Първоначално изпратено от НЕСТОР
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Учителска стачка=22% ДДС....
Collapse
X
-
Negramoten
-
AfterDark
Първоначално изпратено от НЕСТОРNegramoten, това го мислят политиците , а не аз. Аз си имам друг принцип в това отношение: " Ако ти назначиш по-глупав от теб на дадена позиция, той също ще назначи по-глупав от него на друга позиция. "
Ами спомни си времената на РСО, то затова се срути този строй.
Този принцип на назначения все още се използва изключително активно в публичния сектор в БГ.
Коментар
-
За мен особено важно е мнението на Императора тук, защото само той е упражнявал учителската професия.
На тези хора ние лично и обществото дължим достойно заплащане. Трудът им е тежък. При такива нива на заплатите наистина никой няма да остане да учи децата ни.
Защо на тъпите шофьори за няколко дни дадоха всичко, а сега се опъват? Защо трупат тези милиарди бюджетен излишък? Защо ще купуваме корвети от Саркози за 1 млд евро с лихвите? Защо един полицай ще получава повече от един учител?
ТВЪРДО ЗА СТАЧКАТА! УСПЕХ!! НЕ СЕ ОГЪВАЙТЕ!!!
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от НЕСТОРAfterDark, предполагам, че не разчиташ на училището да научи на това, което си писал твоите деца. Училището научава човек на около 1/8 от това което трябва да знае, за да му е по-лесно в живота. Родителите научават децата си на около 1/4, останалото е :
средата, самообучение, лични интереси, пример от приятели, от родители и роднини. Обучението в училище е елементарната база, основа, темел или както още искаш го наречи. Но не забравяй, че училището е и проводник на задкулисните игри на правителството, което по всякакъв начин се старае да те направи изпълнител на заповеди , а не саморазвиващ се елемент на обществото.
Сигурно някога едно време си бил пионерче , на пример. Управляващите и сега се пробват да лансират политиката си, но на този етап май няма да успеят.
1) Трябва да се връткат далавери
2) Да се карат хубави коли и мотори
3) Срамно е да се бачка като чистач или заварчик
4) Не е важно да се учи, знае и може, а да мине часът, да ти пишат някаква оценка, да приключи срокът.
...
Въпросът е, че колкото и да се бориш с това, детето не е само с теб в къщи.
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от НЕСТОРNegramoten, че то това е целта на държавата, да останат повече неграмотни. Неграмотния, глупавия и мързеливия най-лесно се управляват. Ако не ти се вярва, стани политик и сам ще се увериш.
Коментар
-
AfterDark, предполагам, че не разчиташ на училището да научи на това, което си писал твоите деца. Училището научава човек на около 1/8 от това което трябва да знае, за да му е по-лесно в живота. Родителите научават децата си на около 1/4, останалото е :
средата, самообучение, лични интереси, пример от приятели, от родители и роднини. Обучението в училище е елементарната база, основа, темел или както още искаш го наречи. Но не забравяй, че училището е и проводник на задкулисните игри на правителството, което по всякакъв начин се старае да те направи изпълнител на заповеди , а не саморазвиващ се елемент на обществото.
Сигурно някога едно време си бил пионерче , на пример. Управляващите и сега се пробват да лансират политиката си, но на този етап май няма да успеят.
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от investor4fun
Вече се усеща, я се опитайте да намерите кадърен инженер или пък висококвалифициран работник като заварчик например.
Коментар
-
Първоначално изпратено от STНямах предвид чиновниците. Това, обаче, не променя другото. Освен това, по всеобща оценка, при всички сфери на общественния сектор е необходима много сериозна реформа.
Мога да дам за пример Биолчев и Софийския. Човека изглежда много готин по телевизията, когато обяснява защо държавата трябва да отдели повече средства за по качествено образование. В същото време да речем във Факултета по Журналистика задочниците магистратура учат по 13 изпита на семестър !?! Нали се сещате, че физически е невъзможно да присънваш на очни по 13 предмета, да се подготвиш и явиш на 13 изпита в рамките на няколко месеца, като се има предвид, че работиш. Просто, ако се опиташ да го направиш най-вероятно ще те уволнят от работа. И това едва ли не им е ясно на тези, които са измислили това безумие, но явно е по-важно е 13 преподаватели да взимат хонорар и да си пишат в СиВИто, че преподават в софийския от колкото младежите да научат нещо. Съответно поне половината от предметите са абсолютно ненужни са в програмата заради преподавателя а не заради студентите!
Крайния резултат е че студентите получават оценки лесно защото не са виновни за това положение, преподавателите делят хонорара на 13 вместо на 4 и в края на краищата дипломите на това учебно заведение са с ниска стойност – всички губят!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от НЕСТОРNegramoten, че то това е целта на държавата, да останат повече неграмотни. Неграмотния, глупавия и мързеливия най-лесно се управляват. Ако не ти се вярва, стани политик и сам ще се увериш.
Това което искат синдикати и стачкуващи - Ж. Виденов и правителството му, го беше направил, но "интересно" защо сега никой не го споменава с добро. И каква е причината за това?
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от AfterDarkСледващите поколения трябва да разберат:
1) Че няма срамна работа и трябва да се бачка
2) Че няма значение колко си учил, а дали си успял и дали животът ти харесва
3) Че с далаверите каквото било - било, оттук насетне ще намаляват прогресивно.
4) Че за всяко нещо трябва да си носиш отговорността
Нямам впечатления в училище в БГ да ги учат на такива неща, а даже напротив. Само им пълнят главите с глупости. Като се намесят и родителите и айде сега на мама детето да учи социология или психология. И после ... нямало кадри и работници
Просто да им дават по една лопата и да отиват да се "учат"
Коментар
-
Първоначално изпратено от AfterDarkПървоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от AfterDarkИ аз съм преподавал на студенти, като и досега изнасям по някоя друга лекция от време на време. Не на мен тия.
Аз ако бях учител никога не бих стоял за 300 лв. Да си хабя нервите само. А проблема на държавата ще се усети след 10-15 години, когато тук не останат образовани хора. Но кой мили за 10 години напред?
Нямам впечатления в училище в БГ да ги учат на такива неща, а даже напротив. Само им пълнят главите с глупости. Като се намесят и родителите и айде сега на мама детето да учи социология или психология. И после ... нямало кадри и работници
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от AfterDarkИ аз съм преподавал на студенти, като и досега изнасям по някоя друга лекция от време на време. Не на мен тия.
Аз ако бях учител никога не бих стоял за 300 лв. Да си хабя нервите само. А проблема на държавата ще се усети след 10-15 години, когато тук не останат образовани хора. Но кой мили за 10 години напред?
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от AfterDarkИ аз съм преподавал на студенти, като и досега изнасям по някоя друга лекция от време на време. Не на мен тия.
Коментар
Коментар