Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данъци и осигуровки при търговия от вкъщи
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ivan_tradera Разгледай мнениеЗдравейте,
Имам намерение да търгувам от вкъщи на Nyse, Nasdaq и Amex( remote prop trading) чрез чуждестранен посредник. Искам да знам какви данъци съм длъжен да плащам и колко? Водя ли се самоосигуряващо се лице и длъжен ли съм да плащам някакви осигуровки.? Ще вкарам и някаква сума в акаунта, ако това има значение.
Коментар
-
Това имам предвид - ако те хванат. Като те хванат тогава плащаш, ако не те хванат, не плащаш - но си прав де - при по-високи доходи трябва да се плаща Аз си плащам данъците, просто защото няма къде да ходя А тия пичове са глупави - след като си купуват коли, къщи и така нататък (които се водят на тяхно име), разбира се че трябва да декларират доход преди това. Има други врътки, офшорки, други работи, когато не се водят на тяхно име и много по-трудно биха били хванати. Кажи ми аз ако мога да избегна плащането, защо да го не направя ?The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеПлащаш данъци ако те хванат. Ако не те хванат няма за какво да ги плащаш. И 300к да изкарваш на година няма особено значение
При по-голям доход НЕ плащането на данъци е недопустимо !
Разбира се че ще се ползват всякакви възможности за оптимизиране на данъчното задължение но данъци в разумни граници трябва да се плащат.
Знаеш ли колко човека с твоето мислене изгоряха по така наречения закон Кушлев при които разминаването между декларираните доходи в данъчни декларации и закупени имоти , пари в банки и т.н. надхвърля 300 000 лева.
Аз лично имам 3 познати с такива случай, след като им блокираха всичкото имущество ........ платиха си като попове данъците от предните години с лихвите и глобите.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Аз пък имам мноу серьозно намерение да стана неприлично богат. Не, направо безсрамно богат!....Мега богат! И ша купа таа държава от МВФ и ша си я ограда и ша си гледам офце(те). Ша си ги стрижа по пет (5) пъти месечно и тва е....Дянката е на път да докаже, че мое.........Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеНо пък за сметка на това знаят какви данъци и осигуровки трябва да платят. Някой от тях дори ги плащат
Необходимо и достатъчно условие за плащане на данък:
1. Да имаш печалба;
2. Да не можеш да я скриеш.
Аз приключих с тази тема
Имал намерение да търгува, имал намерение да вкара кеш, имал намерение да печели, имал намерение да печели по 30 К долари и пита дали върху тези си намерения да плаща данъци..????
Върху намерения, данъци не се плащат.......
Токо що си обърса жълтите намерения около човката и веднага обижда на спамъри и комплексари......
Даже много писах.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivan_tradera Разгледай мнениеЯвно тук има доста спамъри и комплексари, които само киснат по форумите и не могат да изкарат и една стотинка(поне повечето от вас).
Необходимо и достатъчно условие за плащане на данък:
1. Да имаш печалба;
2. Да не можеш да я скриеш.
Аз приключих с тази тема
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеМъка, мъка, мъка
С този 4.2 кубиков Мерцедес си за оплакване.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеТоя доход прогнозен или реализиран е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivan_tradera Разгледай мнениеЗа доход от над $30 000 годишно не ми се рискува.
Коментар
Коментар