първоначално изпратено от marcy
                    Стига с тези учители кой в момента наи много страда, според мен децата а техните права кои ще защити освен техните родители.

И аз съм бил учител преди 15 год. като не им харесва с тези възможности има свободен пазар да си търсят работа за повече пари.

200-300 вземат които не могат да направят норматива си (малко ученици, по малко часове и т.н.).
                    А знаеш ли че почти всички вземат лекторски за часове над норматива, преподават и на второ място и се получава поне 350-400.
                    Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ST
                      Не бъди сигурен, доста хора работят повече отколкото получават - ако това не беше така икономиката нямаше да дърпа нагоре.
                      Смяташ, че чиновниците работят повече отколкото получават и че благодарение на тях иконимиката дърпа? Ако беше така, то за тази длъжност нямаше да са необходими връзки...

Коментар

• А за така наречените синдикати не ми се говори изобщо . Всичките синдикални лидери са милионери на гърба на хората чиито интереси би трябвало да защитават.. срам.

Коментар

• Първоначално изпратено от marcy

Коментар

Първоначално изпратено от ST
                            Г. Ганев вчера по БНТ го каза, че синдикатите точно са подбрали момента в който да стартират стачката - точчно преди местните избори. Целта е да извиват ръцете на правителството. И явно със сигурност няма да спрат преди датата на изборите. Нищо градивно няма в искане за удвояване на заплатите - защото след това ще скочат всички други за удвояване на техните заплати.
                            Всички други си пазят местата, защото са малко тези, които работят повече отколкото получават. Това според мен са само лекари и учители.

Това с горските е смешно, като се знае колко много си прибират в джоба. По-скоро правителстеото трябва да настоява да им вдигне заплатите на горските, за да спре кражбите им (ако взимат повече може да се замислят дали да рискуват да си загубят работата).
                            Не бъди сигурен, доста хора работят повече отколкото получават - ако това не беше така икономиката нямаше да дърпа нагоре.

Коментар

• Прав си prodigal, синдикатите много добре знаят, че в частния сектор техните номера въобще няма да минат и ще ги изритат на секундата. Единствените възможности са в сферата на обществения сектор. Иначе, много лесно да се въздейства на емоцията- та сигурно на поне 95% от хората в страната заплатите са има ниски - само че си има и икономическа логика.

Коментар

• Първоначално изпратено от ST
                                Г. Ганев вчера по БНТ го каза, че синдикатите точно са подбрали момента в който да стартират стачката - точчно преди местните избори. Целта е да извиват ръцете на правителството. И явно със сигурност няма да спрат преди датата на изборите. Нищо градивно няма в искане за удвояване на заплатите - защото след това ще скочат всички други за удвояване на техните заплати.
                                Всички други си пазят местата, защото са малко тези, които работят повече отколкото получават. Това според мен са само лекари и учители.

Това с горските е смешно, като се знае колко много си прибират в джоба. По-скоро правителстеото трябва да настоява да им вдигне заплатите на горските, за да спре кражбите им (ако взимат повече може да се замислят дали да рискуват да си загубят работата).

Коментар

Working...
                                X