Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данъци и осигуровки при търговия от вкъщи
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ivan_tradera Разгледай мнениеЗдравейте,
Имам намерение да търгувам от вкъщи на Nyse, Nasdaq и Amex( remote prop trading) чрез чуждестранен посредник. Искам да знам какви данъци съм длъжен да плащам и колко? Водя ли се самоосигуряващо се лице и длъжен ли съм да плащам някакви осигуровки.? Ще вкарам и някаква сума в акаунта, ако това има значение.
Коментар
-
Това имам предвид - ако те хванат. Като те хванат тогава плащаш, ако не те хванат, не плащаш - но си прав де - при по-високи доходи трябва да се плащаАз си плащам данъците, просто защото няма къде да ходя
А тия пичове са глупави - след като си купуват коли, къщи и така нататък (които се водят на тяхно име), разбира се че трябва да декларират доход преди това. Има други врътки, офшорки, други работи, когато не се водят на тяхно име и много по-трудно биха били хванати. Кажи ми аз ако мога да избегна плащането, защо да го не направя ?
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеПлащаш данъци ако те хванат. Ако не те хванат няма за какво да ги плащаш. И 300к да изкарваш на година няма особено значение
При по-голям доход НЕ плащането на данъци е недопустимо !
Разбира се че ще се ползват всякакви възможности за оптимизиране на данъчното задължение но данъци в разумни граници трябва да се плащат.
Знаеш ли колко човека с твоето мислене изгоряха по така наречения закон Кушлев при които разминаването между декларираните доходи в данъчни декларации и закупени имоти , пари в банки и т.н. надхвърля 300 000 лева.
Аз лично имам 3 познати с такива случай, след като им блокираха всичкото имущество ........ платиха си като попове данъците от предните години с лихвите и глобите.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Аз пък имам мноу серьозно намерение да стана неприлично богат. Не, направо безсрамно богат!....Мега богат! И ша купа таа държава от МВФ и ша си я ограда и ша си гледам офце(те). Ша си ги стрижа по пет (5) пъти месечно и тва е....Дянката е на път да докаже, че мое.........Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеНо пък за сметка на това знаят какви данъци и осигуровки трябва да платят. Някой от тях дори ги плащат
Необходимо и достатъчно условие за плащане на данък:
1. Да имаш печалба;
2. Да не можеш да я скриеш.
Аз приключих с тази тема
Имал намерение да търгува, имал намерение да вкара кеш, имал намерение да печели, имал намерение да печели по 30 К долари и пита дали върху тези си намерения да плаща данъци..????
Върху намерения, данъци не се плащат.......
Токо що си обърса жълтите намерения около човката и веднага обижда на спамъри и комплексари......
Даже много писах.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivan_tradera Разгледай мнениеЯвно тук има доста спамъри и комплексари, които само киснат по форумите и не могат да изкарат и една стотинка(поне повечето от вас).
Необходимо и достатъчно условие за плащане на данък:
1. Да имаш печалба;
2. Да не можеш да я скриеш.
Аз приключих с тази тема
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеМъка, мъка, мъка
С този 4.2 кубиков Мерцедес си за оплакване.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеТоя доход прогнозен или реализиран е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivan_tradera Разгледай мнениеЗа доход от над $30 000 годишно не ми се рискува.
Коментар
Коментар