IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Учителска стачка=22% ДДС....

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от НЕСТОР
    Negramoten, това го мислят политиците , а не аз. Аз си имам друг принцип в това отношение: " Ако ти назначиш по-глупав от теб на дадена позиция, той също ще назначи по-глупав от него на друга позиция. "
    Ами спомни си времената на РСО, то затова се срути този строй.
    Знам че не го мислиш ти, но за жалост не ти управляваш България. Така че тук всичко е загубено (поне според мен). Който иска децата му да продължават да бъдат обирани (във всеки смисъл), то да остане тук.

Коментар

Negramoten, това го мислят политиците , а не аз. Аз си имам друг принцип в това отношение: " Ако ти назначиш по-глупав от теб на дадена позиция, той също ще назначи по-глупав от него на друга позиция. "
      НЕСТОР,

Този принцип на назначения все още се използва изключително активно в публичния сектор в БГ.

Коментар

• Negramoten, това го мислят политиците , а не аз. Аз си имам друг принцип в това отношение: " Ако ти назначиш по-глупав от теб на дадена позиция, той също ще назначи по-глупав от него на друга позиция. "

Коментар

• За мен особено важно е мнението на Императора тук, защото само той е упражнявал учителската професия.

На тези хора ние лично и обществото дължим достойно заплащане. Трудът им е тежък. При такива нива на заплатите наистина никой няма да остане да учи децата ни.

Защо на тъпите шофьори за няколко дни дадоха всичко, а сега се опъват? Защо трупат тези милиарди бюджетен излишък? Защо ще купуваме корвети от Саркози за 1 млд евро с лихвите? Защо един полицай ще получава повече от един учител?

ТВЪРДО ЗА СТАЧКАТА! УСПЕХ!! НЕ СЕ ОГЪВАЙТЕ!!!

Коментар

AfterDark, предполагам, че не разчиташ на училището да научи на това, което си писал твоите деца. Училището научава човек на около 1/8 от това което трябва да знае, за да му е по-лесно в живота. Родителите научават децата си на около 1/4, останалото е :
            средата, самообучение, лични интереси, пример от приятели, от родители и роднини. Обучението в училище е елементарната база, основа, темел или както още искаш го наречи. Но не забравяй, че училището е и проводник на задкулисните игри на правителството, което по всякакъв начин се старае да те направи изпълнител на заповеди , а не саморазвиващ се елемент на обществото.
            Сигурно някога едно време си бил пионерче , на пример. Управляващите и сега се пробват да лансират политиката си, но на този етап май няма да успеят.
            Ами моите впечатления са, че децата това научават от средата и училището:

1) Трябва да се връткат далавери
            2) Да се карат хубави коли и мотори
            3) Срамно е да се бачка като чистач или заварчик
            4) Не е важно да се учи, знае и може, а да мине часът, да ти пишат някаква оценка, да приключи срокът.
            ...

Въпросът е, че колкото и да се бориш с това, детето не е само с теб в къщи.

Коментар

Negramoten, че то това е целта на държавата, да останат повече неграмотни. Неграмотния, глупавия и мързеливия най-лесно се управляват. Ако не ти се вярва, стани политик и сам ще се увериш.
              Напълно си прав, но тогава трябва да се махаме от борсата ни, защото с неграмотно население, ще е трудно да се доближим поне малко до производителността на която и да е друга държава в ЕС.

Коментар

• AfterDark, предполагам, че не разчиташ на училището да научи на това, което си писал твоите деца. Училището научава човек на около 1/8 от това което трябва да знае, за да му е по-лесно в живота. Родителите научават децата си на около 1/4, останалото е :
                средата, самообучение, лични интереси, пример от приятели, от родители и роднини. Обучението в училище е елементарната база, основа, темел или както още искаш го наречи. Но не забравяй, че училището е и проводник на задкулисните игри на правителството, което по всякакъв начин се старае да те направи изпълнител на заповеди , а не саморазвиващ се елемент на обществото.
                Сигурно някога едно време си бил пионерче , на пример. Управляващите и сега се пробват да лансират политиката си, но на този етап май няма да успеят.

Коментар

• Първоначално изпратено от investor4fun

Вече се усеща, я се опитайте да намерите кадърен инженер или пък висококвалифициран работник като заварчик например.
                  Да, имам преки наблюдения. Преди седмица на един приятел му се наложи да назначи работник представил "Афто Биография".

Коментар

• Първоначално изпратено от ST
                    Нямах предвид чиновниците. Това, обаче, не променя другото. Освен това, по всеобща оценка, при всички сфери на общественния сектор е необходима много сериозна реформа.
                    Напълно съгласен и това трябва да става на пазарен принцип. Дават се определени пари за някакъв продукт с определено качество (в случая образование) и ако желания резултат е постигнат с по-малко средства, да си разпределят спестеното за възнаграждения. Тогава те сами ще се сетят, че да се учат безсмислени предмети е лишено от икономическа логика.

Мога да дам за пример Биолчев и Софийския. Човека изглежда много готин по телевизията, когато обяснява защо държавата трябва да отдели повече средства за по качествено образование. В същото време да речем във Факултета по Журналистика задочниците магистратура учат по 13 изпита на семестър !?! Нали се сещате, че физически е невъзможно да присънваш на очни по 13 предмета, да се подготвиш и явиш на 13 изпита в рамките на няколко месеца, като се има предвид, че работиш. Просто, ако се опиташ да го направиш най-вероятно ще те уволнят от работа. И това едва ли не им е ясно на тези, които са измислили това безумие, но явно е по-важно е 13 преподаватели да взимат хонорар и да си пишат в СиВИто, че преподават в софийския от колкото младежите да научат нещо. Съответно поне половината от предметите са абсолютно ненужни са в програмата заради преподавателя а не заради студентите!

Крайния резултат е че студентите получават оценки лесно защото не са виновни за това положение, преподавателите делят хонорара на 13 вместо на 4 и в края на краищата дипломите на това учебно заведение са с ниска стойност – всички губят!!!

Коментар

Negramoten, че то това е целта на държавата, да останат повече неграмотни. Неграмотния, глупавия и мързеливия най-лесно се управляват. Ако не ти се вярва, стани политик и сам ще се увериш.
                      Значи, правителството казва - поемат ангажимент в следващите няколко години изпреварващо нарастване на заплатите на учителите, в сравнение с другите сфери от общ. сектор. Това е икономически разумно.
                      Това което искат синдикати и стачкуващи - Ж. Виденов и правителството му, го беше направил, но "интересно" защо сега никой не го споменава с добро. И каква е причината за това?

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
                        Следващите поколения трябва да разберат:

1) Че няма срамна работа и трябва да се бачка
                        2) Че няма значение колко си учил, а дали си успял и дали животът ти харесва
                        3) Че с далаверите каквото било - било, оттук насетне ще намаляват прогресивно.
                        4) Че за всяко нещо трябва да си носиш отговорността

Нямам впечатления в училище в БГ да ги учат на такива неща, а даже напротив. Само им пълнят главите с глупости. Като се намесят и родителите и айде сега на мама детето да учи социология или психология. И после ... нямало кадри и работници
                        Колко просто било. А те преподават математика, езици, история ... и т.н.
                        Просто да им дават по една лопата и да отиват да се "учат"

Коментар

Първоначално изпратено от Negramoten
                          Първоначално изпратено от AfterDark
                          И аз съм преподавал на студенти, като и досега изнасям по някоя друга лекция от време на време. Не на мен тия.
                          Има много голяма разлика между преподаване на деца и на възрастни. Но щом смяташ, че следващите поколения трябва да са необразовани...

Аз ако бях учител никога не бих стоял за 300 лв. Да си хабя нервите само. А проблема на държавата ще се усети след 10-15 години, когато тук не останат образовани хора. Но кой мили за 10 години напред?

Нямам впечатления в училище в БГ да ги учат на такива неща, а даже напротив. Само им пълнят главите с глупости. Като се намесят и родителите и айде сега на мама детето да учи социология или психология. И после ... нямало кадри и работници
                          Вече се усеща, я се опитайте да намерите кадърен инженер или пък висококвалифициран работник като заварчик например.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                            Първоначално изпратено от AfterDark
                            И аз съм преподавал на студенти, като и досега изнасям по някоя друга лекция от време на време. Не на мен тия.
                            Има много голяма разлика между преподаване на деца и на възрастни. Но щом смяташ, че следващите поколения трябва да са необразовани...

Аз ако бях учител никога не бих стоял за 300 лв. Да си хабя нервите само. А проблема на държавата ще се усети след 10-15 години, когато тук не останат образовани хора. Но кой мили за 10 години напред?

Коментар

• Negramoten, че то това е целта на държавата, да останат повече неграмотни. Неграмотния, глупавия и мързеливия най-лесно се управляват. Ако не ти се вярва, стани политик и сам ще се увериш.

Коментар

Коментар

Working...
                                X